Gå til innhold

Foxboron

Medlemmer
  • Innlegg

    2 181
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Foxboron

  1. Poenget var jo at jeg ikke ønsker å arbeide som vaktmester i 1.5 år til, men hadde heller et større ønske om å komme inn i bransjen.

     

    Morn!

     

    Studerer på UiB selv og er 1,5 år inn i studiet. I motsetning til deg har jeg programmert i en 4-5 år og har en litt grei CV. IT markedet i Bergen er så og si stillestående. Jeg søkte på sommerjobber og hadde greit store problemer med å finne noe når de oppdaget at jeg var mindre enn halvveis inn i studiet. Bare å finne deltidsstillinger er greit vanskelig, og da konkurrerer du nok med folk som har en del mer erfaring.

     

    Jeg var heldig og fikk meg en deltidsstilling, og jeg kan prøve å gi deg noen tips for å skille deg litt ut når du er ferdig på studiene. Lag deg f.eks en github og push prosjekter. Hjelp litt til på andre open-source prosjekter og skaff deg litt erfaring den veien. Lag deg en blogg og skriv litt om det du lærer deg.

     

    Prøv og få deg litt kontakter i miljøet også. Meetup.com har et par meetups i Bergen for Open-Data, du hat Bitshift og f.eks BLUG (Bergen Linux (Unix) User Group). Det er flere også om du finner noe mer interessant.

    http://www.meetup.com/find/?allMeetups=true&radius=5&userFreeform=Bergen&mcId=c1030353&change=yes&sort=default

     

    Kan også anbefale Pils og Programmering som finner sted på kvarteret hver fredag. Der finner du også meg om du har lyst å stikke innom å vise fram et lite prosjekt, snakke it eller øl.

    http://kompiler.no/

    https://www.facebook.com/pilsprog

     

     

    Om du lurer på noe er det bare å spørre på PM eller tilsvarende.

  2. Jeg er potensielt din fadder til August da dem pleier å slå sammen Informasjonsvitenskap og IKT  :w00t:

     

    Det som er veldig greit med UiB er at du får valg mulighet. Det skal være helt mulig å få en SysAdmin jobb så vell som en Programmerings/Konsulent jobb etter studiene. Jeg anbefaler deg forøvrig å starte programmering og holde på med prosjekter ved siden av.

     

    Bare PMe om du har spørsmål angående UiB, eller så kan du møte meg og/eller andre som studerer eller har studert på Pils og Programmering i Bergen.
    https://www.facebook.com/pilsprog

  3. Anbefaler pesonlig VPNTunnel.se.
    Sikkerhets messig så har de reklamert med at dem ikke logger, og all kommunikasjon er kryptert. Personverns messig er det plassert i Svige som har sterke personverns lover i motsetning til f.eks USA (som PrivatInternetAccess er besert i).
    Tilbyr IP i flere land, men ikke Norge.
    Når de kommer til hastighet har jeg selv prøvd den på TG, uten å egentlig merke noe forskjell med eller uten.

  4. MEN når jeg googler "installing mono on linux/ubuntu" ser jeg derimot at det nok er noe i det som sies her. Prosedyren er såpass kompleks og rådene er såpass sprikende at det ikke frister å prøve... :(

     

    https://wiki.archlinux.org/index.php/mono

     

    Synes det ser greit ut her. Kanskje distroen som er problemet, ikke mono?

     

    EDIT:

    Skal nevnes at jeg finner alle pakkene som GeirGrusom nevnte over i AUR, så tror ikke det skal være et så stort problem å få mono til å kjøre.

  5. Problemet er at han åpner og leger hele fila i minnet, noe som er en litt ugrei ting å gjøre om fila inneholder et par millioner linjer.

     

    Det lureste da er å lese en og en linja fra fila for å unngå å lese alt inn i minnet.

    with open(tilfeldigetall.txt') as rawData:
        for line in rawData.readline():
            # kode
    

    Jeg er 90% sikker på at om du skriver kun `for line in rawData` så leses hele fila til minnet, men det kan noen korrigere meg på.

  6.  

    Du kan stille hvor mange spaces en tab skal lage i de fleste editorer.

    Poenget er ikke at jeg stiller hvor mange spaces en tab er, poenget er at jeg har stilt det fordi jeg liker å ha det sånn, endrer jeg da fra tab til space indentation på 4 spaces, så synes jeg det blir værre å kode på bærbaren som har en liten skjerm i utgangspunktet. Aka, når jeg har nøstede if eller while løkker, så slipper jeg at de går så vanvittig langt ut mot siden) 4 nøstede if'er er jo 16 innrykk + eventuell tekst. istedenfor 8 slik som jeg har det nå. ;) (men standarden i python sier at jeg burde bruke 4 space istedenfor tab, slik som jeg gjør) jeg synes en space gjør det koden litt for lite lesbar, 2 passer meg utmerket. (Dette har ikke noe med editoren min å gjøre) og jeg kan jo heller ikke si at 4 spaces skal gjøres om til 2 spaces, det hadde ivertfall blitt krøll for meg :p )

     

    Jeg kan jo uansett gå inn og si den skal endre hver tab til 4 space når jeg lagrer hvis jeg ville gjort det om.

     

    I Python har du en standar som alle følger (PEP08). Om du ikke følger den er det ditt problem, ingen andre sin.

  7.  

     

    Da må jeg si at jeg ikke oppfatter pascal som noe imperativ språk .

    Du gjør vel ikke det. Du er heller overhodet ikke kvalifisert til å faktisk uttale deg med noen autoritet på noe av dette. Et lite hint, kanskje?

     

    Det må du kunne begrunne bedre for at jeg skal ta deg seriøst her

    Ikke da at jeg helt forstår hvor du vil hen heller

     

     

    Sitere wikipedia?

    In computer science, imperative programming is a programming paradigm that describes computation in terms of statements that change a program state. In much the same way that imperative mood in natural languages expresses commands to take action, imperative programs define sequences of commands for the computer to perform.

     

    Pascal følger da dette konseptet til punk og prikke? Gjør det ikke?

     

    Kan jo sitere http://www.emu.edu.tr/aelci/Courses/D-318/D-318-Files/plbook/imperati.htm

     

    The imperative programming paradigm is an abstraction of real computers which in turn are based on the Turing machine and the Von Neumann machine with its registers and store (memory). At the heart of these machines is the concept of a modifiable store. Variables and assignments are the programming language analog of the modifiable store. The store is the object that is manipulated by the program. Imperative programming languages provide a variety of commands to provide structure to code and to manipulate the store. Each imperative programming language defines a particular view of hardware. These views are so distinct that it is common to speak of a Pascal machine, C machine or a Java machine. A compiler implements the virtual machine defined by the programming language in the language supported by the actual hardware and operating system.

     

     

    Din oppfatning av hvilket programmeringsspråk som tilhørere hvilket paradigme er jo forøvrig irrelevant.

    • Liker 1
  8. Ja, ble med i 11/14 HC guild som backup til gruppe 2 i en 10 mans guild. GM/RL bestemte seg for å kjøre 25 man HC forrige uke, og gjett hvem som ble med i progress group (gruppe 1) denne uka :w00t:

     

    Tror det hjalp å danke ut samtlige av dems healere i lavere ilvl på 25 man.

     

    Skal bli fun sjø. Forøvrig er det lenge sia siden jeg har skrevet i denne tråden, 1 - 2 år sia kanskje?

  9. ...

     

    Du har en del feil her. Av flere grunner.

    Jeg satt ikke likhetstegn mellom ASM og funksjonelle språk. Poenget var at det å starte en nybegynner med et "sært" språk, en kategori hvor de fleste rene funksjonelle språk havner (i allefall LISP og Haskell), sannsynligvis ikke er ideelt, mye av samme grunn som det neppe er særlig ideelt å starte vedkommende med ASM, selv om dette også kan hevdes å ha pedagogiske fordeler.

     

    For det første, Lisp impliserer ikke et funksjonelt språk.

    For det andre, du må huske at en NYBEGYNNER har INGEN for hånds kunnskaper innenfor programmering. De fleste av oss er vandt med imperative språk, og når vi ser på funksjonelle språk forstår vi ingenting, fordi det er et helt nytt konsept!

     

    Nå, hva med en nybegynner som begynner med et funksjonelt språk, som Haskell? Nybegynner vet ikke hvordan programmering "skal gjøres", vis dem imperativ, dem lærer seg imperativ. Lær dem funksjonelt, dem lærer seg funksjonelt. Det er som et morsmål, blir du lært Norsk, tenker du i Norsk. Bli lært Engelsk, og du tenker Engelsk.

     

    Nå dem ser på de forskjellige paradigmene setter dem like mange spørsmålstegn hvordan de kan programmere i språk/paradigme X. Akkurat som en person som er vandt med et dynamisk typet språk, har vansker med å forstå hva som er så bra med et type system, og omvendt.

     

     

    - En nybegynner er også nybegynner på å lese dokumentasjon og å hente informasjon. Å starte vedkommende med et språk hvor det finnes hauger av tutorials og man ofte har fysisk tilgang på personer kjenner språket og kan hjelpe deg å peke ut at DEN feilmeldingen, den du kanskje overså, den forteller deg hva som er galt, er ofte en stor fordel.

    Helt riktig, men dette er ikke et argument for hvilket språk du skal lære. Du har like mye tilgang til både personer (IRC?) og dokumentasjon om f.eks. Haskell, og Lisp Språkene er jo faktisk eldre enn C# og Java!

     

     

    - For at en nybegynner skal holde på motivasjonen, så er det for de fleste viktig å kjenne mestring tidlig. Dette er som regel lettere med et språk hvor man kan skrive et par linjer meget enkel kode i en enkel syntax, og øyblikkelig få et resultat.

    "Enkelt", du har et begrep for hva som er enkel syntax basert i at du er lært opp med imperativ syntax. For en nybegynner er dette irrelevant. Dem vet ikke forskjellen. Du har også LIKE mye mulighet til å se resultater ØYEBLIKKELIG med Haskell og Lisp. Så igjen, irrelevant.

     

     

    - Det viktigste en nybegynner lærer, er å sette opp en algoritme, dvs. å forstå hvor utrolig dum datamaskinen er, hvordan den gjør AKKURAT som du sier - og så hvordan man kan utnytte dette til sin egen fordel. Ikke fancy constructs som gjør ting enklere og mer elegant.

    Dette gjelder for alle språk. Kjære-vene, du kan da ikke mene at funksjonelle språk har flere fancy contructs enn imperative? Se på C++ og Java.

    Du har like muligheter til å droppe "fancy contructs" i ALLE språk til fordel for noe som er simpelt. Det er en iterativ prosess å lære, du skal ikke lære om alle språk spesifikke ting som gjør språk X bra.

    Du lærer funksjoner før klasser, husk det.

     

    Kall med påståelig, men jeg har vært med en 16-åring lære seg haskell som sitt første språk. Et og et halvt år senere så forstår han ikke hvordan man kan programmere imperativt. Han har begynt med Python nå og jeg ser han skriver mye renere imperativ kode enn hva hvilken som helst nybegynner i funksjonelle språk ville gjort.

     

     

    TL;DR: Vurder et funksjonelt språk som ditt første språk og ikke hør på alle som glorifiserer imperative språk som Python, C++, C# eller Ruby.

  10. Protip - Beyerdynamic 770DT med standalone mic. Går for å være et av de "high"-end hodetelefonene som gir mest for penga.

     

    Skal bare nevnes at 770DT er et studio headsett og er ment for å gi en ren lyd så nærme kilden som mulig.

     

    For folk som vil kjøpe, 32 Ohm er for folk som ikke skal gjøre det igjennom en forsterker.

     

    Forøvrig er Steelseries sine headsett som 5H og 7H dårlig kvalitet. Ledningene inni ryker og alt er av plast.

  11. Ja, det der synes jeg er veldig rart! På linux blir jo den eneste grunnen til å bruke det dedikerte skjermkortet å kunne kjøre openGL v3.1 og høyere.

     

    Her er outputtet

    bumblebee 3.2.1-3
    lib32-nvidia-utils 325.15-1
    nvidia 325.15-7
    nvidia-utils 325.15-1
    xf86-video-intel 2.21.15-1
    

     

    Er nok faktisk sant. Skaff deg bbswitch så sitter ikke nvidia kortet og drar strøm, utover det så funker nok alt som det skal gjøre etter benchmark testene.

  12. Kjør:

    sudo pacman -Q | egrep 'nvidia|xf86-video-|bumblebee|bbswitch'




    Forøvrig har jeg i min .zshrc

    export PRIMUS_SYNC=0
    export vblank_mode=0



    Med Primus:

    Polygons in scene: 62464
    ATTENTION: default value of option vblank_mode overridden by environment.
    ATTENTION: default value of option vblank_mode overridden by environment.
    Visual ID of window: 0x20
    Context is Direct
    OpenGL Renderer: GeForce GT 620M/PCIe/SSE2
    152.151083 frames/sec - 169.800608 Mpixels/sec
    156.424441 frames/sec - 174.569677 Mpixels/sec
    156.695057 frames/sec - 174.871684 Mpixels/sec
    156.334936 frames/sec - 174.469788 Mpixels/sec
    
    

    Uten Primus:

    Polygons in scene: 62464
    ATTENTION: default value of option vblank_mode overridden by environment.
    ATTENTION: default value of option vblank_mode overridden by environment.
    Visual ID of window: 0x20
    Context is Direct
    OpenGL Renderer: Mesa DRI Intel(R) Ivybridge Mobile 
    190.442064 frames/sec - 212.533344 Mpixels/sec
    162.801016 frames/sec - 181.685934 Mpixels/sec
    162.487894 frames/sec - 181.336489 Mpixels/sec
    167.465543 frames/sec - 186.891546 Mpixels/sec
    166.642940 frames/sec - 185.973521 Mpixels/sec
    
    

    Ble faktisk litt overraska over resultatene siden dagen før så var dette mer eller mindre anderledes.

    Det morsomme resultatet er med glxgears.

    λ~ → primusrun glxgears #Med Nvidia
    ATTENTION: default value of option vblank_mode overridden by environment.
    ATTENTION: default value of option vblank_mode overridden by environment.
    ATTENTION: default value of option vblank_mode overridden by environment.
    ATTENTION: default value of option vblank_mode overridden by environment.
    7773 frames in 5.0 seconds = 1554.444 FPS
    7868 frames in 5.0 seconds = 1573.472 FPS
    ^C
    λ~ → glxgears          
    ATTENTION: default value of option vblank_mode overridden by environment.
    ATTENTION: default value of option vblank_mode overridden by environment.
    31148 frames in 5.0 seconds = 6229.458 FPS
    31898 frames in 5.0 seconds = 6379.556 FPS
    
    

    For en sammenlignings så kjørte jeg kjapt Eve via wine.
    Nvidia: 60-80 FPS.
    Intel: 90-100 FPS

    Jeg kan sverge på at resultatene var helt annerledes for et par dager sia, så jeg sitter her like forbausa over dette som du.

    post-22405-Im-not-even-mad-gif-Ron-Burgu

     

     

    EDIT:
    Kjørte noen bedre benchmarks fra nigine (sanctuary & heaven) over intel og nvidia.

    Resultat:

    Intel
    ------
    Benchmark finished
    Time:   180.198
    Frames: 2203
    FPS:    12.2254
    Min FPS:    6.83001
    Max FPS:    15.5342
    Scores: 518.359
     
    Benchmark results:
    Time:   260.667
    Frames: 1525
    FPS:    5.85038
    Min FPS:    3.73794
    Max FPS:    10.37
    Score:  147.371
     
     
    NVIDIA
    ---------
    Benchmark finished
    Time:   179.926
    Frames: 3593
    FPS:    19.9693
    Min FPS:    12.9298
    Max FPS:    24.9471
    Scores: 846.699
     
    Benchmark results:
    Time:   260.7
    Frames: 1920
    FPS:    7.3648
    Min FPS:    3.82591
    Max FPS:    13.4917
    Score:  185.519
    
  13.  

    ​takker for svar. jeg glemte å nevne at jeg på nåværende tidspunkt ikke bruker linux. Vil gjerne ha en innfødt python løsning, hvis mulig. har såvidt tittet på urllib, men det virker rimelig komplisert å få det til der. vil bare legge til at jeg er veldig ny på python scripting.

     

    prøv

    import urllib
    urllib.urlretrieve (nettside_med_fil, fil_navn)

×
×
  • Opprett ny...