Gå til innhold

Val3ntin

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Val3ntin

  1. Har flere Green disker selv og er veldig fornøyd. Men nå ser diskene mine veldig lite aktivitet, så selv om jeg er fornøyd med diskene trenger ikke det bety noe som helst. Nesten ingen av diskene blir brukt mer enn å skrive data til de tilsvarende 5 ganger sin kapasitet i løpet av sitt liv før de blir byttet ut med noe større. Blir lest noen få enkeltfiler noen ganger per dag frem til disken er fulle. Etter dette leses det kanskje av en fil per uke. Med andre ord bruker jeg sikkert ikke mer enn en promille av aktiviteten disse diskene er laga for.

     

    Lager også automatisk liste med innhold per disk, så om en skulle ryke kan jeg bare gå gjennom lista og laste ned filene på nytt.

    PGA dette er jeg egentlig kun interessert i mest mulig lagring for lavest mulig pris.

  2. Hei folkens (og Pop, da dette kan være aktuelt for deg også?)

     

    Har behov for å utvide media-pc'en med ca 8-12TB. Ser for meg 2x6TB disker, eller en på 8TB. Kan helst ikke gå for disker under 6TB da maskina allerede nesten er fylt opp av disker. 

     

    Noen som har erfaring med Seagate sinne Archive disker? 

    5900rpm er fint da det skal være så stille som mulig (10k disker er uaktuelt) og gå i dvale når de ikke er i bruk. Diskene trenger ikke være spesielt raske (Må klarer lese/skrive enkeltfiler på opp mot 100GB med en bitrate på 80 Mb/s (10MB/s), noe alle normale disker i dag gjør). Og det skal kun lagres "ikke viktig" data, så er ikke nødvendig med disker som koster masse ekstra for garanti/levetid.

     

    Seagate sinne archive disker får pris per TB ned i ca 320-340kr. Ser de er på tilbud av og til og jeg har satt opp varsling om prisguide finner de til under 260kr per TB. Noen som vet om noe bedre alternativ?

  3. "Møt mektige GTX 1080 Ti

    Byr på høyere ytelse enn det dobbelt så dyre Titan XP."

     

    Mektig: JA

    Høyere ytelse: TJA

     

    Samme GP102 kjerne i TI og XP. Om man faktisk bryr seg om ytelsen til slike monsterkort blir det latterlig å se på reff kjølere når disse helt klart holder korta tilbake fra å yte sitt beste. Fjerner man denne hindringen er det ingen ting som gjør TI til et bedre kort en XP. Først når andre leverandører kommer med bedre "power delivery" løsninger til TI korta vil disse kunne yte bedre en XP.

     

    Nå ser jeg bort ifra minneforskjellene og priser, for det er ingen tvil om at TI kortet er nå et LANGT bedre kjøp en XP om man ser ytelse vs kost.

  4. Har sett på litt Mini-ITX løsninger ja. Men konklusjon blir også her alltid NUC. Den må nemlig være 100% lydløs og da må jeg ha litt spesielle løsninger for passiv kjøling av cpu. Det lar seg absolutt gjøre og jeg er glad i oppgraderingsmuligheter og bygge pc, men en ordentlig NUC føler jeg passer langt bedre inn i stua. Har ikke behov for PCI tilkoblinger. Trenger også kun en knøttliten SSD til Windows siden denne skal kun brukes til streaming og nettleser (eller andre super enkle opperasjoner). Har egen dedikert medie pc på 10TB stående på kontor for lokal lagring.

    Har fått med meg denne: http://www.tek.no/artikler/test-asrock-beebox-n3000-nuc/191906
    Men vet ikke om det finnes noe bedre/mer for penga der ute for tiden.

  5. Hei folkens :)

     

    Noen som er oppdatert på NUC'er for tiden? 

    Flytter snart og har behov for en NUC. Jeg har sett på andre ting, men ender alltid opp med oppsumering av at jeg heller vil ha en NUC selv om det finnes billigere alternativer til mitt bruk.

    Den skal i utgangspunktet brukes til streaming i stua, men jeg vil også ha normal pc funksjonalitet (windows), så chromecast osv holder ikke.

     

    Den må helst være sort (ingen glorete farger) siden poenget er å bli kvitt media pc'en og få noe så lite som mulig som også tar seg greit ut i stua.

     

    Lurer på hva som er det nyeste og hva som gir mest for pengene for tia.

    På forhånd, takk for svar :)

  6. PC til 85k, også har man ikke tatt seg bryet med ordentlig kabelstrømper eller akrylrør. I det minste burde røra være kuttet til riktig lengde. Små ting som bakplate til GPU ville også gjort det estetiske lang bedre her. All respekt for Digital Impuls, men enhver data interessert klarer å bygge en slik pc og at top radiator blir første varmedump er viktig i en slik løsning og burde vært en selvfølge. Er vel gjennomføring som gjør en pc. Denne er bare dyr, og ikke spesiell på noen annen måte. Men er alltid kult å se dyre ting og setter pris på artikkelen, bare synd gjennomføring ikke står i stil til pris.

    • Liker 3
  7. Har en ubrukt 2TB disk i media serveren, (står klar når de andre er fylt opp bare). Men HDD'er er ikke aktuelt. Så selv om det er stramt budsjett sparer jeg heller til SSD. Crucial Mx100 koster vel det samme som 850 evo (sjekket 512GB). Vet ikke så mye om Crucial Mx100, men 850 evo og pro vet jeg er noe av det beste man får tak i dette pris området til spill (altså ikke bare enkle store filer). 

  8. Har en spillmaskin som begynner å gå tom for plass.

    Dagens løsning:
    Samsung 830 pro 128GB --> OS disk + noen spill
    eldre HDD 250GB --> programmer + noen spill

     

    Dette er en budsjett PC siden jeg er student. Ville helst hatt en lik SSD til for raid 0 og litt mer plass, men dette får jeg ikke tak i. 

     

    Noen som har noen gode forslag til billige løsninger her? Om du har flere forslag i forskjellige prisklasser er dette fint å skrive opp. Og evt med kommentar om valgte deler.

     

    Vil helst ha SATA port tilkobling (SB = 2 x 6Gb/s)

    (altså ikke mer en 2 disker i raid 0, og ikke mer en ca 1.2GB/s lese/skrive)

     

    Takk for svar  :thumbup:

  9. Hei

    Har et Logitech G15 som jeg har hatt i flere år nå. Og har vært fornøyd med det. Men nå lurer jeg på nytt til jul.

    Krav til nytt tastatur er:

    1. Tastaturet skal være på en gaming pc så vil helst ha det så stille som mulig. Tenker da cherry mx red/brown med o-ringer. (eller tilsvarende).

    2. Lys (valgfrie farger, blå eller hvitt er akseptabelt).

    3. Må være nordic layout selvfølgelig.

    4. Macro recordings må være mulig.

    5. IKKE numpad (synes mitt i dag er for bredt).

     

    Pluss poeng men trenger ikke være med.

    1. Logitech har meget bra programvare som er enkel.

    2. Forskjellige lysmoduser

    3. "skjerm" for info

    4. Tråløst

    5. Håndledd støtte

     

    Har vurdert mange, men ikke kommet over noe som innfrir alle mine krav. Eksisterer ikke tastaturet jeg ønsker meg? Takk for svar

  10. fant det selv tror jeg ;) Poster her tilfeller andre lurer. fant ikke så mye billigere på ebay/amazon.

    Dette er hva jeg har funnet av leverandører i Norge på nett.

    DigitalImpuls 30cm til 59,-
    http://www.digitalimpuls.no/WebPages/Produkt/ProduktInfo.aspx?plid=51806&WebSiteMapNodeID=1000001

    CDON.no 25cm til 49,- (men det er 6+2pin) eller 45cm til 69,- (6pin sort/blå)
    http://cdon.no/search?category=1769&q=6+pins+PCIe#blockid=search&category_group_id=&display=2&sort-order=7&page=1

    Techbay.no 30cm til 65,-
    http://techbay.no/product.html/forlenger-6-pins-pcie-lederstromper-30-cm-sort?category_id=55

    • Liker 1
  11. Hei folkens :)

     

    Har kjøpt meg en ny PSU: EVGA 1300W G2 Supernova som jeg er superfornøyd med. Eneste jeg har å utsette på den er de røde kablene på skjermkort kabler. Kan være kult i en build som bruker rødfarge selvfølgelig, men det har ikke jeg.

     

    Situasjonen:

    Strømforsyninga har 8pinner i enden mot PSU og bruker en for meg spesiell ending mot skjermkorta 2x 6pins + en 2pin. (som vist på bildet). Disse er praktiske siden de bare tar opp en utgang på PSU'en per skjermkort.

    Cables.jpg?dl=0

    Problem:

    Jeg er litt for nøye med hvordan ting ser ut samtidig som jeg skal ha ytelse og alt dette for en billig penge siden jeg er student ;)

    Har sort og blått tema i pc'en og ønsker meg sorte/ blå kabler til skjermkorta.

     

    Alt1: Vet evga har et kit med annen farge men dette koster for mye og er et fult kitt og ikke bare skjermkort kabler.. (som jeg har funnet hvertfall)

    Alt2: Vet også det finnes forlengere, men da må jeg vel nødvendigvis ha 2 slike per skjermkort? (altså 4 siden jeg har to skjermkort) Og det blir vel fortsatt også litt dyrt?

     

    Noen som har noen gode forslag for hva som er billigste løsning som fortsatt ser bra ut?

     

    Sorry for lang post og på forhånd takk for svar :):)

  12. Min skole (HIT), som flere andre har noe de kaller forkurskvote for de som fullfører forkurs og vil studere videre på den skolen. Disse får da første prioritet uansett tidligere karakterer og studiepoeng så lenge de oppfyller utdanningskravet til linjen de søker.

    Jeg går Ingeniør nå. Som krever "spesiell" studie kompetanse. Dvs vanlig (generell studie komp) videregående + matte og kjemi/fysikk. Manglet selv matte og fysikk så jeg tok dette på forkurs.

    Jeg gikk 1 år med forkurs. Dette varier også fra skole til skole og jeg vet min tilbyr forkurs over sommerferien, men dette er ekstremt mye stoff på liten tid, så da er fritid og jobb sidna uaktuelt da.

    Skolen har også Y-vei som folk har forklart tidligere er for studenter med yrkesfaglig (fagbrev) bakrunn.

     

    Jeg har også tidligere startet høgskole innen ren informatikk men er mye mer fornøyd med ingeniør veien jeg tar nå som er IT og Automasjon fordi det ikke er kun data men litt bredere spekter samt mye mer praktisk rettet (men vi har fortsatt slike fag som "advanced programming").

  13. Hei der! :D

    Specs:
    Asus P8Z68-V PRO gen3
    i5 2500k

    Full specs:

    CPU: Intel® Core™ i5-2500K (med H60+ekstra vifte (push-pull) som kjøling)
    GPU: EVGA SuperClocked GTX 670 4GB
    SSD: Samsung 830 128GB
    Samsung SpinPoint 250GB
    PSU: Corsair HX 1000 W
    HK: ASUS P8Z68-V Pro Gen3
    Memory: Kingston DDR3 HyperX 1600MHz CL9 16GB (4x4gb på 1,65v (billig ram) med vifte)
    Link til utseende om du er int. <--ikke oppdatert info i link

     

     

    Har klokka denne til 4,6Ghz på ca 1,4volt (65*C IntelBurn).

    Alt av strømsparing (C1E,C3 osv) utenom EIST er skrudd av for stabilitet til daglig bruk som andre ting en benking og testing. (load varier).

    Dette betyr at den klokker seg ned til 1,6Ghz på ca 0,97 volt ved idle.
    (bruker volt offset)

     

    Før jeg evt trenger mer cpu kraft vil jeg helst ha dette oppsettet ca slik det er (tenker å sikte på 5Ghz uten å tilate nedklokk senere). Men har hørt at slike volt hopp KAN skade cpu om det skjer veldig ofte. Hørt en måte å redusere hoppet litt på er å sette opp idle til feks 2,5Ghz, noe jeg kanskje tenker å gjøre. Men mitt egentlig spm jeg vil ha besvart av noen som virkelig kan det de snakker om (helst kunne dokumentere det på en eller annen måte), er om det faktisk er tilfellet at et spennings hopp fra 0.98v til 1,4v kan skade cpu. Og evt skadeomfang (innvirkning på levetid, sannsynlighet for skade osv). Med dette tenker jeg i forhold til å la volt (og evt ghz) holde seg på samme nivå hele tiden. Og/eller om det er mulig å få til en kurve på spenningen slik at det ikke blir de store volt hoppa.

     

    Takk for svar, det settes stor pris på :)

  14. Har 2 disker (av 5) som bråker når de spinner. Vil helst ha disse (blir brukt til backup) til å skru seg av.

    Vet jeg kan gjøre dette i power option, men da skrur alle disker som ikke er i bruk seg av etter x antall tid. Og IKKE det jeg ser etter.

     

    Vet alt om ekternal lagring, usb greier osv Også hørt alt om at du ikke sparer strøm og sliter diskene mer om du spinner ned og oppbla bla bla. Også hørt om trygg fjerning av maskinvare men dette er heller ikke noe godt alternativ. Alt dette er -.-

     

    Jeg ønsker et program eller noe som kan skru av indivuduelle disker i windows.

     

    Win7 64bit, IDE mode på hardisker for øyeblikket.

     

    Takk for gode (on topic) svar :):)

  15. Har et Radeon kort som krasjer.


    FEIL:

    "Display driver stopped responding" når jeg loader kortet. altså Timeout Detection and Recovery i Windows som restarter grafikkdriveren, for å forhindre blå skjerm. Testet i flere maskiner med ulike hw oppsett og forskjellige drivere og software versoner av CCC. Så er meget sikker på at dette er et fysisk hw problem.


    RESEARCH:

    Etter litt research fant jeg ut det mest sannsynlig er et spennings problem. Og tatt en prat med en ekspert på små elektronikk og reperatør som bekreftet at dette hørtes ut som (han kunne jo ikke garantere uten å prøve det selv) et spennings problem. Han foreslo å koble av hele vifta på gpu'n om jeg hadde mulighet for å kjøle det fra en kilde som trekker strøm fra et annet sted en selve gpu'n (eller koble vifta direkte på hovedkort/psu) siden problemet mest sannsynlig kommer av små eller dårlig kapasitet på kabler/overganger/kretser på selve kortet (Vet psu leverer nok strøm fra seg).


    LØSNING så langt:

    Her var det veldig små marginer og en spennings drop som utgjorde problemet. Løsingen som funker helt fint for min del så langt er å klokke kortet NED 2-3% og under sette viftehastighet til manuel for slippe hastighetsregulator som tar litt strøm. Har macroer med 40% (i windows) og 60% (under load) som jeg setter selv.


    Kan seff lage et program som setter 40% eller 60% automatisk (så vifta blir semi automatisk hvis jeg kan si det sånn). Men det vil ta litt tid og er åpen for andre løsninger.

    Kortet er et XFX Radeon HD 5870

    (nei, ikke den enkle å lure løsningen som er opplagt her: kjøpe nytt)

×
×
  • Opprett ny...