Gå til innhold

Bjoolz

Medlemmer
  • Innlegg

    864
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Bjoolz's innlegg in 3 BSOD på 3 dager. Hjelp! .dmp vedlagt ble markert som svaret   
    Dessverre så peker ikke disse 3 dumpfilene på noen spesiell synder så vi kan ikke si nøyaktig hva problemet er. Det vil si, alle peker på en synder, men alle de tre peker på forskjellige ting, ofte en Windowsprosess. Dette ser vi ofte når det er driver eller hardware feil. (Helt nøyaktig så pekte de på Win32k.sys, cdd.dll gjennom Chrome, ESO og Desktop Windows Manager).
     
    Siden det er en splitter ny maskin så hadde jeg googlet nøyaktig modell (MSI GE60 var det mange forskjellige versjoner av), scroll ned til du finner MSI sine hjemmesider hvor de viser frem maskinen. På denne siden så scroller du ned en halv side og trykker på "Support and Service Location" (Denne linjen ser helt lik ut som den øverst på siden, men denne er stilt inn på produktet du ser på akkurat nå). Velg drivere og installer alt de viser der (OBS: Laptoper kommer ofte med valgfrihet mellom enkelte ting så du kan f.eks. se 4-5 forskjellige nettverkskortdrivere og du må da velge den som er riktig for din maskin). Når det gjelder skjermkortdriver så vil driveren du får hos Nvidia 9/10 ganger være minst like bra og ofte bedre.
     
    Jeg mistenker også at maskinen ikke har gjort en ordentlig Windows Update siden det aller meste av systemprosesser hadde timestamp fra 2009. For å gjøre dette manuelt gjennom den nye Metro menyen så velg Innstillinger helt til høyre. I det nye vinduet skal du nederst finne Endre PC Innstillinger, trykk på denne og du skal nå få opp Windows Update.
     
    Hvis det fortsatt er problemer så hadde jeg sjekket rammen med Memtest86+. Guide på hvordan man gjør dette her.
  2. Bjoolz's innlegg in [Løst] BSOD: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ble markert som svaret   
    Litt forskjellige ting som vises i de forskjellige dump filene. 4 av dumpfilene peker på Oracle VM VirtualBox sin underfil VBoxNetFlt.sys. Denne filen er driveren for nettverksbroen VirtualBox lager. Prosessen som fikk driveren til å krasje var i to tilfeller VPN produktet ditt, McAfee og en systemprosess.
     
    I de to siste dumpfilene peker de på harddisk/software knyttet til harddisken. Den ene peker på iaStorA.sys som er Intel sin driver for Raid/AHCI/SSD kontroller. Den siste peker på Si3114r5.sys som tilhører SoftRAID 5. Usikker på hva Softraid 5 er, men antar at det er produkt som har med harddisken å gjøre så det er mulig at denne lager konflikt med Intel sin driver. Gitt at min antagelse er riktig.
  3. Bjoolz's innlegg in Random crash/bluescreen dagen lang! ble markert som svaret   
    Med den feilmelding vil jeg si at du relativt sikkert har et dødt kort ja.
     
    En 0x116 feilkode er relativt ofte relatert med ustabilt kort, spesielt hvis du har overklokket kortet. Det kan også komme av for høy temperatur, så hvis maskinen starter opp igjen senere så hadde jeg definitivt sett på temperatur som et mulig problem. Det kan hende den informasjonen ikke hjelper så mye med mindre det er vifta som er gåen siden jeg ikke vil anbefale noen å bytte kjølepasta på GPUen med mindre du virkelig vet hva du driver med. Uansett hvis det er et kjølerproblem så dekkes dette like mye av garanti/reklamasjonsrett som et helt dødt kort.
     
    Dette er egentlig ikke relevant med tanke på hvordan kortet ditt oppfører seg nå, men jeg tar det med allikevel i tilfelle noen andre med et lignende problem ramler innom tråden. Det skjer av og til at drivere gir denne feilen, men det er ikke så ofte. I ditt tilfelle kunne det være en mulig årsak siden du relativt nylig oppdaterte driveren (1 måned gammel). Hvis ny driver gir samme problem så gå i driverarkivet til Nvidia/AMD og prøv en driver som er 3-4 måneder gammel.
     
    Hvis du får denne feilen kun når du spiller et visst spill så er det heller ikke direkte uvanlig at du kan få denne feilen pga kodingen til spillet ikke er optimal. Spesielt utsatt er Beta/Early Access spill.
  4. Bjoolz's innlegg in [Løst] Maskinen går ikke forbi POST ved bruk av DIMM1 og 2 ble markert som svaret   
    På MSI sitt forum er det en som hadde samme problemet, han fikk beskjed om at det hovedsaklig var to ting som ga dette problemet med mindre HK var defekt.
     
    1. Pins på CPU er bøyd. I hans tilfelle kan det virke som at det var problemet, tråden er ganske ny og det har ikke kommet svar etter at han prøvde å bøye tilbake pins.
     
    2. Skruene som skal gi plass mellom HK og kabinettet er ikke riktig montert og du får en kortsluttning.
     

     
    Litt dårlig bilde, men hvis du ser på pinsene over tallene så ser du at de bøyd littegrann. Dette er nok til å gi problemer.
×
×
  • Opprett ny...