Gå til innhold

grouchosmith

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av grouchosmith

  1. Kan nevne at jeg selv har en AMD 945 CPU nå, samt en HD 4870 (513 MB) skjermkort på ett hovedkort med 790x brikkesett og 4GB med 6400 RAM. Jeg ser ting på en 1680x1050 skjerm. Kan game alt med high. Jeg vurderer ett HD 5850 evt 5870 skjermkort til våren.

     

    Harddisk trådstarter opererer med er også liten (koster kun 200 kr for dobbelt størrelse). Og hovedkortet er det billigste å oppdrive (450 kroner på nettshop).

     

    Årsak edit: noen skrivefeil, det er seint....

  2. Ja, takk. Glemte å kommmentere PSUen. :)

     

    En 5970 er i praksis 5850 i crossfire. Hva skal man gå for da? 750 watt eller 850 watt (av ett godt merke)?

     

    For å være 200% ærlig, så kan Intel sine CPUer klokkes noe lengre og når man skal ha ett 5970 skjermkort, så ville jeg kanskje ha valgt en Intel cpu. Ville nok kanskje valgt en 930 med trippel channel ram og greier (6GB). Da må man skifte hovedkort klart.

     

    "Sweet spot comboen" i dag er en 945/955 pluss en 5850 for best ytelse/pris ratio. Men det er ikke mange hundrelappene opp til en Intel 750... En god nummer 2 combo er en Intel 860 pluss en HD 5850.

     

    I de høyere prissjikt synes jeg derimot det ikke er noen tvil om at man bør velge Intel, da intel kan klokkes en ghz høyere og i de prisklasser hvor man snakker 2-5 frames høyere, så er det verdt det.

     

    Igjen så er tipset til Trådstarter om å skaffe en annen cpu og psu og muligens også skjermkort (gpu).

  3. Seriøst? Athlon II X2 250 er aaaalt for svak til å drive en 5970. Faktisk er det

    ingen av dagens prosessorer som greier å makse en 5870 engang....

     

    Et godt tips? Vel det ville være å skaffe seg minst en 720 og egentlig aller helst en 945/955! Men fortsatt: Athlon X2 250+ HD 5970, det finnes seriøst ingen høflig måte å kommentere dette på altså!

     

    Priser (alle komplett):

    AMD 250: 545.-

    AMD 620: 775.-

    AMD 945: 1295.-

     

    HD 5850: 2450.-

    HD 5870: 3395.-

    HD 5890: 5249.- (dustinhome, da komplett ikke har den...)

     

    Så fyren har brukt 545+5249= 5749.- for elendig ytelse.

    Når 1295+2450= 3745.-

    Dvs 2000 kroner MINDRE, ville skaffet han en helt nydelig ytelse?......

    (Synes nesten denne sammeligningen var på kanten selv).

     

    Konklusjon? Bruk angreretten på 5970 og X250 og kjøp 945 og 5850 istedet!

     

    Eventuelt om fyren bare "må" ha 5970, så skift ut 250 prosessoren med en 945/955!

    • Liker 1
  4. Det står mye rart på internett... Vil heller anbefale deg å lese slikt som fagpersoner skriver. I Norge vil dette være strålevernet. Beleilig nok er denne siden nede for øyeblikket...

     

    Strålevernet har vel egentlig sagt at det ikke finnes noe vitenskaplig grunnlag

    til å frykte mobil/wifi stråling (høyspentmaster er derimot farlige). De har likevel sagt at man skal være føre var.

     

    Den forskningen som finnes sier vel at stråling muligens kan midlertidig svekke blod-hjerne barrieren og dermed kan gjøre personer mer mottakelig for sykdom. Denne forskningen er meget omstridt og resultater spriker i alle retninger F.eks så viser enkelte studier at mindre stråling er verre enn høyere stråling, noe som faktisk kan føre til at man kan konkludere at stråling er bra for kroppen og at man dermed burde utstette seg for litt av den.

     

    Det finnes fryktelig mange andre faktorer som beviselig er mye verre, mobil/wifi stråling omtales i forskningen som en "mikrofaktor", dvs at mange andre ting som beviselig er mye farligere og som besviselig fører til en svekning av blod-hjerne barriere.

     

    Vil nok si at føre var prinsippet er et godt prinsipp å følge. Man kan bruke headset til mobiltelefon og ikke sette router i rom der folk oppholder seg (spesielt ikke i småbarnrom). Men det er svært lite sannsynlig at det er noe problem. Stråling fra slike kilder er meget lav og når man beveger seg ca 50 cm unna er de ikke registrerbare (stråling avtar desto lengre man kommer bort i fra den).

     

    Jeg kan også nevne her at det finnes mange som ønsker å profitere på slik frykt. Såkalte "alternative" personer. Jeg ville ikke kjøpt noen av de produktene som de tilbyr, de har ingen virkning og i mange tilfeller vil de faktisk øke risiko. F.eks så øker såkalte "mobilblokkere" strålingen til en mobiltelefon.

    • Liker 1
  5. Må innrømme at dustinhome sine priser er veldig interessante, og at de er en større aktør i Sverige og satser tungt i Norge slår også an (sikkerhet ved garanti etc).

     

    Komplett har et lite problem i og med at de neppe har lov til å ha lavere priser pga konkurranseregler. De er også via Norrek hovedimportør av dataartikler til Norge. Komplett har mange ulike priskampanjer, fordi dette er den eneste måten de lovlig kan tilby varer rimelig. De har simpelthen ikke lov å matche dustinhome sine priser.

     

    Min lille analyse: Komplett ligger bra an fordi det er det folk har hørt om, de er seriøse etc. Dustinhome ligger for øyeblikket meget godt an som utfordrer og de kan fint bli en nr 2. Netshop/mpx/microplex er jeg mer usikker på, jeg tror de vil overleve, men de bør gjøre noe mer (jeg vil anbefale dem entusiastutstyr, vannkjøling nipler etc). Så har vi de mindre aktørene. Her vil ps.no overleve, de tilbyr en del unike produkter, samt er en del av et større konsern med andre inntekter. Amentio/datakjeden og multicom vil trolig overleve på pris. Datakjeden satser kanskje også på noe større butikker. De andre småaktørene vil måtte kjempe hardt for å overleve og det er ikke utenkelig at noen av dem vil gå under.

  6. Kan vel egentlig si ganske med det samme at dette IKKE er tidenes verste kundeservice. Fysiske skader oppstår ikke av seg selv.

     

    Problemet oppstår når kundeservice mottar et produkt som er fysisk ødelagt. Da må kjøper sannsynliggjøre/bevise at denne skaden ikke kom av "normalt bruk".

     

    Det kjøper skulle ha gjort her, var å ta bilde av produktet før det ble sendt inn. Kjøper har også krav på bilde av produktet i den tilstand det er hos serviceverkstedet.

     

    Når det er en faktisk fysisk skade som har oppstått må kunden bevise at dette ikke er forårsaket av "normal bruk", men som følge av enten feilproduksjon eller dårlig kvalitet (produktet tåler ikke normal bruk).

     

    Sånn som det ser ut nå, er ikke kundens eller trådstarters sak veldig sterk, for å si det mildt.

  7. Dette er ikke å anbefale fordi:

     

    1.Kostnader:

    Evt amerikansk moms og amerikanske avgifter

    +Legg til fraktutgifter, dette kan ofte bli mye. Noen som har bestilt store ting over dammen? Jeg tipper ca 500-1000.

    +Moms/mva på 25% kommer i tillegg oppå dett.

    +For ting over en viss sum kommer fortollingsgebyr.

    =sannsynligvis mer enn i Norge.

     

    2.Forbrukerrettigheter:

    I tillegg kan man glemme alt som heter reklamasjonsrett og rettigheter.

    USA har ikke-eksisterende forbrukerrettigheter. Og hvis du skulle være så heldig å faktisk få lov til å sende ttilbake, er det standard vilkår i statene at du betaler frakten selv.

     

    3: Bedrifter i Norge gjør dette til samme pris:

    Det er lite å spare på dette. Kan heller anbefale multicom eller tilsvarende bedrifter som lager custom-made bærbare pcer. Den store ulempen med multicom er laaang leveringstid. Men det er en seriøs bedrift, brukt dem selv.

     

    4: Kjøpe fra ukjente leverandører:

    Og i tillegg bestille fra noen som er såpass ukjente? Varselsignal muligens?

     

     

    Korteversjonen av dette er: nei, nei nei. Du får en bedre pc til en billigere pris i Norge eventuelt noen hundrelapper over. Men da får du Norske forbrukerrettigheter. Og om du først skal game seriøst bør du heller gå for en stasjonær pc.

     

    Det finnes mange ting man kan spare penger på å kjøpe over nett utenlands: dvd/spill, bildeler, blader/bøker noe elektronisk utstyr etc etc.

     

    Skal du ha en kraftig bærbar pc kan du bruke multicom. Du må regne med 1-2 måneder leveringstid. Vet ikke om andre som lager custom-made kraftige bærbare enn dem. Noen andre?

  8. "Alle" har en tablets/pad på gang nå. Er ikke noen ny greie, men Apple sin velfungerende iPad vil nok medføre en rekonstruksjon av tablet/pads til å bli mer brukervennlige og anvendbare.

    Apple har funnet en formula som faktisk funker, og den ser faktisk også ut som paden i Star Trek.

     

    Når det gjelder konkurrerende pads, så ser ASUS sin ganske bra ut. Samsung sin er alt for klumpete. HP sin var for dårlig (HP skyldte på W7). Sony skal også lage en. For øyeblikket har jeg mest tro på ASUS sin fordi den ligner på iPad og fordi ASUS kan netbooks/små PCer. Har ikke sett Acer sin enda.

     

    Jeg tror pads er et potensielt stort marked. Men da som en billigere greie enn Apple sin. Som en tegneserieleser og håndholdt spillmaskin kan disse selge bra til fjortisene. En pad som kan brukes til aviser, nettsurfing og boklesing vil også appelere til den eldre garde. Apple sin pad vil være forbeholdt hipsterne og de med litt penger, pad markedet vil først ta av ordentlig når det kommer pads, laget av andre, til fornuftige priser (1500-2000 kr).

  9. Jammen usikker på slikt selv. Den store ulempen med OEM PC, er jo at de er ganske låste, dvs at BIOS på hovedkortet er meget låst og at man ikke kan velgt innmaten selv. OEM PC kommer ofte med en ok prosessor og mye ram (passer bra på kontoret). Men hva angår skjermkort i slike er jeg usikker. Disse er som regel basert på gamle design. Men fordi skjermkortene er custom made for produsenten, så kan de jo være bra (ikke sannsynlig, men mulig).

     

    Vil absolutt anbefale en selvbygd/komplett/netshop/etc pc fremfor en OEM pc, men har egentlig ikke noe godt grunnlag for det, bortsett fra at jeg tror at skjermkortene er svake fordi de er basert på gamle design.

     

    Er egentlig OEM PC så elendig. Noen som vet? Selv har jeg aldri brukt OEM PC...

     

    Men mitt røvertips er at man skal holde seg unna slike, med mindre man skal ha kontorpc.

     

     

    Fra Softpedia (eneste seriøse side jeg fant som giddet å skrive noe om dette):

     

    NVIDIA has unwrapped a number of GeForce GT graphics adapters, namely the GT 340, GT 330 and GT 320. These models are not exactly new products, as they are redesigned versions of devices that already exist.(...)

     

    The third card introduced by the company is the GeForce GT 330. This model comes in multiple versions, each differentiated from the others through its number of processing cores, its memory interface, its amount of VRAM and clock speeds. The GT 330 has either 1GB or 2GB of VRAM and an interface of 128 bits, 192 bits or 256 bits. The models can also have either 96 or 112 cores, along with a GPU frequency of 500-550MHz, a memory clock of 500-800MHz and the shader running at 1250-1340MHz.

     

    The cards are exclusively aimed at OEMs.

     

    (http://news.softpedia.com/news/NVIDIA-Launches-GeForce-GT-340-GT-330-and-GT-320-135698.shtml)

  10. Vel. Såvidt jeg kan se (etter litt overfladisk google søk og lesing av abstracts i google scholar), så er mobilstrålingens negative effekt på blod-hjerne barrieren langt fra påvist. Det er ingen hensikt å lese avisartikler om dette, da de er så vridd i utgangspunktet at man skulle tro journalistene satset på å shorte mobiltelefonaksjer.

     

    Såvidt jeg forstår det så har man testet dette på mus i timesvis med relativt høy stråling. Hvis man snakker i timesvis er det muligens ikke smart å holde mobilen opp til hodet. Det er kanskje en ide å bruke headset (dette har da vel også helsemyndighetene også sagt i en lengre periode).

     

    Men dette vet man faktisk ikke. Det er flere svakheter ved forskningen her. Det er testet i timesvis på mus. Mengden med stråling er jeg usikker på, men husker å ha lest et sted at det var rimelig store mengder. Studiene spriker i alle retninger. Og sist men ikke minst:

    studiene viser at det faktisk er verre med lavere stråling enn sterkere (dette kan om man er litt vrangsynt, bety at mobilstråling er gunstig).

     

    Det er mange ting som faktisk kan svekke blod-hjerne barrieren, inkludert

    høyt blodtrykk, mikrobølger (mobilstråling er en type mikrobølge), radioaktiv stråling (jepp radon), smittsomme sykdommer, skade. I hvilken grad mobilstråling faktisk er en vesentlig faktor for dette kan man ikke si enda, men man vet at det er en av mange faktorer.

     

    Enkel forståelig side (neuroscience for kids, blood brain barrier): http://faculty.washington.edu/chudler/bbb.html

     

    Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Blood-brain_barrier

     

     

    Problemet her at media begynner å hyle om at dette er så superfarlig når man faktisk ikke vet om det er farlig i utgangspunktet ei heller hvor farlig det er i forhold til andre faktorer. Det man vet, er at det er en mengde andre faktorer som er farlige og at om mobilstråling skulle vise seg å svekke blod-hjerne barrieren så er det bare en av mange andre faktorer som kan gjøre det.

     

    Det eneste jeg kan garantere er at det sikkert er en eller annen glup fyr som kommer til å lansere et produkt som skal hindre mobilstrålingens svekkelse av blod-hjerne barrieren. Litt på linjen med at man skal proppe kroppen full av sølv (sølv tannkrem, sølvvann etc). Det selges i dag allerede "skjermingsprodukter" (trendy caps/lue skjerfvarianter av tinnfoils). De som arguemnter mot mobilstråling er da også som regel de samme som lever av å selge disse produktene og de selger ofte "fantastiske" produkter som himalaysalt og tilsvarende.

  11. Gidder ikke å argumentere så mye her, men kan konstatere følgende: det finnes ikke i dag noen vitenskaplige studier av en god kvalitet som har kunnet påpeke at det er farlig med mobilstråling. Jeg velger å si som min gamle tante sier: alt kan være farlig. Men hvor sannsynlig er det? Det finnes folk i dag med allergier mot mat og folk som får HIV/AIDS kan dø av en forkjølelse. Treffer du på "feil" person, så kan alt være farlig.

     

    Det har vært forsket mye på dette. Det man vet, er at mobilstråling er latterlig lav og det finnes et utall andre kilder som, hvis ekstrem lav stråling er farlig, har større sjanse for å gjøre folk syke. Det finnes utallige risikofaktorer i dag som kan være helseskadelige;

    det å ta en paracet er i seg selv veldig mye farligere enn å ringe i mobilen. Radongass kan være farlig. Stekt mat kan være farlig.

     

    Til de som er redde for mobilstråling, kan jeg gi følgende råd: først spiser du 100% sunt, ingen stekt mat, 5 frukt/grønt om dagen og lager all mat fra grunnen av og forsikrer deg at den er økologisk dyrket (ingen sprøytemidler). Du begynner å trene. Deretter tar du og sikrer boligen mot radongass, passer på at du ikke bor i nærheten av høyspentledninger og bruker solkrem (faktor 50) 24 timer i døgnet. Så tar du og forsikrer deg at du ikke kommer i kontakt med noen kjemikaler (inkludert zalo/sjampo) og at det du kjøper ikke inneholder giftige stoffer. Hvis du gjør alt dette, da kan du begynne å bekymre deg for mobilstråling, fordi om du ikke følger alle overnevnte råd, så er disse vitenskaplig bevist mer helskadelig enn mobilstråling.

     

    Men for all del jeg er ikke imot at man forsker på mobilstråling. Vitenskaplige metoder forbedrer seg alltid og blir mer presise. For alt vi vet kan det være at mobilstråling påvirker elektroner, protoner og nøtroner i atomene. Det kan være at mobilstråling er det aller farligste mennesket noensinne har vært borti. Men så langt finnes det ikke noen holdepunkter som tilsier dette og det er, i min mening, merkelig å bekymre seg for slikt. Hvorfor bekymre seg for noe man ikke kan påvise? Husker at jeg en gang leste en Stephen King novelle der det var usynlige gnomer som gikk rundt og drepte folk. Det medieskapte fenomenet mobilstråling fremstår for meg som å være like bekymret for disse små grønne usynlige gnomene.

  12. De fleste moderne skjermkort i dag kan takle 1080p helt fint. Å kunne takle 1080p er vel mer eller mindre standard på alle PCer som selges i dag, unntaket er vel mini pc og tablets. Men det er viktig at prosessor er bra nok.

     

    Media player classic home cinema med K-lite codecs. Tar alt. Funker også på TV. Ikke funnet andre kombinasjoner som funker like bra. Det er klart at man kan legge inn codec for codec, men tar tid. Det er også noe man må stille inn i mpc-hc for at den skal spille av .mkv, men finnes masse guider på nett. Er noen få bokser man skal hake av i innstillinger bare.

     

    Såvidt jeg kan huske så er årsaken til at mpc-hc funker så bra, at den benytter skjermkortet til avspilling. Lenge siden jeg leste om dette nå, men da mpc-hc kom var det en av få avspillere som brukte skjermkortet til avspilling av video, de fleste andre brukte utrolig nok cpu. Skal ikke se bort i fra at alle avspillere bruker skjermkort i dag, ikke holdt meg oppdatert der. Men at video funker bedre i mpc-hc enn i vlc er et tydelig tegn på at mpc-hc bruker skjermkortet bedre. De fleste nyere skjermkort har en kraftig video videoavspillingsschip (UVD) og har hatt dette lenge.

     

    Selv bruker jeg GOM player og MPC-HC. Hovedsaklig pga GOM har et helt nyyyydelig brukerinterface, inkludert subtitletool. Det som GOMplayer ikke kan takle, det kan MPC-HC takle. VLC har imidlertid en opptaksfunksjon i seg slik at man lett kan "rippe" deler av en fil.

     

    Det er svært minimal forskjell mellom 720P og 1080p på små skjermer. Jeg ser forskjell, men det er ikke nok til at det er verdt det, synes jeg.

  13. Nei, GTA4 krever absolutt ikke sykt mye. Jeg klarer å kjøre GTA4 glatt på 1680x1050 med et ATI HD 4870 (512mb) kort.

    GTA4 støtter 4 kjerner, og det skal se bedre ut med det (Selv har jeg bare 2).

     

    Min Hardware:

    AMD 5000+ cpu (vet den er gammel og burde skiftes ut)

    4 GB med 6400 RAM

    HD 4870 512 MB

    1680X1050 skjerm (ASUS).

     

    Klarer å spille GTA4 med følgende innstillinger, smooth:

    1680x1050

    Texture: Medium

    Reflection: Medium

    Water: Medium

    Shadow: Medium

    Night SHadows: High

    Texture filter quality: Anistropic x2.

    View distance. 24

    Detail distance: 36

    Vehicle density: 24

    Definitions: on

    vsync: on

     

    Resource usage (dette er skjermkort minne): 348/498

     

     

    Mulige feilkilder:

     

    Elendig autodect i spill:

    Stilte dette inn manuelt i spillet med litt prøving og feiling. Autodetect funker ikke, vil bare gi meg 1024X. Jeg mistenker sterkt at NVIDIA har vært fremme med pengesekken her (TWIMTBP) for å lage dårligere grafikk for ati kort. Det er ingen spill i dag som funker med autodect på ati kort, og jeg tror ikke dette er tilfeldig.

     

    Dårlig viftestyring på ATI kort:

    Jeg kan nevne her at viftestyringen på ati kortet fungerer ikke som det skal og jeg må sette den manuelt til 80% i catalyst control center for at spillet skal fungere. Dårlig viftestyring er et svært vanlig problem på ati kort, så vanlig at det ikke er noen vits med RMA (vet ikke om samme problem på nvidia). Det som skjer om jeg ikke setter viftestyringen til 80%, er enten at spillet kræsjer etter noen timer eller at grafikken klokker ned. Men med 80% vifte er det ikke noe problem lengre.

     

    For lite ram/memory leak:

    En annen mulig årsak til lav oppløsning, er at man trenger 4GB ram i dag. Et spill kan i seg selv kreve opp mot 2gb ram, men operativsystemet etc trenger også noe ram. Dette er spesielt viktig i og med at en del spill er dårlig scriptet slik at det blir noe som kalles "memory leaks". Dette betyr i klartekst at et program over tid bruker mer ram enn i utgangspunktet (opp til et visst nivå). Dette er et stort problem med Empire Total War og

    jeg merket enorm forskjell når jeg gikk fra 32 bit system til 64 bit system. Spillet kræsjet svært ofte på 32 bit system, men var stabil på 64 bit system (totalt systemminne var 1,2 GB høyere med 64 bit system). Fordi at mange spill i dag er konsollporter og/eller er "dårlig skrevet" får man memory leaks, dette leder til kræsj. Å ha for mye ram virker på meg som å være et botemiddel mot dette.

     

    Det er verdt å merke seg her at om man gamer i 1680x1050, trenger man ikke mer enn 512 mb skjermkortminne. Det var Toms hardware som hadde en test på dette for en tid siden (eller var det tech report?). Hvis man gamer i 1980x1020, så er det en fordel med 1-2 gig.

     

    Det aller viktigste for et spill er å ha nok ram og et bra nok skjermkort. CPU er mindre viktig, men skal være sterk nok til å utnytte potensialet i skjermkortet.

  14. Winzip. Er ikke det et sånt program fra tidlig 90 tall? Husker jeg brukte det for lenge siden, da det var gratis. Ikke prøvd det på lenge. Blitt noe bedre? Støtter det alle formater som winrar? Like hurtig?

     

    Har prøvd 7-zip. Makan til møkkaprogram skal man lete lenge etter, støtter jo ingenting og kunne ikke gjøre noe som helst mer enn å pakke opp ned, så hvis man hadde en splittet fil så var man lost.

     

    Holder meg til winrar; greier å pakke opp/ned alle filer (støtte på alle formater). Splitte og samle filer gjør det også perfekt. Og det er ikke minst meget hurtig, testet det flere ganger og winrar er sykt mye hurtigere enn de andre på å pakke opp ned filer (splittede sådann), her snakker vi om flere ganger hurtigere enn de andre minutter å spare. Det eneste som er kjipt med winrar er at det egentlig koster mange penger (30$ i året, sic), men dette fungerer som "nagware"; den maser om du ikke betaler gjør ikke noe mere. Kunne muligens tenkt meg å betale for winrar om du ikke hadde en så psycho pris, fordi jeg har enda ikke funnet noe reelt alternativ til det programmet.

  15. Usikker på om dette er mulig å bruke en htpc i stedet for en dekoder boks. Hovedproblemet her vil være å dekode signalet fra signalleverandøren (canal digital). De fleste dekoderbokser gjør i dag dette internt og ikke via dekoder kort (unntaket er satelitt). Gjelder ikke analog kabel selvfølgelig. Problemet oppstår dermed med de digitale signalene fra signalleverandøren. Hadde vært kult å bygge en "ordentlig" htpc som man også kan bruke til å se tv med. Greit å ha alt i en "superhtpc" boks i stedet for 2-3 bokser (dekoder, htpc, mediastreamer)

     

     

    Lurer dermed på to ting som jeg ser relvant for trådstarter og som muligens andre på forumet kan svare på:

     

    For det første hva er kabel/satelittselskapene i Norge sin policy på å bruke noe annet enn deres dekodere? Har de noen spesielle avtaler med film/tv-selskapene som påtvinger dem en lukket løsning. Dette er ekstremt viktig i.o.m at det bestemmer om du kan bygge din egen HTPC boks eller ikke og bruke en kortleser med kabelleverandørens dekoderkort.

     

    Hvis dette ikke er mulig, så er det kanskje noen på forumet som har erfaring med å "flytte"

    canal digital bokser over i et mer stille kabinett? Guides etc. Jeg har sett folk gjøre dette med xbox og playstation for å få dem mer stille/kjølig, så burde være mulig med en dekoder boks også. Regner med at man må ha et større kabinett og modde litt i dette tilfellet slik at man fysisk får alt i en boks likevel.

  16. Vel... Det finnes flere steder jeg ikke ville brukt kort.

     

    Det er ikke mange år siden at du ikke skulle sette igjen kortet i baren på et utested, og det bør man vel strengt tatt fortsatt ikke gjøre (hva er det som får folk til å gjøre det egentlig, en utpreget machochismetrang eller?). Personlig liker jeg å bruke kontanter på utested, mye på grunn av at mye av kortsvindelen tradisjonelt skjer der. Så kan det jo hende at når du drar fra utestedet at du har lyst på litt mat, kanskje drar du inn på en litt luguber kebabsjappe, DER vil jeg iallefall ikke bruke kort. Så kan det være at du dagen derpå drar innom en matbutikk (invandrerbutikk) som selger billig frukt og currykrydder. De tar som regel ikke kort der, og jeg ville heller ikke brukt kort der.

     

    Jeg er ikke veldig paranoid mht om noen kan logge kortbruken min. Det er heller direkte skimming jeg bryr meg om. Personlig så liker jeg low key, billige steder, og mange av disse stedene tar ikke kort, og tør jeg ikke å bruke kort på. Til det har man kontanter.

     

    Kontanter er rett og slett fine greier, de kan ikke spores de kan ikke smkimmes.

  17. Slik det ser ut nå, ville jeg ha holdt meg langt unna dette kortet.

     

    Slik det ser ut nå (jfr reviews på bittech, sweclockers og guru3d); yter kortet omtrent like bra som 5770 (noen få fps over), til 5850 sitt prisnivå (et par hundrelapper under). Den yter faktisk i mange tilfeller også under 4890... Hvis prisen justeres ned til 5770 nivå, så kan dette bli et mulig alternativ. Det er også mulig at kortet yter annerledes enn testene viser, da ATI sitt kort ikke er et referansedesign og teoretisk sett kan produsere et kort med bedre egenskaper.

  18. Siden denne tråden hadde nådd så langt, tenkte jeg at dette var tidspunktet for å poste noe, siden ingen kommer til å lese det uansett...

     

    Anywho.

     

    Når jeg leste om iPad, var jeg veldig spent fordi jeg tenkte at dette skulle være en "kindle+"; m.a.o en kindle som kunne gjøre alt det om kindle kunne gjøre pluss noen "mobilgreier og noen "pcgreier". Hvis Apple hadde hadde gjort det, så hadde jeg vært solgt (kanskje ikke for iPad men for konseptet).

     

    Det som gjør meg trist er:

    -skjermen (ryktene sa det at det skulle være LED eller OLED skjerm). IPS er bare noe LCD tull og langt fra tilfredstillende!

    -Multitasking: iPad simpelthen MÅ kunne gjøre minst 2, helst flere ting samtidig.

    -Flash. Personlig hater jeg flash som pesten, men man må kunne vise flashvideo i dag (youtube eller db.no)

    -Prisen for enheten (ok det er apple, så glem den...). Men prisen på bøkene er helt sinnsyk, 15$ for et digitalt produkt. Kan få de samme bøkene fra play.com for 5,99£, så hvorfor så dyrt? Prisen for et digitalt produkt bør være maks paperbackpris, for nye titler.

     

    For at en tablet skal være noe for "folk flest" må helt ærlig dette være til stede:

    -Tableten må være superbillig, tenk mobiltelefonbillig. 1500kr er akseptabelt. Her tenker vi en glofisert reader+ (en reader som kan lese aviser og bøker, samt gjøre "noe mer" (video, nettsider, skype og slikt).

    -Innholdet må være rimelig (Tenk "Mp3 pris"). Betal det folk er villige til å betale. Selg bøker i "bulk"!

    -Enkel å bruke & intuitiv! Selv bestemor bør kunne bruke en slik en (tenk iTunes store).

     

    Er fullt klar over at jeg nå beskrev er en pornografisk tilnærmet beskrivelse av hva en tablet burde være, men helt ærlig; DETTE er hva jeg (og mange andre) ventet seg av Apple. Slik det ser ut nå, så er det HP, Samsung, eller Asus som kommer til å slippe "tableten alle vil ha". Apple har virkelig trynet her!

  19. Det er nettopp det, 8.10 er ikke LTS, så det er vel rimelig uvanlig å sitte på det når det ikke støttes lengre.

     

    Blir veldig offtopic dette, men anywho. Årsaken til at det er 8.10 i og ikke 8.04 (LTS) eller 9.04, er komplisert.

     

    8.04 mangler en nyere versjon av network manager som jeg trenger for å komme på uio nett, 8.10 har denne. Jeg kunne selvfølgelig (og burde) laste ned denne networkmanageren og så lagt inn denne i 8.04, men er litt lat.

     

    Kjører ikke 9.04, fordi det av en eller annen grunn ikke funker med mitt system. Testet med flere Livedvd og livecd, samt med linuxmint7. Tenker at det kan være en av 3 ting:

    1. RAMen min kan være dårlig (kan jeg finne ut med en memtest, som tar tid, og jeg er som sagt litt lat).

    2. Hardwaren min er ikke støttet. Merkelig siden hardware funker i både 8.04 og 8.10

    3. Det nye fancy, hurtige oppstartsystemet til 9.04 funker ikke særlig bra.

     

    Kjører w7 RC nå. Fått fatt i en retail (fra amazon), så skal reinstallere maskinen. Men dette vil ta litt tid fordi da må jeg ta litt backup fra os disken og slikt. Kan da teste om ubuntu 9.10 funker på min maskin og poste under ubuntu delen av forumet. Kan også teste RAMen og slikt. Hvis 9.10 ikke funker, kan jeg om jeg prøve å finne ut hvorfor. Har egentlig lyst til å kjøre 9.10 fordi den skal ha et oppstartsystem som går mye fortere enn 8.04.

     

     

    Forøvrig kjører jeg systemet med ubuntu først, slik at jeg må trykke esc for å få opp boot menyen med valg mellom w7 og ubuntu 8.04. Veldig praktisk om jeg ikke skal spille eller gjøre noe i et windows program, siden ubuntu er en del tryggere og gjør det meste untatt spill bra nok.

  20. Må si at jeg liker windows 7 meget godt. Uenig at windows 7 kunne ha vært en sp til vista, det er omskrevet for mye kode i den. Windows 7 er slimmet ned fra vista sine 7 gb til 5 gb, samt at det er lagt med 100vis av mb med drivere.

     

    Ting jeg liker:

    1. Driverh*lvete fra Xp er endelig borte! Ikke noe mer med å finne drivere til alt. En av greiene med w7 er at de har lagt med veldig mange drivere. I tillegg til "generiske" drivere, har w7 lagt til veldig mange 100mb med spesifikke drivere.

    2. Ikke noe mer oppstartsh*lvete fra XP! Ufattelig deilig å slippe å omstarte maskinen for den minste programendring.

    3. Færre kræsj enn xp (pga programmer er flyttet ut fra kjernen + et "antikræsjsystem").

    4. Det er intuitivt, i motsetning til vista. På vista lå ikke ting på "logiske" steder, på w7 ligger ting der du kan forvente at de skal ligge.

    5. Det ser pent ut (aero greiene, som også finnes i vista). Aero greiene har også en del funksjoner som er praktiske ift resizing av winduer og slikt.

    6. Er laget for å fungere bedre på laptoper enn vista (på nyere vel og merke, siden w7 baserer seg på vista drivere).

    7. Ytelsestester viser at W7 yter minst like bra som xp og vista, og dette kan bare bli bedre (w7 er ny og ikke 100% optimalisert enda, i motsetning til xp).

    8. Du får med Windows mediacenter, lettere å spille av film etc +h264 støtte. Kan være praktisk for de som vil bygge seg HTPC (men usikker på om windows mediacenter er tilstrekkelig, ikke testet den nok).

     

    Hvis man skal kritisere windows for noe, så må det være at mesteparten av innovasjonen på den skjedde med vista, og at de (igjen) kopierer det som funker på mac (som de alltid gjør, mac er innovatoren her). Men microsoft hadde ikke råd til enda et system som floppet.

     

    Vil egentlig ikke si at man må oppgradere til w7, men vil på det sterkeste fraråde kjøp av xp. W7 har gjort xp overflødig, som jo var hele poenget med w7, så alt i alt har microsoft lykkes her.

     

    *Kjører forøvrig W7 og Ubuntu 8.10 i dualboot*

  21. Lurer på om det i det hele tatt eksisterer noe slikt som en uskjermet UTP nettverkskabel (CAT5) som ikke er AESP. Når jeg kikker på komplett.no så ser jeg at alle uskjermede UTP nettverkskabler er AESP.

     

    Årsaken til at jeg spør, er at det på UiO studentbynett sine sider står følgende under nødvendig utstyr : "TP-kabel ("nettverkskabel") fra vegg til maskin. Merk at denne kabelen må være UTP CAT 5 (ukrysset og uskjermet. Ikke AESP)"...

    Link: http://www2.usit.uio.no/it/studentbynett/forberedelser.html

     

    Det er ikke første gangen at det står feilinfo på de sidene der. Så jeg lurer bare egentlig om det i det hele tatt eksisterer en slik kabel?

     

    Og hva er egentlig AESP for noe?

  22. Ja.. DVI er den hvite kabelen. Og da skal skjermen være på "digital"

     

    Kommer ingenting. Sikkert GFX korte som er DØDT!

     

    Da skal komplett komme hit og hente den med engang!

     

    Det kan være mye mer enn gfx kortet som er feil her. Kan være at RAMen er satt i feil kanaler (vært ute for det selv). Det er neppe hovedkortet, fordi da ville den ikke startet opp i det hele tatt (vært ute for det også).

     

    Ville sikret meg at det er noe feil før jeg hadde levert PC tilbake for sjekk. Komplett er en seriøs bedrift og de vil helt sikkert rette opp feilen, men ville sikret meg 150% om at det er en feil før jeg sendte den tilbake.

     

    Når det gjelder retur av slikt, må du selv legge ut for porto (dette finner du på sidene til komplett). Men du har krav på å få godskrevet porto om det er noe feil med PCen.

     

    Sikkert noen som kan bedre enn meg å sette opp en sjekk liste på PCen her, ville testet det først og deretter ringt komplett kundeservice og vært høflig (så får man fikset sakene mye fortere, min erfaring iallefall).

×
×
  • Opprett ny...