Gå til innhold

OleKHH

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av OleKHH

  1. Hei, vet ikke helt hvor mye aktivitet det er her ennå, men i håp om og få det litt opp så legger jeg ut noen bilder av noe jeg jobber med.

     

    Katkan 12 er en 2.5D beat em' up sidescroller som vi håper på og få utgitt på xbox live arcade senere iår.

     

    Når det blir ferdig vil det ha 5 brett, hvert med en unik boss på slutten. Spillet kan også spilles sammen med en venn på samme xbox. Det er 4 forskjellige spillbare figurer med forskjellige styrker og svakheter

     

    All programmeringen er gjort av meg, mens alt av grafikk er laget av en god venn.

    Menu_HUD_2.jpg

    katkan12_stage_01_2.jpg

    katkan12_stage_04_2.jpg

     

     

    All feedback velkommen.

  2. Jeg er 14 år gammel og har programmert i C++ i snart 3 år. All erfaring har jeg fått ved egen læring og bøker. Jeg har egentlig aldri laget et komplett spill, men

    lager mange forskjellig demoer.

    ...

    Snart skal jeg ha arbeidsuke på skolen så jeg lurte på om det var noen spillselskaper på dette forumet som kan la meg få jobbe hos dem de tre dagene jeg har det.

    Jeg bor ved Oslo så jeg vil helst ha en jobb i Oslo området.

     

    Hei,

     

    Anbefaler deg og skrive en CV og lage en liten portofolie over ting du har laget og så tatt kontakt med alle de stedene du kunne tenkt deg og være. Ikke sitt og vent på at de kommer til deg.

     

    Lykke til.

  3. De fleste spille firmaer bryr seg egentlig veldig lite om utdannelsen din, de bryr seg egentlig bare om at du har en.

    Mest av alt vil de se en bra demo og noe som viser at du liker det du driver med.

     

    På mine intervjuer så var det veldig lite prat om skole/fag/karakterer. Var mere prat om hvordan jeg ville løst et problem, hva jeg har gjort før, hva jeg synes var bra/dårlig med demoen min osv.

     

    Der jeg jobber så har de fleste en batchler grad, men veldig få har master/phd.

  4. Har desverre ikke noe side om spillet. Tror det hadde vært en ganske kjedelig side og følge med på ettersom vi alle har fulltids jobb så blir ikke så mange timene i uka vi får gjort noe på det her.

     

    Holder på og prøve og gjøre om Photoshop til en level editor for spillet nå(å som jeg hater javascript...), så håper på og ha noen bilder og vise fra selve spillet om noen uker:)

  5. Hei Hei.

     

    Holder paa og lage et 2d spill sammen med noen venner av meg. Spillet vi lager er ganske enkel 2d beat-em-up spill.

     

    Alle som har laget spill med 2d grafikk er sikkert klar over hvor utrolig kjedelig det kan vaare og sette opp all grafikken. Hvem del av hvilket spritesheet som hoorer til hvilket object. For og gjore denne delen av processes litt lettere saa laget jeg mitt eget lille program som lar deg sette alle delene av spritesheeten du vil skal brukes og ogsaa et pivot point for dem, saa at man slipper animasjoner som hopper rundt. Man kan ogsaa spille av animasjoner frame by frame eller som en animasjon (kan endre hvor mange fps animasjonen skal vaare) sann at man slipper og starte spillet for hver gang man vil se om en animasjon er riktig.

     

    Naar man er ferdig lager programmet en xml fil som man kan laste inn i spillet. Hvis man vil saa kan man ogsaa be programmet lage en header file hvor alle de forskjellige animasjonene blir lagret som en enum.

     

    screenshot_0.jpg

    screenshot_1.jpg

  6. Du må ha general studiekompetanse for og få studielån tror jeg.

    Hvis du søker kommer du til og få beskjed om at du må ha ganske høye karakterer for og komme inn. (Rundt 5 i snitt fikk jeg beskjed om) Men tror ikke de fleste har så bra, mange av de engelske jeg har snakket med fikk rundt 2 i snitt og kom fortsatt inn.

     

    Teesside er bra med at skolen har kontakt med flere ganske store spille studioer i England, men hvor flink du blir av og gå der kommer helt ann på deg selv. Kjenner folk som aldri kommer til og få seg jobb og folk som kan nærmest velge selv hvor de vil jobbe.

     

    Veldig billig by og bo i. Likte meg veldig godt der, selv om byen har et ganske dårlig rykte.

  7. Du trenger ikke være så alt for god i matte. Eneste du trenger er litt algebra, litt trigometri og gemometri og matriser. Ingen av delene er veldig vansklig. Skal du gjøre masse grafikk eller fysikk programmering så er det selvfølgelig en annen sak.

     

    Går på Teesside University i England.

     

    En annen rolle som er ganske kul hvis du liker både kunst og programmering er technical artist, vet at det er en rolle som trengs en del her i Norge også.

  8. Selve papiret du får når du utdanner deg teller veldig lite innen spille verden. Det gjelder iallefall innefor 2d/3d og programmering. Skolen jeg gikk på har et ganske godt rykte innen spilleverden, men vil si at de aller aller fleste der aldri kommer til og få den jobben de har lyst på.

     

    Kan gi deg noen tips som vi fikk av forskjellige folk fra Ubisoft reflections når de var og besøkte oss på skolen:

    Programmering : Lag noe du liker, ikke tenk på om det gir deg jobb eller ikke. De vil bare se at du kan programmere. Fint om du kan gjøre noen som ikke er helt superhot. Jeg lagde et 2d hvor jeg bruke masse tid på og gjøre grafikk rutinene så raske som mulig uten og bruke grafikk kortet og det ga meg utplassering for et år der.

    3D/2D : Lag noe som finnes. Han sa at uansett hvor fint monsteret ditt var så fikk du ikke jobb. Lag en model av deg selv, huset ditt eller en ekte bil. Noe de kan se på og kjenne igjen. Hvis du klarer og lage det bra så klarer du sansynligvis og lage andre ting også.

    Story : Veldig vansklig og få jobb. Veldig ofte så leier de inn andre firmaer til og gjøre den delen

    Concept art : Veeeldig vansklig, som story så blir de folkene ofte leid inn.

  9. Forøvrig skal jeg ikke utdanne meg innen programmering, men vil ha det som en hobby.

    Jeg må ha en registrasjons kode for å få brukt C, men jeg får ikke registrert det.

    Visual studio express er gratis, og hvis du er tilknyttet et universitet så er det mulig du kan få fullversionen gratis.

     

    Alle programersing språk er vansklig i starten, du må bare lide deg imellom det til du får en ok forståelse, så blir alt bedre :)

  10. Vet du skrev at du ikke ikke "ville" bruke noe i c serien, men siden du ikke hadde noe god grunn valge jeg fortsatt og anbefale c#. Det er lett og bruke, kan brukes til det meste (veldig fint og lage spill med hvis du også instalerer xna), bra standard bibliotek.

     

    Er veldig stor forskjell på c# og c/c++!

     

    Edit:

    Hvis ikke, så kan du jo alltids prøve phyton.

  11. Nordic gamer:

    Ja, er nok veldig mange studenter her, men må da være noen proffesjonelle også? Eller finnes det kanskje et annet norsk diskusjons forum som er mere egnet en gamer? (har foresten også lett etter et Norsket programmerings forum, uten noe lykke)

     

    Laland:

    Vil ikke si at rettskriving er veldig viktig, så lenge man gjør seg forstått. Der jeg jobber nå som får jeg grafikk og beskrivelser av hvordan ting skal være, så må jeg skrive spillet. Veldig skjelden jeg må skrive noe ned (bortset fra kode da...) og de få gangene så vil jeg tro at håndskriften min er et større problem enn stavingen min.

     

    Men selvføgelig, sende inn cv/viktig jobb mail med skrivefeil er bare pinlig og sier mest om den som skriver.

     

    Et annet spørsmål, hvem firmer i Norge utvikler spill? Borsett fra Funcom

×
×
  • Opprett ny...