Gå til innhold

Hemni

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hemni

  1. http://www.tlcnorgepanel.no/ kan du tjene penger på å svare på undersøkelser, men du blir ikke akkurat rik...

     

    Så har du http://seeyou.no/nb/ for eksempel. Der gjør du brukerundersøkelser anonymt. Enten ved å dra til butikker og spørre om ulike ting, ved å ringe, eller ved å bestille varer på enkelte nettsteder, for så å sende dem tilbake igjen. Jeg måtte en gang kjøpe en alkoholholdig drikke på vinmonopolets sider som jeg skulle hente på postkontoret på en viss tid. Her skulle jeg observere om den ansatte i Posten ba meg om å vise legitimasjon eller ikke. Deretter skulle jeg sende varen tilbake igjen. Etter å ha skrevet en rapport om dette, fikk jeg lønn (100 kr eller noe samt at jeg fikk tilbake for det jeg hadde kjøpt på nettet).

  2. Opptakskravet for å komme inn på lærer- og lektorutdanningene i Norge er:

    LÆRER
    Du må ha
    • gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i studiekompetansefaget matematikk (224 timer), eller bestått matematikk på høyere nivå i videregående skole
    • gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i studiekompetansefaget norsk (393 timer), og
    • minst 35 skolepoeng

     

    Slik jeg ser det har du tre muligheter:

    1. Ta opp matematikk fra videregående skole (vær OBS på at du må ha minimum 35 skolepoeng!). Og vær også OBS på at kravet fra og med 2016 er at du må ha en 4-er i matematikk.

    2. Ta 60 studiepoeng i matematikk på universitet eller høgskole, da bortfaller kravet fra den videregående skole.

    3. Ta en bachelor innenfor det faget du ønsker å undervise i, for deretter å ta PPU. Her kan det være opptakskrav på C-snitt eller bedre, men det varierer fra instiusjon til institusjon.

  3. 19. juli kl. 09.00 legges oversikten over ledige studieplasser ut (tidligere kalt "Restetorget"), og nye søkere kan forhåndsregistrere seg med personalia. Du kan først søke ledige studieplasser 20. juli kl. 09.00.

     

    Dere får også svar på søknadene deres 20. juli (senest).

     

    Du kan søke på ledige studieplasser selv om du har fått tilbud i hovedopptaket, og du kan velge opptil 10 ulike studier. Du kan også få tilbud om alle disse, men kun velge ja på én av dem.

     

    Som tidligere skrevet, er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder, og her gjelder det å være tidlig ute. Barnehagelærer blir ofte lagt ut, og den er veldig populær. De første som har lagt inn søknaden sin, gjør det på under ett minutt.

     

    Har du takket ja på tilbud om studieplass i hovedopptaket, bortfaller dette dersom du takker ja til tilbud om studieplass ved ledige studieplasser.

    • Liker 1
  4. Hei

     

    Jeg heter Silje, er 25 år, og bor i Åsgårdstrand i Vestfold. Jeg har visst vært medlem her siden 2008, men egentlig ikke vært noe aktiv annet enn et par poster for et par år siden da jeg trengte hjelp med en eksamen i WoW-språk. Så... ja...

     

    Jeg ble ferdigutdannet lærer nå i juni, men har fortsatt å studere, og tar nå et årsstudium i kunst og design. Utfordrende og spennende!

     

    Ellers er jeg glad i å lese bøker (for tiden mye fantasy), spilling, rare ting, Pixar, brodering (nerdemotiver), scrapbooking, Pokémon, Zelda, WoW, baking i ny og ne, ord, tv-serier, dyr og farger.

     

    Min yndlingsfarge: Turkis

    Morsomste norske ord jeg kommer på i farta: Lapskaus

    Farge på tannbørsten: Grønn

    My go to-snacks for tida: Ostepop! Eller salt potetgull med Holiday-dip. Omnomnom.

    Skillz jeg har lyst til å bli bedre på (blant annet): Synging, skating og oppussing av møbler.

    Blogg (som jeg håper jeg kommer til å skrive mer på snart): http://hennesmening.blogg.no/

     

     

    Jeg ønsker å bli mer sosial, hjelpe andre, og få råd selv. Jeg ser på meg selv som litt sjenert i begynnelsen (hvorfor vil noen være interessert i det jeg har å si..?), men finner meg fort til rette dersom jeg kan snakke litt smånerdete med noen :3 Jeg har ofte en kommentar på lur, og drasser med meg kofferten overalt jeg går.

     

    Selfie!

    post-171651-0-74389000-1409261091_thumb.jpg

    • Liker 2
  5. Jeg hadde aldri trykket et dyr oppi sitt eget ekskrement!

     

    Dersom min katt gjør noe hun ikke får lov til, som å hoppe opp på kjøkkenbenken, hever jeg stemmen et par hakk og sier "nei". Hun skjønner da at hun ikke får lov, og hopper ned, og vil heller kose... Rare, søte skapningen :3

     

    Hun er dessverre litt fæl til å klore på ting hun ikke skal klore på. Så når hun faktisk bruker klorestativet, bruker jeg "flinkestemmen" og koser litt på henne, eller gir henne kattegodteri.

  6. Det hørtes veldig merkelig ut at folk begynner å le av deg dersom du smiler til hun bak kassa. Trodde det var vanlig høflighet å smile jeg...

     

    Men det kan være vanskelig å vite hva intensjonene til motparten er. Jeg føler kroppspråk sier en del. Dersom personen du snakker med, er mer interessert i andre ting, eller ikke gir noe tegn til å ville fortsette samtalen, er h*n ikke interessert. Men så er det linjen mellom å være interessert i og faktisk sjekke opp. Man kan jo finne en person interessant uten at det ligger romantiske følelser bak.

     

    Men blikk og samtaleemner spiller inn. Og dersom personen i tillegg gir litt villig kroppskontakt som en hånd på arm eller noe i den dur, er det vel et tegn på interesse? Vanskelig altså...

  7. Heller kaffe enn røyk og tobakk.. Men dersom man har barn i myndig alder, kan en som forelder ikke bestemme det. Jeg ser ikke noe galt i drikke kaffe, men det kan jo ha noe med at det er såpass mange jeg kjenner som drikker kaffe.

     

    Selv har jeg bare kaffe smakt noen ganger, men syns ikke det smaker godt. Og jeg vil ikke begynne å drikke trippelmachiatosjokolatokalorito for det er usunt og dyrt i lengden :p

     

    Da jeg var liten dyppet jeg sukkerbiter i kaffen til mamma og pappa som jeg deretter spiste. Nå grøsser jeg bare jeg tenker på det :p

  8. Og over til noe heeelt annet:

    Akkurat nå irriterer meg over å tegne realistisk *sukke og se ned på arket* Har ikke tegnet på sikkert 10 år, og nå forventer læreren at å begynne med realistisk naturlandskap er noe alle syns er flott?! Jaja, jeg får ta det som en utfordring, måtte bare få blåse ut litt :hrm:

     

    Hjelper sikkert ikke at jeg prokrastinerer heller :p

  9. Jeg har laget en gåte:

     

    Hva kaller man en kåt transperson som driver med magi?

     

    Hint:

     


    Tenk gymtime.

     

     

    Svar:

     


    Stiv heks!

     

     

    Jeg syns selv denne var ekstremt morsom, men så skal det sies at det ikke skal så mye til :wee:

  10. En hobby som ikke er så kostbar, er Geocaching. Du får dessverre ikke drevet med den i garasjen din... ;) Vankelig å vite hva du egentlig vil; om du vil bygge noe, lage noe, gjøre noe, trene eller lignende.

     

    Andre billige hobbyer eller tidsfordriv enn trening og ølbrygging som du kan gjøre hjemme:

    - Lese

    - Bake

    - Strikke

    - Oppussing av møbler du får på FINN.no, og som du selger videre

    - Programmering

    - Lære deg et nytt språk

     

    Uhm... Ja... Er tusenvis av andre hobbyer du kan drive med, men mye koster penger :hm:

  11. Nå er jeg akkurat ferdigutdannet lærer, skal studere ett år til, og jobber som (sommer)vikar på opptakskontoret ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold. Men min absoultte drømmejobb må enten være å lage diverse ting for å selge eller å drive min egen bruktbutikk! Kanskje i kombinasjon..? :wee:

  12. Det kommer an på hva du vil etter videregående. Dersom du skal studere og skal ta studier som kun krever generell studiekompetanse (kravkode GENS), trenger du ikke R1, men kan ta P-matte eller S-matte.

     

    Dersom du for eksempel ønsker å ta ingeniørstudiet, er opptakskravet HING, og da trenger du Matematikk R1 (eller Matematikk S1 og S2) og R2 og Fysikk 1.

     

    Uansett hva du ønsker å studere, vil R1 gi deg 0,5 realfagspoeng (man kan få maksimalt 4 realfagspoeng og språkpoeng til sammen) :)

×
×
  • Opprett ny...