Gå til innhold

ærlige_roffen

Medlemmer
  • Innlegg

    144
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ærlige_roffen

  1. Selv om OpenOffice.org klarer å lese MS .doc-filer, eier ikke MS, eller har rettigheter på noe av koden i OO.org...

     

    Definisjonen på selve filsystemet er såvidt meg er kjent, ikke underlagt GPL( I så fall så må *BSD-kernelen ha dette som egne moduler da BSD-lisensen bryter med GPL).

    Hmm, ReiserFS har i hvert fall lisensbetingelser (http://www.namesys.com/v4/v4.html) (har ikke sjekket med de andre, men ville tro de var tilsvarende):

     

    --- klippe klippe ---

    Yet still we choose to give our software away for free for use with software that is given away for free (e.g. Gnu/Linux). Since we don't have a lot of illusions about our ability to entirely change the world, and it is amusing to sell free software, for those who do not want to disclose their software and do not want to give it away for free, we charge a license fee and let them keep their improvements to our software without sharing them. These fees help substantially in allowing us to survive as an organization.

    --- /klippe klippe ---

     

    MS hadde selvfølgelig hatt _råd_ til å betale denne lisensen, men det er jo liksom ikke deres stil, da. De liker å eie, ikke å leie.

  2. PS. Jeg syns Windows er litt ræva for den har så dårlig støtte for ext2, ext3, XFS, JFS og ReiserFS :)

    Helt enig. Det er så ergelig å ikke kunne få tilgang til partisjonene fra Windows. Jeg har tom. måttet tilpasse meg ved å velge ext3 fremfor ReiserFS,fordi det finnes et (tregt) 3. partsprogram som støtter *lesing* fra ext2-partisjoner. Det burde ikke være så vanskelig for Microsoft å implementere støtte for andre (og ganske "store") filsystem som XFS, ext3 og ResierFS. I motsetning til de fleste utviklerne av GNU, så får faktisk MS-programmerer betalt for å utvikle software. Dessuten så er disse filsystemene åpne!

    Ok, jeg biter på (selv om det sikkert betyr at jeg er sløv):

     

    Hvorfor skal Windows ha støtte for andre filsystemer enn FAT og NTFS? Er ikke disse andre filsystemene underlagt GPL elns, slik at det ikke er helt uproblematisk å inkludere dem (uten å oppgi kildekode, hvilket er imot MS sin policy)?

     

    Det er vel relativt få brukere som har reelle driftsmessige behov for andre filsystemer enn NTFS, så jeg skjønner ikke helt hvorfor det skulle stå særlig høyt på MS sin prioriteringsliste...

  3. Et godt designet brukergrensesnitt vil bestandig være enklere enn command line verktøyer. Mye lettere å få oversikt og vanskeligere å gjøre feil.

     

    Windows vinner i lang vei fordi du kun behøver å forholde deg til en løsning. En del av argumentasjonen til dere pro linux er bare kjør Mandrake så har du det gode grensesnittet, bare kjør redhat så har du..., videre med Winex, og alle de andre Linux versjonene. Ingen orker å ha et operativsystem til hver enkelt oppgave.

     

    Jeg har ikke noe imot linux prinsipielt, jeg bare syns det er et slit å jobbe med det. Og så synes jeg Microsoft får ufortjent mye pepper. Microsoft er faktisk et bra firma som lager gjennomført gode produkter i så godt som alle kategorier.

     

    Hver gang det dukker opp et sikkerhetshull i windows er veldig mange ute og skriker om hvor elendige Microsofts produkter er. Sannheten er faktisk at mange linux versjoner er langt værre, det er bare det at det er så få brukere på den aktuelle versjonen og at sikkerhetshull i linux ikke kommer frem i media.

    Windows er praktisk å forholde seg til for databrukere flest, men det finnes tross alt mange brukere som _trenger_ mer fleksibilitet for å få gjort jobben sin. Skal de stå uten tilbud?

     

    Ikke for å være frekk, men jeg tror ikke helt du forstår hvor nyttig et kraftig CLI kan være. I teorien er det kanskje slik at et godt designet GUI alltid vil være bedre, men det å designe et godt GUI vil ofte innebære utrolig mye arbeid. Hvis du f.eks. arbeider på et prosjekt med begrensede ressurser, vil du trolig være glad for å slippe å investere 50% av budsjettet på å utvikle GUI.

     

    Forøvrig bruker jeg Windows som primær-OS, og er godt fornøyd med både stabilitet og programutvalg - men enkelte oppgaver er simpelthen ikke formålstjenlige å gjøre i et så GUI-sentrisk miljø.

     

    Ellers skrives det mye fjas om både Microsoft og alt annet rart i tabloidmediene - dersom det plager deg, vil jeg seriøst anbefale deg å følge andre medier.

  4. Det er klart det er raskt med consol hvis du vet du skal skrive. Men skriver du en skriveleif er du allerede blitt for treg.

     

    Installerer du et nytt program så må du lese igjennom manual for i det hele tatt komme igang og da har mange allerede gitt opp.

     

    Jeg snakker ikke om datanerder når jeg argumenterer for et grafisk grensesnitt. Jeg snakker om vanlige databrukere som er en gruppe som for hvert år øker langt mer enn dataspesialister.

     

    Poenget med et brukervennlig program er at en bruker skal kunne ta i bruk et program uten å ha datakunnskap utover det å bruke en mus og et tastatur. Jeg sier ikke at windows er der, men jeg sier at command interface er helt feil vei å gå.

    Jeg skjønner ikke helt argumentasjonen din. Poenget med en datamaskin er jo å gjøre det enklere å utføre enkelte oppgaver, og et kommandolinje-UI egner seg bedre enn GUI for mange brukere. Hvis det ikke dekker _dine_ behov, så er det jo bare å velge et verktøy som gjør det (GUI er jo tilgjengelig både i Windows og Linux).

  5. En ting til:

    Hvilke fordeler har et command interface i forhold til et grafisk interface?

    Jeg for min del klarer ikke å se en eneste fordel

    Et skikkelig kommandolinje-grensesnitt har flere fordeler, selv om det finnes mange brukere som ikke har behov for dem:

     

    * Det er _raskt_. Folk som har skikkelig snøring på touch-metoden kan eksekvere kommandoer mye kjappere via kommandolinjen enn gjennom klikking.

     

    * Det er _fleksibelt_. Kommandoer kan ha flere titalls parametere, og da tar det lang tid dersom man skal sitte å klikke seg fram til nøyaktig den kombinasjonen man trenger. Det er enklere å fore inn parametrene selv, evt. opprette skreddersydde aliaser og småskript for kommandoer man bruker ofte.

     

    * Kommandolinje krever jo også langt færre ressurser enn et grafisk grensesnitt - det er ikke noen vits i å kjøre GUI på f.eks. en server.

  6. Fatter ikke hvorfor et firma ikka ansetter han :cry:

    GUI-Jon ble da vitterlig ansatt av et IT-firma. Selskapet drev med spillutvikling (til internett eller mobiltelefon, husker ikke eksakt), men jeg aner ikke hvordan det har gått.

     

    Ellers er vel proprietære løsninger det eneste som gjør det mulig å satse på salg av musikk i digitalisert format. Apple tjener bare småmynt på selve musikksalget, det er iPod-enhetene som gjør butikken lønnsom. Hvis Apple blir utkonkurrert på avspillingsenheter, kan de like gjerne legge ned hele sjappa. Men det er kanskje det Data-Jon ønsker å oppnå - jeg ser ikke helt hensikten med det, men det påvirker ikke mine musikkvaner på noe vis, så for meg blir det likegyldig.

  7. Den ideelle løsningen hadde vært om man kunne laste ned spill fra produsenten sin nettside og kjøpe serienummeret der med VISA. Da er ganske mange mellomledd borte, og man vil kunne få spillet raskt. :thumbs:

    Vel, det er ikke ideelt for folk med dial-up, og dem er det jo endel av - særlig i USA der tellerskrittene er gratis mange steder.

     

    Per i dag er det heller ikke noen bra løsning for konsollene, som er et mye større marked enn PC. Det er vel heller tvilsomt at spillindustrien er interessert i å ha enda synligere prisforskjeller mellom PC-spill og konsollspill. Konsolleierne kunne bli misfornøyd. (I tillegg ville en slik løsning som du skisserer stjålet andeler av butikksalget, slik at mellomleddene kanskje måtte sette sine priser enda mer opp).

     

    Så lenge man ikke kan avvikle de vanlige distribusjonskanalene, vil det ikke bli så mye å tjene på å bygge opp en infrastruktur for å håndtere onlinesalg i stor skala. (En bestselgende spilltittel selger i flere millioner eksemplarer. Enter the Matrix kom vel på 4 cd'er eller noe sånt. Hva slags nettverk trenger man for at folk skal kunne laste ned (4 cd'er x 3 millioner salg x 0,7 GB per cd) = 8.400.000 GB med data i løpet av kort tid?)

  8. Og syntes 25£ er litt for dyrt..

    Hehe, da regnes du nok som en "vanskelig kunde", gitt.

     

    Personlig synes jeg 400 spenn er en streit pris for et godt spill, det er litt mindre enn en tur på byen og så slipper jeg hodepine dagen derpå. Mitt problem er at jeg bare liker kjipe og tilbakelente rollespill som Morrowind og sånn, og dem lages det ikke så mange av for tiden.

     

    Uansett, hvis det jeg har lest stemmer, har Valve brukt 30 millioner dollar for å utvikle anti-pirat løsningen Steam. Og gudene vet hvor mye som er brukt på å utvikle "pay 2 play"-spill (MMORPGs). Du får begynne å spare, spillutviklerne vil ha penga dine!

  9. Dette blir enslags "Test før du Kjøper" og da holder det ikke med en Demo på 100 mb og 10min gameplay, jeg kjøper eller dømmer aldri spill ut ifra demoer , siden de ikke sier noenting om hvor bra spillet er.

    Vel, sånn funket det jo med endel spill tidligere. Epic (og Id?) ga f.eks. ut spillene som shareware, og så kunne man få tilgang til en mer komplett versjon ved å betale pæng.

     

    Men, det er ikke sånn det funker lenger. Dagens spill krever investorer med sterk rygg, og disse investorene vil svært gjerne maksimere utbyttet per krone. Hvis markedsberegningene viser at de tjener mer penger på å ikke gi ut som shareware, så kommer de til å følge den strategien. Dersom markedsberegningene viser at de taper på piratkopiering, så kommer de til å drive lobbyvirksomhet for å få strengere lover (uansett hva en eller annen mann i gata måtte mene om saken).

     

    Spillmarkedet er verdt milliarder av kroner, og da er det ingen som vil sitte å håpe på at folk kjøper et spill de har lastet ned "fordi de likte det". De vil ha kontroll over spredningen av eiendelene deres, og jeg synes egentlig ikke det er så rart. Det er sånn det må bli når storkapitalen rykker inn.

     

    Folk som laster ned alle spillene som kommer ut, blir gjerne mer kresne og storforlangende enn de som bare kjøper de spillene de har råd til. Spillbransjen er generelt ikke så interessert i å tekkes slike kresne kunder som har prøvd alt før. De vil heller spille safe med velutprøvde konsepter og appellere til "the casual gamer". Folk som på død og liv må spille gjennom hele spillet før de vil ta en avgjørelse på om det er verdt penga eller ikke, er neppe særlig høyt prioriterte kunder. De er nok mer interessert i sørge for at det ikke skapes flere slike "monstre".

     

    Hvis du ikke liker open source, er vel fremdeles godbiter som counterstrike og castle wolfenstein:ET gratis. Når tollgrensene heves, blir det fritt fram for å kjøpe nye titler som UT2004 og Far Cry fra play.com for 25 pund. Fremdeles for dyrt?

     

    (BTW, når det gjelder nicket mitt, valgte jeg bare noe passe teit ettersom jeg regnet med at alle kule nick var opptatt...)

  10. Vil bare klarere ett par ting, jeg er i hovedtrekk ikke uenig med loven som den er i dag, og jeg synes heller ikke at man ikke skal straffes om man følger sin moralske overbevisning, om man har en moral som er på tvers av samfunnets moral bør man ta konsekvensene av det, men jeg har fortsatt mye høyere respekt for de som bryter loven på ett prinsipielt grunnlag, og personlig setter jeg moral høyere enn lov.

     

    Forøvrig har jeg ingen problemer med å lage ett "vanntett" forsvar for nazisme bare jeg får bestemme grunnpremissene selv, grunnen til at folk ikke liker nazisme er fordi folk flest har menneskerettighetene i en eller annen form som grunnstein for sin moral, men velger du en annen grunnstein, kan ting som vi synes er forkastelige forsvares.

     

    AtW

    Ok, da tror jeg at jeg forstår argumentene dine litt bedre (ikke dermed sagt at jeg er helt enig med de :laugh: ), og du har jo selvfølgelig helt rett i at moral og moralrelativisme er vriene saker. For min del setter jeg strek her, før det hele glir ut på moralfilosofiens forblåste vidder.

  11. Roffen aka. Mondane?

     

    Warez scenen er utrolig avansert, og det salget som blir gjort der kan ikke bli sett

    på som vinnings krimminialitet, grunnen til at noen selger, og særlig i Isreal , Signapore, er for og få penger til Hardware, det krever utrolig mye penger for og drive et slikt nettverk som de driver med..

     

    Det handler for det meste om og vinne kappløpet, og "være snille" og gi til folk de liker, akkurat som at f.eks. du gir kammeraten din popkorn når han er på besøk og ser film..

     

    Det er forøvrig bare dumt og raide release groups, det er en krig de ikke kan vinne, vi er sterke, og det eneste det gjør er og sette oss tilbake en liten stund.

    Hitman 3 f.eks. ferdig cracket, men de har ikke sluppet enda, fordi FBI raider.

     

    Problemet og grunnen til mesteparten av piratkopieringen er for dyre priser på Software, for treg distrubiering..

    Løsningen er spredning via internett til en 20$ per spill eller lignende.

     

     

    Nei, nok skriving, bleh

    Ehm, jeg er ikke helt sikker på hva du sikter til, men jeg kan forsikre deg at jeg ikke skriver under andre nick på dette forumet.

     

    Når det gjelder argumentet om at "alt er så dyrt"... Hørt om open source? Gratis os, gratis applikasjoner, gratis spill. Kanskje ikke alt er like bra på alle områder som de kommersielle løsningene, men det er ikke lenger noen god unnskyldning at man er fattig student eller nystartet firma.

  12. Så du mener at Hitler, Saddam Hussein, og folk som driver med barnepornografi gjør det utifra sin egen moralske overbevisning? Ikke feks for å få makt? Grunnen til at jeg begynner å flisespikke er fordi det er ett vanskelig tema, det krever god innsikt i en persons moralske prinsipper for å avgjøre grunnlaget for lovbruddet, dermed er det vanskelig å uttale seg om et generisk generellt tilfelle.

     

    Synes du begynner å legge ord i munnen min å dra fram ekstreme eksempler, grunnen til lovbruddet har mye å si, har mye mer respekt for en person som arresteres i en demonstrasjon for å vise sin mening, enn en person som svindler folk for å tjene penger.

     

    AtW

    Hitler var definitivt 100% overbevist om at han hadde rett. Makten var et middel for å få gjennomslag for hans idealer.

     

    Det er ikke min forståelse at loven generelt er et moralsk eller personlig eller på annet vis relativt anliggende. Lovbryterens hensikt kan virke skjerpende eller formildende, men det forandrer ikke det faktum at det foreligger et lovbrudd.

     

    Når det gjelder cracking og distrubering av programvare, er det etter min mening mange som bare ser det de har lyst til å se. Jeg kan ikke si med sikkerhet at det bare handler om profitt, men føler meg rimelig trygg på at det ikke har noe med idealisme eller dyp, moralsk overbevisning å gjøre. Omfanget gjør at man heller ikke heller kan snakke om "guttestreker".

     

    En cracker som blir dømt til fengsel, vil ikke nå fram i menneskerettighets-domstolen i Geneve (heller ikke en som blir dømt for råkjøring, uten at jeg ønsker å rippe opp i denne debatten igjen). Greit nok at man ikke kan skjære alt og alle over en kam, men man må samtidig kunne skille mellom snørr og barter.

     

    Det er mulig jeg gikk litt for langt med å sette prinsippene dine på spissen, men jeg er bare så hjertens uenig med dem :devil:

  13. Ja, man må jo være amerikansk for å cracke ett amerikansk spill?

     

    Forøvrig er eksemplet ditt noe søkt uten å vite grunnlaget for "å kjøre som ett kjøtthue", de fleste vil jo ha høyere fartsgrenser i kombinasjon med bedre veier feks, i tillegg er det ofte ikke forsvarlig å ha stor fartsforskjell, å kjøre i 100 i 50-sona er farligere enn i 100-sona selv om veien er den samme. Det spørs som sagt på hva du bygger grunnlaget for 180 km/t på, om det er solid fundamentert i ditt eget verdisyn, og ikke i dobbeltmoral og ønske om at man blir behandlet bedre enn resten av samfunnet (noe mange lovbrudd er), så kan du trippe til buret med verdighet om du vil.

     

    AtW

    Så fint at du har begynt å flisespikke, da. Men det er jo greit å vite at det er en respektabel sak å bryte alle de lovene man gidder, bare fordi ens egen overbevisning sier at det er riktig. Hitler, Saddam Hussein og spredere av barnepornografi er mine nye frihetshelter! Jeg er dog litt usikker når det gjelder crackere, for jeg mistenker at de fleste av dem ønsker å "være først og best" og "bli behandlet som bedre enn andre" - eller var det for pengas skyld? Sannelig om jeg vet.

  14. Nei dette er ikke noe jeg vet, legg merke til formuleringen; såvidt meg bekjent, dette er mitt inntrykk etter å ha lest om saken i ymse medier, og på ymse forum.

     

    Kall de gjerne kraftidioter, men om de mener det de driver med på burde være legalt, synes jeg det står respekt av å trosse muligheter for store straffer, bare for å opprett holde sine egne prinsipper, uenig med disse prinsippene eller ikke.

     

    AtW

    Velvel, det inntrykket *jeg* har fått av lese diverse foruminnlegg, er at crackerne får endel igjen for strevet. I *minste* fall frynsegoder i form av nettverksutstyr og hardware til tusenvis av dollar. Jeg vet jo ikke hvor pengene kommer fra, men synes det virker merkelig at FLT har medlemmer i Israel osv. Trodde ikke det skjedde så mye på den israelske spillfronten, lissom.

     

    Og står det virkelig respekt av folk som står på saka uansett hva saken er? Dersom jeg synes Norge burde ha autobahn sånn som Tyskland, så står det respekt av meg fordi jeg kjører som et kjøtthue i 180 i 90-sone? Jeg kan gå i fengsel med verdighet?

     

    Og, bare så det er sagt, cracking har aldri handlet om idealisme (noen få hederlige unntak, men det er *årevis* siden SVJV).

  15. Såvidt meg bekjente er det enkelte "råtne egg" i FLT som har solgt warez, de store warez-gruppenene tjern ikek en puck på å selge spill som hovedregel, og gjør arbeidet på fritiden, så å kalle det orginisert vinningskriminalitet er å dra det voldsomt langt.

     

    AtW

    Og dette vet du? Har du noen lenker?

     

    Dersom disse crackerne gidder å risikere årevis i fengsel (lovene i USA er kraftig skjerpet de seneste årene) uten å få noenting igjen, er de virkelig noen kraftidioter. Tror du virkelig ikke at noen av pengene fra "de råtne eggene" ender opp i crakernes lommer? Jeg *vet* ikke, men jeg mistenker sterkt at disse karene vet å sko seg - tviler sterkt på at det kun dreier seg om å "vinne kappløpet".

  16. ok, såvidt jeg kan forstå, har du følgende muligheter:

     

    * ruteren har loggingskapasitet - sjekk manualen og se om det f.eks. går an å telnette inn og se på pakkene som går mellom den og kabelmodemet. (jeg aner egentlig ikke om slikt er vanlig, men hvem vet)

     

    * dersom du bare er interessert i å undersøke trafikken over en kortere periode, kan du jo vurdere å kutte ut ruteren en kort stund og sniffe trafikken på vanlig vis.

     

    * dersom trafikken fra ruteren er særlig interessant, kan du vel sette en maskin mellom ruteren og kabelmodemet som forwarder og logger pakkene, altså pc -> ruter -> sniffemaskin -> kabelmodem -> isp -- sykt opplegg, men det får i hvert fall jobben gjort

  17. 3dfx sovnet på laurbærne, stakkar, og nektet å tilpasse seg markedet.

     

    En ting var at Direct-X begynte å bli mer populært enn deres proprietære Glide-løsninger (som riktignok virket bra, men som de kanskje gjort til en åpen standard i stedet for å begynne å saksøke folk som lagde Glide-wrappere).

     

    Like ille var det kanskje at de trodde de kunne bestemme hva folk ønsket seg, og ikke innførte 32-bits farger (før det var for sent) fordi "spillene uansett ville gå for tregt i den oppløsningen" - kanskje var det riktig, men når folk kjøper nye duppeditter vil de jo helst holde alle muligheter åpne.

     

    I tillegg var kortene deres, som andre har nevnt, svindyre. Prisene deres kunne kanskje forsvares når de hadde produkter som banket Nvidia og Diamond ned i støvlene, men Nvidia forandret alt det da de kom med TNT-kortene sine. 3dfx hadde kanskje snøring på å lage grafikkort, men forretningsvett hadde de fint lite av. Savnes ikke.

×
×
  • Opprett ny...