Gå til innhold

gas62

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gas62

  1. Her var det en del uklarheter som bør rettes opp:

    - "Etter at Donald Trump & Co bestemte av de ikke lenger fikk bruke Google Services": Her henviser "de" til Huawei, som ikke er nevnt før mye lenger ned i artikkelen.

    - "Xiaomi har ikke gjort det Apple satte i gang og som Samsung var raske til å følge. De legger ved en lader når du kjøper telefonen." Har Apple og Samsung *begynt* å legge ved lader?

    - "Grunnen er selvfølgelig at de har så mange piksler å ta av på hovedprosessoren". Det er vel på sensoren det er piksler, ikke på prosessoren?

  2. Jeg jobber med 3D grafikk.  Når det snakkes om det som på engelsk heter "orientation", er det flere av mine kolleger sier "orientasjon", mens jeg mener det riktige ordet er "orientering".  Eksempel: "Hva er normal orientering/orientasjon på dette objektet?"

     

    Er "orientasjon" i det hele tatt et norsk ord?

  3. Hvis du bruker tynne lag (under noen mm) blir ikke epoxyen mer enn lunken (langsomtherdende epoxy er både sterkere og utvikler mindre varme enn hurtigherdende). For å øke styrken betraktelig, kan du ha på ett eller flere lag med tynn glassfiber som du "maler" fast med epoxyen. Glassfiber koster nesten ingen ting hvis du kjøper f.eks. fra HobbyKing, f.eks. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__10905__Glass_Fiber_Cloth_450x1000mm_18g_m2_Super_Thin_.html

  4. noen som vet om et Geo Tag app, ikke for bilder. som jeg kan lagre minn posisjon på et kart.

     

    trenger enn som virker over hele verden siden jeg reiser mye.

     

    hadde hvert moro og sett på et kart hvor jeg hadde hvert på slutten av året

     

    Jeg har Sygic på min S3. Applikasjonen er gratis, men du må betale for kartene (du kjøper de du trenger). Hvis du ikke har brukt for bilnavigasjon, er det mulig du klarer deg med bare applikasjonen. Applikasjonen lagrer hvor du har vært på .kml-filer, så du kan se i Google Earth osv.

  5. Takk, Mreinha :)

     

    Da har jeg altså laget noen større hydrofoils:

    post-214279-0-03199200-1343240957_thumb.jpg

     

    Nå lager jeg god lukt i huset med gelcoat. pga mangel på pensel må jeg handle dette i morgen, resultatet ble derfor ikke noe særlig ved bruk av papp til å "sparkle" gelcoaten futover, trodde at gelcoat hadde mer tannpasta-konsistens og ikke som maling... Det er godt at det kan pusses ned og legges et nytt lag. Jeg må nok ha et par tre lag med gelcoat for å få det bra uansett... :)

     

    post-214279-0-20570000-1343240976_thumb.jpg

     

    Som du ser litt til venstre i bildet testet jeg også om man kunne ha gelcoat på xps, men det går tydligvis ikke... :(

     

    Kanskje hvis jeg legger på teip, deretter gelcoat? - spørs om teipen holder seg...?!?

     

    Bruk heller epoxy enn gelcoat. Epoxy spiser ikke opp isoporen. Jeg vet flere som bruker lamineringsepoxy fra Biltema i fbm. modellfly: http://biltema.no/no/Bat/Kjemikalier/Polyester-og-Epoksy/Lamineringsepoksy-252134/

     

    Alternativt kan du ha epoxy og tynn glassfibermatte på utsiden av isporen, og når det har herdet kan du fjerne isoporen ved hjelp av aceton.

    • Liker 1
  6. Mulig det er spurt om før også, men vet noen om et sted der man kan skaffe det originale bakdekselet til s3?

    MyTrendyPhone har.

     

    MyTrendyPhone er vel fra utlandet. Fra websidene: "Alle våre varer til Norge blir sendt fra Danmark, og vi gjør oppmerksom på at norske kunder kan bli nødt til å betale toll og MVA på alle forsendelser med en vareverdi på mer enn 200 NOK. Norske kunder betaler derimot ikke dansk moms."

     

    Typisk må en også betale et gebyr på rundt 150,- i tillegg, så da blir det fort mye dyrere enn en hadde tenkt.

    Jeg betalte ikke noe gebyr på 150kr. Jeg fikk sendt et deksel fra de, som kom rett i postkassen.

     

    Da var du heldig. Jeg kjøpte i fjor et USB tastatur, fra MyTrendyPhone for 243,- + frakt på 34,-. I tillegg måtte jeg betale 179,- i MVA og gebyr når jeg hentet pakken på "Post i butikk" (dvs. gebyret var da ca. 110,-).

  7. Mulig det er spurt om før også, men vet noen om et sted der man kan skaffe det originale bakdekselet til s3?

    MyTrendyPhone har.

     

    MyTrendyPhone er vel fra utlandet. Fra websidene: "Alle våre varer til Norge blir sendt fra Danmark, og vi gjør oppmerksom på at norske kunder kan bli nødt til å betale toll og MVA på alle forsendelser med en vareverdi på mer enn 200 NOK. Norske kunder betaler derimot ikke dansk moms."

     

    Typisk må en også betale et gebyr på rundt 150,- i tillegg, så da blir det fort mye dyrere enn en hadde tenkt.

  8. Jeg bruker Google Listen til å laste ned og høre på Podcaster. Med min HTC Desire kunne jeg bruke knappene på mitt Jabra BT620s bluetooth headset til å pause avspillingen. Dette fungerer ikke med min nye Samsung Galaxy S3. Lyden fungerer fint, og jeg kan ta i mot samtaler med å trykke på en knapp på headsettet. Pause-knappen fungerer også i musikkspilleren som fulgte med Samsung Galaxy S3.

     

    Er det noen som har et tips om hvordan jeg kan få pause knappen til å fungere i Listen? Sannsynligvis er det A2DP pause/play-signalet som må sendes til riktig applikasjon.

  9. Nede i 55% batteri etter ca 8 timer ute av laderen, og jeg har kun sendt 5-10smser. Gøy.

     

     

    Lurer på om det er noe kluss med den nye oppdateringen, for etter den kom så er batteriet MYE dårligere på min telefon. Nå holder den ikke mer enn halve dagen under normalt bruk der den holdt gjennom en hel dag.

     

    Jeg har heeelt motsatt erfaring, etter oppdateringen har batteritiden gått opp... Over helgen var jeg oppe i 3 døgn, da uten exchange pushmail (men med gmail) og ikke mye bruk, men allikevel, ikke dårlig det...

     

    /Espen

    Jeg lurer på om den dårlige batteritiden etter siste oppdatering faktisk kan ha noe med Exchange sync å gjøre. Når jeg ser på Battery Graph for de siste døgnene, ser jeg at jeg stort sett god battertid når jeg har vært hjemme, men dårlig når jeg er på jobb. Jeg har Exchange sync på hele tiden, men muligens det fungerer på en annen måte når jeg er direkte tilknyttet lokalnettet der Exchange-serveren står - bare spekulasjoner foreløpig...

  10. Men over til noe helt annet, spørsmål til trådstarter, er problemet at blitsen ikke spretter opp når du trykker på blits-knappen? Det er nemlig ett velkjent problem med alle Canon EOS-kameraer med innebygd blits, helt tilbake til filmens dager, og skyldes at en mikrobryter i blitsskoen som skal detektere om du har montert ekstern blits eller ikke har størknet. Finnes mye info om hvordan du kan fikse dette selv på nettet, se bla. her, jeg fikset dette på min egen 400D uten problem.

     

    Blitsen spretter opp som den skal, og det virker også om den lades opp et øyeblikk før lukkerhastigheten endres til 1/60 sekund. Det kommer imidlertid ikke noe blink når jeg trykker ned utløserknappen.

     

    Jeg kan ikke se noen tegn på deformasjoner eller andre fysiske skader.

  11. Jeg har prøvd/prøver to som jeg kan anbefale. Copilot og Sygic. De er litt forskjellige men fullt brukbare begge to.

    Kan skyte inn et 3. forslag som ikke anbefales å bruke tid på å prøve...

     

    Jeg har prøvd Mapdroid, basert på OpenStreetMap...

    Anbefales IKKE, det mangler både store og små veier, kystlinjen er meget unøyaktig (ikke oppdatert på leeenge, langt værre en kartet på nett, fjorder mangler, veier går ute i havet, stedsnavn osv mangler...

     

    Det fungerer fint om du skal bevege deg i Oslo sentrum eller andre steder innenlands hvor noen har jobbet mye med Kartet, men til generelle turer med bil eller til fots er det helt ubrukelig...

     

    Det er gratis, men det er ikke brukbart til noe... :thumbdown:

     

    Noe av poenget med OpenStreetMap er jo at den enkelte kan bidra til å forbedre kartene. Når du har HTC Desire, kan du laste ned AndNav2 eller Vespucci. Oppdager du områder der OpenStreetMap ikke har god nok dekning, kan *du* forbedre kartene der det trengs.

  12. Jeg hadde vært litt skeptisk til denne selgeren: Han har pr. dags dato ingen feedback. Generelt er det tryggere å kjøpe fra noen som har gjort mange salg, og som har høy prosentandel (>99%) positiv feedback.

  13. Tok ut telefonen fra laderen i dag klokken 11:30 (fullt batteri), og nå klokken 15:15 fikk jeg beskjed om at det var kun 14% batteri igjen og best å lade den. hehe. Har personalisert hele mobilen og spilt en del, men den holdt ikke mange timene med det. Som flere har sagt tidligere blir muligens bat-kapasiteten bedre etter noen ladninger.

     

    For å få en oversikt over *hva* som har brukt batteri, kan du legge "Battery use" på Home screen (eler i en mappe): + -> Shortcut -> Settings -> Battery use

×
×
  • Opprett ny...