Gå til innhold

Nakmus

Medlemmer
  • Innlegg

    557
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nakmus

  1. Så Mythbusters-episoden, jeg også. Tror "special sauce" var vanlig vann.

     

    Vann i syre blir tross alt uhyre.

     

    Eventuelt er det hydrogenperoksid, utifra hva Jamie hintet om.

    Er hydrogenperoksid ja. H2O2 + H2SO4 blir noe man kaller "pirajaløsning", kort sagt så reagerer stoffene sammen, og danner masse løse atomer av atomisk oksygen, O, (altså ikke O2, som er oksygengass). Disse oksygenatomene vil reagere sterkt med veldig mange stoffer, og virke sterkt oksiderende.

    • Liker 1
  2. Hva med syntetisk dop? Finnes det idetheletatt dop som ikke er lagd av planter? Kan ikke noe om dette.. :p

     

    Samme med sprengstoff finnes det noen som ikke er organiske?

    Nå er vel definisjonen på organiske stoffer her stoffer som består av karbon- og hydrogenkjeder, og ikke stoffer som man finner ute i naturen.

     

    Vil tro at alle rusmidler er organiske, og er en del eksplosiver som uorganisk, deriblant ammoniumnitrat (er som regel blandet med diesel. som er organisk. Stoffer som TNT og nitrocellulose er organiske.

  3. Kan også anbefalle at du går inn for å kjøpe deg et gassvåpen. Det kan være bedre (og til grad billigere) å handle fra utlandet. Det er et helt annet utvalg med en helt annen kvalitet til en bedre pris enn man klarer å finne i Norge.

     

    Selv så mener jeg at man bør unngå en utgangshastighet på over 450FPS (137 m/s), Hastigheten har ikke noe mer å si for avstand og presisjon over et visst punkt, da det er heller vekt og kvalitet på kula samt kvaliteten på løpet og hop-upen som bestemmer avstanden.

     

    Kan anbefale noen sider og merker:

     

    www.wgcshop.com

    www.evike.com

    www.redwolfairsoft.com

    www.airsoftglobal.com

     

    av merker til pistoler så kan jeg anbefale

     

    KJW

    KSC/KWA

    Tokyo Marui (som regel plastdeler, men veldig bra kvalitet!)

    WE

     

    Lykke til!

    Har ikke hørt så mye erfaring med BAX, vet bare at det fungerer som hop-up, bare istedet for å justere horistontal bevegelse, så tar justerer den vertikalt. Altså om kulene vrir seg til høyre for siktet, kan du justere BAX så den vrir seg mot venstre istedet.

  4. Du kan forklare gudebegrepet i to til tre forskjellige livssyn. Ett av livsynene bør være sekulær humanisme - hvordan du velger å angripe "gudebegrepet" i humanetikken kan bli interessant for sensor.

     

    Fikk selv sekser på denne oppgaven da jeg hadde muntlig eksamen i RLE. :)

     

    Dette høres veldig interessant ut, skiller seg litt ut fra de "vanlige" problemstillingene. Men hva fokuserte du på når du presenterte dette? Tok du bare å forklarte gudsbegrepet for hver religion for å så sammenligne dem, eller gikk du mer i dybden?

  5. Fetteren min lurer på en snedig ting...

     

    Vi fikk nylig servert hyllebærbrus, laget med en Soda Stream brusmaskin og Zeroh! saft.

    Det smakte godt.

     

    Vi begynte å lure på hva som skjer hvis du fyller vannflaske helt full med honning, før du kobler den til brusmaskinen og prøver å tilsette kullsyre.

    Kan man få honning med kullsyre?

     

    Hva med olje med kullsyre?

     

    Dette hadde vært å prøve, men da ødelegger vi maskinen.

    Tviler på at det funker, ihvertfall ikke i noen særlig stor grad, spesielt da i olje. Brus får jo sin syrlige og brusete egenskap av kullsyre, som man får av å boble karbondioksid opp igjennom vann ( H2O + CO2 <---> H2CO2)

     

    Kullsyre er ganske ustabilt, og vil heletia spaltes av karbondioksid som gass, noe som gjør at brusen bruser. Iom, kullsyre lages av karbondioksid og vann, vil ikke stoffer uten vann fungere, sånn som honning og olje.

  6. Når det svir fordi man har spist noe sterkt, er det jo fordi det foregår en reaksjon mellom krydderet og munnen. Når man drikker vann, vil mye av krydderet reagere med vannet i stedet. Når vannet er borte, blir det (nesten) like ille igjen.

    Viktig å merke at virkemiddelet som gir mat den sterke smaken, er et fettløselig stoff - så derfor fungerer drikker med et fettinnhold (som melk), bedre enn vannløselige drikker for å lindre sterk mat

    • Liker 1
  7. Hva er det som skjer (biologisk) når en person fryser i hjel? Hvilke kroppslige funksjoner er det som slutter å fungere når kroppstemperaturen går drastisk under 37C, og hvorfor er det dødelig

     

    Vel, er åpenbart flere enn én grunn, men noe som bidrar, er at enzymer(katalysatorer i kroppen din), vil jo lavere temperaturen er fungere mindre og mindre optimalt, til slutt på et punkt hvor biologiske funksjoner deriblandt celleånding ("pustinga" til celler, hvor okysgen og druesukker forbrennes for å lage energi kroppen kan utnytte).

  8. Nei, energi er slett ikke et løst begrep. Det brukes ganske upresist i dagligtalen, men dette er tross alt et skoleprosjekt og der tjener man på å bruke de korrekte betegnelsene. Termodynamikkens første hovedsetning, også kalt energiloven, sier nettopp at "Energi kan verken skapes eller forsvinne, kun overføres fra én energiform til en annen". (Dette forutsetter at man betrakter masse som en form for energi.)

    Nå mener jeg ikke løst som i udefinert, men heller at det er mer enn en type energi, deriblandt elektrisk energi, kjemisk energi, sonisk energi osv.

  9. Eneste måten du kan generere energi på er med en atomreaktor. Snakker du om strøm, derimot, er saken en annen.

     

    Nå er vel "energi" et ganske løst begrep, og finnes mange måter å utvinne andre energi kilder enn elektrisk energi, b.la jordvarme.

  10. Fordi all modifisering/forandring av gener er genteknologi.

    En rekke sykdommer også flere kreftformer skyldes gener som enten er defekt, feilregulerte eller av annen årsak ikke fungerer som de skal.

    Genteknologi tar for seg å rette på disse problemene på et genesik nivå.

    Men kan det regnes som teknologi når det er noe kroppen gjør for seg selv? Liksom, vi kaller jo ikke celleåndinga for en bioteknologisk prosess?

  11. Kjøper du fra utlandet, får du med rød tupp på løpet (rundt, ytterst.)

    Feil, av de store utenlandske sidene, så er det kun Evike.com som shipper med rød tupp.

    Sider som wgcshop og airsoftglobal sender uten rød tubb, da det kun er nødvendig for selgere basert i USA.

  12. Noen som vet om noen billige nettsider som selger softguns eller bb guns. Jeg vet om Game-On.no, men vet ikke om de tar PayPay som betaling + at de er overpriset. Ser gjerne etter noen billige nettbutikker som selger f. Eks en pistol til under 10$. DX hadde mange billige, men nesten alle er utsolgt. På forhånd, takk.

     

    I Norge har vi SandefjordPaintball og Wasteland som de store. Men, i forhold til utlandet, er disse veldig overpriset, og anbefaller egentlig å kjøpe en ifra utlandet.

  13. Nei, de skriver mørkt lilla, og at blodet endrer farge med en gang det kommer ut i lufta, forklaringsmodellen er den samme om de hadde skrevet blått eller mørkelilla, og det er feil uansett tror jeg.

     

    AtW

    Her er et bilde med vanlig blod, og det jeg tror er blod hvor hemoglobinet er knyttet til karbonmonoksid - altså mer eller mindre likt deoksidert blod.

    NIK_3232-Drops_of_blood_medium.JPG?1266536526

  14. Et litt enklere eksempel er galvansierte spikre, hvor et sinklag påføres jernspikeren, og pga. sink er lenger til venstre enn jern i spenningsrekka, vil sink bli "prioritert" når det kommer til rusting. Altså sinken "offrer" seg for jernet, hvor sinken ruster først, og når all sink er rustet opp, vil jernet begynne også.

     

    Man kan gjøre det samme med kobber og jern, hvor jern ligger lenger til venstre enn kobber i spenningsrekka, og vil dermed fungere som en offeranode for kobberet.

×
×
  • Opprett ny...