Gå til innhold

Fahav

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fahav

  1. Når det kommer til DLD så siterer jeg Benjamin Franklin...

     

    "They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety."

     

    Og i tilfelle noen er rustne på Engelsken så er vel oversettelsen noe slik som;

    "De som kan gi slipp på grunnleggende friheter for litt midlertidig sikkerhet, fortjener hverken frihet eller sikkerhet."

     

    Og om argumentet skulle komme om bruken av ordet 'midlertidig' før sikkerhet så sier jeg bare at det eneste som er sikkert når det gjelder sikkerhet er at det er midlertidig..

  2. Jeg har enda ikke piratkopiert et spill (uten å ha kjøpt det først men måttet bruke piratversjon for at det skulle funke riktignok) og jeg var irritert, men villig til å vente på at det skulle slippes til PC.

     

    Men nå blir det piratkopiert, og jeg skal ikke ofre en krone til Ubisoft.

     

    Har ett forsåvidt stabilt nettverk hjemme, men det skjer jo at det faller ut en gang i blant.

    Og jeg spiller gjerne i 7-8 timer i strekk når jeg først setter i gang.

    Uaktuelt, selv om de implementerer stadige autosaves..

  3. @Masterfifty, det opplevde jeg i L4D1, men det var servern som ikke var oppdatert. (er ikke bare offisielle servere der ute)

     

    Ellers, det med 1$ = 1€ er selvfølgelig på trynet, og jeg er enig. Tenkte ikke på den i farten, men i min situasjon så må jeg kjøre i 30 min hver vei for å komme til en butikk som kanskje har spillet, så da er det akkurat det samme egentlig. Pleier å kjøpe spillene på kampanje da for å veie opp litt.

     

    Men det med å ikke like steam fordi du foretrekker å kjøpe spillet med en boks blir feil i mine øyne. Det blir som om jeg skulle si at fargen rød er stygg fordi jeg foretrekker sort.

    Men rød kan jo være en fin farge alikevell. (nei jeg fant ikke på noe bedre eksempel...)

  4. Det var da og noe å klage på, personlig synes jeg det hadde vært flott om steam kom preinstallert på min maskin.. Men siden det var en selvbygger så er det mindre sannsynlig.

     

    Men det hadde spart meg 5 minutter nedlasting tid.

     

    Hva er det egentlig som er galt med steam? konkrete grunner til å mislike det?

    Er delvis enig med Majjan, at det er ikke alt det kunne ha vært, men fortsatt et bra program.

  5. Joda, jeg ser nytten. Konsekvensen av å ha 4 er at jeg ikke får åpnet låste ting, da jeg ikke gidder bruke en plass på en rogue. Kanskje jeg tar med en rogue eller to på løpetur igjennom noen steder en dag for å rydde opp i låste ting :yes:

    Jeg løste det med å gjøre main min til rogue. Har 2 saves hvor jeg har gjort dette, i ene savegamet har jeg roguen som ranged, i andre har jeg den som backstabber.

    Ellers har jeg som regel Allistair, Wynne og Morrigan med meg i begge.

     

    I det savegamet hvor roguen er archer bruker jeg morrigan i kampene, til å kaste de spellsene jeg vil på de jeg vil.. Dette funker knall, fordi det er lettere å sette opp taktikker for andre classer enn dps mage. men når roguen er melee så styrer jeg den selv ford å komme bak fiendene og backstabbe og får ikke utnyttet Morrigan optimalt.

    Allistair er satt opp til å tanke/pådra seg agro, mens wynne er satt opp til å heale og holder 1-2 buffer oppe. (flere 'sustained' buffer, mindre mana :( )

     

    Men må si at archer rogue med bard/ranger specialisation er det som funker best for meg, med Morrigan som kontroll character og Wynne/Allistair som tank og healer.

    Dette kunne selvsagt ha funket med din egen character som mage eller warrior og, også bytte ut det som passer.. Men roguen var den characteren jeg følte jeg ville ha mest styring på talents/skills fra begynnelsen av.

  6. Noe info om hvilket panel som er brukt i disse skjermene?

    TFT-teknologi S-PVA

    Noen som har en formening om slike skjermer er bra til film? De burde jo gi et naturtro bilde med mer korrekte farger osv., eller?

     

    Nå er ikke jeg noe ekspert men tror film kommer mer ann på kontrast forholdet, og det synes jeg er litt lavt på denne

     

    Den har forøvrig 6ms responstid om noen lurer på det og.

  7. Jeg spiller selv flere MMO'er og har flere figurer (toons) i alle.

     

    Noen er menn, andre er kvinner.. Det betyr ikke at jeg løper rundt å later som jeg er en dame. karakteren er kvinne, jeg er mann...

     

    Saken med å spille kvinnelige karakterer i spill er at noen ganger passer det bare rett og slett bedre inn i karakterens historie. I tillegg så er det mindre forstyrrende, i et psykologisk syn, å ha en kvinnelig figur som løper rundt foran deg hele dagen* enn en mann, selv om det er piksler vi snakker om.

     

    * = den delen av dagen man spiller. noe som varierer fra dag til dag og person til person.

  8. En kamerat har kjøpt akkurat samme diskene, kjører de på samme raidkontroller, og brukte samme DVD plate til å installere som den ene platen jeg har prøvd med (prøvd 3 forskjellige og samme problem på alle). Men han har ellers annen HW enn meg.

     

    Dette får meg til å tvile på at det er iso filen.. platen kan jo ha fått seg en trykk såklart.. Skal svi ut en ny og teste når jeg kommer hjem.

  9. Hei Folkens.

     

    Håper virkelig på noen gode ideer her, har vært plaget med dette ganske lenge nå.

    Før jeg forklarer selve problemet lister jeg opp HW'n min i tilfelle det er noen kjente problemer (selv om jeg ikke fant noe på nettet)

     

    - Hovedkort: Asus P5E3 Premium WiFi @PN

    - Prosessor: Intel C2D Q9550

    - Minne: Kingston DDR3 8GB

    - Skjermkort: Gainward Radeon 4870 X2 (med 2stk Samsung 2494HM skjermer, 1 på DVI og en på HDMI)

    - Harddisker: 2x Crucial M225 SSD 128GB i raid 0 (ICH9R) (ny systemdisk)

    1x western digital raptor 300GB 10 000 rpm (gamme systemdisk)

    - DVD rom: Nec DVD brenner (gammel, husker ikke noe mer detaljer)

     

    Problemet mitt er følgende; Når jeg skal installere Windows 7 enterprise 64bit på SSD raidet, så tar det 5 minutter fra jeg starter fra DVD platen til jeg får opp språk valget. Deretter tar det nye 10 minutter før jeg kommer forbi beskjeden om at installasjonen starter. Så går det 20 minutter til før jeg har fått dekomprimert installasjons filene, deretter går de neste par stegene så fort at man kunne tro de ble hoppet over. Så henger maskinen seg når installasjonen skal starte maskinen på nytt.

     

    Når jeg har startet den på nytt manuelt så tar det 4-6 timer å gjøre det siste steget som er fullføring av installasjonen.

     

    Når jeg ble ferdig skulle jeg installere ATI driverne (catalyst 9.10) så gikk maskinen i blå-skjerm, og etterpå er det umulig å se noe som helst på noen av skjermene.

     

    En kamerat har kjøpt akkurat samme diskene, kjører de på samme raidkontroller, og brukte samme DVD plate til å installere som den ene platen jeg har prøvd med (prøvd 3 forskjellige og samme problem på alle). Men han har ellers annen HW enn meg.

     

    Takk for alle forslag.

  10. Som en ny (og stolt) SSD eier, har jeg prøvd å lete litt her etter måter å få det lille ekstra...

     

    Fant litt tweake info i begynnelsen av denne tråden, men jeg har ikke klart å finne mer enn det. Kanskje jeg er for utålmodig :p

    Men det jeg har funnet ut er at det jeg trodde jeg kunne om SSD'er er ingenting til sammenligning med de fleste av dere.

     

    Så mitt spørsmål/ønske er om en av dere kunne ha laget en post med en oppsummering av div. tweaks (gjerne sortert etter hva som er bra for boot speed, bruks speed, test resultater og levetid om mulig) for å hjelpe de av oss som ikke kan så mye, til nå, med å få oppleve den fulle ytelsen til disse diskene.

     

    I mitt tilfelle blir jeg å kjøre 2stk Crucial 128GB i raid 0 på en Intel ICH9R controller, med en W7 64bit installasjon. Med 8GB ddr3 minne, 2.8ghz quad core intel cpu, og egene disker (vanlige HDD) til lagring og det meste av spill og programmer.

    (kjører 128GB disker fordi jeg fant ut at du ikke får den samme lese/skrive ytelsen på 64GB versjonen)

     

    På forhånd takk.

  11. Jeg har bestilt meg 2stk av 128GB versjonen fra datakjeden nylig, de lå ute der for 1350 kr en liten stund.

     

    Skal sette dem opp i raid 0.

     

    Men spørsmålet mitt er; ville det ha vært bedre å kjøpe intel sine med tanke på prisen jeg betalte for disse? Pris/ytelse tenker jeg på da.

     

    Og om man skulle ha de beste SSDene på ca 120GB, uten å tenke så mye på pris, hva ville valget ha vært da?

  12. De kunne ha fjerna samtlige knapper for min del, kombinert adresselinja med tabs linja, og gjemt meny linja bak en knapp på slutten.

     

    Med addonsene keyconfig og speeddial + en mus med 'frem' og 'tilbake' knapper på siden er det alt du trenger.

     

    Slik bruker jeg firefox:

    - Har bytta snarveien til hjemmesiden til ctrl+h med keyconfig.

    - Har bytta hjemmesiden til speeddial, hvor jeg har de 29 sidene jeg bruker mest + google. (bruker ca halvparten av dem daglig eller oftere så det er mer enn nokk for meg. men du kan ha 100 sider der om du vil.)

    - Ved surfing så starter jeg på en side, trykker ctrl+h når jeg er ferdig, bruker musa til å trykke på neste, osv osv.

    - Inne på sidene (f.eks HW) så trykker jeg meg inn på en sak, leser den, bruker tilbake knappen på musa.

    - Kan også trykke ctrl + tallet på siden som ligger i speeddial for å åpne den i en ny fane, eller bare ctrl + t og bruke musa.

     

    Takket være dette oppsettet bruker jeg aldri noen av knappene i toppen, og adresse linja max 2 gang i måneden i snitt.

    Veldig lettvint og kjapt.

  13. "Skal vi fjerne alkohol og tobakksavgiftene?"

    "Bør skattenivået halveres?"

    "Bør undervisningssektoren få mer penger fra staten?"

    "Bør vi bruke 100 milliarder på bedre veier de neste 5 årene?"

    1. Nei.

    2. Egentlig ikke.

    3. Litt. Men bedre fordeling av resursene og litt bedre planlegging hadde nokk ikke vært en dårlig start.

    4. JA, herregud ja ! Ta deg en road trip nord (nordland og nordover) i ferien så skjønner du. Virker som hele veiavgifta man betaler går rett til Oslo og/eller ut av landet.

     

    On topic:

    Det samme kan nok sies om digg og reddit. Avstemninger er ikke et godt virkemiddel for å rangere saker objektivt.

    Helt enig med deg her, men det er vel ment som et virkemiddel for å rangere saker etter brukernes interesse. Personlig bruker jeg ikke digg noe særlig, så vet ikke helt hvordan det fungerer i praksis.

  14. Oversettelsen er vel strengt talt 'worm' - 'mark'.

    Joda ordboka sier også at det kan funke på 'orm', men det er en noe mer uvanlig oversettelse (Orm blir som regel 'serpent' eller 'snake') og er også feil i denne situasjonen da disse søte men smått aggressive typene ikke er ormer.

×
×
  • Opprett ny...