Gå til innhold

Renox

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Renox

  1. Jeg trenger et treningsprogram jeg kan følge i tiden fremover. Er 18 år og ønsker i bunn å grunn å bli litt større, utvide muskelmassen litt. Planen er å trene Mandag, onsdag og fredag, men nå i Juli har jeg kun mulighet til å trene mandag, tirsdag og torsdag, grunnet begrensede åpningstider på treningstudioet. Har ingen å trene sammen med, så vil helst ungå benkpress.

     

    Lastet ned RYP opplegget og syntes det virker greit. Er det noen andre her som følger programmet og kan dele noen erfaringer? Hvordan skal jeg forresten gjøre det når jeg kun kan trene Mandag, Tirsdag og Torsdag?

     

    Anbefaler RYP på det varmeste. Programmet er nettopp rettet mot muskelvekst og en vil få gode økninger av det. Les igjennom det gratis heftet du finner på RYP sine hjemmesider. Der vil du få svar på de fleste av spørsmålene dine. Ideelt sett så er det lurt å ha 48timers hvile imellom hver styrkeøkt, men det kan hende at det går greit i startfasen av programmet å trene mandag og tirsdag etter hverandre, siden øktene i begynnelsen er ganske lett.

     

    PS: I RYP kjører man i hovedsak ikke benkpress, men hantelpress. http://www.tn.no/guide.aspx?id=86

  2. Politistudent, litt OT, men hva er forkskjellen på disse stillingene? Spesielt Politibetjent, Politibetjent 1 og Politibetjent 3? Er det etter hvor lenge en har vært i politiet? Er det for eksempel vanskelig å bli Politibetjent 3 osv.?

     

    Hentet fra jobbfeber:

    Politibetjent: Fra 274.600.- til 336.500.-

    Politibetjent 1: Fra 300.400.- til 371.700.-

    Politibetjent 3: Fra 365.300.- til 505.600.-

    Politioverbetjent: Fra 398.800.- til 587.900.-

    Politiinspektør: Fra 413.300.- til 662.600.-

    Lensmann: Fra 443.700.- til 641.800.-

  3. Her kan du dele informasjon med andre folk som vil vite hvor mye en f, eks lege, arkitekt, mekaniker osv tjener i året, månden.

     

    Lurer du på hvor mye noen tjener så spør her.

     

    Jeg har et spm selv.

     

    Hvor mye tjener en vanelig utenlands flyger i året ??

     

    Kjekke sider for å sjekke opp slike ting er jobbfeber.no og utdanning.no, der trenger du i hvert fall ikke å tvile på den informasjonen som blir gitt... ;)

  4. siterer ett innlegg fra en diskusjon;

    Etter 12 timer sammenhengende på jobb, har jeg endelig klart å komme meg hjem. Skal på jobb igjen kl 1500 i dag, så nok en gang blir det brudd på ATB for min del. Jeg er fullstendig kjørt i huet, etter å ha blitt piska fra oppdrag til oppdrag hele natten. Vakta har vært helt j..., med 350,er, legemsbeskadigelser, 22,1 og 127, selvfølgelig krydret med en j.... dårlig bemanning. I tilegg har stort sett alt av politiets IKT systemer, lagd krøll etter orm angrepet. Slik at operasjonssentralen i politidistriktet har hatt vanvittige utfordringer, hadde det vært en privat geskjeft så hadde vi stengt hele butikken. Det er helt utrolig at vi får denne etaten til å gå rundt, svært mange gjør en fantastisk jobb. Men er det værdt det, kjennes ikke sånn ut i natt. Håper bare jeg får sove, god natt kollegaer!

     

     

    noen dager er vel dårligere enn andre! :ermm:

     

     

    link; http://pf.no/id/9494?showobjid=13234&showsubid=0#com6263

     

     

     

     

    kjenner det er LITT demotiverende å lese..! Men, det vil vel alltid være folk som klager overalt, uansett...

    Har lest disse før, og vet du hva? Jeg syns ikke det er demotiverende i det hele tatt. For det første fordi jeg vet at det er dette jeg virkelig vil gjøre. For det andre fordi situasjonen er nødt til å forandre seg til det bedre over de neste årene, ellers vil ikke Norge ha noen politistyrke igjen lenger. Flere og flere slutter jo, leser på sidene til PF og der oppfordrer de hverandre hele tiden til å slutte. Jeg tror på forandring ved et eventuelt regjeringsskifte, og gleder meg til å jobbe som politi under bedre omstendigheter enn de stakkars uheldige folkene som jobber der nå.

     

     

     

    Jeg synes ikke det er spesielt demotiverende å lese dette innlegget. Mest av alt synes jeg bare synd på denne personen. Alt som står i hodet på han er penger. Hva så om grunnlønna for denne personen er 150 mer? Det kommer ikke akkurat som en overraskelse at ingeniøryrker er bedre betalt enn det politiyrket er. Uansett, penger er ikke ALT i verden! Når dagen er over tror jeg en politimann sitter med en mye bedre følelse i kroppen enn en slik ingeniør har. Ikke vondt ment, det er bare MIN mening :roll:

  5. Nyutdannet politimann tjener 280 000 kr i året. Dette er før overtidstillegg osv

     

    280 er jo da grunnlønna. Leste en plass på nettet (husker ikke hvor) at en i tillegg til grunnlønna kunne plusse på en 100 000 - 150 000 med diverse tillegg. Stemmer dette, eller er det bare tull? De tallene som ligger ut, at de fleste politimenn tjener rundt 320 000 i året, er det litt i underkant eller er det kanskje i overkant?

     

    Håper noen kan svare meg angående lønna. Har et lite dilemma gående; Jeg har sinnsykt lyst til å bli politi, men jeg har også lyst til å tjene greit (350-400).

  6. Markedet er elendig akkurat nå. Jeg har et par venner som er eiendomsmeglere. Det er ikke veldig lukrativt for tiden (men var det i den relativt lange oppgangstiden før markedet kollapset). Mange meglere har gått konkurs og er på vei ut av bransjen.

     

    Når det er sagt så vil situasjonen nok være annerledes om to år, når du presumptivt går ut for å lete etter jobb. Om ikke de bonanzatidene vi så opp til nylig så hvertfall et marked med noe puls. Hvis du vil bli eiendomsmegler så gå for det, men tenk over at det tidvis er en tøff bransje. Om det er raske penger som lokker så kommer du på et dårlig tidspunkt.

     

    Men, du har håp for oppgangstider om et par år? Jeg går per dags dato andre året på videregående, så er ikke før eventuelt 2010,2011 eller til og med 2012 før jeg tenker å søke meg inn (avhengig om jeg skal i militæret eller ikke). Eiedomsmegleryrket virker interesant for meg, det at det er godt betalt er ikke akkurat et minus heller. Kan du utdype det du sier om at det er en "tøff" bransje? Er det mye konkurranse? Vanskelig å få seg jobb?

  7. Hei!

     

    Driver å funderer på hva jeg skal bli. Eiendomsmegler er noe som virker interessant for meg. Derfor lurer jeg litt på hvordan fremtiden til dette yrket er, mest på grunn av den pågående finanskrisen. Er det vanskelig å få seg jobb som eiendomsmegler siden det ikke er så mange som tar opp lån og kjøper seg hus?

     

     

    Takker for svar! :)

  8. Hentet fra Jobbfeber.no:

     

    Gjennomsnittsinntekt 2006 er kr 304.000.- for Politibetjent 1, og kr 359.000.- for politibetjent 3. Politiførstebetjent har gjennomsnittslønn kr 423.000.- og politioverbetjent 429.000.-.

     

    -----

     

    Dette ser jo ikke så ille ut. Etter det jeg har forstått så er nybegynnerlønna på 280.000? Tar det lang tid før denne lønna økes, og hvor mye kan en regne med i diverse tillegg?

  9. Eventuelt risiko tillegg er så lite at det ikkje vill ha noke særlig å seie i praksis. Av dei tillegga som har mest å seie er kvelds og nattillegga. Ein av fordelane i politiet er lav pensjonsalder og ekstremt stabil arbeidsplass. Får du jobb i politet så har du den jobben til du dør eller opptrer meget uaksomt.

     

    Etter å ha søkt litt rundt så ser det ut som at totalt sett så får en nyutdanna politimann utbetalt 320.000 kroner i året i startlønn. Dette er lavt men ikkje katastrofalt dårlig betalt.

    Regner med at det blir meir fokus på lønn for politiet i tida frammover så lønna vil sikkert gå opp. I tillegg så har politiet ein variert arbeidsdag noke som gjer at trivselen på jobb er høg.

     

    Når du skal velge yrke så er trivsel og interese det som er viktigast. På generelt grunnlag så har dei artige yrka lav lønn og dei kjedelige har høg. Så her må du velge varierte arbeidsoppgåver til lav lønn eller statisk skrivebordsjobb til høg lønn.

     

    Er helt enig i det du sier her. Trivsel kommer foran lønn! Hittil er det PHS som virker mest interessant for meg. Lønnen er jo levbar. Hvordan er den i forhold til tømrere, rørleggere og elektrikere? Bare lurer:)

  10. Stemmer. Kjører alltid glute activation. :thumbup:

     

    Og det med å stramme glutes under øvelser gir for så vidt økt styrke sånn overall, synes ihvertfall jeg. Ikke bare i bøy og mark, men i ting som benk, chins osv også.

     

    Bump!

     

     

    Kunne dere ha begrunnet hvilke øvelser i magnificent mobility dere kjører? Har nettopp begynt med styrke og kjører et fullkropsprogram. Takker for svar:)

  11. Ser ikke verst ut det der

    Husk at det er ...

    Dette gir ca: 240 gram proteiner, 80 gram fett, 430 gram karbohydrater og 3500kcal

    ...som er viktig. Her er det vanlig å bytte ut kjøttet med proteinpulver da ikke alle har anledning/råd til å spise kjøtt 5-7 ganger om dagen.

     

    Det er for en på 80 kg det over, ikke 70kg.

    50 kcal pr kg kroppsvekt er litt i meste laget.

     

     

    Om du vil regne det ut selv for din egen vekt er det lett.

     

    Eksempel

    Egentlig fettfri all vekt under her, dvs kroppsvekt minus fettprosenten.

    Vekt 75kg

     

    Opp i vekt 36-42kcal pr kg kroppsvekt

    75kg x 42kcal = 3150kcal

     

    2 til 2,5gram protein pr kg = 75kg x 2,5g protein = 187gram x4 = 750 kcal

     

    Fett ca 25% av totale kcal = 3150x 0.25 = 787 kcal : 9 = 87g fett

     

    Så reger du de kcal sammen og resten er karbohydrater.

    787kcal(fra fett) + 750kcal (fra protein) = 1537kcal

    3150kcal - 1537kcal = 1613 kcal : 4 = 403 gram.

     

    Da sitter man igjen med dette:

    Vekt 75kg , vil opp i vekt.

    Protein 187gram

    Karbohydrat 403gram

    Fett 87gram

    Totalt 3150 kalorier.

     

    1g protein = 4 kcal

    1g karbohydrat = 4 kcal

    1g fett = 9 kcal

     

    Ahh..tusen takk for et slikt konstruktivt og informativt innlegg! Setter veldig pris på det!

     

    De hadde til din informasjon et slikt program som gikk fra 60-70 også på ungdomssidene til treningsforum. Trodde siden jeg var 73kg at jeg skulle holde meg innenfor 70-80-programmet, men kan hende dosene her er litt unødvendige store..

     

    Her er det, inneholder 230 gram proteiner, 70 gram fett, 360 gram karbohydrater og 3100kcal. Blir ganske likt det du foreslo.

     

     

    Veier du 60-70kg, så prøv og spis omtrent som dette:

     

     

    Frokost:

    Havregryn 120 gram (3dl)

    1 banan

    en liten håndfull mandler

    Proteinshake med 30 gram pulver

    2 spiseskjeer tran

     

     

    Lunch:

    1 kyllingfilet eller 130 gram kjøtt/fisk

    80 gram (1dl tørrvare) ris

    en liten håndful mandler

    +grønnsaker

     

     

    Mellommåltid:

    1 proteinshake med 30 gram pulver, og 1 spiseskje olivenolje oppi.

    1 frukt

     

     

    Før trening:

    20 gram proteinpulver

    20 gram karbohydratpulver

     

     

    Etter trening:

    40 gram proteinpulver

    80 gram karbohydratpulver

     

     

    Middag:

    1 kyllingfilet eller 150 gram magert kjøtt/fisk

    100 gram (1,25 dl tørrvare) ris

    +grønnsaker

     

     

    Kveldsmat:

    1 proteinshake med 30 gram pulver

    1 spiseskje tran

     

     

    Dette gir ca: 230 gram proteiner, 70 gram fett, 360 gram karbohydrater og 3100kcal

     

     

     

    Blir dette mer rett i min situasjon. Er det nok mat til å "bygge" mest mulig.

  12. Okey, mitt mål er å bygge muskler. Er til dags dato ikke overvektig, men har heller ingen synlige magemuskler...

    Jeg har forstått det at det må et ordentlig kosthold til for å bygge så mye muskler som mulig. På treningsforums forum for ungdom kom jeg over dette kostholdsprogrammet for å gå opp i vekt. Har til informasjon bestilt protein/karbodhydratshake, i tillegg til kreatin som jeg med tiden får se om jeg bruker.

     

    Se her:

     

    Veier du 70-80kg, så prøv og spis omtrent som dette:

     

     

    Frokost:

    Havregryn 120 gram (3dl)

    1 banan

    en liten håndfull mandler

    Proteinshake med 30 gram pulver

    2 spiseskjeer tran

     

     

    Lunch:

    1 kyllingfilet eller 130 gram kjøtt/fisk

    80 gram (1dl tørrvare) ris

    en liten håndful mandler

    +grønnsaker

     

     

    Mellommåltid:

    1 proteinshake med 30 gram pulver, og 2 spiseskjeer olivenolje oppi.

    1 frukt

    4 brødskiver fullkornsbrød med valgfritt pålegg

     

    Før trening:

    20 gram proteinpulver

    20 gram karbohydratpulver

     

     

    Etter trening:

    40 gram proteinpulver

    80 gram karbohydratpulver

     

     

    Middag:

    1 kyllingfilet eller 150 gram magert kjøtt/fisk

    100 gram (1,25 dl tørrvare) ris

    +grønnsaker

     

     

    Kveldsmat:

    1 proteinshake med 30 gram pulver

    1 spiseskje tran

     

     

    Dette gir ca: 240 gram proteiner, 80 gram fett, 430 gram karbohydrater og 3500kcal

     

     

    Ekstra tilskudd

    5 gram kreatin før og etter trening. På treningsfrie dager 5 gram om morgenen.

    Zma før leggetid

    Spiser du variert med frukt og grønt, er det unødvendig med multivitaminer.

     

    Hvis dere synes det er rart/teit å ta med en plastboks med mat i på skolen eller på jobb, så kan lunsjen byttes ut med 3-4 brødskiver fullkornsbrød og en boks makrell i tomat. eller 3-4 brødskiver med dobbelt lag ost og kjøttpålegg eller egg.

     

     

    Tror dere det er for tidlig å begynne å spise såpass med mat? Kommer selvfølgelig ikke til å kjøre programmet inn og ut, men at det består av ca. like mye proteiner, fett, karbohydrater og kcal som ovenfor.

  13. Ville tatt Grunnprogrammet flere ganger med ny 10RM første 3 gangene pga bedre teknikk vil ødelegge 10rm.

    Muskelvekstprogrammet er det samme, tatt vekk noen øvelser, har en høyere progresjon og det er meningen at man skal spise enda mer.

    Da burde du ha alle støttemuskler iorden + teknikker eller så er risikoen for skade stor.

     

    Hmm støttemuskler? kan du utdype..er nybgeynner innenfor feltet...

  14. Veit ikke helt hvordan det er med han. Men når jeg ikke hadde trent så mye, så skulle 10RM bli testet så var jeg rimelig støl noen dager etterpå. Trening hadde neppet funket for meg.

     

    Ja, vil regne med å bli ganske så stiv og støl etter maks reps dagen. Men dt er vel en grunn til at en skal ha 9 dagers pause etter dette også? For å hvile og nullstille musklene...(?) Skal testingen av maks reps også gjøres på de øvelsene som er i ekstrem muskelvekst programmet også, eller burde jeg vente til jeg kommer dit i løpet av 6 uker for så å teste 10RM? Mitt hovedmål er å bygge muskler. Er en nokså uttrent gutt som ikke har særlig lyst til å gå på en smell med å skade meg, hvordan burde jeg gå fram her? Burde jeg kjøre grunnprogrammet 2x6 uker, eller kan jeg kjøre det 1 gang for så å gå på ekstrem muskelvekst? Hva tror dere er lurest i mitt tilfelle?

     

    Er til informasjon 17 år, 175cm høy og 73kg. Er kjempe motivert for trening og kostholdsendringer.

  15. Du skal selvfølgelig trene øvelsene i den rekkefølgen de er oppsatt. Knebøy, strakmark osv...

     

    Den "strategiske nedtreningen" er bare de ukene du trener med lette vekter. Du fyller bare inn dine 10RM i kalkulatoren og trener grunnprogrammet i 6 uker. Så tar du en pause, og fortsetter med enda en runde med grunnprogrammet, eller så velger du muskelvekst eller fettforbrenning.

     

    Nei, 10RM vil ikke ødelegge deg.

     

    Okey, så rekkefølgen blir slik?:

     

    - Testing av 10RM på feks. en fredag

    - Pause i 9 dager, til da neste mandag

    - Grunnprogram 6 uker

    - 1 uke hvile

    - Valgfritt 6 nye uker på grunnprogram/muskelvekst elelr fettforbrenning..

  16. Hei!

     

    Personlig så har jeg ikke trent så fryktelig mye de siste åra, men skal selv starte med RYP. I Hvilken rekkefølge kommer de ulike tingene i programmet? skal jeg først inn på treningsstudioet å teste alle apparatene jeg trenger med maks reps (10RM)? Vil ikke dette totalt ødelegge meg? Når er den strategiske nedtreningen, når kommer grunnprogrammet. Kort sagt rekkefølgen til oppbygningen til programmet jeg er ute etter her.

     

    Håper noen kan hjelpe, har lest igjennom RYP-programmet men er likevel nokså forvirret :p...

×
×
  • Opprett ny...