Gå til innhold

mortdal

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mortdal

  1. Jeg har i dag to Samsung F1 1TB i raid 0. Jeg kjøpte disse mtp støy og har vært veldig fornøyd med dem. Nå tenkte jeg å utvide med to disker til slik at jeg kan øke sikkerheten med raid 5. Jeg finner ikke de samme F1 diskene, men har funnet disse hos amentio:

     

    Samsung F2EG

     

    Samsung F3

     

    Noen som vet hva som er forskjell på disse?

     

    Er det stor ytelsesforskjell på raid 0 og 5? Vil det bli dårligere når jeg utvider til 4 disker i raid 5 i forhold til to i raid 0?

     

    Får man utvidet til raid 5 uten å formatere (med et P5Q Pro hovedkort)?

  2. Har selv Antec sitt P182 kabinett, og er godt fornøyd med det.. Min erfaring er at for å få en stille PC med grei ytelse må man ha god lufting. I mitt P182 kabinett er det faktisk 6 120mm vifter (PSU, CPU og 3 kabinettvifter), men siden kabinettet er godt lagt opp med tanke på luftstrømmer, ligger alle viftene på lav hastighet uansett last. I tillegg har P182 vibrasjonsdempende montering til harddiskene, men med SSD vil jo ikke det ha mye å si..

     

    Men mitt tips er altså, et stort og gjennomtenkt kabinett gjør det lettere å lage en stille PC med god ytelse.

  3. Synes ikke jeg får rare temperaturer i det hele tatt da.. Temperaturen stiger og synker helt i tråd med hvor mye last som kjøres på, og kjernene reagerer veldig likt.. Stemmer også bra med hva jeg kjenner når jeg tar på kjøleren.. Merker knapt at det er noe temperatur på varmerørene til cpu kjøleren, men det kjennes godt varmerørene til gpu kjøleren.. Det er vel mulig at problemene du snakker om har blitt løst vel? Man kan jo ikke ha prosessorer som ikke rapporterer ca korrekte temperaturer, da blir jo viftestyring helt umulig..

  4. Vel Everest sier at jeg har 34 grader på begge kjernene nå, og 21 grader på "CPU" (det er vel kanskje HKs sensor.. Har egentlig ikke så vanskelig for å tro på det, da jeg har en P4 3.2 GHz jeg greier å holde på 42 grader med en kjøler som ikke er halve størrelsen av den jeg har puttet på E8500 nå.. Hvor kommer de kjernetemperaturene fra i så fall, om de ikke kommer fra sonsorer i prosessoren?

     

    Men betryggende å høre at temperaturene på 4870 skal være urovekkende høye da :-P

  5. Jeg har akkurat bygget meg ny pc med blant annet sapphire radeon 4870 TOXIC 1 GB skjermkort.. Men jeg synes det er så varmt.. Selv når jeg kjører full guffe på vifta, kommer ikke temperaturen lengre ned enn 44 grader på DispIO og skyggelegging ifølge everest, og 52 grader på MemIO, når kortet er idle! (hva er foresten dispIO? Og med vifta på 25%, som jeg må ha den på hvis det skal være stille under musikkproduksjon er tallene 50 (skygge) 60 (MemIO) og 52 (DispIO). Synes dette er høye verdier, spesielt med tanke på at prosessoren ligger og koser seg på 33 grader på begge kjernene (E8500).

     

    Høres dette greit ut eller er kjøleren montert dårlig eller noe?

  6. Jeg forsøker å fyre opp min nye PC med raid 0 nå. Jeg har tenkt å sette 2 samsung F1 1TB i raid 0, og dele opp i 4 volum, men når jeg lager volum nr 2 i den intel matrix greia (hvor man setter opp raid på hovedkortet) så får jeg ikke sette størrelse.. den setter bare maks.. Noen som vet noe om dette?

  7. Skal kjøpe ny PC, og må ha et grafikkort:-)

     

    System:

     

    Intel E8500

    Asus P5Q

    4GB Kingston HyperX 8500

    Benq G2400WD 24" skjerm med 1920*1200 oppløsning.

     

    Tenkte et Radeon HD4870 kort med 1GB hadde vært fint til dette..

     

    Pc'en skal derimot brukes mye til hjemmestudio, hvor opptak foregår i samme rom som PC'en, så den må ha et idle lydnivå nesten lik null egentlig..

     

    Hvem har roligst kjøler av disse:

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=426720 <-- Sapphire Radeon HD 4870 1GB GDDR5 "TOXIC"

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=368308 <-- PowerColor Radeon HD 4870 "PCS" 1GB

     

    Noen som har erfaringer eller sett de testet opp mot hverandre? Jeg driter i 3-5 ekstra FPS i et random spill, men 2-3 dB forskjell i lydnivå, det er veldig merkbart!

  8. Men med den XP cd'en som følger med når man kjøper en OEM versjon fra f.eks amentio.. Støtter den installasjon på flere partisjoner? Altså vil den la meg installere XP på både C: og D: f.eks? Altså ligger det partisjonsvalg inne i installeringsprosessen, eller legger den seg bare på C: (slik som de OEM versjonene som følger med min acer og hp PC)?

  9. Hei!

     

    Jeg hadde tenkt å kjøpe ny PC (bygge selv), og med windows XP til.. Hvis man kjøper sånn oem versjon fra en nettbutikk, støtter den installasjon på flere partisjoner? Tenkte å ha en "ren og pen" installasjon som jeg bruker kun til musikkproduksjon (som ikke har nettilgang).. Og en vanlig installasjon til spill og slikt.. Spørsmålet er vel egentlig om det er noen begrensninger med sånne oem versjoner?

  10. Har tenkt å bygge meg ny PC som skal brukes en del til musikkproduksjon, bilde- og videoredigering, samt litt spill og vanlige ting:-)

     

    Har tenkt:

     

    Asus P5Q

    Intel E8500 (synes E8600 gir lite for nesten en tusenlapp ekstra?)

    OCZ Vendetta 2 kjøler

    2 * 2GB 8500 DDR2 minne

    2 * 1TB Samsung F1 HDD i RAID for best lese/skriveytelse.

    Windows XP 32-bit

    Har Antec P182 kabinett

     

    Vil det gå fint å ha 4 GB minne i XP 32-bit (vet jeg ikke får utnyttet alt, men ser ikke noe poeng i å kjøpe mindre.. blir mulig windows 7 som OS nr 2 etterhvert også..)?

     

    Skjermkort ser jeg kanskje for meg et Radeon 4850 kort, da dette gir mye for pengene virker det som? Litt usikker på 512 eller 1GB.. Gir 1 GB nevneverdige fordeler?

     

    Jeg har tenkt at tokjerneprosessor er bra, siden jeg pleier å konsentrere meg om én ting av gangen.. Jeg har ikke tenkt å spille samtidig som jeg lager musikk liksom..

     

    Noen som har noe å utsette på dette? Eller tips om bedre ytelse for pengene?

  11. Jeg skal kjøpe meg ny pc til musikkproduksjon. Bruker Cubase SX3. Jeg har tenkt å kjøpe intel E8500, virker som den ikke lager altfor mye varme, og yter godt. Jeg bruker et lydkort som heter ESI Juli@. I musikkproduskjon er lav latency viktig, og jeg ser for meg at god, rask og stabil FSB hastighet er greit da.. Og da tenkte jeg kanskje et kort med ddr3 minne slik at jeg kan kjøre 1333 mhz.. Fant et kort som virket genialt, Gigabyte GA-EP45T-DS3, men tror ikke det støtter raid, som kan være en fordel hvis man skal ha veldig mange audiospor, som krever rask lese/skrive hastighet. Altså, noen som har noe fornuftig å fortelle om hovedkort med nevnte specs? Overklokking er helt uinteressant, men stabilitet og lav varmeutvikling er viktig. Tenkte rundt 1000 lappen.

×
×
  • Opprett ny...