Gå til innhold

heisatan

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av heisatan

  1. Aha, da forstår jeg bedre. Så pluggen slik ut, og du først plugget den i de cpufan-pinsa slik som dette, før du flyttet den til et hakk til høyre (altså der den pin nr 4 er)? Måtte du ikke presse hele kontakta hardt ned slik at "veggen" på cpukontakten på hovedkortet bøyde seg? Den skal jo egentlig følge et spor...

     

    Med min vantage hadde jeg samme problemet, men jeg flyttet til den en annen vifteinngang istedet (pwr_fan) og da fikk jeg ikke cpufan error.

     

    Du får vel bare prøve deg frem for å finne ut hva som er ødelagt, prøve andre pcdeler med psu feks. Good luck :p

     

    Stemmer! Problemet mitt var jo at noe helt uhyre sykt skjedde når jeg flyttet på kontakten, det kom jo veldig mye røyk ut, ga meg ekle flashbacks til den dagen når lærlingen koblet en boomblaster til 400 volt på byggeplassen. Masse røyk, skrik, lukt og mye smeltet lakk og plast :(

     

    Hadde det bare vært så enkelt at jeg kunne ha byttet ut vannkjøleren med den som følger med prosessoren, plugga den i en annen port, så hadde jeg kunne gamet BF3 før kvelden var omme, men nå får jeg altså ikke liv i dataen i det hele tatt :(

    • Liker 1
  2. Vanskelig å si egentlig.

    Produsenter av elektronikk har jo ulike (eller mangel på) beskyttelses ordninger implementert for slikt . PSUer av høvelig kvalitet har jo kortslutnings sikring/beskyttelse.

     

    Men du har lagt en +12v ut-spenning på hk direkte til gnd og denne fan utgangen er sikkert brent/ødelagt.

    Så spørs det jo på implementeringen av fan_outputs på hovedkort design om disse er isolerte eller ikke om det har "spredd seg" videre. Men at CPU er ødelagt har jeg ingen tro på , ikke PSU heller .

    SSD/HDD får strøm fra PSU direkte så det er usannsynlig at noe er skjedd med de .

     

     

    Herlig å høre egentlig, hovedkortet var bare 1800 kroner tror jeg, er ventetida som er verst.

    Jeg bruker nå en Corsair HX1050, tviiiiler på at noe er galt med den, men jeg vil uansett sjekke. Er det ikke mulighet for å kortslutte noen av pinnene på 24atx pluggen for å se om det er noe som helst liv i den?

     

    Tror du at siden vifteutgangen sannsyneligvis er brent så vil ikke PSUen forsyne systemet i det hele tatt? Utrolig akilleshæl, men jeg antar dette er for å beskytte CPU mot overoppheting.

     

    Er det urimelig å anta at bare vifte kretsen er berørt? Kortene er jo lakka ganske graftig for å forhindre at mindre kortslutninger osv skal spre seg til andre kretser og sånt. Lurte på om jeg kanskje kunne ha plugga stock vifta til CPUen i en annen vifte header?

  3. Kan man virkelig ødelegge hovedkortet ved å plugge en kjøler feil?! Jeg har plugga utallige cpukjølere (H60, Vantage, noctua bla) i "feil" plugg i hovedkortet utallige ganger, og noe lignende har ALDRI skjedd.

     

    I mine øyne høres det ut som det er noe alvorlig galt med kjøleren..

     

     

    Jeg er pokker ikke sikkert jeg :(

    Jeg brukte hele tiden CPU_FAN pluggen, men på mitt hovedkort har den 4 pinner, pluggen på vannkjølingen har bare tilkobling for 3 pinner. Først brukte jeg pinn 1,2,3 og lot nr 4 stå uten kontakt, og da fulgte jeg sporet som det så ut som kontakten skulle i, da allierte låsehaken seg med pluggen, dette fungerte, men jeg fikk da en feilmelding under oppstart (mind you, jeg har ikke installert noe som helst, ikke OS en gang, dette er under POST tror jeg). Jeg ville ikke ha den feilmeldingen, så jeg gjor kort prosess på det hele; brukte pinnene 2,3,4 og lot nr 1 stå uten kontakt. Bootet opp PCen, da kom det en del røyk fra CPU området. Jeg skrudde av dataen etter ca 1.3-1.5 sekund, dro ut strømmen og sprang på badet for å grine litt (bedre å grine på varmekabler enn på et kaldt gulv).

     

    Jeg fikk samlet krefter for å gå ned til dataen igjen, plugga inn strømmen og trykte ON. Ingenting skjedde, selv ikke når jeg brukte knappene på hovedkortet for å skru de på.

     

    Så nå har jeg altså ikke liv i noe som helst, bare knappene på hovedkortet. Vifta på PSUen lyser ikke, den går ikke rundt, og jeg hører ingenting :/

  4. Du har formodelig ødelagt hovedkortet (ikke PSU) - siden ingenting starter lengre.

     

    FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

     

     

    Er det noen måte jeg kan få sjekket dette? Jeg har vurdert å ta ut hele hovedkorte for å se om det er noen svimerker på det, som jeg også har mistenkt...

     

    Bør jeg venne meg til tanken om at mye annet også er ødelagt, eller kan du med sikkerhet slå fast at det bare hovedkortet er rammet? Det hadde vært tragikomisk om CPU, PSU og SSD har tatt kvelden fordi jeg koblet 1 ledning feil :p

     

    Uansett, takker for alle svar, jeg er litt grønn når det kommer til feilsøking og slikt, så hvis dere har noen ideer, shout, jeg må bare prøve alt jeg makter :)

  5. Den siste pinnen er kun for PWM-signal så det overhodet ikke noe problem å koble en 4pins til en 3pins.

     

    I verste fall er det pumpa som har dødd, eller at fan-headeren på hovedkortet har blitt overbelastet. Jeg har bare såvidt lest om denne kjøleren, men det virker som om det er mulig å kjøre både pumpe og to vifter fra én 3pins?

     

    Ang. "CPU_fan Error" kunne du bare ha deaktivert funksjonen som overvåker CPU_fan i BIOS istedet for å gå til drastiske tiltak. Denne meldingen popper ofte opp når viftene rusler under så så mange rpm.

     

    Hva skjer hvis du starter maskinen nå egentlig? Prøv å koble til viftene og pumpen hver for seg. Pumpen kan du koble til PWR_fan og viftene hvor som helst. Hvis du ikke kobler noe til CPU_fan vil du få opp en feilmelding. Da må du inn i BIOS å deaktivere vifte-overvåkningsfunksjonen.

     

     

    Well, det ble et problem, for når jeg demonterte vifta og kikket etter skader så jeg at 3-pinnstøpselet som skal i 4-pinskontakten hadde svidd seg slik at plasten var litt deformert på den ene siden. USB-tilkoblingen (som jeg antar er til software, styring osv til 'Kuhleren') var også svidd, faktisk så kraftig at den ene ledningen var avbrent. Instruksjonene som følger med Kuhleren er ufattelig dårlig, så tror KANSKJE jeg har plugget inn USB-støpselet feil på hovedkortet også.

     

    Angående det å kjøre viftene og den tilhørende pumpa sammen på en 3-pins: helt korrekt. Det kan dog hende at den får strøm til pumpa VIA USB da, det er jeg faktisk ikke helt sikker på.

    Når jeg skrur på PCen nå skjer det absolutt ingenting :(

    Det lyser fra onboard OFF/ON og RESET knappene, men ellers er det ufattelig dødt. Jeg får ikke engang liv i PSUen, noe som foruroliger meg kraftig. Den spinner ikke i det hele tatt når jeg bruker onboard på knappen. Ikke noe lys i den heller.

     

    Jeg syns det skulle vært rart om PSUen hadde tatt kvelden (En HX 1050 som fungerte tidligere i dag før jeg i all idioti byttet rundt på CPU_FAN pluggen) på grunn av en liten overbelastning... Corsair skryter uhemmet på sidene sine om hvor robuste forsyningene deres er, har både over- og underspenningsbeskyttelse, lastkontroll osv.

     

     

    Faktum er, jeg får ikke liv i noe som helst. Har prøvd clear CMOS og tatt ut knappebatteriet i et kvarter.

     

    Er det noen måte å sjekke PSUen? Jeg er selv elektriker, men en elektroniker har mye mer avanserte ting å forholde seg til :p

  6. Fikk kabinettet mitt i går å begynte rimelig kjapt å sette delene sammen i kabinettet.

    Jeg tok en liten test på den uten optisk stasjon i går, og alt knaket å gikk som bare det.

     

    Jeg har en Antec Kuhler 920 vannkjøler:

    (http://www.hardwareheaven.com/reviewimages/corsair-h80-antec-kuhler-920/antec-kuhler-920_wires.jpg)

    til CPUen, men hadde litt hodebry om hvor jeg skulle plugge inn CPU vifta i vannkjøleren.

    Hovedkortet mitt:

    (http://images.anandtech.com/doci/4330/ASUS%20Visual%20Top.jpg), model ASUS P8Z68 Deluxe, Socket-1155

    har 4 pinner til CPU vifta, men headeren på Antec Kuhleren har bare 3. Jeg valgte det som så mest logisk ut, og plasserte pluggen inn slik at den fulgte sporte på headeren på hovedkortet. Når jeg skrudde dataen på fungerte altså alt.

     

    I dag plugget jeg skjermen og musa til PCen for å sjekke litt innom BIOS, da så jeg en feilmelding på oppstarten som leste noe alà "CPU_FAN NOT WORKING CORRECTLY", ikke nødvendigis AKKURAT det som sto, men det var altså et problem med den.

     

    Jeg dro ut alle kablene fra dataen, heiv den oppå bordet og dro ut CPU-vifte pluggen, flytta den et spor til høyre, der det ikke virket helt logisk at den skulle. Plugga sammen alt og skrudde på igjen. Siden hovedkortet har q-code (2 led displayer som viser feilkoder under oppstarten for å lettere finne problemer for brukeren) var jeg på kne foran dataen når jeg skrudde på, og jeg håper jeg er heldig, men jeg så med en gang røyk ifra det jeg trodde var CPUen, men jeg nekter å tro at den svir seg selv i løpet av 1 sekund, så jeg antar at det er Antecen som har tatt støyten, bokstavelig talt, har jeg rett og slett gitt den for mye spenning? Lurer på om den siste pinnen, den jeg ikke skulle brukt, gir 5 volt eller noe, skulle kanskje vært lavere?

     

    på bildet av Kuhleren er det den i midten jeg tror jeg har plugget feil. Den har 3 ledninger som kommer inn, og ser ut som en gammeldags CPU_FAN vifteplugg. Aner ikke hvorfor de har fått 4 pins på de nye hovedkortene.

     

    Er det noen som kan tenke seg til at Kuhleren er totalt fritert, eller skal jeg prøve å klippe lednigene og sy på de som fulgte med stock vifta for så å prøve igjen?

  7. Forrige fredag boota PCen min mens jeg spilte et PC spill, jeg tenkte ikke mer over det, så jeg gikk opp å laga meg mat, da jeg kom ned igjen lukta jeg først "fersk" elektronikk, sånn som kjipe kinesiske leker gjerne lukter, godlukta med andre ord. Så hørte jeg at vifta på skjermkortet gikk overdrevent fort så jeg skyndtet meg bort for å slå den av.

     

    Da jeg prøvde å starte den opp igjen skjedde det samme igjen, PCen starta normalt, men etter 5-10 sekunder gikk GPU-vifta amokk igjen.

     

    skjermkortet jeg har i nå er som følger:

    https://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=426720

    Sapphire Radeon HD 4870 1GB GDDR5

    PCI-Express 2.0, "TOXIC Edition", 2xDVI-I, HDMI, HDCP, 780MHz, Full-Retail

     

    Jeg har ikke nylig hatt noen oppgraderinger med PCen, ikke satt inn nytt hardware osv.

     

     

     

    Jeg fant fram til en link her som antydet at jeg kanskje bare trengte å boote BIOSen, men jeg fant ikke de 3 jumperne jeg skulle omrokkere på, tror den het "CLRTC" på den linken. Uansett, jeg tok ut BIOS batteriet og satt det inn igjen etter en liten stund, da ville ikke dataen på i det hele tatt. Jeg tok ut batteriet igjen og startet den opp, da gikk den helt fint, men GPU-vifta gikk ikke i det hele tatt :(

    Skal ikke si at jeg har lyst å gi opp, men jeg har ikke så mye peiling ettersom jeg aldri har problemer med dataen ellers, feilsøking har liksom ikke vært noe jeg har holdt på med før.

     

     

    Er det noen som kan ha bare en liten idè om hva det kan være?

    Har forresten også byttet skjermkort for å teste om det gamle virket (det jeg orginalt kjøpte til dataen), men ikke noe respons på vifta der heller.

     

     

     

    Jeg har gjort meg opp noen mulige grunner:

    GPUen får ikke strøm, men den kabelen som forsyner GPUen forsyner også harddiskene, som starter opp.

     

    rett og slett "fried" skjermkort, men det andre virker jo heller ikke, det virket da jeg tok det ut av maskinen for 1 år siden.

     

    kortslutning på chipsettet eller noe sånt.

     

     

    GAAAAAAAAAAAH!

  8. For fire år siden rævkjørte jeg den splitter nye acer laptopen min, har ikke hatt særlig bruk for den etter det, så jeg har ikke tenkt så mye på å fikse den, men etter at skjermkortet mitt på den stasjonære kortslutta så har jeg blitt mer eller mindre avhengig av den bærbare.

     

     

    Problemet med laptoppen min er som følger;

    Jeg spaltet C disken med partition magic, men tror kanskje jeg kimset litt på hvor mange KB stor den skulle være, endelig resultat: ca. 9 gigabyte.

    En tur på youtube for meg blir fort problematisk da jeg ikke har mer enn 240 MB igjen på C-en, da cookies fort fyller den opp.

     

    Jeg har prøvd å formatere uten hell, prøvde å merge discen tilbake men da fikk jeg en feilmelding fra partition magic om at jeg måtte ha så og så mye plass igjen før jeg kunne gjøre det, tror jeg mangler 2-3 GB, det var snakk om prosenter.

     

    Jeg lurer da på hva jeg kan gjøre for å faktisk komme i mål med dette. Bør jeg slette i386? Finnes det bedre programmer som jeg kan få tak i?

    Jeg er virkelig rådløs, aner ikke helt hva jeg skal søke etter på google heller, har prøvd mange kombinasjoner uten " " men da kommer der opp flere millioner treff.

     

    Noen her inne som kan hjelpe?

     

    P.s.

    Beklager hvis dette har havnet i feil kategori, jeg fant på en måte ikke en spesifikk kategori jeg kunne poste denne i.

  9. Jeg henvender med til personer som er dreven på ATI Radeon her, bare sånn at det er sagt, da det er Radeon jeg bruker.

     

    For 1 år siden kjøpte jeg meg ny pc, jeg hadde tynt med penger på den tiden så jeg valgte og ikke fleske til med et skikkelig dyrt skjermkort, så jeg kjøpte dette:

    HIS Radeon HD 3870 512MB GDDR4, IceQ 3

    og var egentlig ganske fornøyd med det, til jeg ble CoD fanatiker, samt crysis og assassins creed og mirrors edge, alle spill som krever en del mer enn bare CS, så i dag fikk jeg mitt andre skjermkort;

    Sapphire Radeon HD 4870 1GB GDDR5

    og har nettopp installert det. Det som plager meg nå er at spillene ikke er noe bedre, på noen måte, så det jeg lurer på er om jeg rett og slett har gjort noe feil eller faktisk ikke har gjort noe som helst.

     

    Jeg har allerede prøvd å forandre på småknask inni CoD4, satt alt på max, endte opp på stusselige 60FPS.

    Jeg har installert nye drivere til skjermkortet.

     

    Hva annet kan jeg gjøre?

    Meget takknemmelig for alle svar : )

  10. I has a kwesshün!!!

     

    Jeg tror det var radio jeg hørte på, var en kvinnelig vokalist som jeg tror sang på østlandsdialekt, refrenget handler om å skade noen xD

     

    Kan MULIGENS ha vært:

    Bli med å skade noen andre

    Gøy å skade noen

    Bli med å drep dem

    RETTELSE: "Kom å bli med, å slå på hverandre" mye likt den siste der! :D

     

    noe sånt altså, håper på svar snart, har googlet opp og ned i mente, men norsktekster er ikke de som blir publisert på nettet med det første xD

    Er forresten ganske sikker på at det ikke er Raga Rockers cover : )

  11. I has a kwesshün!!!

     

    Jeg tror det var radio jeg hørte på, var en kvinnelig vokalist som jeg tror sang på nynorsk, refrenget handler om å skade noen xD

     

    Kan MULIGENS ha vært:

    Bli med å skade noen andre

    Gøy å skade noen

    Bli med å drep dem

     

    noe sånt altså, håper på svar snart, har googlet opp og ned i mente, men nynorsktekster er ikke de som blir publisert på nettet med det første xD

    Er forresten ganske sikker på at det ikke er Raga Rockers cover : )

  12. Godt mulig garantien er rævva på papiret, men i praksis er det ofte noe annet. Når jeg jobbet på elkjøp så fikk kundene bytte headsettet selv om det var fysisk ødelagt (uansett hvor gale det var).

     

    Man får nytt headset med en gang grunnet at det er direct credit på de, og sendes ikke på rep - da slipper man ventetid og få høre at det var ens egen feil at det er ødelagt.

     

     

    Det kan vel ikke stemme? :O

    Jeg måtte sende inn 3 av mine koss headsett, nettopp fordi de i butikken sa at de måtte det for å avgjøre om feilen var selvforskyldt eller ikke. Det innebar 4-8 ukers venting. En gang fikk jeg ikke tilbake headsettet en gang.

    Jeg måtte og fylle ut et skjema som jeg måtte sende sammen med produktet.

  13. Beklager gutter og jenter, men har dere lest kontrakter som Koss leverer med sine produkter med livstidsgaranti?

    Alt i alt så får dere kun reparert/nytt produkt, i bestefall, hvis elementet har blitt avmagnetisert eller rett og slett blitt ødelagt av tidens tann.

     

    Det betyr at du ikke får bytte dersom:

    Ledningen fra elementene har begynt å avisolere seg selv (skjedde med meg)

    Ledningen fra elementene har blitt dratt litt ut.

    Skomgummien rundt elementene blir ødelagt.

    Bøylen knekker.

    "knottene" som holder elementet fast til selve aluminiumsbøyla blitt slitt ut/ikke sitter fast lenger

     

     

    Mange andre grunner og, men der er vel de mest notoriske xD

×
×
  • Opprett ny...