Gå til innhold

rakfish

Medlemmer
  • Innlegg

    84
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rakfish

  1. Vil ampere måleren gå tilbake til 0 når det er ferdigladet? Den varierte en del mens den sto og ladet. Men er det viktig å prøve å starte bilen snarest etter lading eller har det ikke noe å si om eg prøver å starte flere timer etterpå?

     

    Batteriet er ikke så veldig gammelt og bilen skal snart vrakest uansett så nytt batteri er nok uaktuelt.

  2. Prøvde først med en slik http://www.defa.com/no/automotive/powersystems/produkter/hjemmeladere/smartcharge/ og da viste den bare en feilmelding (varseltrekant) og ladet ikke i det hele tatt. Deretter med en slik http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Elektrisk/Batteriverktoy-og-tilbehor/Batterilader-612-V-758-A-2000030702/ og da viste ampere måleren forskjellig styrke så går ut ifra at den ladet?

     

    Har ikke prøvd med startkabler og er ganske sikkert på at batteriet er et vedlikeholdsfritt og dermed skal ikke fylle på vann. Tror det er AGM batteri elns.

  3. Hei

     

    Har en gammel mondeo som ikke har vært i bruk på over 6 mnd og sliter med å få liv i den. Den har et batteri av typen Sønnak powerline SA722 og eg har prøvd med batterilader totalt ca 17 timer. Først 7 timer og deretter 10 timer neste dag. Lot den ikke stå på over natten som eg sikkert burde, så eg har ikke prøvd å starte den rett etter lading, men har det noe å si? Dette batteriet er vel ikke et syrebatteri men et vedlikeholdsfritt batteri, så det bør vel være enklere å få det i gang igjen etter å blitt helt utladet?

     

    Er altså ute etter tips til å få liv i den igjen. Må eg kanskje lade den lenger i strekk og prøve å starte den rett etter lading, eller er det bedre å prøve med startkabler og deretter ta en kjøretur og la dynamoen lade den?

  4. Hei

     

    Er på utkikk etter ny laptop i prisklasse ~7-9k med 15-16" skjerm. Vil helst ha en så slank som mulig laptop som ikke bråker/overoppheter for mye. Den vil bli brukt til litt gaming som f.eks. Starcraft 2, WoW, og muligens Fallout 4.

     

    Ellers har eg et par krav/ønsker:

     

    - Matt IPS skjerm er å foretrekke

    - SSD eller hybrid HDD

    - Minimum GTX 850/950 men helst 860/960 eller bedre (AMD er ikke aktuelt)

    - Brukbart batteri

     

    Har sett på noen alternativer og lurer på om noen er å anbefale.

    https://www.dustinhome.no/product/5010811544/aspire-v-nitro-7-571g-5930

    http://www.expert.no/data-og-nettbrettbaerbar-pc/asus-r555jk-dm161h-156-laptop/p/45319/?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=prisjakt

    http://www.proshop.no/Baerbar/ASUS-N551JM-CN095H-2469348.html?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite

    http://www.multicom.no/multicom-kunshan-n150-156-full-hd/cat-p/c/p10631103

    http://www.multicom.no/multicom-kunshan-n150-156-full-hd/cat-p/c1000042/p10631104

     

    Litt usikker på kvaliteten på multicom PCene men virker jo som de er bra bang for buck. Kom ellers med andre forslag. Takker for alle svar.

  5. Hei

     

    Sliter med svært ustabil og dårlig wifi og lurer på om det vil bli bedre ved å gå till innkjøp av en repeater/homeplug eller lignende?

     

    Bruker denne http://www.komplett.no/samsung-770z5e-156-full-hd/773041 laptop'en og har denne ruteren http://www.asus.com/Networking/RTN65U/.

     

    Tipper det er max 10 meter i luftavstand men betongvegg og møblering er nok en av hovedgrunnene, selv om eg har konstant 3-5 streker i signalstyrke. Har også prøvd både 2,4 og 5ghz, men 5ghz fungerer ikke i det hele tatt med mindre eg er i samme rom som ruteren. Kabel er desverre uaktuelt.

    Har prøvd alle slags drivere, men synes det har blitt ekstra dårlig etter windows 8.1 ble installert.

     

    Det eg lurer på er om det er noe poeng i å skaffe seg en repeater som man plugger i en stikkkontakt, eller en homeplug for å få mer stabil internett? Leste noe om at det kunne halvere hastigheten?

     

    Har sett litt på denne http://www.komplett.no/asus-rp-n53-universal-range-extender/799754. Er kanskje en fordel med samme merke?

     

    Har også lurt på om det rett og slett er PC'n som har så elendig innebygd wifi at det kanskje hadde blitt bedre med en slik http://www.komplett.no/asus-usb-n53-dual-band-11n-usb-adapter/74627 ?

  6. Imponert over batterilevetiden til Chronos ja. Kom nettopp over Lenovo IdeaPad Y500 som er ca 2000,- billigere men ellers mye det samme av HW. Men med dobbelt så dårlig batteri, litt dårligere skjerm og litt tyngre, tror eg det blir Chronosen ja :)

     

    Ser nå at komplett og mpx (som er de eneste som har den på lager) har satt opp prisen til 12000...

  7. Hei

     

    Skal gå til innkjøp av ny laptop som primært skal brukes i forbindelse med studie, men vil investere litt i en solid PC som vil vare noen år fremover.

     

    Nå som haswell er rett rundt hjørnet føler eg det blir dumt å kjøpe noe annet enn det. Angående skjermstørrelse hadde 14" vert perfekt men der virker det som det er få alternativ. Så tenker da 13,3-15,6".

    Ellers er det viktig med god skjerm, batteritid, SSD, lett og god byggekvalitet.

    Kommer ikke til å spille tunge spill på den men vil gjerne ha en brukbar grafikkløsning. Om det ikke er dedikert skjermkort så holder vel haswell 5100/5200 i massevis.

     

    Noen som har forslag til PC som oppfyller disse kravene og når de kommer på markedet?

  8. Med Guild Wars 2 og GTX 660 Ti rundt hjørnet vurderer eg å oppgradere PC'en. Tenker å bytte ut HK, CPU + kjøler, GPU, RAM og skaffe en SSD 120ish GB. Har fra før av Corsair TX 650W og NZXT Hush. Foretrekker Intel og nVidia. Så langt har eg kommet frem til dette men er åpen for endringer/forbedringer:

     

    http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1116559&su=07F7B539-9ACB-493A-85D7-982C12AD0671

     

    Vil dette hovedkortet duge eller anbefales f.eks. heller dette? Vil skjermkortet passe i kabinettet? Har fra før av GTX 285 som også er relativt stort. Vil ha en liten og stille CPU kjøler, men føler Noctua'en er litt dyr. Har foreløpig ingen planer om å overclocke noe særlig. Angående SSD står det mellom Intel 330'en og Samsung 830. Men hva er forskjellen mellom OEM og non-OEM utenom prisen? Og vil PSU'en være tilstrekkelig?

     

    Takker for alle svar!

  9. Hei

     

    Har tenkt å forbedre noen fag til våren og fristen går snart ut men er noe eg lurer litt på;

     

    Eg har to matte karakterer på vitnemålet. MAT1001 (VG1) og MAT1005 (VG3 påbygg). Tror dvs 1P-Y og 2P-Y? Vet iallfall at det er praktisk matte. Men eg lurer på hvilken matte eg kan ta for å overskride disse? S1 og/eller 2 eller 1T og/eller R1? Vil forbedre mattekarakteren(e) men vil helst ikke ta opp igjen et fag ifra 1. klasse.

     

    En annen ting eg lurer på; når eg har hatt eksamen i et fag og tar opp igjen det faget. Vil den nye karakteren overskride både eksamen og standpunk eller kun standpunktkarakteren?

     

    Håper dette var forståelig og noen tar seg tid til å svare :)

  10. Hei

     

    Har tenkt å forbedre noen fag til våren og fristen går snart ut men er noe eg lurer litt på;

     

    Eg har to matte karakterer på vitnemålet. MAT1001 (VG1) og MAT1005 (VG3 påbygg). Er disse de samme som 1P og 2P? Vet iallfall at det er praktisk matte. Men eg lurer på hvilken matte eg kan ta for å overskride disse? S1 og/eller 2 eller 1T og/eller R1? Vil forbedre begge disse men vil helst ikke ta opp igjen et fag ifra 1. klasse.

     

    En annen ting eg lurer på; når eg har hatt eksamen i et fag og tar opp igjen det faget. Vil den nye karakteren overskride både eksamen og standpunk eller kun standpunktkarakteren?

     

    Håper dette var forståelig og noen tar seg tid til å svare :)

  11. Hei

     

    Installerte nylig ny RAM i PC'en (disse), som skal vere 1066mhz. Men CPU-Z viser kun 800mhz. Har dette hovedkortet så det skal kunne støtte denne hastigheten.

    Er dette vanlig og burde eg manuelt overklokke de til 1066? Isåfall hvordan går eg frem med dette?

     

    Edit: Sjekka nettopp bios og der står alt på auto, men på DRAM Frequency kunne eg velge 1066 mhz. Burde eg gjøre dette og er det trygt? Nødvendig å stille på noen volt innstillinger?

     

    Legger ved screens fra CPU-Z:

    post-174607-0-76676900-1314382877_thumb.jpg

    post-174607-0-30675600-1314382884_thumb.jpg

  12. Hei

     

    Når eg installerte ny CPU-kjøler måtte eg ta ut hovetkortet for å få festet bakplaten. Men etter å satt alt inn i PC'en igjen og koblet alt til igjen booter ikke PC'en. Den lager ikke en lyd og kommer kun til en svart skjerm. Alle viftene går og det virker som alt er i orden. Men på fronten av kabinettet er det et lite oransje lys som lyser under det blå vanlige lyset. Det tror eg ikke er vanlig. Fant noe om dette ved å google;

     

    "Black screen on startup with an amber flashing light

     

    A flashing amber light along with your black screen on startup can be a few things.

     

    Not enough power getting to the motherboard.

    A dead power supply.

    A bent pin or shorted out USB port causing a problem."

     

    Kan noe av dette vere årsaken? Eg klarer ihvertfall ikke å se om noe er feil.

    Har også satt i ny RAM, men testet med en gammel RAM i tillegg så tviler på det er årsaken.

     

    Min hardware er: Asus P5Q-e, Intel E8500 m/ OCZ Vendetta 2 (som eg har festet med skruer og bakplate(OCZ Force II)), Kingston PC8500 2x2GB DDR2 RAM, XFX GTX 285, Corsair TX 650W, Samsung Spinpoint F1 640 GB.

     

    Takker for alle svar!

  13. Hei

     

    Har en OCZ Vendetta 2 kjøler som dessverre benytter seg av push pins. Problemet er at 1 av de er ødelagt og de andre er ganske slitt/dårlige så eg får ikke festet kjøleren skikkelig. Har søkt på nettet en del om det går an å bestille nye push pins men har hittil ikke funnet det noen plass.

    Så spørsmålet mitt er om noen vet om en plass det går an å bestille slike eller om eg kan bestille en annen festeløsning med skruer til kjøleren. Har helst ikke lyst å bestille helt ny kjøler siden den eg har fungerer greit nok til mitt bruk.

     

    Takker for svar!

  14. Hei

     

    Har nettopp installert Mobilt Bredbånd fra Telenor, men når eg skal gå innpå selve programmet "Mobilt Bredbånd" for å aktivere PIN kode osv, får eg en feilmelding (vedlagt).

     

    Noen som aner hva som er problemet og hvordan fikse det?

     

    Legger til at det er windows 7 32 bits det er snakk om.

     

    Takker på forhånd

    Internal Errorr. Unhandled Exception.bmp

×
×
  • Opprett ny...