Gå til innhold

hacek

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hacek

  1. Hvorfor går du på internasjonale/amerikanske nettsider for å finne ut hvordan du skal finne snittet av dine norske karakterer til å søke på norske skoler? Er ikke det så ulogisk som det går an å bli?

     

    Siden du linker til hjelper deg å finne USA-GPA, og har ingenting med Norge/norske skoler å gjøre. Fra NTNU sine sider:

     

    "Beregning av gjennomsnittskarakter

     

    For å beregne gjennomsnittskarakter skal hver bokstavkarakter for de aktuelle emnene erstattes av en tallekvivalent, der A=5, B=4, C=3, D=2 og E=1. Tallekvivalenten skal multipliseres med emnets studiepoeng, og verdiene legges sammen for emnene som inngår. Summen deles på totalt antall studiepoeng som inngår i samlingen av aktuelle emner. Tallet regnes ut med én desimal."

     

    http://www.ntnu.no/s...aster/rangering

     

    Eller fra UMB:

     

    "Karaktergjennomsnittet skal regnes ut på følgende måte:

     

    1. Hver bokstavkarakter erstattes av en tallekvivalent, A=5, B=4, C=3, D=2, E=1.

    2. Tallekvivalenten multipliseres med antallet poeng for emnet og de enkelte produktene av

    poeng og tallekvivalent summeres for de emnene som inngår.

    3. Produktsummen divideres med totalt antall poeng som inngår i samlingen av aktuelle emner.

    4. Kvotienten regnes ut med én desimal.

    5. Gjennomsnittskarakteren blir den bokstavkarakteren som har heltallet i kvotienten som tallekvivalent,

    etter at vanlig forhøyningsregel er brukt. Laveste tallekvivalent som gir B i snitt =3,5"

     

    http://www.umb.no/st...raktersnitt.pdf

     

    Takk for dette svaret! Jeg har oversett disse forklaringen i mine søk etter en forklaring. Jeg har gått ut i fra at GPA systemet er var det samme, enten det var amerikansk eller norsk, og at det var den norske bokstavkarrakterens tilsvarende amerikanske GPA verdi som var nøkkelen.

  2. Ikke ofte ordet "gpa" blir brukt av nordmenn (såvidt jeg vet i hvert fall), utenom når det blir brukt til å forklare det norske karaktersystemet til utenlandske studenter.

     

    Du regner ut karaktergjennomsnittet ditt med verdiene A = 5, B = 4, C = 3, D = 2, E = 1 (som er ståkarakter, og må ikke forveksles med karakteren 1 fra vgs, som er stryk).

     

    Er du sikker på at det er slik systemet fungerer? Jeg har også sett det er 2 forskjellige konverterings systemer, ECTS og "Most common post-secondary". På denne siden kan man se hva disse to forskjellige systemene gjør norske karrakterer om til. Med "Most common post-secondary" systemet er det følgende som teller: A=4, B=4, C=3, D=2 og E blir invalid.I ECTS systemet er dette resultatene: A=4, B=3.30, C= 3, D= 2.30, E=2.

     

    Vet noen hvilke system man skal bruke?

  3. Hei,

     

    Sitter om dagen og planlegger/ser på master studier, og i den sammenheng har jeg prøvd å regne ut min GPA (grade point average). Jeg har lest litt om systemet og hvordan norske karrakterer omregnes til GPA, men finner ikke noe konsistent om hvordan den norske karrakteren E håndteres.

     

    Etter en mer avslappet oppstart på mitt liv som bachelorstudent vil jeg sitte igjen med en litt kjedelig E fra første året (det skal sies at mye er forbedret siden den gang). Det jeg lurer på er rett og slett hvordan denne vil virke inn på GPA'en min. Vil enkelte skoler ignorere søkere med E'er fullstendig? Teller den som en 0, hvorpå den endelige GPAen fremdeles deles på et antall karrakterer som inkluderer Een?

     

    Er det noen som vet nøyaktig hvordan dette håndteres? Er nok først og fremst norske universiteter jeg er interessert i (UiO eller NTNU), men ser disse også opererer med GPA, samt det hadde vært greit å vite generelt sett.

     

    På et relatert subjekt. Hvis man bestemmer seg for å konte en eksamen til sommeren, samtidig som man søker på en master som starter til høsten, vil den da eventuelt nye "kontede" karrakteren bli oppfattet av skolen du søker master hos, eller vil det være for sent til å være med i vurderingen til studier som starter til høsten?

  4. Heisann!

     

    Vi er en liten gruppe som har et prosjekt på skolen hvor vi prøver å finne ut til hvilken grad spillere føler seg presset til å kjøpe virtuelle tjenester og varer i free2play spill.

     

    Det hadde vært supert om noen av dere hadde kunnet ta dere tid til å svare på en survey we har laget. Det tar bare 1-2 minutter. Linken finner dere under:

     

    https://docs.google.com/a/nith.no/spreadsheet/viewform?formkey=dFh3QXhaazgzb3E0b0VqWlJoX002M0E6MQ

     

    På forhånd takk til de som tar seg tid!

  5. Ja om jeg hadde vunnet ville jeg flyttet maskinvaren fra mitt ikke så imponerendes stillegående kabinett, til Sinobi XL kassa!

     

    Maskinvare:

    • HK: Asus p6t deluxe v2
    • CPU: Intel I7 920 (@~3.8 for hva det er verd)
    • RAM: 12GB(6x2) Corsair 1600mhz CL9, tilhørende ramkjøler
    • GPU: Nvidia GeForce GTX 580 (ser så mye pener ut med hele navnet!)
    • Lydkort: Asus Xonar Essence STX
    • OS disk: 2x Crucial C300 120GB (raid 0)
    • Extra HDDs: 2x 2TB WD Black Caviar ("raske" disker til video-redigering, frapsing o.l som ikke får plass på OS disk), 2x 2GB WD Green Caviar, 3x 1GB WD Green Caviar, 1x 500GB gammel WD disk.
    • Ekstra kontroller kort:L SI SAS 9211-8i (tror det var den modellen gitt)
    • PSU: Corsair AX 750w (yep, trenger ikke mer til alt dette engang!)
    • Viftekontroller: Zalman zm-mfc1 plus
    • DVD: Noe halvgammelt Sony Optiarc dvd player/burner

    Chieftec hot-swap HDD bay for 3x3.5" (husker ikke modell-navnet). Det skal vistnok passe fint inn i kassen (den tar 2x 5.25" brønner). Har også en Noctua 80mm vifte på denne. Har ikke sett Bitfenix 80mm vifter, så vil beholde den.

     

    Dette er hva jeg allerede har. I tilegg vil jeg gå til anskaffelse av vannkjølingsutstyr til CPU, da kassen har perfekt støtte for en 3x120mm radiator på toppen!

    Radiator: EK-COolStream RAD XT (360)

    Pumpe: EK-DCP 4.0 (12v DC Pump)

    Reservoar: EK-multioption RES x2 . 400 Basic

    EK-Supreme HF - Full Copper

    Svarte slanger og fittings

     

    Vifter:

    Jeg ser for meg et helsvart, stillegående (vel, så stillegående det kan bli med alle HDDene mine :)) og nøytralt oppsett. Dere nevner ikke hvilke vifter vi har tilgang til i denne sammenhengen, men jeg går utifra at spectre pro viften vil være tiljengeli (mtp bildet i konkurranse-artikkelen). Det passer meg perfekt, da det er disse jeg vil gå for.

     

    Av vifter vil jeg dermed trenge:

    • 3x 120mm Spectre Pro Black for baksiden og fremsiden av kassen (om dette ikke er de som følger med kassen, om så har jeg ikke bruk for disse)
    • 3x 120mm Spectre Pro Black for toppen, vil bli montert på radiatoren. Er mulig kun 2 passer i utgangspunktet. Jeg vil i såfal modde plass til den siste viften om det ikke går altfor hardt utover kabinettet. Om så dropper jeg bare den siste viften.
    • 1x 120mm spectre Pro black for bunnen.

     

     

    Kabler

    Av kabler vil jeg trenge følgende av Bitfenix sine "Alchemy multisleeved cables"

    • 6 stk SATA kabler, for diskene på hovedkortet, svarte
    • 2 stk Molex To 4x SATAPower extension, svart
    • 2stk Molex To SataPower extension, svart
    • 1 stk ATX 24-pin Extension, svart (hk)
    • 1 stk 8-pin EPS12v extension (hk), svart
    • 1 stk 8pin PCIe Power Extension (for GPU), svart
    • 1 stk 6pin PCIe Power Extension (for GPU), svart
    • 1 stk 4pin ATX12v Extension (for lydkort), svart
    • 1 stk 2pin Chassis io extension, svart
    • 1stk Molex to 3x3pin fan adapter 12v (for vannkjølings pumpen), svart

    Trenger SFF8087 Mini-SAS connectors for diskene på kontroller kortet, og jeg tror ikke Bitfenix har disse. De jeg har er svarte, så får bare holde meg til dem.

     

     

    Så det var det ja. Dette oppsettet ville nok senket støynivået mitt med en god del (færre og mer stillegående vifter samt bedre isolert kabinett enn hva jeg har nå). Ville nok også blitt ganske så stilrent med et helsvart kabinett. Ikke for utstilling, men for å ha noe pent og stillegående på arbeidsrommet hjemme!

  6. Ville bare bare legge til at det er jo faktisk ikke opplagt at Diablo er "storskurken" i diablo universet. Selv om spillet heter Diablo, er det faktisk Mephisto som er ansett å være den smarteste, og i noen tilfeller lederen, av de 3 "prime evils". For å quote Diablo wiki:

     

    Mephisto, Dul'Mephistos, the Lord of Hatred, is the eldest of the three Prime Evils, often assumed (though not confirmed) to be their leader. He seems the most intelligent, strategic and analytical out of the Three (although he is the weakest of them in-game). He is also the only known Prime Evil to have children, being the father of Lucion and Lilith.

     

    Blir dermed litt feil å kalle Diablo for "storskurken" i Diablo serien. Spillet bærer hans navn, men i selve universet (skal man følge loren), er det Mephisto som mest sannsynlig er "lederen" av de 3 "prime evils".

  7. Var nettopp og hentet en g74sx (3d, 2.2ghz i7, 8gig ram, 500gb ssh version), men til min store skuffelse ser den ikke ut til å ville boote. Når jeg starter den lyser lampen som indikerer at maskinen er på (lengst til venstre av de 4 "indikasjons-lysene", men hdd lampen blinker bare en gang på oppstart før den slutter å lyse. Skjermen går aldrig på.

     

    Har prøvd å bytte HDD, og å ta ut en og en av RAM brikkene bare i tilfelle, men ingenting endrer det. Skjermen ser død ut.

     

    Noen som har noen forslag her? Har så veldig lite lyst til å sende PCen inn igjen (kjøpt på spaceworld netbutikk) for så å vente flere uker på at det skal komme noe svar på hva som er greia...

  8. Hei,

     

    Jeg har et Sennheiser HD595, og klarte å dra for hardt i leddet som regulerer størrelsen på headsettet. Dermed røk ledningen som går fra Venstre til Høyre høytaler ca midt på. Jeg har tatt det hele fra verandre og prøvd å skjøte sammen med en ny ledning men klarer ikke få lyd på høyre høytaler (ledning fra PC er koblet på venstre høytaler). Jeg har prøvd å ta ledningen fra venstre høytaler direkte på loddefestene på høyre, og får da lyd så det er bare snakk om å få skjøtet gjort riktig og det er her jeg trenger litt hjelp.

     

    Det er en ledning med 2 deler i. Hver del ser ut til å være noe veldig tynn fiber polstret av noe annet. Er det noen som har noen aning hva slags ledning jeg bør bruke for å gjøre skjøten. Skulle jeg kanskje ikke skjøte men bytte ut hele ledningen fra venstre til høyre høytaler? Kanskje det er noen guides for hvordan gjøre dette noe sted som jeg kan bli linket til?

     

    Takk for eventuell hjelp

  9. Har etter hvert begynt å få mange deler inni kassa mi, og lurer på om min 750W PSU egentlig er stor nok.

     

    PSU brand: Corsair 750W Gold

    GPU: Nvidia 580 (golden sample, overclocked)

    HK: Asus p6t deluxe

    CPU: I7 920, OC til 3.8GHz

    CPU cooler: Siberian Tiger (den med en radiator)

    HDDs:

    • 2x SSD raid 0 (128gig C300)
    • 2x WD 2TB Black something
    • 3x WD 2TB Green power
    • 3x 1TB Green power

    Kontroller kort: LSI 8-PORT INT 6GB/S SATA+SAS PCIE 2.0 HBA

    En vanlig dvd spiller/brenner

    RAM: 6x 2GB 1333mhz

    Coolermaster HAF X med følgende vifter:

    • 3x 200mm @ ca 1500rpm
    • 2x 120mm @ ca 1500rpm
    • 2x 140mm @ ca 1500rpm
    • 1x 80mm Noctua @ ca 1k rpm?

    Ikke sikker på hvor mye power viftene bruker

     

    Så spørsmålet står da, er strømforsyningen jeg har nok til å watte dette utstyret? Og hva vil eventuelt skje om den leverer litt for lite? Er klar over at det er litt mange HDDs og ha i en PC men jeg har mine grunner :)

     

    Takk for eventuelle svar!

  10. Hei, har nettop fått 2 nye C300 128GB SSDer og satt dem sammen i en RAID0 stripe. Jeg fikk installert windows7 (64 bit) uten problemer, men etter restart fikk jeg ikke boota inn på oppsettet. PCen ville ha meg til å boote fra CDrom og lage ICH10R RAID driver floppy. Jeg hadde spesifisert å boote fra RAID stripen i BIOS.

     

    Jeg bestemte meg for å gå i BIOS og boote opp fra min gamle systemdisk som fremdeles var koblet til, og før booten fikk jeg valget mellom 2 Windows installeringer. Jeg valgte da den nyeste, som befant seg på RAID0 stripen, og jaggu kunne jeg ikke boote fra den da!

     

    Prøvde så og endre BIOS til å boote fra RAID0 stripa igjen, men den samme feilen skjedde. Og ved å velge gamle systemdisk som bootup disk kom jeg inn igjen...

     

    Så jeg lurer på hva i allverden jeg skal gjøre så jeg kan sette RAID0 stripa som bootup uten å få beskjed om at jeg må lage RAID driver etc da det tydelig vis ikke er nødvendig (de skal være installert, og det tyder jo på det da jeg får startet opp på måte nr 2). Jeg er nemlig nødt til å fjærne den gamle systemdisken til fordel for en annen HDD.

  11. Ok, så jeg skjønner det da slik at et kontroller kort med RAID på er unødvendig da jeg vil foretrekke å bruke HKet sin RAID driver uansett. Men vil ICHR10 på et P6T deluxe v2 klare å få max ytelse ut av 2x C300 i RAID0 på et SATA 6GB/s kort?

     

    Noe som ser greit ut i mine øyne nå er

    HighPoint RocketRAID 620 2P SATA III

    Men så bruke Intel raid kontrolleren fra HK isteden. Ville dette fungert?

     

    Og uhm, dumt spørsmål til slutt: Passer det nevte kortet der på PCIe x4 slotten øverst på P6T Deluxe v2 HKet?

  12. Hei, har bestemt meg etter mye søking og lesning for å kjøpe 2 Crucial C300 128GB SSD enheter og sette i RAID0 på et kontroller kort med SATA 6GB/s støtte.

     

    Slik jeg har forstått det for å få maks ytelse, trenger man Intel raid drivere (ICHR10). Hovedkortet mitt er et ASUS P6T deluxe V2.

     

    Det jeg lurer på er hvilke kontroller kort jeg burde skaffe som ikke vil "bottlenecke" diskene i RAID0. Det må så vidt jeg skjønner også kunne bruke Intel RAID drivere.

     

    Om noen har noen tips til meg her blir jeg super happy ;)

     

    Edit:

    For å legge ved en av resultatene jeg har sett av et C300 RAID0 setup er det en link her:

    http://hardforum.com/showthread.php?t=1562258

  13. Hei,

     

    Jeg har et Sapphire Radeon HD 4890 1GB GDDR5, og tenkte å kjøpe meg et til for å sette i crossfire. Lurte bare på en ting.

     

    På kortet mitt har jeg en verson som heter følgende: "PCI-Express 2.0, DVI-I, native-HDMI, HDCP, DisplayPort, Lite-Retail" Det jeg tenkte var å kjøpe et annet ett nå med andre utganger. Vil det være mulig, så lenge jeg kjøper et "Sapphire Radeon HD 4890 1gb gddr5"? Hvor går egentlig grensen for hva man kan sette i crossfire?

  14. 1333Mhz RAM sier du? Jeg driver å ser på deler jeg skal kjøpe til ny PC selv, og lander nok på en i7 920 på samme hovedkort som OP. Det jeg tenkte meg var 1600 Mhz ram (3x2gig) for å utnytte max av det hovedkortet støtter uten OC. Men du sier at det ikke har noe å si om det er 1333 eller 1600?

×
×
  • Opprett ny...