Gå til innhold

marud

Medlemmer
  • Innlegg

    293
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av marud

  1. Takk! Da vil man kanskje få en liten føling allerede der :) om jeg ikke husker feil, så kommer det vel også ut antall reelle søkere i juli? Eller er jeg helt på jordet her, og dette er tall som ikke kommer før inntaket i juli er ferdig?

    Det husker jeg faktisk ikke, men det kan hende at det kommer samtidig med tallene for antall innkalte.
  2. Nå som innsendingsfristen går ut i dag, er det noen som vet om phs pleier å komme med tall på antall som kalles inn på opptak? Vil vel anta at det er noen som faller fra allerede i denne perioden med innsending av dokumenter og følgebrev.

    De pleier å komme med antall innkalte ja, men vanligvis ikke før midten/slutten av mai, når opptaket er godt igang :)
  3. Denne henger jeg meg på. Er det noen muligheter å søke opptak til delta rett etter man har gått ut? Eller er man nødt til å ha erfaring innen etaten? Gitt at de har opptak aktuelt år selvsagt

    Man kan komme på opptak for delta samme år som man går ut av skolen :)

     

    Mener å huske at livvakt krever minimum 3 års operativ tjeneste.

    • Liker 1
  4. Synes fortsatt at 65 prosent er relativt lavt, men om man ser på tallene fra de tidligere årene, så er jo 2015,16 og 17 godt representert i etaten. Håper at det er en indikasjon på at om man er tålmodig og søker, så får man jobb.

    Helt enig og det burde absolutt vært mye bedre. Spesielt med tanke på hvor mange som faktisk slutter og hvor mange stillinger som står vakante. Dessverre har noen også stillinger blitt trukket tilbake slik at noen tjenestesteder har konstant hull på tjenestelista som må fylles med overtidssett. Vi får håpe at fremtiden er lysere, det blir ikke mindre behov for politi bare fordi pengesekken har blitt mindre.

    • Liker 1
  5. Syntes den var ganske jævlig ja.. er ikke noen svømmer! At det blir loggført har ingen praktisk betydning så lenge det ikke er arbeidskrav. Bra den gjennomføres enda i alle fall!

    Helt enig. Jeg tror idrettslæreren i Kongsvinger loggførte det for å se hvor mange av kullet egentlig ligger der forventningene var før da. Skal også sies at de fleste jeg har snakket med i mitt kull mente det burde være et arbeidskrav.

     

    og en sak som viser at kun 30 prosent av fjorårets uteksaminerte er i jobb.

     

    https://www.politiforum.no/artikler/119-nyutdannede-i-fast-jobb/456467

    Det er en sannhet med modifikasjoner. Nesten 65% av fjorårets kull er i jobb, men det er vikariater av ulike lengder. De 30% er for fast ansettelse. Jeg mener selv at man ikke bør kunne regne med å være fast ansatt rett fra skolen. Det er jo ren luksus!

     

    Men vikariater burde være det som ses på i første omgang. Og det har gått litt ned fra forrige kull. Problemet er at de som ikke får det første vikariatet vil slite for å komme inn i etaten, mens de som får det tidlig vil lettere kunne få seg jobber senere. For min del håper jeg ting blir ørlite bedre for mitt kull - som går ut i 2020.

  6. Det er bare å puste med magen så går det fint! Tidligere ved phs så var det krav til at livredning i vann måtte bestås. Denne er fjernet etter at jeg gikk ut av phs. Der holdt i alle fall jeg på å drukne. Særlig da jeg gikk ned til rundt 4m dybde med puls. Tror folk enda får tilbud om å gjennomføre denne testen.

    Vi gjennomførte testen ifjor ja, da ble det også loggført om vi hadde bestått eller ikke om det hadde vært et arbeidskrav. Vi ble også spurt om vi syntes det burde være det.

     

    De som ikke klarte å fullføre livredning i vann røk som oftest på dykket ned til 4m.

  7. Vedrørende synskrav. Vet at synskravet ble endret fra 2016, ved at linser ble godkjent, og at også briller ble godkjent fra 2017. Finner imidlertid ingen informasjon om dette nå på PHS sine hjemmesider. Der refereres det kun til forskrift om førerkort, klasse D. Noen som vet noe om det har blitt foretatt noen ny endringer her? Ble brått litt bekymret da jeg er relativt avhengig av linser i hverdagen (nærsynt, ca. -1,5 på begge øyner.

    Det står i de medisinske retningslinjene at det godkjennes dersom synskravet bestås med linser :)

     

    De finner du her.

  8. Hei!

     

    Har noen spørsmål som jeg ikke har klart å finne svar på, som hadde vært herlig om en av dere visste noe om:

     

    1) Er det fortsatt slik at man får en score/poengsum på de ulike øvelsene under opptaket? Typ "1" om en klarer minstekravet, "2" om man gjør det litt bedre og "3" dersom en gjør det veldig bra? Isåfall finner jeg ingen informasjon hvor det kommer frem hvilken tid/antall reps som utgjør rammen for de ulike poengene. Om det er slik så vil jeg jo gjerne sikte til topps om jeg først kommer inn til opptak.

     

    2) Jeg har en bachelor fra tidligere, gjør dette at jeg får en lavere prioritering for å bli tatt inn til opptak? Har hørt dette, og synes det hørtes veldig merkelig ut - så håper ikke det stemmer.

     

    3) Under praksisåret, er det ordinær "studentferie" på sommeren med 2 mnd? Og i hvor stor grad tar de hensyn til livssituasjon ved plassering av praksisplass, er det sannsynlig å havne i overkommelig reiseavstand fra hjemmet?

     

    4) Hva er gjennomsnittsalderen som regel ved PHS? Fyller 30 om litt, og er spent på om jeg blir eldstemann(kvinne) i klassen ( :scared:).

     

    På forhånd takk!

    1. Man blir stoppet når man når bestått resultat, så det er ingen poengsum for hvordan man gjør det slik det var tidligere.

     

    2. Ikke hørt noe om det, flere med bachelor som gikk i mitt kull - også noen med mastergrad.

     

    3. Man følger skoleruta så man har sommerferie som vanlig før man begynner og når man er ferdig. Man kan søke praksisplass på særskilt grunnlag hvis det er en spesiell grunn til at man må være et spesielt sted. Det kan være at man har barn, samboer, driver toppidrett osv. Man kan også søke særskilt uten å falle innenfor en forhåndsbestemt kategori, men da må det forklares godt for hvorfor du skal få det.

     

    4. Gjennomsnittsalderen ligger rundt 23-24 vanligvis. I mitt kull er gjennomsnittet 23 år, men eldstemann var over 40. Så det er folk i alle aldre på skolen egentlig.

  9. Kravet om førerkort er absolutt ja - så der er det dessverre ingen vei rundt. Kan være at det har noe med 2 års prøvetid og at denne må være over før man skal starte med uttrykkningskjøring på 2.året.

     

    Angående diagnosen din er nok ingen på forumet kvalifisert til å kunne gi noe konkret svar på dette. Anbefaler og kontakte opptakskontoret for spørsmål rundt dette.

    For å kunne ta kode 160 kompetansebevis (utrykningskjøring) så må man ha hatt førerkort sammenhengende i minimum 2 år :) de ønsker at det skal være i orden før oppstart B2 for at det ikke skal bli vanskelig å legge opp slik at de ikke må ta masse hensyn når de setter opp kjørekurs.
  10. Det kommer helt an på situasjonen. Jeg kjenner mine egne begrensninger i vann, så det må i alle fall vurderes nøye. Jeg skal ikke drukne på jobb i alle fall :)

     

    Hehe ja.. typisk det. Er vel sikkert enkelte som skulle ønske at skytegodkjenninga også var borte :)

    Det er jeg helt enig i, egen sikkerhet først! Trenger ikke to pasienter istedet for en..

     

    Det er det sikkert, men den ble jo omgjort til et arbeidskrav i stedet for eksamen.. Så da syntes jeg de ikke har noe de skulle sagt :lol:

  11. Synes det er synd at dette arbeidskravet er fjernet. Men bra at den i alle fall gjennomføres. Jeg vet i alle fall at jeg aldri skal hoppe ut i vannet etter noen, i alle fall ikke noe som innebærer svømming og dykk.

    Jeg så på PHS sin Facebook at på slutten av B2 i Haugesund hadde de hatt en storøvelse med blant annet redning i vann hvor de måtte hoppe uti å redde en markør. Så en vet aldri ;)

     

    Virker også som om flertallet i kullet mitt fra Oslo og Kongsvinger ønsker at det skal være et arbeidskrav. De som sa at de ikke ønsket det hadde heller ikke bestått testen.

  12. Som sagt så tror jeg at dette er fjernet som arbeidskrav. Da jeg gikk på skolen måtte guttene fullføre testen ila 5 minutter tror jeg det var.

    Stemmer med 5 min. Tiden stanses etter at du har fått makker på land, men siste del av testen er HLR ved drukning hvor det må demonstreres korrekt teknikk på en dukke.

     

    Er ikke arbeidskrav, men var ønske fra læreren at alle skulle bestå ettersom at det er det som vil være forventet av deg i yrket senere. Resultatene blir loggført.

  13. Jeg har betalt semesteravgift, men ikke godkjent studieplanen da det står at denne ikke er "komplett enda". Flere som opplever det samme? Kun 173/180 poeng er med i planen.

    Jeg skal begynne i B2 og har stått det samme hos meg siden jeg begynte i B1. Har også hørt at det er likt for resten i klassa mi (Det står at B3 kun har 53/60 studiepoeng, dette fikses nok opp innen det trengs å være klart).

     

    Så ingenting å bekymre seg for sånn sett, men hør gjerne med IKT :)

    • Liker 1
  14. Ikke bok, men politiinstruks og politiloven. Sistnevnte finner du inne på lovdata.no

    Straffeprosessloven og straffeloven også! Kjøp særtrykk, de er enklere å markere i og bla i :) vil også anbefale Oppgavesamling for juridiske fag ved politihøgskolen. Er ikke pensum, men du får mye flere oppgaver å jobbe med opp mot eksamener
    • Liker 1
  15. Løpet er kjørt...

    Svar: Suppleringsopptaket ble gjort ferdig i helgen, men det gikk ikke ut nye tilbud til personer på venteliste verken i Oslo eller i Bodø da disse allerere er fulle. Det gikk ut noen få nye tilbud i Stavern, men suppleringsopptaket er nå avsluttet. Det er svært liten sannsynlighet for at det vil gjennomføres noen etterfyllingsopptak i år.

     

    Trist å ha så uflaks i år..

    Syntes det er rart egentlig at det kom inn folk fra ventelista til Stavern, men ikke Bodø. Skulle jo tro at de hadde plass i Bodø, de som fikk ny plass i Stavern.

     

    Så det er jo sykt uflaks. Men løpet er ikke kjørt enda! Første uka kan det fortsatt etterfylles.

  16. Noen med erfaring fra B1 som vet når eventuelle fysiske tester vil komme? Starter B1 Bodø og om det kommer før vinteren ønsker jeg å prikke formen.

    Det er ingen fysiske tester som må bestås i B1. I Kongsvinger hadde vi 3000m test ganske tidlig (rundt september) som vi tok utenfor skoletid og ga resultatet til læreren i fysisk trening. Samme gjorde vi rundt februar med styrketestene. Resultatene brukes ikke til annet enn å synliggjøre hvordan du ligger an i forhold til eksamen i B3. Dersom du ønsker treningsveiledning vil også læreren se på resultatene og komme med tips til hvor innsatsen bør legges.

     

    Det er kun læreren som får vite resultatene og de deles ikke med noen andre med mindre du gjør det selv.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...