Gå til innhold

Sagnet

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sagnet

  1. Skal kjøpte tørketrommel. Tenker i utgangspunktet å kjøpe modellen som matcher vaskemaskinen vår i design og utforming. Det blir i så fall en Samsung DV90N8289AW. Men denne har lav kondenseringseffektivitet, kun 81%. Det er et stykke bak andre modeller til samme pris, feks BOSCH WTWH759PSN (91% effektivitet) og Miele TDB230WP (94% effektivitet).

     
    Er det noen som vet hvorfor Samsung har lagt seg på så lav effektivitet? Det er vel en trade-off mot andre parametre ved maskinen vil jeg tro? Og er det noen som har erfaring eller nærmere info om hva denne forskjellen vil innebære i praksis? Hvor mye mer fukt slipper ut i rommet med en kondenseringseffektivitet på 81% kontra 91% eller høyere?
  2. Hei! Er det noen som har fulgt med på Synology over tid, og hvilket mønster de har når det gjelder oppdatering og lansering av modellene sine? Jeg er interesser i en 2-disks NAS, og modellen DS214+ er aktuell. Men jeg lurer på om en DS215+ kan være like rundt hjørnet, og at jeg heller skal vente på den.

     

    Jeg har sett på de forrige iterasjonene av DS2xx+, og funnet følgende:

     

    DS214+ 5. nov 2013 - dager siden forrige oppdatering: 437
    DS213+ 25. aug 2012 - dager siden forrige oppdatering: 329
    DS212+ 1. nov 2011 - dager siden forrige oppdatering: 288
    DS211+ 17. des 2010 - dager siden forrige oppdatering: 214
    DS210+ 17. mai 2010 - dager siden forrige oppdatering: 579
    DS209+ 15. okt 2008 - dager siden forrige oppdatering: 387
    DS207+ 24. sept 2007
    Det gir et gjennomsnitt på 372 dager mellom hver oppdatering. Det er nå 367 dager siden forrige oppdatering, så det betyr at DS215+ kan være like rundt hjørnet. Men med et standardavvik på 127 dager kan det også være flere måneder til.
    Er det noen her som har noen mer eller mindre kvalifiserte betraktninger rundt dette? Og som gjerne kjenner litt av historikken til Synology.
  3.  

     

     

    Wow-faktoren på 4k kommer fordi folk står nært den i butikken og ser på spesielt utvalgt promomateriell. Når du får den hjem så blir det noe helt annet i praksis.

    Dette.

     

    Jeg gikk for en 60" Sony FullHD med VA panel, sparte penger og er kjempefornøyd med bildet.

     

    Har hatt panasonic plasma i alle år og ikke hatt lyst på LED etter å ha sett diverse middelmådige samsung skjermer rundt i de mange hjem...... elendig sortnivå og mye clouding/lyslekkasje som folk flest ikke engang merker..... rare greier.

    Men etter kjøp av ny leilighet med store vinduer ble det for mye refleksjoner i plasma skjermen, og etter relativt grundig research på nettet så endte jeg på følgende krav:

     

    1: VA panel for best sortnivå

    2: Matt skjermflate for lite refleksjoner

    3: Bakbelyst panel, ikke kantbelyst - for å unngå lyslekkasje/minimere clouding.

     

    Dette snevra inn mulighetene ganske mye, men er godt fornøyd med kjøpet. Sortnivået er absolutt akseptabelt.

    Alle tver som selges i dag er edge belyst, så hvilken modell har du kjøpt?

     

     

    Sony W605B serien er bakbelyst.

     

    http://www.prisjakt.no/#rparams=ss=w605b

     

    40 og 48" har 50Hz Samsung VA panel som er bakbelyst.

    60" har 100Hz Sharp VA panel som er bakbelyst. (ikke 100% verifisert enda, kan være et samsung 100Hz VA panel også).

     

    Hvordan er innsynsvinkelen på W605B?

  4. Hei! Hva må jeg endre på i oppsettet under for å få receiver og TV på nett? Airport Expressen kobler til uten problemer, og gir trådløs tilgang som den skal. Men TV-en og receiveren får ingen forbindelse. Må jeg bytte ut switchen med en ruter, eller finnes det andre løsninger/konfigurasjoner?

     

    photo.jpg

  5. Jeg har en balkong på 2x2.5 meter som jeg trenger treheller til. Str 50x50 ville derfor være perfekt. Men de eneste hellene jeg har klart å finne i denne størrelsen er disse fra Ski bygg. De er i B-kvalitet, og ikke spesielt pene. Det må da finnes noen flere alternativer, gjerne ferdig beiset, med en finere finish på. Spørsmålet er bare hvor? Jeg holder til i Oslo, og tips mottas med takk!

  6. Hm, ja har funnet to skjermer som er akkurat under 28 cm:

     

    LG W1941S 18.5-tommer 27.8 cm

    HP v185ws 18.5 tommer 27.5 cm

     

    Men ingen av dem har DVI, dessverre. Kan se ut som jeg må klare meg uten. Neste punkt er uansett å finne en passende festeanordning. Skjermen skal inn nederst i et rack som ser slik ut:

     

    0438234C-2-VOGELS-BFP-110-Klarglas.jpg

     

    En mulighet der er å bruke et slikt stativ i bakkant: 452-10628.jpg

     

    Hvilke andre alternativer bør jeg vurdere?

  7. Jeg er på leting etter en LCD-skjerm som er maks 28 cm høy (uten stativ). Den bør være widescreen, ha OK oppløsning, DVI-inngang og støtte for VESA-kompatible monteringsløsninger. Dell 1909W er fryktelig nært, men er dessverre 28.9 cm høy. En annen potensiell kandidat er Asus VH192C, men det virker å være umulig å oppdrive nøyaktig informasjon om denne. Så vidt jeg skjønner er den heller ikke for salgs i Norge enda.

     

    Skjermen skal monteres inn i ei hylle, derfor den øvre grensen på høyde. Hvilke andre skjermer bør jeg kikke på, som oppfyller disse kravene?

     

    Dell 1909W

    857-10343.jpg

     

    Asus VH192C

    2683_l.jpg

  8. Hei! Jeg ser etter en skjerm i størrelsen 10-20 tommer, som kan legges flat på bordet når den ikke er i bruk. Planen er å ha en slik som reserveskjerm stående på en subwoofer, og da ville det være fint å kunne lukke ned skjermen. Er det noen som vet om dette finnes? Jo høyere oppløsning, jo bedre.

  9. Har ventet lenge på at Apple skulle lansere ny Mac Mini. Hadde store planer om å bruke en sånn som mediemaskin i hjemmekinoen min. Men så klarer de selvsagt å oppgradere prisene sine samtidig. Typisk Apple...

     

    Den mest aktuelle Mac Mini-konfigurasjonen ville vært den billigste modellen, men med 2 GB ram, tilsammen kr 5800,- (pluss en større ekstern harddisk). Men jeg mistenker altså at jeg vil få ganske mye PC for samme beløp. Kan noen her gi meg et godt forslag til en god HTPC-konfigurasjon til omtrent samme pris (ca 6000,-)? Nøkkelord er som vanlig stillegående, HD-kapasitet, HDMI etc.

  10. Pick your fights heter det, og jeg føler ikke dette er en "kamp" det er verdt å legge så mye ressurser i. Det passer dessuten dårlig nå rett før jul. :)

     

    Litt eksperimentering med displayet har lært meg at det er følsomt for trykk. De røde fargene (blødningene) kommer når man legger litt lett press på panelet. Og etter en stund går det tilbake til normalen og ser feilfritt ut. Så det er til å leve med. Nå vet jeg i allefall at dersom dette blir et problem senere, er det bare å ringe, og så kommer det en Batman med fagbrev og rydder opp. :)

  11. Da har jeg ringt Elkjøp, som henviste meg videre til et lokalt serviceverksted. Ved verkstedet sa de at displayet var enkelt å fikse/bytte, og at det ville gå på reklamasjon/garanti. De ville derimot ikke prioritere enn sånn sak nå før jul, men ba meg ringe igjen på nyåret hvis jeg fortsatt var plaget av dette. Fair enough, egentlig. Det er kanskje ikke verdt å tvinge Elkjøp til å levere meg en ny maskin på grunn av dette, og bare risikere å få en annen med samme feil.

  12. Er det lenge siden du fikk maskinen? Kommer litt ann på merket du har men DOA-perioden er som regel ei uke. Har du mottatt den innen en uke siden får du bare ny maskin i butikken. Har det gått lenger må du nok desverre levere den inn for service.
    Jeg fikk maskinen i dag, for bare noen timer siden. Men det er mye styr å få ny. Vil helst ikke måtte ta meg fri fra jobb igjen for å være tilgjengelig mellom 0800 og 1600, som er den presisjonen Elkjøps leveransesystem opererer med.

     

    Hva betyr DOA? Og kan jeg bruke denne maskinen fram til jeg får ny?

  13. OK. Men det er jo et slit å sende inn igjen en vaskemaskin (har ikke mulighet til å gjøre det selv). Og jeg trenger jo å få vasket klær nå, etter å ha vært uten maskin i nesten en uke. Satser på å sende inn bilde i første omgang. Litt dårlig at Elkjøps epost-skjema ikke har støtte for vedlegg, så jeg må vel legge inn link til Flickr.

     

    Er det noen som vet sikkert at panelet enkelt kan byttes ut alene? Eller må jeg få en ny maskin?

  14. Jeg fikk levert ny vaskemaskin i dag, og etter å ha slått den på ser jeg at displayet som viser tid for vask etc. blør litt i kantene. Tallene er fullt lesbare, men displayet har altså noen skjønnhetsfeil rundt kantene. Det tyder på at det ikke er brukt de aller beste komponenter her. Er dette noen man klager på, eller lar man det ligge? Hva mener folk her?

×
×
  • Opprett ny...