Gå til innhold

cysiam

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cysiam

  1. Nesten alt vi i vesten kjøper har vært innom barnearbeid. For noen barn er barnearbeid bedre enn sulte, stjele, prostitusjon. De fleste land i Asia og Sør Amerika er det problemer. Dersom man reiser litt rundt i de landene der og ser seg litt rundt om i slummen blir man fort ydmyk.

     

    Men hva er alternativet da? Lage alt selv? Vi vil ha alt mulig rart og etterstreber at prisene skal være lavest mulig.

    • Liker 4
  2. Knapperekken er her på bildekritikken. Hvis du ser øverst på fanen her ser du det er helt svart til venstre og så lysere og lysere mot høyre. Prøv å trykke forskjellige steder på denne og du får forskjellige bakgrunner. Gjør at du her /vi her kan se dette bilde og alle andre bilder med forskjellig bakgrunn. (Genialt :))Når bakgrunn ble mørkegrå så forandret bildet seg helt og jeg forandret mening totalt :) Alt bra :)Hvis jeg ikke forklarer det med knapperekken godt nok, kanskje noen andre kan hjelpe?

     

     

    Skjønte ikke hva du mente, men plutslig fant jeg det ut selv. Skjønner ikke at jeg ikke så det ><..

  3. Her har du gjort en fin jobb.Er enig med deg i at den mørke stolpen i bakgrunnen kunne vært dempet, eller fjernet.Den eneste lille detaljen jeg reagerer på er den skyggen som faller på hennes høyre bryst. (Venstre på bildet)Den avrundingen er naturlig, men jeg synes bare den ble litt for påfallende og merkelig :)

     

    Jeg tok bort solflekken på brystet, og det ble bedre. Takk!

     

    Prøvde og å fjerne den mørke stolpen, men det var ikke så lett å få til med mine kunnskaper.

  4. Takk for fine tilbakemeldinger.

     

    @Wasco; Tror jeg skal prøve å fjerne stolpen bak og se hva det utgjør med bildet. Tror ikke jeg kommer til å gjøre noe med skyggen på brystet. Den føles litt naturlig og er med å bygge formen. Den er også logisk for at den plasserer solen og gjenngir høylyst som er på jakken til modellen.

     

    @Jenteungen 1; Jeg vet selv ikke hvordan man endrer bakgrunn med knapperekken i visningen. Mulig dette er funksjonalitet som ikke fungerer i min nettleser. Bruker Chrome.. Hvit bakgrunn er nok mindre vellykket på overgagen på rammen og den hvite/utbrendte veggen.

  5. Dette bildet er tatt med en Panasonic GF3 og en Panasonic Leica 25mm f/1.4. Det er kun brukt naturlig lys på ettermiddagen der den hvite husveggen var reflektoren. Er justert litt på levels og skarpet opp øyne i etterbehandlingen. Er selv ganske fornøyd med portrettet.

     

    Dette ble jeg fornøyd med:

    + retningen på blikket til modellen

    + effekten jeg fikk av det naturlige lyset

    + ganske mykt og jevnt lys i ansikt

    + det harde lyset gir en fin tegning og kontrast på hår og jakke

    + morsomt gjennomskinn av sola igjennom håret på venstre kinn

    + utsnittet akkuratt passe nærme

     

    Dette er jeg litt usikker på:

    - litt uheldige skygger på venstre side av nesen.

    - mulig de skjeve linjene på vegg og bakgrunn forstyrrer litt?

    - skulle kanskje fjernet det mørke røret over hodet til modellen.

     

     

    Ønsker tilbakemeldinger på dette.

    post-17245-0-34311000-1334206751_thumb.jpg

  6. Før jeg skal ta konsertbilder hører jeg alltid endel på artistene og evt. ser videoer fra Youtube før jeg drar på konsert. På konserten kan det være greit å ha nøytrale klær, ikke ha på seg en signalgul t-shorte når du skal snike deg rundt i pit-en eller blandt publikum.

     

    Jeg annbefaler og bruke "Spot metering" og bruke fokuspunktet i midten i søkeren. Jakt på de gode øyeblikkene, ikke skyt serier. Da blir du slapp og lærer deg ikke å ta de gode bildene kontrollert. Skyt med forskjellig opptikk dersom man har det. Det lager variasjon i bildene, skal man selgene bildene til en artist eller en arrangjør er de neppe intressert i 5 headshots av vokalisten.

     

    Enig at man ikke burde være redd for ISO, bedre med et litt støyete bilde enn et uskarpt et. På noen av mine konsertbilder har jeg vært helt opp på ISO 4000, bedre å fange øyeblikket enn å gå glipp av det. Bruk alltid solblender på optikken, er man på konsert hender deg seg at man kamera kan få en hånd, albue eller en halvliter eller to.

     

    Jeg tar aldri bilder i RAW så lenge jeg ikke tjener penger på oppdraget, er man kjent i lokalet og lyset vet man instillingene, hvis ikke tar det ikke lang tid å finne de rette instillingene etter noen test bilder. Slett alle de bildene du vet du ikke kommer til å bruke, har du fler like bilder ta et eller to av samme motivet og slett resten. Slik sparer du deg for mye tid når du importerer bilder og skal gå igjennom dette senere.

     

    Det største problemet er vel å få kreditering. Jeg har jo drevet mye med konsertfoto men ikke har ikke kommet meg inn på noen større arrangement enda. Blir som regel lokale konserter. Det er bare å kose seg på konserten og ta gode bilder.

  7. leste endel sider før jeg bare valgte å skrive et inlegg selv:

     

     

    Jeg beundrer Apple. Fra et produktdesign og markedsførings perspektiv skjønner jeg hvorfor iPhone har blitt som den har blitt. Den store brukermassen i USA har andre brukerkrav enn det som er i Norge. Derfor er den så langt etter f.eks Nokia N95 8GB som mange referer til.

     

    Apple har, gjort brukerundersøkelser og funnet ut hva kjøperne i det aktuelle metamarkedet vil ha. Og implimentere dette i produktet. Ved å kutte ut alt annet går utviklingskostnadene deres ned. Og sjangsen for feil (det var jo deres første mobil tross alt) blir mindre. Men viktigst av alt er kostnadene lavest mulig og profitten høy. De er jo ledene på merkevarebygging og markedsføring. De lager jo produkter for å tjene penger, ikke for at vi i Norge som er teknolgi kåte skal bli tilfredstilt. Dagelig selger jeg mobiler på Elkjøp og 15% av kjøperne er villige til å kjøpe en mobil pga. av WLAN/Super 3G og et bra kamera..

     

    Jeg derimot liker gadgets og har Nokia N82 som er jeg er utrolig fornøyd med. :D Moro å lese tråden her. Men det er ganske usaklig hvordan Iphone blir brukt for å trekke lesere i artikler,tester osv. Apple for jo gratis reklame over hele verden av denne hypen. De er smarte, de blir rike. Sånn er det bare. Amobil,Vg osv. er avhengige av å ha lesere for å selge annonser som skaffer inntekter. Alt handler om penger..

  8. Jeg synes PS3 er verdt pengene som Blu-ray spiller i seg selv. Resistance var oppskrytt av IGN. Det jeg har spillt på PS3en min er Gran Turismo: HD concepts.

     

    Tittelene jeg venter på om dagen er Lair og nye Singstar. Eller er det lenge til det kommer noe annet.

     

    PSN: Synes jeg er kjempe filnke til å oppdatere innholdet sitt, de legger ut oftere enn på Live tjenesten til Microsoft. Filmtrailere i 1080p er supersweet!

     

    Om PS3 er verdt penga er så komersielt... Det som betyr noe er Er PS3 verdt pengene for deg? Alle har forskjellige krav og ønsker. Ryktene sier jo at det kommer en billigversjon av PS3 og en Hi-end versjon av Xbox 360.. kommer det forskjellige hardware konfigurasjoner blir det jo snart PC fremfor konsoll.

     

    bare noen tanker..

  9. Om Xbox360 infridde til forventingene? tja.. litt ja og nei.. fordi jeg ikke hadde så høye forhåpninger til konsollen. Er jo bare en ventestasjon til ps3 kommer uansett.

     

    Grafikkmessig synes jeg FN3 demoen kicker ass på det jeg har spilt. Nå har jeg en grei HD LCD å spille på så jeg vet ikke hvordan det er for dere med tver som ikke er HD kompatible.. Ellers er Xbox360 NextGen med tanke på lyden. Stakkars PS2 har jo ikke skikkelig lyd. Er jo Pro Logich 2 som er på de fleste spill blir litt stusselig ifårhold til DD5.1.

  10. Jeg har ikke kjøpt 360 enda, men hvorfor i all verden slippes det spill med 60hz only i europa? Alle tv'ene våre kjører jo på 50hz. Dette betyr at Dead or Alive 4 er ubrukelig for over halvparten av befolkningen i europa.

     

    Og hvorfor har kabelen noe å si på hz'en

    5517865[/snapback]

     

    Det er slik at konsollen er ment for å være litt next gen og dermed regner de med at vi har tver som støtter 60hz. Og helst er hd kompitable. Tenk når ps3 kommer da. Så må ihvertfall de fleste som vil han en bra opplevelse kjøpe nytt..

     

    Bruker du composite kabel vil ikke 60hz fungere etter hva jeg har erfart.. lenge siden jeg testa composite da :p

     

    DOA4 var ganske kult det. Heftig grafikk men det er fortsatt ikke noe tekken...

  11. Har noen spørsmål angående PS2:


    •  
    • Når var lanseringsdatoen?
       
    • Hvor mye kostet den?
       

    Kan alle som har sin PS2-kvittering (uansett når den ble kjøpt) skrive kjøpsdato og pris i denne tråden?

    5463798[/snapback]

     

    Jeg kjøpte min for 4500,- på Akersmic i Lillehammer var kansje i sep.-okt. tider i 2000(hvis jeg husker riktig, norsk release ihvertfall). Skulket faktisk skolen får å få en konsoll!^^

     

    Kjøpte SSX og tekken tag. Det var nextgen gaming det :)

  12. Jeg lurer litt på om det går ann å definere en usb sånn at den kobler seg til f.eks. til U: fast?

    Setter jeg enheten i diskbehandling til u: tar den ut og setter den inn i en annen usb port blir den satt til E: igjen.

    Eller starter på nytt og setter den usb enheten inn igjen.

     

    Og E: - Q: har jeg mappet opp nettverks disker i ett skript. Så for hver gang det kommer en USB enhet må jeg inn å endre dette manuelt. :(

     

    Kan ikke endre skriptet for det gjelder mange brukere..

     

    Finnes det noe setting i Windows 2000 eller XP? Går det ann å sette det GPO i AD?

  13. Det er jo enkelt da. Jeg synes SSX var veldig bra forløbig. Jeg har bare spilt det en halv dag da. Men skal game mer ikveld!! Var litt vanskeligere i starten. Men har fått opp endel stats nå! Synes über triks er kule! Og synes spillet er bedre. Med litt mer å "gjøre".

     

    Eneste feilen jeg finner forløbig er at det Lagger! (hakker litt, for ikke nerder)

    Når det er mye eksplosjoner og lys. Men når det er masse snø på fjellet så er det smoooth! Musikken og følelsen i spillet er herlig!

     

    Men tror det er slik som i THUG at man lærer mer triks etterhvert som man for mer stats.

×
×
  • Opprett ny...