Har noen regnet på det egentlig?
I dagens sosiøkonomiske miljø hvor matprisene stadig stiger, så prøver man å ette sunt uten å knekke banken.
Jeg er veldig glad i Fersk og ferdig sine ferdigretter. Spesielt Biff Stroganoff med en netto vekt på 480g til 59kr.
Man hører stadig om at det er biligere å lage maten selv, men jeg klarer ikke helt å see det.
Her er noen av mine tanker
Vi kjøpper ofte små kvanta av mat og derfor også til den dyreste prisen pr ingridiens.
Ferdigmat produsenter produserer utrolige kvantum av de samme tingene så de kjøper antagelig de samme ingridiensene til enn brøkdel av prisen.
Det er mulig å tilbudshandle, men dete er mindre praktisk i realiteten enn på pappiret da man ofte er avhengig av ferskvarer som blir dårlige imelom tilbudens frekvens, og det neste du trenger kommer på tilbud.
I tileg så leger jeg merke til at tilbud ikke er spesielt til tilbud 1 ut av 3 ganger. Kansje sparer du 1 eller 2 kroner. Ikke verd joben det er å finne de.
Det jeg også ser er at når folk snakker om at de sparrer så glemer de ting som de antar alle har. Pepper, olje, salt, suker osv. Dise tingene er kansje en brøkdel av den totale samensetningen av retten, men du kan ikke kjøpe suker i 2g porsjoner så 2kg blir vel det nermeste og prisen der etter.
Jeg vil bare ette noe sunt og bilig, som også er godt. Jeg studerer så jeg har ikke lyst å leve på havregryn og vann, eller grandiosa som jeg finner på tilbud. Det må være mulig å ette sunt, selv om man har dårlig råd. Eller må man være øvre midelklasse for å leve sunt i norge?