Gå til innhold

kerti

Medlemmer
  • Innlegg

    111
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kerti

  1. Trenger litt hjelp med denne, da jeg ikke får mitt svar til å stemme overens med fasiten (hadde denne oppgaven på eksamen)

    Det var i faget Investering og finansiering, men kan jo hende noen kloke mattehoder her har peiling selv om det ikke er i matematikk..

     

    "En bedrift forventer salg i periodene 1, 2 og 3 på henholdsvis 1000, 1100 og 1200. Antatt arbeidskapitalbehov er 1% av neste periodes salg. Hva blir kontantstrømmene fra arbeidskapitalbehovet i årene 0,1,2 og 3 respektivt?"

  2. Fikk fasiten på investeringseksamen idag, og en av oppgavene jeg har svart feil på får jeg bare ikke til å stemme at er feil. Kan noen kloke hoder der ute hjelpe meg med å løse denne, slik at jeg kan se om det er jeg eller fasiten som har rett? (det er jo lov å håpe på at fasiten kan inneholde feil :innocent: )

     

    Oppgaven er som følgende:

    "En bedrift forventer salg i periodene 1, 2 og 3 på henholdsvis 1000, 1100 og 1200. Antatt arbeidskapitalbehov er 1% av neste periodes salg. Hva blir kontantstrømmene fra arbeidskapitalbehovet i årene 0,1,2 og 3 respektivt?"

  3. Hmmm, broren min fikk annen beskjed i forhold til hans borettslagsleilighet, men der kan både han og jeg ta feil :)

     

     

    I det skjemaet man fyller ut for utleie av bolig, står det i rettledningen at man ikke skal ta med fellesgjeld ;)

    Prøver febrilsk å finne noe mer vi kan skrive av som fradragsberettiget for å få ned nettoinnekten litt, er jo helt insane at man må skatte så mye... Virkelig tapsprosjekt å leie ut leilighet som privatperson...

  4. Jeg er i samme situasjon, leier ut en leilighet i borettslag. Men man får IKKE fradrag av fellesgjeld.

    Man må skatte 28% av nettoinntekten, dvs. de reelle utleieinntektene minus det som er fradragsberettiget (slitasje av møbler, oppussing osv.. samt det som gjelder borettslaget av utgifter osv.)

     

    (Fradrag for fellesgjelda står allerede som en egen post i selvangivelsen,og du har fått fradrag for den allerede, derfor kan du ikke ta med den på skjemaet for utleie)

     

    Vi har hatt utleieinntekter på 108 000 i fjor, og må betale 20 000 i skatt på leiligheten ut i fra det vi har kommet frem til nå..

  5. Jeg jobber i Oslo Kommune, og begynte der i september i fjor. Før dette var jeg sykemeldt, så jeg har ikke opparbeidet meg så mye feriepenger (da NAV kun betaler feriepenger for de 48 første dagene av sykemeldingsperioden). Jeg hadde derfor regnet med at jeg fikk ganske lite feriepenger fra oslo kommune i år, da feriepengegrunnlaget mitt var ca 100 000. Snakket med ei om dette i går, og hun mente det at hvis man hadde såpass lavt feriepengegrunnlag, slik at man fikk mindre feriepenger enn det man vanligvis får i lønn, så vil man heller få en skattefri lønning i juni, istedet for feriepengene. Lurer på om noen her vet om det stemmer? Det hadde jo hjulpet meg VELDIG mye hvis det gjorde det ;)

  6. Hei!

    Holder på med naturfag som privatist, og var på lab.kurs igår. Der gjorde vi en rekke forsøk, bl.a et forsøk under temaet "varmepumpe". Forsøket var som følger:

     

    Vi tok 2 tomme brusbokser. Den ene tredde vi en sokk fuktet i lunkent vann utenpå. Vi festet en temperatursensor utenpå hver boks. På den med sokken på festet vi den mellom sokken og boksen. Skrudde så på en varmelampe, og registrerte temperaturforandringene.

    Etter 5 min var temperaturforandringen følgende:

    - Boksen uten sokk: fra en starttemperatur på 18,8, til nå 17,5

    - Boksen med sokk: Fra en startemperatur på 26,3 til nå 27,4.

     

    Noen her som kan hjelpe meg med en vitenskapelig forklaring på hva som har skjedd?

     

    På forhånd takk for hjelpen :)

  7. Bruk regelen (Kn)m = K(n*m)

     

    Start med den første parentesen:

     

    (6X^4)^3

     

    Tenk at K = 6X, n=4 og m=3

     

    Gjør det samme med den andre parentesen.

     

    Resten løser seg vel av seg selv?

     

     

    Aha..hmmm...Jeg prøvde det jeg nå trodde var logisk med resten, men fikk 12X^16, og svaret skal være 24X^16, har du lyst til å bare forklare hvordan du gjør resten? Trodde jeg kunne det her, men har helt gått i glemmeboken :/

  8. Hei

    :new_woot:

    Søndag 25 mai lander jeg på Torp, etter en tur med ryanair.

    Jeg skal da reise videre til trondheim med tog. Jeg lander 13.10, og toget går kl 13.41.

    Mitt spørsmål er da, rekker jeg toget?

    Vi reiser med kun håndbagasje og slipper å vente å innsjekket bagasje.

     

    Bård

     

     

    Det skal nok ikke være noe problem :) Er ikke langt til togstasjonen, og det går shuttlebuss :)

  9. Jeg har veldig liten peiling på data, så derfor håper jeg at jeg kanskje kan få litt hjelp.. :)

     

    Jeg skulle brenne noen lydbøker igår, men det skjedde noe rart, som aldri har skjedd før. Jeg pleier å brenne i windows mediaplayer, og gjorde det da også. Før jeg brant, la jeg kapitlene i lydboka i riktig rekkefølge, men da cd'en var ferdig brent og testa cd'en i cd spilleren lå kapitlene hulter til bulter. Prøvde flere ganger, men skjer det samme hver gang.

    Noen som har noen tips å komme med?

  10. Glimrende. Tusen takk!

     

    Jeg blir bare mer og mer usikker på hvor jeg skal ha "basen", LA eller LV.

    I utgangspunktet fristet Vegas mest, men det mest pga. negative erfaringer noen venner av meg hadde av LA. Men så kommer du og skryter av LA, mens mener 2-3 dager er nok i LV;)

     

    Og du er ikke den eneste som har hintet frem at 3 dager er nok i Vegas.

     

    Kjørte dere bil fra LA til Vegas, eller?

     

    Var dere innom andre byer?

     

     

    Tusen takk for glimrende hjelp:)

     

    Hadde jeg vært deg ville jeg nok hatt "basen" i L.A (eller et sted rundt L.A, selve byen L.A er jo ikke fantastisk fin, og blir fort upersonlig, men det finnes mange fine steder rundt! Har hørt mye bra om Orange County f.eks. Vi var ikke i noen andre byer enn L.A på vestkysten nei, men på hele turen var vi innom 12 stater, men det var hovedsakelig på østkysten. Vi fløy fra Miami til Vegas, også leide vi bil i Vegas og kjørte via Death Valley (kjempestilig, men veldig varmt!!:p hehe.. ) til L.A :)

     

    Men litt om hvordan vi opplevde L.A da..Vi var der i 5 dager, og dagene gikk for det meste med til shopping, være på stranda ( vi var i L.A 4th of July, og var på Venice Beach på kvelden,hvor det bare var sinnsykt liv, kjempegøy!) eller gå å kikke i Hollywood og dra i fornøyelsesparker (var i Six Flags og Universal). Downtown L.A er ikke noe særlig spennende..Vi bodde et kvartal unna Walk of Fame, som jo er en turistmagnet deluxe, men allikevel kjempegøy å få sett. Vi var i USA når Michael Jackson døde, så vi kjørte opp til huset hans, noe som var kjempespennende å ha muligheten til!

     

    Men dere må bare glede dere til Vegas! Selv om det kan bli litt "too much", så er det helt fantastisk å oppleve!! :D Ingenting er som Vegas ;)

  11. Var både i Las Vegas og i L.A nå i sommer, og her er mine erfaringer:

     

    - Shopping: Dra på et (eller flere) Outlet's! Gjorde så sinnsykt mange kupp der! ;)

    Handlet også litt på Forum Shops på Caesars Palace, men der er det det i grunnen bare designerbutikker. (Men var heldig å treffe på et salg på Banana Republic, så fikk handlet litt billig der;) )

     

    - Klimaet: Vi var der i slutten av juni, og i Vegas var det VARMT!! holdt oss for det meste innendørs, for var så sinnsykt varmt midt på dagen! På kvelden var det veldig deilig temperatur :)

    I L.A var det varmt i sola (egentlig ganske likt norske sommertemperaturer), men langt fra den trykkende heten som var i vegas (noe som jo sier seg selv egentlig med tanke på beliggenhet ;) )

     

    - Anbefaler på det sterkeste å prøve ut MGM Grand! Et kjempestort, og veldig fint hotell, som du kan være heldig å få veldig billig! Vi betalte vel ca 500 kroner pr rom pr natt når vi var der. Det var midt i uka vel og merke, så de skrur nok opp prisene litt i helgene.

     

    Ellers kan jeg jo nevne at jeg tror 3 dager i vegas holder. Vi hadde planlagt to dager, men fant ut andre dagen at vi syns det ble litt lite, så vi booket en natt til, og den tredje dagen var vi ganske lei av vegas ;P Det er en sinnsykt stilig by, men det kan bli litt ensformig, og litt for mye rett og slett :)

     

    Når det gjelder L.A, er det en stor by med mye avstander, og vi bodde i Hollywood og var strålende fornøyde med det. Bra shopping, kort vei til Beverly hills (som jo er litt gøy å kikke i når man først er der), og rett ved Walk of fame. Fornøyelsesparken Six Flags anbefales hvis dere liker fart og spenning ;)

    Venice Beach er en kjempefin strand :)

     

    Bare å spørre hvis du lurer på mer :)

  12. Ja jeg har vært der selv ja. Tilbrakte faktisk 20 års dagen min der som var i desember.

    Det er fin liten øy.

    Du må først fly til Managua, hovedstaden i Nicaragua. Kan fly dit fra Madrid regner jeg med. Fra Managua går det bittsmå Cessna rutefly ut til Big Corn Island. Til Little Corn Island går det 2 båter hver dag, som faktisk er en heftig liten tur.

    Litlle Corn Island da. Dette er ikke akkurat et luksus sted. Finnes et litt "finere" sted, der man har eget bad (ikke varmt vann). Ellers er det en del bungalower til leie for så lite som 5 dollar natta, med veldig basic fasiliteter.

     

    Det er lite fiskersamfunn, med maks et par hundre turister i mnd. Du kan dykke der, ligge på stranda, eller henge med de lokale, som snakker engelsk (ihvertfall slang engelsk). Det er mange små koselige restauranter der dem gir deg fersk hummer (utrolig godt) og kald øl til latterlig lave priser. Kriminalitet er ikke eksisterende på øya.

     

    Tjaa ellers.. Det finnes ingen biler på øya. Og eneste kontakten med omverdenen er de to daglige båtene til Big Corn. Dette er et uoppdaget paradis som anbefales. Flyreisen kan nok bli noe dyr, men selve oppholdet ditt der vil bli veldig billig, så jeg tror 15k er et passe budsjett for dine 3 uker. Håper dette hjelper deg litt, bare spør om mer forresten.

     

     

    Det der hørtes jo bare helt fantastisk ut!! :)

  13. Jeg kan jo komme med et par tips, ut i fra der jeg selv har vært (er ikke veldig bereist, men kan ihvertfall anbefale et par steder) :) Ser at du ikke er så interessert i storbyferie, men nevner nå litt allikevel ;)

     

    - USA er ikke skremmende, men et veldig allsidig land hvor du kan se og oppleve veldig mye forskjellig, hvis man reiser litt rundt. Også er amerikanere flest utrolig gjestfrie! Var på en 3 ukers rundtur i sommer, og det er det mest fantastiske jeg har vært med på! Key West og New York anbefales på det varmeste!! (Tror personlig New York er den eneste storbyen jeg hadde storkost meg i helt alene, for det er så utrolig mye å oppleve der!)

     

    - Egypt. Hvis du er ute etter varme og strandliv, kombinert med historiske opplevelser, er Egypt et fint og spennende land :)

     

    - Praha - En veldig fin by, med mye å se på :) Dog kanskje like mye julestemning der som her hjemme..

     

    Ellers vil jeg tro at Thailand, eller Sør-Amerika ville vært midt i blinken, men da må du nok ut med mer enn 15K som du hadde tenkt til å bruke... :)

  14. Vi er klar over aldersgrensen for å kjøpe/konsumere alkohol. Spørsmålet gjaldt om han ene stakkaren kan bli med oss inn på bar/klubb edru isteden for å sitte alene på hotellet (såklart er vi ikke så ondskapsfulle da, hehe).

     

     

    Da jeg var i USA i sommer, var de veldig strenge med å sjekke legitimasjon når du skulle inn på utesteder. Dette var dog ikke i N.Y, da vi ikke var ute på byen når vi var der, men både i Florida, Las Vegas og i California var de veldig strenge. Når det gjelder hva som funker som legitimasjon, var det aldri noen som sa noe når vi viste førerkortet. Men norsk bankkort godtok de ikke..De sa at kun pass og førerkort var gyldig I.D. :) Greit å slippe å dra med seg passet på byen :)

  15. ja, blei litt oppgitt når det virket som at de ikke hadde sett på pc'en en gang..

    Har i garantien at det ikke skal ta mer enn 6 dager, og den klarte de faktisk å overholde sist gang, så blir spennende og se om de klarer det nå også.. :) Men det har jo virkelig virket som at de ikke har peiling på noen ting når vi har snakket med de over tlf.. De skylder på HP og HP skylder på dem.. :p

     

     

    6 dager? mener du fra du leverer tilbake produktet, til du skal få det tilbake reparert?

    Hvilken tekniker brukes da? Supermann?

    God ide forøvrig, skylde på HP. :p

     

     

    Det er fra de får pc'en, til de sender den igjen. Og det rakk de akkurat sist gang..Men det var vel kanskje derfor de ikke fikk fikset noe :p haha..

×
×
  • Opprett ny...