Gå til innhold

midand

Medlemmer
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av midand

  1. Det hender at jeg også opplever at nettet er tregt selv uten spilling, og nå fikk jeg det samme igjen og sjekket med ping mot router. 

    Fra å da ligge på 1-5 ms når det virker å fungere sømløst til nå å vise gjennomsnittlig ms på 324ms  :lol: . Så regner med at dette definerer at problemet ligger i tilkobling pc og router. Forsøkte å pinge også mot nettside, men også her pinger gj.snitt på 1021ms, men regner med dette er en konsekvens av at ping til router alltid bør ligge stabilt, og når det ikke gjør det så følger latencyen på alt annet?

     

    5 min senere så stabiliserte pingen seg på gj.snitt 4ms, men da er farten på nettet via nettfart.no kun på 0.8mbit (fra en 50 linje). Er dette da samme problem eller to ulike? (Nå har ping stabilisert seg, både ping til router (4ms) og nettside (20ms), men får kun 0.8mbit hastighet).

     

    Edit: Da den lå på kun 0.8mbit i hastighet i minst 10 min så valgte jeg bare å kjøre en kjapp restart for å se om dette endret noe (basert på tidligere erfaringer med at det fungerer). Her får jeg da samme resultat fra ping på router (4ms), nettside (20ms), men nå en hastighet på 20mbit. Noen som vet hvorfor?

     

    Er det noe ting jeg kan prøve å forbedre med dagen oppsett? Hvis ikke ser jeg vel gjerne det som en kjedelig men nødvendig løsning å rett og slett flytte pcen i det andre rommet og fjerne repeater som mellomledd for at det skal være mer stabilt. Enig?

  2. Kan du verifisere om telefon og PC faktisk er koblet på extender eller direkte til router? For det er 2 AP, de har antagelig samme navn og det byttes litt randomly mellom de. Kan jo være der forskjellen ligger. Og som han andre nevner: hvis devicen bytter ofte mellom de 2 er det en katastrofe. Sjekk om du kan gi extender sitt nettverk et eget navn

     

    Skjønner ikke nødvendigvis hvorfor det skal virke med en gang du rebooter PC, dog.

    Men det skal sies at jeg har hatt sykt mye rare problemer med dårligere wifi-routere. Konsumer-segmenetet er desverre oversvømt av dårlig kvalitet. Hadde en wifi-router som knela etter 10 min med litt store dataoverføringer, akkurat som om den ikke tålte det og blei lei.

     

    Hadde et oppsett med repeater også, endte opp med å gi nettverket for extenderen et egen navn for å teste. Greia var at selv om ja den gir bedre dekning så var det enormt mye tregere, selv om dataene kom frem til slutt. Ping var horribel og variabel. Men til surfing kan en repeater være OK. Routeren selv kan oppleves tregere pga noe signal går til extenderen.

     

    Forklaringen jeg har lest er at repaeater legger seg på samme kanal som router, den prøver å opptre sømløst, men du ender med 2 AP som interfererer hverandres signal og det gir pakketap som Fleskefjeset nevner. Det betyr at pakkene må sendes på nytt. I tillegg brukes båndbredde på kommunikasjon seg i mellom.

     

    Grunnen til at mesh nettverk, selv uten kabel mellom APene, funker så mye bedre er at de har en egen kommunikasjonskanal som ikke påvirker det vanlige wifi-signalet. Men ja de koster litt. Hvis du tenker at du ikke vil kaste vekk mer tid, så er det vel verdt det, Ikke brukt et sekund på wifi-trøbbel på 2 år nå (Y)

     

    Jeg har et eget navn på extender nettverket. (Se bilde, https://imma.gr/l/75971x115ad )

     

    Det med at repeateren virker å legge seg på samme kanal, er det noe måte jeg kan motivrke dette?

     

    Mesh blir nok løsningen i nytt hus, men løsningen per nå blir nok trolig å se om jeg får gjort noe med dette nå eller rett og slett flytte over Pcen i det rommet i etasjen over routeren som virker å motta bra med signaler. 

  3. Hvor langt er det mellom repeateren din og maskinen? Er det noe imellom dem? Går du på 5GHz båndet eller 2.4?

    Jeg sitter i 2.etasje, routeren er i 1.etasje. Rommet i 2.etasje like over routeren virker å få gode signaler, derfor valgte jeg å sette repeateren der. På andre siden av gangen er et annet rom, og det er her jeg sitter med pcen. (Så er 2 vegger og ca 6 meter fra repeater til PC) Går på 2.4GHz. 

  4. Som jeg skrev så finner du lett ut av hvor det stopper om du pinger mot router og internett. Tipper det er dårlig dekning eller denne repeateren din som skaper problemet.

     

    En annen måte du kan teste dette på er å kable opp en nettverkskabel midlertidig en kveld du sitter og spiller, bare la den ligge langs gulvet feks.

    Jeg tok opp to CMD vinduer og pinget mot router og internett. Er det antall ms jeg ser det på om hvor problemet kan ligge? (sikkert dumt spørsmål, men er ikke svært dreven her). Og skulle jeg avdekke stor forskjell, hva vil det si? (eks ping mot router = dårlig tilkobling som kan peke på router/repeater og ping mot internett = dårlig linje i seg selv?, eller tar jeg feil?

     

    Noen dager fungerer det helt fint hele dagen, andre ganger så pinger jeg 1-2 ganger iløpet av 3-4 timer som virker å vedvare helt til jeg får restartet pcen (eller har ikke orket å la det vente lenger enn 10minutter for å se om det stabiliserer seg etter det). 

  5. Jeg antar at du med "pinger" mener at du får høy ping i spill? Jeg tipper at du ikke får høy ping men heller mister pakker. Om du har et par cmd-vinduer oppe, et med ping mot router og et med ping mot internett så ser du fort hvor pakketapet skjer. 

     

    Skulle jeg skyte fra hofta så tipper jeg at pcen din bytter mellom repeateren og routeren din og at du derfor mister pakker mens det skjer. 

     

    Får ping hos nettfart.no og ping i spill ja. Jeg tror ikke den bytter mellom repeater og routeren da det er egen tilkobling til repeateren og den står på samme nettverket hele tiden. Syntes bare det er merkelig at restart av PC løser problemet, og at tlfen ikke opplever ping på nettfart.no testene, derfor jeg mistenker at det kanskje er noe med pcen.

     

     

    Range extendere er ikke bra for ping, naturlig forsinkelse. Mesh nettverk er å anbefale

     

    Takk for tips, er mulig jeg også flytter pcen til et annet rom. Komisk nok er eneste tiltenkte rom der pcen står for dårlig tilgang til routeren, men to meter fra pcen (ute i gangen) så får den full tilgang. Så tydelig noe som blokkerer, derfor jeg gikk til innkjøp av repeater. Har du noe forklaring på hvorfor jeg da ikke pinger på tester via telefonen når begge er på samme nettverk og fra samme sted?

  6. Hei, sliter med at hjemmenettverket til tider plutselig pinger.

     

    Jeg sitter på trådløst internett til stasjonære og er fullt klar over at det ikke er ideelt, men fremfor å høre at jeg må kable så håper jeg problemet heller kan ses i lys av det faktum at jeg vil benytte trådløst tilkobling. 

     

    Situasjonen er som følger:

     

    Har en 50/10 linje. 

    Nettverkskort er: ASUS PCE-AC88 (skal visstnok være oppdatert med seneste driver)

    Benytter meg også av en range extender (Zyxel 6505) som fungerer som en repeater. 

     

    Jeg kan sitte helt fint på nettverket, men plutselig starter det å pinge og jeg sliter med at den ikke faller ned (kan ligge på 250-300ms). Samtidig kan jeg være koblet til samme nettverk med mobiltelefonen og gjør jeg samme test på nettet (via nettfart.no) får jeg lav ping på samme nett. Videre kan jeg "løse" problemet ved å restarte pcen, og pingen er da normal ved test etter oppstart. Denne kan hende at jeg må gjenta enkelte dager, noen ganger kort tid etter reboot, andre ganger tar det noe lenger tid.

     

    Noen som har forklaring/tips på dette problemet? 

  7. Det skal være enten C/LR14 eller D/LR20. Mål lengden, så ser du.

     

    Mer info her: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_battery_sizes

    Ikke dumt, takk for svar! :) 

     

    Målene tilsier nok en C. Men har de små sirklene på polene noe funksjon (at batteriets topp eksempelvis da skal plasseres mellom disse til beste evne, eller holder det at de treffer polene/metallet? 

     

     

    Mål mellom polene?

     

    C stemmer nok da ja :) 

  8. Hei!

    Jeg ser etter et speilrefleks med bruksområde der jeg i hovedsak ønsker å benytte det til video, og har sett på bruktmarkedet der 7D/6D fra Canon ser mest aktuell ut.

     

    Ser det prates om antall eksponeringer på kameraene som blir solgt, så lurer jeg på hva det har å si? Hvor mye tåler et kamera og er det slik at det blir ubrukelig når det når grensen for antall eksponeringer?

     

    Hvordan regnes antall eksponeringer? Er dette per bilde tatt? Og hvordan regner man på dette ved videoopptak?

  9. Hei!

     

    To spørsmål:

     

    1. Jeg ønsker å få en rekke e-poster fra enkelte avsendere til å automatisk bli flagget med selvvalgt farge. Eksempelvis så får jeg faktura fra bomselskapet hver måned, dette ønsker jeg blir flagget.

     

     

    2. På mobilen syntes jeg flagging med ulike farger/kategorier er veldig lite oversiktlig, de har en egen knapp for "flagget", men her er de da ikke kategorisert ut i fra de ulike kategoriene, men i stedet samlet alle som er flagget. Er det mulig å få tilsvarende kategorisering som på desktop?

     

  10. Uten å ha vært i diskusjon med OPEC, så vil jeg tippe at de ønsker å redusere overproduksjonen for å tjene mer penger!

     

    I steden for å tjene penger på volum så vil de tjene på margin.

    Det kan godt være tilfelle. Spørsmålet blir om det vil føre til store tap av markedsandeler ettersom det vil stabilisere markedet eller om prisøkningen vil sikre bedre margin som på sikt overgår tapet og fører til gode penger for SA.

  11. Noen som kunne gitt noen kommentarer på hvorfor Opec-landene skulle ønske å begrense denne produksjonen?

     

    Generalsekretæren i OPEC ønsker et samarbeid mellom oljeprodusentene for å håndtere overproduksjonen av olje, men til hvilken hensikt?

     

    Saudi-Arabia ønsket jo nettopp å posisjonere seg gjennom å presse ut land som Norge og Russland gjennom overproduksjon ettersom førstnevnte kan produsere olje til en mye lavere pris. Hvilke negative faktorer vil det være for Saudi-Arabia og de andre Opec-landene ved å fortsette denne produksjonen?

    post-174137-0-91421400-1444377795_thumb.png

  12.  

    Hei!

     

    Har en rekke prosjekter jeg gjerne skulle hatt en status bar og hvis mulig, plass for å gjøre "gjøremål" notater. Sistnevnte er ikke et must.

     

    Tanken er at jeg ønsker å notere for meg selv hvor langt jeg har kommet på de ulike prosjektene slik at jeg har kontroll over at alt er med og hvilke jeg bør jobbe mer med.

     

    Tenkte også å bruke dette i forbindelse med at jeg studerer, og deler det inn etter ulike fag.

    Hvis det er noen som har andre widget/apper eller lignende som er lurt å ha til studering, så rop gjerne ut :)

     

    Microsoft OneNote og Evernote bør begge fungere bra.

     

    Jeg bruker Evernote, men ønsker å ha en en visuell visning, noe ala dette:

     

    21-35-gorgeous-progress-bars.pngCustomizable-Circular-Progress-Bar-with-

  13. Hei!

     

    Har en rekke prosjekter jeg gjerne skulle hatt en status bar og hvis mulig, plass for å gjøre "gjøremål" notater. Sistnevnte er ikke et must.

     

    Tanken er at jeg ønsker å notere for meg selv hvor langt jeg har kommet på de ulike prosjektene slik at jeg har kontroll over at alt er med og hvilke jeg bør jobbe mer med.

     

    Tenkte også å bruke dette i forbindelse med at jeg studerer, og deler det inn etter ulike fag.

    Hvis det er noen som har andre widget/apper eller lignende som er lurt å ha til studering, så rop gjerne ut :)

  14. Er i samme problemsituasjon selv. At man skal straffes for å jobbe ved siden av fulltidsstudier er dårlig praksis. Selv ender jeg nok opp med en bruttoinntekt på omtrentlige 320 000 (160 000 over inntektsgrensen), og har en livssituasjon (familie) som tilsier at det må jobbes mye..

     

    Jeg kjenner ikke godt nok til praksisen for ditt problem, men mitt tips er å ringe inn til lånekassen for å høre hva de mener. Skal selv gjøre dette for å få hjelp med hvordan det best mulig kan løses/gjøres.

  15. Har to skjermer og ønsker at når program brukes, eks archicad/photoshop etc så ønskes det at hovedskjermen har programmet med alt av verktøy, mens andre skjermen brukes til annen jobb.

     

    Ettersom det som skjer med to skjermer koblet til så havner arbeidsvindu i programmet på hovedskjerm, men alt av verktøy plasseres på skjerm 2.

     

    Er det en funksjon som forenkler dette fremfor at hvert "verktøyvindu" må dras over til hovedskjerm manuelt?

  16.  

     

    Takk,problemet er at jeg ikke ønsker å bytte bank, så regner jeg med at denne tjenesten ikke er for ikke-kunder?

    Du kan helt fint ha en inaktiv konto, tjenesten støtter selvfølgelig å importere kontoutskrifter fra andre banker. Gjør ikke DNB det?

    Litt usikker, vet man kan eksportere utskriftene, men syntes redigeringsmulighetene var elendige. Men nå har YNAB blitt et soleklart valg! Selv om jeg helt hadde sett håpet om å få koblet opp bankkontoene mine direkte. Virker dessverre som det er vanskelig grunnet manglende nordiske aktører og bankenes negative holdning til deling av sensitiv informasjon.
  17. Skandiabanken sin "Min Økonomi" er nettopp blitt pusset opp og jeg syntes den er bedre en DNB sin. Skandiabanken har også gjort det slik at alt som er mulig å gjøre i nettbanken på PC, er også mulig å gjøre via Mobilbanken. Så der har du jo en "App"

     

    Takk,problemet er at jeg ikke ønsker å bytte bank, så regner jeg med at denne tjenesten ikke er for ikke-kunder?

  18. Hei!

    Per dags dato fører jeg all økonomisk oversikt inn i et excel ark, samt innom DNB sin oversikt over hva pengene blir brukt til, og fører dette inn. ("min økonomi")

     

    I den forbindelse lurer jeg på om noen har et mer tilpasset/brukervennelig program eller app?

    (App må også fungere på macen, da dette er mer oversiktlig når man skal gjøre større endringer).

     

    Syntes DNBs "min økonomi" er fin løsning, men savner likevel muligheten for å legge til/slette og kategorisere ulikt.

    Skulle gjerne også hatt muligheten med grafer som viser de ulike økonomiske endringene.

     

    Lurer også på om flere knytter sine bankkort opp mot disse programmene, og hvorvidt dette er trygt?

     

    Syntes Mint.com (se film) virker som et fantastisk alternativ, men støtter ikke norske kort. Og personlig har jeg større trygghet rundt norske/nordiske aktører vedrørende slike løsninger.

×
×
  • Opprett ny...