Gå til innhold

SSL

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SSL

  1. Har en 3TB Seagate Barracuda partisjonert som en stor drive. Ved normal oppstart dukker den opp i explorer sammen med de andre diskene mine, men når maskinen går i dvalemodus blir den borte. Finner den heller ikke igjen i disk manager.

     

    Trodde først det var et problem med strømforskyningen, men den er byttet uten at det hjalp. Noen som har tips til hva jeg kan gjøre for å feilsøke dette?

  2. Hadde noen spydd i min drosje hadde jeg avkrevd langt mer enn 800 kroner. For det første er det ikke min jobb å tørke opp mageinnholdet til folk, så bilen hadde blitt sendt til rens. Regningen der hadde kommer på rundt 3000 kroner, så må man også regne med tapt omsetning. Rundt 1500-4000 kroner alt ettersom når på døgnet jeg blir nødt til å parkere bilen.

     

    Og jeg hadde selvfølgelig ikke sent regning. Jeg hadde kjørt rett ned på kammeret hvis kunden hadde begynt å krangle.

     

    Heldigvis på mine 8 år som drosjeeier har ingen spydd i bilen min enda, men jeg har hatt et par tilfeller der noen har sølt øl i bilen. Begge tilfellene har kunden nektet å gjøre opp for seg, begge gangene har jeg kjørt ned på kammeret og politiet har avkrevd betaling fra kunden. Hva turen kom på (jeg slår selvfølgelig ikke av takstameteret mens kunden står der og krangler med politiet) + betaling for tiden jeg bruker for å gjøre ren bilen.

     

    Titt og ofte klør vi politiet litt på ryggen og når vi trenger det, klør de tilbake. En grei symbiose.

     

    Jeg er enig i at man skal gjøre opp for seg når man spyr ned arbeidsverktøyet til en ellers travel taxisjåfør. Det skulle bare mangle; taxisjåførene mister verdifull kjøretid og får den utrivelige jobben med å rydde opp etter folk som kke klarer å kontrollere inntaket sitt.

     

    Men jeg tenker samtidig at det er urimelig å bli konfrontert med en erstatningssum for noe man ikke helt vet hva koster før jobben er gjort. Sett i lys av at passasjeren med all sannsynlighet har promille virker det kanskje litt spekulativt å dra de ned på kammeret for å gjøre politiet til dommer i en sak hvor erstatningssummen er uklar, eller?

  3. En norsk telecom-operatør jeg jobbet hos hadde tre typer "objekter" tilordnet et mobilabonnement: bruker, juridisk eier og betaler. Verken bruker eller betaler kunne endre abonnementet uten at juridisk eier godkjente.

     

    Jeg vet ikke hvilken leverandør du bruker og hvordan deres rutiner rundt disse tre rollene er, men jeg foreslår at du henvender deg til kundeservice for å få hjelp av dem slik at fakturaen kan krediteres og sendes på nytt til riktig bruker/betaler.

  4. Selv om denne nok ikke er testet i norsk juridisk farvann kan denne artikkelen være både nyttig og inspirerende: http://24ways.org/2008/contract-killer/

     

    Det er mange som har brent seg på halvseriøse hobbyutviklingsprosjekter. Mitt beste råd vil være å ha klare avtalepunkt på hva som skal leveres når, hva som anses som avslutningen for oppdraget, hvordan og til hvilket tidspunkt betalingen skal foregå, hva som skal skje om betalingen uteblir og hvem som eier rettighetene til det ferdige produktet og kildekoden.

  5. Jeg har opplevd akkurat det samme, men med DNB forrige selskap. Min bonus ble redusert fra 75% 5. år til 70% 1. år når jeg flyttet over til Volvia, uten at det var grunnlag for det.

     

    Jeg leste ikke forsikringspapirene jeg mottok fra Volvia spesielt godt, og plukket ikke opp at bonusnivået ikke var der det skulle før jeg hadde et uhell med bilen mens den var forsikret i Volvia. Når jeg forsøkte å spole tilbake til DNB, trakk de bare på skuldrene...

  6. Steam har en utfordring i forhold til volum som de må løse før programvare skal bli en suksess. Mange indie-utviklere sliter fordi det i hovedsak er produktene som promoteres aktivt som får salgsvolum, mens resten "drukner". Det samme problemet kjenner vi jo igjen fra Apples app-store.

     

    Det er egentlig ganske synd, fordi det finnes mange gode programmer (og spill!) som fortjener langt mer oppmerksomhet enn hva de får nå.

  7. Siden jeg fant svarene på nettet tok jeg det for gitt at jeg skulle vinne. Så jeg kastet tastaturet, musen og musmatten for å gjøre plass til det nye utstyret. Nå sitter jeg her uten noe, og må si meg veldig overrasket over hva som har skjedd.

     

    Jeg er overrasket over at du klarer å poste innlegg uten mus, musematte og tastatur :p

     

    Grattis til vinnern

    • Liker 2
  8. Her finner du informasjon om salærsatsene: http://www.inkasso.no/dokumenter/Inkassosatsene%2001%2001%202011.pdf

     

    For meg ser det ut som om kravet du har fått inkluderer salærsats for krav til og med 2.500,- pluss purregebyr samt renter for forfalt betaling.

     

    Så lenge 1. gangs purring tydelig er merket inkassovarsel og har 14 dagers betalingsfrist kan kravet sendes til inkassoselskap for innkrevning. Da påløper salær i tillegg til purregebyr.

     

    Inkassoloven § 9. Inkassovarsel og betalingsfrist

     

    Før en inkassator kan sette i verk inkassotiltak, skal fordringshaveren eller inkassatoren

    a) etter kravets forfall ha sendt skyldneren skriftlig varsel på papir om at inkasso vil bli satt i verk, og

    b) i varslet ha gitt skyldneren en betalingsfrist som må ha løpt ut uten at beløpet er betalt.

     

    Fristen for betaling etter første ledd skal være minst 14 dager regnet fra det tidspunkt da varslet ble sendt. Betalingen skal anses å ha skjedd innen fristen dersom betalingsoppdraget er mottatt av bank innen fristens utløp.

     

    Hvis du ikke har fått denne purringen må leverandøren av den opprinnelige fakturaen bevise at purring er sendt ut og at den følger formelle krav for å kunne sendes over til inkassokrav.

     

    Skriv til inkassoselskapet at du har innsigelse på kravet grunnet uteblitt purring - da stoppes innfordringsprosessen. Henvend deg til den som opprinnelig skulle ha sendt deg purringen og etterlys denne.

     

    Hvis de kan bevise at purring er sendt ut er du pliktig til å betale enten du har fått den i postkassa di eller ikke. Du har tross alt hele tiden hatt den originale fakturaen å forholde deg til, med frister for innbetaling der.

     

    Hvis det går så langt er det beste du kan gjøre å forhandle med leverandøren om direkte innbetaling av det utestående beløpet med renter og gebyrer til dem mot at de dropper inkassokravet - i mange tilfeller er de opptatt av å få inn utestående pengebeløp så raskt som mulig, og salærsatsene tilfaller uansett inkassoselskapet.

  9. Hadde lignende problemer i fjor sommer når en entrepenør bygde over gata her hvor vi bor hvor det var støy fra pigging tidlig og sent.

     

    Disse var til god hjelp når vi klagde til utbygger:

    Bestemmelser om støy - forurensningsforskriftenes kapittel 5 om støy (lovdata)

    Veileder til forurensningsforskriftens

    kapittel 5 om støy

    Støyforskrift for Oslo (lovdata)

     

    Vegvesenet har egen "nabokontakt" for naboer i nærheten av sine byggeprosjekter som innlosjerer berørte parter med behov for særlig behov for hensyn. Hafslund burde helt klart hatt det samme. Hvis de ikke har det, kan du argumentere i forhold til Hafslunds sammfunnsansvarsprofil og true med å gå til pressen eller sende en sint mail til kommunikasjonsdirektøren.

×
×
  • Opprett ny...