Gå til innhold

schpa

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av schpa

  1. Hei!

    Over årene har jeg oppgradert PCen min med diverse deler og endt opp med nok av deler til å bygge opp en ny PC med de gamle delene. Har alt jeg trenger til å bygge en ny jeg tenker å selge billig videre til en venn som klarer BF4 på medium grafikk, men jeg mangler strømforsyning. Vil helst holde det her så billig som mulig, så jeg så etter det billigste jeg fant på komplett, og da fant jeg denne: https://www.komplett.no/xfx-proseries-core-edition-v2-450w-psu/657684

    Vil denne være i stand til å kjøre med disse spesifikasjonene?

     

    - Foxconn x38a hovedkort
    - Sapphire HD5850 gfx kort
    - E8400 CPU

    - 4 GB 1333 MHZ ram (eller så var det 1000, husker ikke helt)

     

    Husker jeg klarte to HD 5850 i Crossifre med relativt bra 650W PSU som jeg har nå, men vil en bronsemerket 450W være tilstrekkelig for å kjøre et kort?

    Mvh Simen

  2. Alright, da har jeg løst alt av problemer med at SSD-en ikke var satt som nr. 1 boot og at HDD-en ikke dukket opp som brukbar disk. Så det viktigste er unnagjort, den siste tingen er jo en bagatell, men fortsatt litt unødvendig å ha et lite ikon om fjerning av en SSD jeg kjører systemet på da. Liker ryddighet :)

    På diskbehandling står det at HDD-en er systempartisjonen, noe som bare er løgn, haha, for å si det sånn, men at SSD er boot, page file, crash dump og alt det der. Hvordan får jeg ordnet på dette?

  3. Hei!

    Kjøpte en SSD for noen uker siden, installerte Win7 på den og bestemte meg først i dag endelig for å gå gjennom bryet for å få installert den gamle harddisken i en 5.25" slot ettersom SSD-en tok den siste.

    Alt gikk fint, jeg fikk startet opp Windows fra SSD-en men av en eller annen grunn nekter harddisken å dukke opp som skrivbar sammen med SSD-en.
    Enhetsbehandling registrerer enheten, og det som er enda rarere er at på BIOSen er den satt som øverst på Boot Priority mens SSD-en ikke engang er på den listen, og allikevel starter PC-en med Windows som er på SSD-en.

    Men allikevel har vi enda ikke kommet til det merkeligste, for mens jeg sitter her og skriver med operativsystemet som er installert på SSD-en dukker denne SSD-en opp som en "enhet jeg trygt kan fjerne" nede i høyre hjørne. Så jeg kan altså trygt fjerne SSD-en jeg kjører operativsystemet fra?

    Jeg skjønner ingenting jeg.

    Om noen kunne hjelpe meg å komme til bunns i dette hadde jeg vært veldig takknemlig.

    - Schpa

  4.  

     

    Når sluttet en spillkonsoll å være en datamaskin?

     

    Virker bare som om det er mer vanlig å dele opp i dataspill og tv-spill, hvor førstnevnte er PC-spill, og sistnevnte konsoll-spill.

     

    Data forbindes oftest med PC, var det jeg tenkte.

    Skjønner hva du mener her, men fellesbetegnelsen for PC-spill og TV-spiller nok samlet under "dataspill", så GTA V er absolutt et dataspill.

  5. Ok, da gjorde jeg som du sa, resetta CMOS via guiden her på forumet, satte PCIE fast på 100 MHz. Ingenting funket så jeg bestemte meg for å sjekke hvilke andre valg som var på BIOS, så jeg trykka på noe som heter OC Tuner...det skulle jeg ikke gjort, for da dukket det opp en haug med problemer...

     

    Etter jeg aktiverte det skrudde den seg av og på flere ganger mens noen lys på hovedkortet blinka, før den til slutt bestemte seg å logge inn på windows, men da var bildet helt fucka...lot den stå litt før jeg bestemte seg for å skru den av og på, det hjalp ikke noe, så jeg resetta BIOSen, igjen..

    Den skrudde seg på, signalet på skjermen ble registrert, men det var bare svart før den IGJEN bestemte seg for å skru seg på...da gikk jeg inn i BIOSen og satt frekvensen på 100, restarta, PCen hang seg opp på ASUS loading skjermen før den igjen restarta seg, og nå funker alt bortsett fra viftene fint igjen...

     

    TL;DR Resetta BIOS og aktiverte OC Tuner, masse problemer dukket opp som er borte, hvertfall for nå, og viftene er fortsatt like inaktive.

     

    Jeg tror jeg rett og slett bare får sette viftene rett i PSUen, hovedkortet er nok antageligvis litt defekt, viftene går for full styrke og lager litt unødvendig støy, men men, får vel bare leve med det...

    Med mindre noen har noen andre forslag til hva jeg kan gjøre da?

     

    Uansett, takk for svaret syar2003 :)

  6. Hei!

     

    Jeg kjøpte nylig en ny GTX 770 for å erstatte min gamle HD 5850, og etter den var installert viste den ikke noe bilde. Grunnen, dum som den var, fant jeg ut av til slutt, og det var at jeg hadde glemt å putte inn en strømkabel i hovedkortet etter jeg tok ut alt fra PCen for å skjære plass til monsterkortet i det relativt trange kabinettet mitt.

     

    Men før jeg fant ut av dette problemet gjorde jeg mye rart. Jeg skrudde på noe som heter for TPU switch, og av igjen da det ikke fungerte, bytta det gamle kortet tilbake, testa andre skjermer, resetta BIOSen med metoden beskrevet i en sticky tråd her på forumet, uten at det forsovet resetta innstillingene der av en eller annen grunn, CPUen min er er nemlig fortsatt overklokket - anyway. Noe her har hvertfall ført til et annet problem som jeg ikke får greie på: Det er kun én kabinettvifte som blir registrert av hovedkortet og fungerer.

     

    Problemet ligger ikke i viftene, for jeg kobla fra den viften som funket og plugget den i slotten til en av de som ikke funket, og da funket plutselig ikke den heller, så det må nesten være et hovedkort/strømforsyningsproblem slik jeg ser det. Noen ideer til akkurat hva som kan forårsake dette, og hva jeg evt kan gjøre med det? :)

     

    Her er systemspesifikasjonene mine om det skulle være relevant:

    ASUS PBZ68-V PRO Hovedkort

    8gb 1333 MHX RAM

    i5 2500k 3.3GHZ OC

    Gainward GTX 770 Phantom

    Corsair HX 650w strømforsyning

     

    På forhånd, takk! :)

     

    - Simen

  7. Heisann.

     

    Jeg så artikkelen på HW.no om nye AMD/Nvidia drivere så jeg bestemte meg for å oppdatere driveren til mine AMD kort(til 11.10). Midt under installasjonen gikk derimot skjermen helt svart, og den har siden ikke reagert, hverken når PCen er på, eller starter opp.

     

    Jeg har prøvd å ta ut kortene og bruke grafikkortet til hovedkortet, dette fungerte og jeg fikk gjenoppretta til et to dager gammelt oppsett, men i det jeg satte igjen kortene ville det fortsatt ikke fungere. Jeg har også prøvd alle DVI kontaktene på kortene, men det gjør ingen forskjell.

     

    Noen som har noen forslag til hva jeg kan gjøre? Jeg har så lyst til å fortsette med BF3 spillinga :(

    Jeg har Windows 7 64 bit og 2x HD 5850 om det kan bety noe.

     

    Simen

  8. Mkay, vel, jeg gjorde som du sa, oppdaterte chipset driver(og BIOS) og installerte CAP. Ser ikke helt hva CAP gjør, den ligger kanskje i bakgrunnen, men uansett, det hjalp ikke stort =/

     

    Noe som er litt merkelig er at Crysis kjører helt fint i windowed mode, ingen shuttering eller noe da, men i det jeg kjører fullscreen begynner alt som er mere enn 200 m unna å flimre som et lite helvete.

  9. Heisann HW-forumet,

     

    etter 3 år med et gammelt PC-setup bestemte jeg meg for å oppgradere PCen igjen slik at den ville klare primært BF3 på en akseptabelt høy innstilling uten store problemer, og gikk derfor til innkjøp av ny prosessor, ram, hovedkort og et til HD 5850-kort(demovare for 1000 kr. på komplett.no vel og merke) som jeg ville sette sammen i crossfire med mitt andre 5850 kort som jeg har hatt i noe over et år.

     

    Ytelsen er fantastisk, men jeg har noen problemer med det dessverre. Jeg har ikke fått testet mange spill, men to spill jeg var veldig interessert i å teste med det nye systemet var Crysis og BF: Bad Company 2. Sistnevnte har jeg lite problemer med, men det hender at det kommer svarte bilder/streker innimellom som jeg såvidt har forstått kalles "shuttering", og Crysis, ja det spillet er nesten uutholdelig å spille.

    Kan det være noe jeg har koblet til gærnt, konfigurert feil, eller er crossfire rett og slett problematisk?

     

    Spesifikasjoner:

    CPU: i5 2500k http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=619274

    Hovedkort: ASUS P8Z68-V PRO http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=633060

    RAM:Corsair Vengeance™ DDR3 1600MHz 8GB CL9 http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=618010

    Grafikkort: XFX HD 5850 & Sapphire HD 5850 (demovare)

    PSU: Corsair HX 650W http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=492649

    OS: Windows 7 Ultimate

     

    Nyeste grafikkortdriver er installert, men chipset driverne derimot er de som følger med CD-en.

  10. Heisann!

     

    I går kom jeg hjem fra et LAN hvor jeg hadde tatt med min stasjonære PC for timevis med gaming, men i det jeg skulle koble den til igjen her hjemme gikk det ikke helt som det skulle.

     

    Vanligvis pleier jeg å skru av PC-en, skru av bryteren bak, tømme PC-en for evt. strøm som er igjen ved å trykke på-knappen en gang for så og trekke ut strømkabelen. Når jeg skulle koble fra PC-en på LANet derimot, glemte jeg og koble fra bryteren bak før jeg trakk ut kabelen, men PC-en var selvfølgelig avslått. Så når jeg kom hjem i går for å koble til PC-en satt jeg rett og slett strømkabelen i og i samme øyeblikk kom det et elektrisk smell og sikringen i strømkretsen brøt ut. Jeg sjekket etter evt. feilkoblinger i PC-en og renset den litt før støv, før jeg prøvde igjen. Det samme skjedde. Så prøvde jeg å koble den til i en annen krets. Ingen hell.

     

    Spørsmålet mitt er om strømforsyningen kan ha røket enten i det jeg rev ut strømkabelen, eller i det jeg koblet den i?

     

    Hvis det kan være til hjelp er dette mine spesifikasjoner:

    MIST 500BHE12 PSU

    Intel E8400 CPU

    XFX HD 5850 GPU

    Foxcon X38A Hovedkort

    2x2GB OCZ RAM

    500 GB Western Digital HDD

    (Alle delene med unntak av grafikkortet er 3 år gamle)

     

    Takker på forhånd for alle svar :)

    -Schpa

  11. Ja, nå har jeg tatt kontakt med 2 forskjellige Expert-butikker i tillegg til Nordisk Film angående saken og jeg får bare vite at jeg kun har krav om ny PS3 etter tredje gang, ellers vil det bare bli ordinær rutine. Så jeg får vel gjøre som du sier og forklare situasjonen min og håpe at de er så medvillige at jeg får en ny, men mest sannsynligvis får jeg bare smøre meg med tålmodighet igjen =/

  12. Heisann.

     

    For rundt 2 mnder siden sendte jeg inn en 60gb PS3(den med PS2 støtte) og fikk 1 mnd senere en en prikklik maskin, helt ny. Nå har også denne strøket med, i form av YLOD. Spørsmålet mitt er om jeg som forbruker har krav på og bare få en ny over disken, eller om jeg er nødt til å vente enda en mnd på å få en ny(for nordisk film tar seg aldri til bryet å reparere etter hva jeg har hørt). Blir jo litt for dumt hvis jeg sitter uten konsoll i 2 av 3 mnder ;P

     

    Schpa

  13. Heisann.

    I det siste har jeg begynt å interessere meg for headset til gaming, hovedsakelig etter at jeg så en anmeldelse av en Logitech G930 her om dagen, et trådløst headset.

    For meg så det midt i blinken ut, et trådløst gaming headset med relativt bra lyd for å være trådløs går jo perfekt hånd i hånd med PS3/Xbox 360 hvor kabler er litt stress, og selvfølgelig også PC gaming.

    Jeg fant relativt fort ut dog at PS3en ikke støtter lyd gjennom USB, så jeg lette etter løsninger til hvordan dette kunne løses.

    Jeg søkte blant annet etter adaptere som konverterte lydsignal fra USB til enten 3.5mm jack eller 2 RCA kabler, men har ennå ikke funnet noen god løsning.

     

    Derfor hadde det vært veldig flott om noen her på forumet hadde noen forslag til hvordan jeg kan løse dette, alle forslag er velkomne inkl. evt. andre headset, G930 er absolutt ikke noe jeg har landet på.

     

    Mine "krav" er som følger:

    Headsettet skal være trådløst

    Ha en mic som fungerer på PC, men PS3 og 360 funksjonalitet er ikke noe krav(micen altså)

    Være relativt god kvalitet med en pris på maks 2000 kr.

     

    Beklager textwallen og hvis det allerede er en tråd med lignende emne, har hvertfall ikke klart å finne noe.

     

    Schpa

×
×
  • Opprett ny...