Gå til innhold

Crathes

Medlemmer
  • Innlegg

    89
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Crathes

  1. - Aldri sett bruktspill til halve prisen av hva en ny versjon koster, som oftest bare ~50/100,- lapp billigere. Enkelte spill har jeg faktisk sett selges nytt og brukt til samme pris.

    - Dette argumenterte TB i sin siste video på også, men jeg skjønner ikke hvor dere har dette fra. Alle spillbutikker jeg har handlet i har ansatte som kun står bak kassen og puncher inn ordren. Aldri opplevd å få pushet på meg en brukt versjon av spill noen gang.

     

    Jeg sa halve prisen for å sette det litt på spissen, men poenget mitt er fortsatt gyldig Kjøper du et spill til 600 når du kan kjøpe samme greia for 500 eller 550?

     

    Du har litt rett i det du sier ettersom jeg kun har opplevd det én gang i Norge, men da jeg var i England i fjor ville de veldig gjerne selge bruktspill.

  2. Men du tar så feil.

    Bruktsalg stimulerer salg av nye ubrkte spill. Folk bytter inn gamle brukte mot nye ubrukte. De fleste bruktspilla som selges er eldre titler, hvis ubrukte ekvivalent allerede er satt ned i pris -gjerne fler ganger. Utgiverne tjener lite på lavprisede ubrukte spill.

     

    Samtidig er det det faktum at det ikke går an å leve av å selge ubrukte spill. Utgiverne stikker av med mesteparten, mens butikkene sitter igjen med typisk 50 til minus (-) 50 per spill (i prisklassen 600 NOK). De må få leve av noe. Lønninger, strøm og lokaler skal også betales.

     

    Det er mulig at noen bruker sine game spill for å kjøpe seg nye, men det er også mange som kjøper et nytt spill og selger det tilbake så snart de har sett seg ferdig med det. Når nestemann da kommen inn i butikken og kan velge å kjøpe et 2 måneder gammelt spill til halve prisen av det det samme spillet koster ubrukt er det vel åpenbart hva han velger å kjøpe? I mange spillbutikker selger de bruktspill slik på en veldig aggressiv måte: En kunde kommer til kassa med et nytt spill han vil kjøpe og blir spurt av betjeningen om han ikke heller vil kjøpe det mye billigere. Kunden sier så klart ja og spillbutikken tjener seg rik mens utvikerne ikke får se noe av disse pengene.

     

    Jeg fikk det kanskje til å virke som at jeg sympatiserer med de store utgiverne, men det gjør jeg definitivt ikke. De er også velig skadelige for spillbransjen, mener jeg. Jeg sympatisrer derimot sterkt med utviklerne.

     

    Men å si at spillbutikkene ikke tjener penger på å selge ubrukte spill (noe jeg er usikker på om faktisk stemmer) og derfor fortjener å selge bruktspill som utviklerne ikke ser en eneste krone av synes jeg blir feil.

     

    Hvis du ønsker ren digital distribusjon ber jeg deg se til Activision og hva de kan gjøre. De tar 70$ for konsollutgaven av CoD og 60$ for PC- utgaven. Fordi de kan. Og ikke tro at butikkene får noe av den kaka. De er stuck med samme elendige avanse.

    Hvis vi får ren digital distribusjon blir det monopol- situasjoner. Da vil utgiverne gjøre som de vil (tjene penger). Da tar det ikke lang tid til alle konsollspill koster 700. Se på Xboxbutikken. Eldgamle spill koster fremdeles 60$.

    Fordelen med at dette skjer er at det tvinger fram et krasj i markedet. Da får vi kanskje mulighet til å starte på nytt, uten profittorienterte utgivere (i begynnelsen). Kanskje tilogmed noen som driver med det fordi de er glade i spill.

     

    Grunnen til at spill koster så mye som du sier, selv på nett, er at spillbutikkene truer utgiverne med å ikke lagerføre spillene deres hvis prisen på nett ikke er den samme som prisen i butikken. De har fortsatt en stor nok andel av salgene til en utgiver til at dette er noe de må føye seg etter.

    Monopoltilstandene du snakker om er jeg enig i at raskt kan komme til å oppstå, men jeg tror de også relativt raskt ser at de enten må sette ned priser eller selge spillene sine hos andre digitale distributører (f.eks Steam) nettopp fordi folk kan få tak i veldig gode spill (som ikke er AAA spill, og derfor ofte står utenfor monopolsituasjonen) hos andre distributører. Digital distribusjon vil senke prisene på spill, og det vil gjøre det lettere for små spillutviklere å lykkes.

    Sånn miljøet er i spillbransjen nå er det nettopp hos disse små spillutviklerne nesten all nyskapning innenfor mediet skjer. Store utgivere tør ikke satse på å lage "banebrytende" spill fordi de paralyserer seg selv med å spytte inn enorme summer i alle spill som utvikles i deres navn.

    • Liker 1
  3. En liten kommentar om dette med bruktspill:

     

    I mange år har spillforhandlere tjent seg søkkrike på å selge bruktspill. De trenger stort sett aldri å returnere en eneste liten bit av kaka til uviklerne eller utgiverne av spillet. For store utgivere som EA og Activision er dette surt fordi de går glipp av mye penger, men for små utgivere og enda mindre utviklere kan dette rett og slett være farlig.

    Piratkopiering er én ting, men hvis du er en av dem som går i butikken og kjøper bruktspill og føler du bidrar til spillbransjen tar du nok dessverre feil. Det er stort sett alltid de store spillforhandlerne som påtvinger ting som preorder-bonus og slikt, de har VELDIG mye makt i spillverden. Det eneste de bryr seg om er å tjene penger og å få mer makt innenfor sitt marked, og det eneste du gjør ved å kjøpe bruktspill fra dem er å gi de nettopp dette.

    Jeg ser heller at vi beveger oss mot ren digital distribusjon.

    Men jeg må si at jeg er enig i at det burde være mulig for venner og bekjente å selge hverandre spill de er lei av.

  4. Hei

     

    Jeg fikk min kopi av Skyrim i går, og installerte det med en gang. Jeg begynte å spille så snart det var klart og ble overrasket (og veldig fornøyd) over at det kjørte helt greit på PCen min (en Acer 4820TG). Når jeg stod opp ved middagstider i dag etter en lang natt(kan du tenke deg hvorfor natten ble lang?) og skrudde på spillet ble jeg skuffet når spillet ikke lenger var spillbart på grunn av lav FPS. Det var ikke EKSTREMT lav fps, men spillet lagget nok til at det var VELDIG plagsomt, og det var umulig å treffe noe som helst fordi musa hang etter(noen ganger ble heller ikke museklikk registrert.

     

    Jeg har opplevd dette flere ganger tidligere, og har ikke klart å fikse det (Skjedde med Fable 3, Divinity 2, the witcher m.m). Siden det nå skjedde med et spill jeg har gledet meg til i ÅREVIS fikk jeg nok. Derfor har jeg kommet hit for å sladre til dere.

     

    Har dere noen som helst peiling på hva som skjer?

  5. Jeg søker om tilgang på RP serveren når den kommer opp.

    Jeg har ikke spilt noe særlig MPRPG spill, men storkoser meg med SPRPG som:

    Elder Scrolls spillene

    Fallout 3 og NV

    Gothic 3 og Arcania (ikke veldig gode spill, men uansett...)

    Mass Effect 1 og 2 (og så klart 3 når det kommer)

    Dragon Age

    og mye mye mer.

     

    På serveren kan jeg bidra med hva det skal være. Jeg kommer til å delta aktivt, men forbeholder meg retten til å prioritere RL ting over serveren :p

    Jeg vet ikke hvilken rolle jeg vil spille enda, men det regner jeg med at jeg finner ut av om en stund.

  6. Isbilen:

    Selv om midtøsten fortsatte med store vitenskapelige framspring i "mørketiden" kan du ikke si at sprangene ikke hadde vært utrolig mye større dersom europa og midtøsten samarbeidet i stedenfor å dra på korstog og krige mot hverandre.

     

    Også er det ikke akkurat landene i midtøsten mesteparten av vitenskap blir gjort heller da. Selvfølgelig gjør de noe, det gjør alle land i verden. Mesteparten av vitenskap kommer fra ateister, kristne og buddhister.

    I denne settingen blir det argumentet der helt ugyldig ettersom islam, kristendommen, hinduismen, buddhismen osv. aldri hadde eksistert.

×
×
  • Opprett ny...