Gå til innhold

drall

Medlemmer
  • Innlegg

    884
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av drall

  1. Tror ikke jeg hadde trengt 5 år på skolebenken for å få datateknikk-kompetanse. Den har jeg allerede ;)

    Nå føler jeg meg skikkelig dum. Her har jeg brukt mye tid på å studere matte, statistikk, fysikk, diskret matte, algdat, digtek/kretstek, DSP etc. og så viser det seg at en vanlig (?) dude som studerer geografi kan alt dette automatisk. Unnskyld meg mens jeg finner et passelig stup å hoppe ut fra. Gore-tex skoene jeg etterlater på kanten av stupet går til den første som finner dem ;)

  2. selvfølgelig, men å peke ut de han drepte som mobbere blir litt drøyt

    8427085[/snapback]

    Det har du rett i, selv om utsagnet var ment å provosere. Det ble i overkant flåsete. Tanken var å se det veldig fra hans side, prøve å forstå tankegangen. Så han anså de for å mene seg bedre enn ham. Det blir selvsagt uansett spekulativt.

  3. Å bli sett ned på, kan for en stolt person være fullstendig uutholdelig. Fyren tok selvmord, og hadde anledning til å ta med seg en haug med folk som mente seg bedre enn ham (og andre som måtte komme i veien).

    8426695[/snapback]

    det har du ingen bakgrunn for å si (det som er uthevet). (ordvalget ditt gjør for øvrig at det virker som om du forsvarer han, selv om du helt sikkert ikke mener det)

    Jeg forstod det slik at han ble mobbet, men det er kanskje bare spekulasjoner? Noen tåler mobbing veldig, veldig dårlig. Hensikten var å fokusere på en viktig medvirkende faktor som kan føre til at en syk person gjør noe slikt. Riktig nok noe provoserende formulert. Jeg bare mener det er andre faktorer enn feks vold i media som burde fokuseres mer på. Man håper jo å lære noe av dette.

  4. Å skape ubehag for et bevisst vesen vil jeg helst unngå. Jeg antar at en bevissthet er nødvendig for å kunne oppleve noe. Sannsynligheten for at noe er bevisst antar jeg ut i fra hvor likt vesenet er meg selv.

     

    Ved å unngå forbruk av en del dyreprodukt, påfører jeg et lite ubehag på meg selv i håp om ikke å bidra til stort ubehag for vesen som med en viss sannsynlighet er bevisste. (Ubehaget jeg påfører meg selv er mindre enn det psykiske ubehaget jeg hadde hatt dersom jeg hadde et større forbruk av dyreprodukt. (Dermed vil man også kunne påstå at jeg har et egoistisk grunnlag.)) Argumentet om at det er unødvendig å putte mye mat inn (i dyrene) for å få litt ut, bidrar også en del.

     

    Jeg har ellers ikke for vane å legge hva som er naturlig til grunn for hva jeg vurderer som moralsk. Jeg prøver heller å ta utgangspunkt i konsekvensene det jeg gjør måtte medføre.

     

    Jeg går selvsagt ellers med nesen i sky og ser ned på alle andre som ikke deler mitt syn.

  5. De har nok regnet med midtsemester, ihvertfall har de gjort det for de fleste, men det er jo godt mulig de har gjort feil. Uansett, det var latterlig dårlige resultater for datateknikk i år, vi talte over permen og kom fram til at i overkant av 50% strøk...

    7841382[/snapback]

    Da skal jeg hvertfall klage. Man stryker uansett dersom man har F på eksamen. Jeg hadde full score på midtsemester, som skal telle 20%. Er det ikke da slik at om jeg kommer over grensa for stryk så kan jeg ikke havne lavere enn D ? Eller har jeg regnet feil, eller husker feil på poenggrensene?

    7841514[/snapback]

    I følge http://www.math.ntnu.no/emner/TMA4100/2006h/lf.pdf har jeg én feil på hele eksamenen (oppg. 7b). Jeg fikk 8/10 på midtsemester. Dersom alle oppgavene teller likt, skulle det bli 80% * 13/14 + 20% * 8/10 = ca. 90 %. Jeg fikk C og kommer til å klage.

  6. Debian har som sagt et ekstremt syn når det kommer til lisenser, så jeg skjønner at mp3-støtte ikke finnes der.
    Støtte for mp3-dekoding har vært i Debian så lenge jeg kan huske. Til og med mplayer er i main nå.

    7369779[/snapback]

    Så støtte for mp3-playback er i base-installasjonen til Debian? Det hadde jeg ikke trodd. Det er jo positivt.

    7369829[/snapback]

    "Base-installasjonen" til Debian inneholder hverken X11 eller multimedia.

  7. Vegetarianere spiser som de gjør fordi de tror det gjør dem til moralsk opphøyde skapninger, i skjeldne tilfeller fordi de tror at kjøtt ikke er sunt. De er med andre ord enten oppblåste drittsekker eller misforståtte idioter.

    7272709[/snapback]

    Ja! Haha! Akkurat som folk som gjør gode gjerninger. Blærete tullinger.

  8. [offtopic]

    Dette er forøvrig grunnen til at jeg ikke liker FF legg inn epiphany og du får en (enkel) nettleser som integrerer mye bedre med gnome, så slipper du å styre med ørten tilleggspakker.[/offtopic]

    7192690[/snapback]

    Joda, Epiphany er vel browseren for de som synes at Gnome-integrering er den viktigste egenskapen til en browser. Ikke søren om jeg surfer nettet uten mouse gestures eller uten å få tabs til å oppføre seg mer som jeg vil. Ikke det at jeg har noe imot hverken epihpany eller brukerne, men jeg har mine tvil om at den dekker alles behov.

    7193187[/snapback]

    Package: epiphany-extensions

    Priority: optional

    Section: gnome

    Installed-Size: 1996

    Maintainer: Jordi Mallach <[email protected]>

    Architecture: i386

    Version: 2.14.1.1-1

    Depends: libc6 (>= 2.3.6-6), libgcc1 (>= 1:4.1.0), libnspr4-0d, libosp5 (>= 1.5.2-1), libpcre3 (>= 4.5), libxul0d, epiphany-browser (>= 2.14.0), sgml-data, w3c-dtd-xhtml, python-gtk2, python-gnome2

    Suggests: epiphany-extension-gwget

    Filename: pool/main/e/epiphany-extensions/epiphany-extensions_2.14.1.1-1_i386.deb

    Size: 536412

    MD5sum: e9913356105a8fe0e515e679dc14b812

    SHA1: 76633c6526b68d82c10923a2d3a72a5011572aed

    SHA256: 49040229934c62b6305f4b1aea024bbfe6f11fffe12406c79b89293011fa69a8

    Description: Extensions for Epiphany web browser

    Adds extra features to GNOME's Epiphany web browser, including action,

    adblocking, auto-reload, auto-scroller, console, extensions manager, find,

    greasemonkey, javaconsole, mouse gestures, move tabs between windows,

    python-console, pushscroller, rss extension, error viewer and validator,

    certificate viewer, sidebar, smart bookmarks, page info, CSS Stylesheet,

    favicon.ico, tab states and a GNOME Dashboard interface.

    Tag: interface::x11, protocol::http, role::content:data, suite::gnome, uitoolkit::gtk, use::browsing, web::browser, works-with::text:html, x11::application

  9. Prøv med aptitude.

     

    Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

    # aptitude install fam
    Les pakkelister ... Ferdig
    Byggjer kravtre ... Ferdig
    Les utvida tilstandsinformasjon
    Oppdaterer pakkestatus ... Ferdig
    Building tag database ... Ferdig
    Desse pakkane er ØYDELAGDE:
     gamin
    Desse NYE pakkane vil bli installert:
     fam portmap
    0 pakkar oppgradert, 2 nyleg installert, 0 skal fjernast og 1 skal ikkje oppgraderast.
    Treng å henta 101kB med installasjonspakkar. Etter utpakking vil 414kB vli brukt.
    Desse pakkane hadde utilfredsstilte pakkekrav:
     gamin: Konflikt: fam men 2.7.0-10 blir installert.
    Resolving dependencies...
    Desse handlingane vil løyse desse pakkekrava:
    
    Hald desse pakkane på noverande versjon:
    fam [Ikkje installert]
    
    Poeng er -1
    
    Vil du godta denne løysinga? [J/n/a/?] n
    Resolving dependencies...
    Desse handlingane vil løyse desse pakkekrava:
    
    Fjern desse pakkane:
    gamin
    libgamin0
    
    Installer desse pakkane:
    libfam0 [2.7.0-10 (testing, unstable)]
    
    Poeng er -361
    
    Vil du godta denne løysinga? [J/n/a/?]
    Desse NYE pakkane vil bli installert automatisk:
     libfam0
    Desse pakkane vil bli fjerna automatisk:
     gamin libgamin0
    Desse NYE pakkane vil bli installert:
     fam libfam0 portmap
    Desse pakkane vil bli FJERNA:
     gamin libgamin0
    0 pakkar oppgradert, 3 nyleg installert, 2 skal fjernast og 1 skal ikkje oppgraderast.
    Treng å henta 128kB med installasjonspakkar. Etter utpakking vil 209kB vli brukt.
    Vil du halda fram? [J/n/?]

  10. Skremmende, meget skremmende. Får håpe dette bare er rykter og at det faktisk ikke er sant. En slik utvikling vil være særdeles uønsket og dårlig.

    6225718[/snapback]

    Minner meg litt om denne saken fra i fjor. En lærer ved et spansk universitet ville holde foredrag om fordeler med p2p-teknologi, men ble sensurert ved at platebransjen presset universitet til å gi ham sparken.

  11. Problemet er at Cuteftp er genialt bra tilpasset det å redigere filer. Å kunne åpne nettside-filer og få koden i farger i et integrert vindu i ftp-programmet, og bare kunne trykke save slik at filen som ligger online blir erstattet, er en av mange ting jeg bare har funnet i Cuteftp.

    Som nevnt over, kan du f.eks. bruke FUSE. På den måten får du transparent tilgang til ftp-serveren, og kan bruke alle mulige slags programmer (inkl HTML-editorer) til å redigere filene.

    Dessuten har samtlige KDE-programmer arvelig direkte tilgang til ftp, http, ssh, smb, zip etc. uavhengig av FUSE. Den alminnelige tekst-redigereren i KDE støtter syntax highlighting for godt over 100 ulike filtyper (samt kode-folding, auto-indentering, ord-fullførelse mm.).

     

    Beklager å måtte si det, Perpyro, men dette kan kun være din egen feil. Man får ikke virus sånn uten videre med mindre man går på nett uten et eneste sikkerhetsprogram. Om du har et skikkelig antivirusprogram gående (finnes masse gratis), så vil virus bli oppdaget før de får gjort skade.

    Windows XP-utgaver før SP2 har etter endt installasjon mange sårbare åpne porter som utallige zombie-PCer rundt omkring scanner etter. Dersom du ikke har firewall (eller har stengt ned aktuelle services selv) kan det være nok å være tilkoblet noen få minutter før du får virus.

  12. Folk føler seg krenket av ting hele tiden. Koranen krenker bl.a mange homoseksuelle, kvinner og ikke-troende. Saken i Jyllands-Posten handlet om at ingen turte å illustrere islams profet for en barnebok om islam, av frykt for å bli drept av islamister. Saken var tydeligvis viktig mtp truslene og reaksjonene som har dukket opp. Har muslimene lest teksten eller er de for opptatt med å ta seg selv høytidelig og snakke om vitsetegninger?

  13. Jeg VET at det finnes en gud, fordi jeg har opplevd eller hørt om spesielle ting, som jeg ikke vil dele med dere..

    Noe rart har hendt. Da kan kristendommen være en teori av uendelig mange alternativ som forklarer det som har hendt. Hvordan gir det at noe rart har hendt grunnlag til å dikte opp en 1000 sider lang historie som forklarer hendelsen? Det at noe rart har hendt bekrefter bare at vi ikke kjenner alle faktorene som er med på å få hendelsen til å skje, ikke at en tilfeldig 1000 sider lang historie er sann.

     

    Dersom du vil gjøre alle til læresveiner, burde du ikke da fortelle om hendelsen? Har ikke du et ansvar som kristen?

×
×
  • Opprett ny...