Gå til innhold

cazzar

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cazzar

  1. Vel den blir ganske varm når CPUen jobber 100% (min kjører BOINC når den er på strøm), men det finnes vel få som ikke blir det... Å ha den på fanget funker greit hvis man sitter litt bredt med beina, litt fra siden er innsuginga for viften som man nok ikke bør stenge...

     

    Lov å spørre hva du fikk den for forresten?

     

    2830g bedre enn det meste man kan sammenligne med, men jeg kunne gjerne tatt vekten til min gamle Sony Vaio, en liten laptop med 10.4" xga skjerm på 1.36kg. Men jeg innser jo at man må inngå et par kompromisser da ;)

  2. Hei sitter på en HP 8510w med XP nå... Veldig fornøyd med denne når jeg først greide å få tak i den. Byggekvaliteten virker å være veldig bra, bedre enn min gamle Acer Travelmate 8104. Nydelig med 1920x1200 oppløsning, men klart det blir smått hvis man ikke liker slikt. Selvfølgelig har den ikke slikt møkk som glossy skjerm. :)

     

    Skal kjøpe en docking, men det virker vanskelig å få tak i, har ikke sett noen som har de på lager. EN488AA eller EN489AA dockingen skal visst støtte Dual link DVI, ikke mange som gjør det.

     

    HDMI har jeg ikke testa enda.

     

    Vekten på min er 2830g + strømadapter, ikke ille synest jeg. Klart man kan få lettere, men da må man gå ned på andre ting...

     

    Eneste som er irriterende med den er fingeravtrykk-lesern som man statig kommer borti og da sier Windows at man ikke kunne lese fingeravtrykket. Men denne kan skrus av i bios.

     

    Hvis du har et bedre tilbud enn fra Amentio så synest jeg du bør slå til... :)

  3. 2.4x hastigheten gjelder bare brenning på det 2. laget da, brenningen av det første laget går i 8x eller hva som nå støttes. Det vil nok gå en tid til det kommer raskere enn 2.4x på dette. DVD-R skal også komme med dual layer, men de har ikke vist noe fungerende eksemplar så vidt jeg vet... Personlig kommer jeg nok aldri til å kjøpe Sony DVD brenner igjen etter min DRU-500AX som er veldig kresen på media for å brenne med full hastighet, i alle fall ikke uten veldig bra testresultater...

  4. Godt mulig det er noe galt med skjermen, men det er en mulighet at skjermkortet og kabelen ikke er bra også hvis du nå kjører høyere oppløsning enn tidligere. Test den på lav oppløsning hvis du ikke har gjort det og evt på en annen PC.

    Jeg hadde et skjermkort som ikke takla 1600x1200 i det hele tatt, 1024x768 var helt greit, bytta det i et Matrox kort og bildet ble som det skulle være. Jeg bruker en Eizo selv, 19" F730 i 1600x1200x32bit@85Hz og er veldig godt fornøyd med den.

  5. Jeg vil bare si at hvis du satser på å bruke Partition Magic så ta backup av alt du ikke vil miste og _forvent_ at du mister dataene som ligger på partisjonene. Jeg har kjørt denne mellom 5 og 10 ganger og halvparten av gangene har den fucka opp og laga korrupte data. Det virker som det er spesielt utsatt å gjøre resize på en partisjon. Sist jeg skulle gjøre dette var på en 120GB disk med mp3 som jeg måtte ha en ny systempartisjon på (pga krasj av en annen disk). Dette "geniale" programmet hengte seg selvfølgelig, w2k chkdsk kjøres automatisk når jeg booter og alt ser ut som før jeg begynte. MEN når jeg hører på filene er det en blanding fra alle filer på disken, 5 sekund med noe, 1 minutt med noe annet i en helt merkelig miks. Litt morsomt å tenke på etterpå, men mesteparten av filene var ødelelagt...

    Hvis du bruker Diskbehandling kan du gjøre om disken til dynamisk og sette sammen partisjonene. Har selv kjørt med dette og det funka greit for meg, men det var ingen systempartisjon. Hvor sikkert dette er i forhold til å ha en partisjon vet jeg ikke, men for meg virker dette som en mer trygg løsning enn Partition Magic i alle fall... PS dette funker bare på w2k og xp.

  6. Grunnen til at de vil ha færrest mulig passive users på hubbene er at disse belaster hubben mye mer enn aktive. Når en aktiv user søker blir søket sendt til hubben og videre ut til alle klienter. De som har svar sender dette direkte til klienten som søkte. Hvis det derimot er en passiv klient som søker må alle sver sendes via hubben. Dette utgjør en stor datamengde og gjør at hubben får mer lag, ikke kan ha så mange users etc...

    Når det gjelder hastighet med passiv og aktiv skal ikke dette ha noe å si, eneste forskjell ved nedlasting er hvilken vei connection'en blir opprettet.

  7. Vel Opera DC++ (oDC++) er en videreutvikling av DC++, forskjellene står her: http://gempond.com/odc/help.php

     

    Kan bare si at Opera DC++ ANBEFALES :smile:

     

    Nå kommer forhåpentligvis en ny versjon straks... v4.2 har en litt irriterende feature med at nedlastede dircetories er låst slik at de ikke kan slettes før oDC++ stenges (eller alle Handels til dette blir fjernet fx med ProcessExplorer som også er et glimrende program http://www.sysinternals.com/ntw2k/utilities.shtml ).

     

    Uansett så er både DC++ og oDC++ UENDELIG mye bedre enn gamle NMDC som ikke er oppdatert på flere år.

     

    Så kunne det vel misforstås det jeg skrev tidligere med "Det er _mange_ andre fordeler også!", dette gjalt fordeler med DC++ vs NMDC og ikke "Use small send buffer" som bør unngås hvis man har ordentlig bredbånd med symmetrisk up/download. BBB rules! :grin:

     

    [ Denne Melding var redigert av: cazzar på 2002-10-07 02:45 ]

  8. En grunn til at du får half-duplex er at kanskje adsl-modemet ikke støtter full-duplex, men dette har ikke noe med problemet ditt og gjøre.

     

    Det første du gjør er:

    Hiv det råtne neo modus direct connect programmet til h****** og installer dc++ eller odc++. Disse finnes på:

    http://dcplusplus.sourceforge.net

    http://gempond.com/odc/index.php

    Åpne så Settings - Advanced og velg "Use small send buffer". Dette løser problemet med lav download hastighet ved full upload for asymetrisk bredbånd. Det er _mange_ andre fordeler også!

     

    En annen ting man må gjøre er å optimalisere TCP/IP settings. Hvis du ikke har gjort dette, gå til:

    http://www.speedguide.net og velg "TCP/IP Analyzer". Hvis settingen ikke er optimal, last ned riktig Registry Tweak (PPPoE for adsl), installer, og nu går alt så meget bedre...

×
×
  • Opprett ny...