Jump to content

Eplesaft

Medlemmer
 • Content Count

  261
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei og takk for tilbakemeldinger. Såvidt jeg forstår det burde det være nok å ha dekoder koblet til TV som før, mens en HDMI-kabel går fra TV-ens ARC-utgang til lydplanken. Evt. er det en mer optimal løsning som gir bedre kvalitet på lyd, gitt den lydplanken og TV-en som skal brukes sammen?
 2. Ok, så lenge dekoder er koblet til TV med HDMI, og TV er koblet til lydplanken via ARC så fungerer det som det skal? Det er snakk om en Samsung hwq86r koblet til en LG https://www.samsung.com/no/audio-video/soundbar-hw-q86r/ https://www.komplett.no/product/858026?noredirect=true#technical-details Så ikke at det sto noe info om ARC på Komplett, men bak på TV-en hvor HDMI inngangene er står det "2 (ARC)" på HDMI-inngang 2. For å dra full nytte av Samsung hwq86r bør man ha en annen TV med eARC? Har sett på et par eksempler på Komplett.no, hvor det ikke står eARC men kun ARC. F.eks denne: https://www.komplett.no/product/1124642/tv-lyd-bilde/tv-video/tv-er/samsung-55-qled-smart-tv-qe55q70r#technical-details
 3. Hei, Skal kjøpe lydplanke - har en 4 år gammel TV som har en arc-inngang, og det letteste ser ut til å være å koble HDMI fra lydplanke til den dersom jeg streamer direkte fra TV-en: https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00049272/ Har dekoder fra Telenor, som kun har én HDMI-utgang. Hvordan får jeg da sett på vanlige TV-kanaler og samtidig få lyd fra lydplanken?
 4. Fortsatt på to do-listen ettersom jeg har vært bortreist noen dager!
 5. Eplesaft

  Elbil-tråden

  Bruksendring er vel bare aktuelt om det er regelmessig bruk? Det er vel snakk om lading en eller to ganger ila. året maks i dette tilfellet. Hytta er gammel og stikkontaktene deretter - tolker det ut fra svarene her at det går bra å lade et par timer så lenge man følger med at det ikke blir overoppheting?
 6. Eplesaft

  Elbil-tråden

  Så vidt jeg forsto gjaldt veiledningen for fast lading - tror ikke det er jordfeilbryter type B hvor jeg evt skal lade, så vet ikke om det går fint eller ikke?
 7. Eplesaft

  Elbil-tråden

  Ser at jordfeilbryter type B, maks 10A kurs og egen kurs for elbil anbefales ved lading i stikkontakt. Gjelder dette også ved vanlig lading et par timer ved besøk på hytta o.l., dvs. Ikke fast lading? Eller er det bare å plugge i lader?
 8. Takk for oppklaring! Er dette noe man kan forvente, at det blir litt flimring når det er dimmet helt ned, gitt at de har fått info om pærene jeg har fra før av? Kunne det vært unngått med bruk av annen dimmer?
 9. Hei, takk for tilbakemelding. Mulig at det har vært en liten feil fra starten av, bare at jeg ikke har vært obs på det. En annen ting - merker at etter montering av dimmer så kan lyset flimre svakt når det lyset er dimmet ned så langt som mulig, vet ikke om dette er normalt? Det er en slik dimmer som er montert: https://www.sg-as.com/nb/produkter/leddim-400 Og av lys så er det 6 slike downlights på badet: https://stork.no/produkter/led-belysning/foretningsbygg/downlights/heron-ip44/36956
 10. Høres ut som et meget godt forslag, og som bør prøves! Forslag til lim som kan brukes: vanlig skole-/hobbylim, superlim e.l.?
 11. Hei! Har en LG-TV fra 2016 som har UHD og noen smartfunksjoner: https://www.komplett.no/product/858026?noredirect=true Har imidlertid siden jeg fikk den flyttet til en nyere leilighet hvor det er mange og store vinduer på stue/kjøkken, som gjør at det fort blir veldig mye lys. LG-TV-en fungerer veldig dårlig i disse omgivelsene pga. mye gjenskinn når det er lyst ute, iallfall på serier med mørke scener - og jeg har flere ganger prøvd å se en episode av en serie, men måtte avbryte pga. svært mye gjenskinn. Har dere noen anbefalinger til en TV inntil 10 000 kr som kan være en god erstatning til LG-TV-en? Selv om den jeg har nå ikke er så gammel og for det meste duger godt, har jeg sett meg så lei av alt gjenskinnet at jeg føler jeg ikke har mye annet valg enn å erstatte den. Mesteparten av dagen i det lysere halvåret er den ubrukelig når det er scener med mye svart eller mørke farger. Edit: Fins det stativ som kan stå på TV-benken som gjør at høyden på TV-en kan reguleres, slik at man ikke trenger å montere den fast i veggen?
 12. Hei, Har et par bordlamper som er VELDIG lette. De veier svært lite, og om man skal slå av eller på lyset og drar litt i ledningen risikerer man at man snurrer på lampa eller at man velter den eller drar den i gulvet. Fins det noe man kan feste på under lampefoten slik at den holder seg mer i ro? Møbelknotter, dobbeltsidig teip e.l.?
 13. Hei! Har hatt en elektriker innom for å montere dimmer på bad. Fra før av var det en vanlig på-av lysbryter, som lå sammen i en ramme med termostaten (til gulvvarmen). Etter montering av dimmer og ny matchende ramme syns jeg hjulet til termostaten var litt hardere å vri på enn før, og det ser ut som at lyset til termostaten muligens har forflyttet seg litt - det røde lyset som lyser når varmen er på er hvert fall ikke rett bak trekant-hullet (se bilder under - det ene tatt i mørket, det andre med baderomslysene på). På bildet med mørke så ser man at lyset sitter litt under til høyre for hullet, og lyser gjennom plastikken. Lyser veldig svakt når baderomslysene er på iallfall. Mulig det er flisespikkeri og ikke noe vits å bruke tid på, men jeg lurer likevel litt på om det er ok. Det er kanskje helt normalt da dimmebryter, ramme og termostaten ikke kommer fra samme selskap? Selve rammen er heller ikke helt inntil flisene - det er montert på midt mellom to fliser med fuge på midten, så det er mulig at hvis den ene flisen stikker ut litt annerledes enn den andre så gjør det at rammen ikke sitter helt tett innpå.
 14. Hei! Ser etter en "rimeligere" lydplanke, rundt 5000 kr hvis det fins noen der ute som gir god lyd ift. det som kun er fra TV-ens egne høyttalere. Har søkt litt og sett at Sonos Beam eller Sony HT-X8500 har dukket opp som potensielt gode kjøp i den prisklassen: https://www.techradar.com/reviews/sonos-beam-review https://global.techradar.com/no-no/reviews/test-sony-ht-x8500 Lydplanken vil for det meste brukes til TV-serier og musikk på Spotify. Vil disse (eller andre forslag til lydplanker) i denne prisklassen utgjøre en vesentlig forbedring i forhold til den integrerte lyden fra TV-en, eller må man høyere opp i pris?
 15. Eplesaft

  Elbil-tråden

  Fins det noe kart/oversikt over ordinære ladestasjoner på parkeringsplasser o.l.? Ser på kart at det kun er oversikt over hurtigladere (chademo m.m.)
×
×
 • Create New...