Gå til innhold

leafmaybe

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av leafmaybe

  1. Jeg skal snart tegne en avtale med totalenterprenør for helrenovering av badet. Det som plager meg litt at jeg blir sagt at jeg må velge møbler og slikt som dusj-opplegget, kran, servant og toalett, omtrent med en gang på grunn av leveringstider. Arbeidene skal ikke begynne før om to måneder.

    Jeg trodde at så lenge rørene og koblinger og elektriske er ferdig og stikker ut av vegg og badet er flislagt, så kan man sette alt av servant, dusj, mm helt til slutt? Slik som det ofte gjøres når man skal gjøre om på badet som ikke ellers krever nedriving?

    Er det noen som har erfaring med slikt? Hadde spart meg mye bry om jeg hadde to måneder på å velge stil og den slags, når jeg først skal ut med over 300K for selve arbeidet?

  2. Jeg driver og henter tilbud fra forskjellige rørleggerfirma i forbindelse med renovasjon av badet. De jeg har fått tilbud av spesifiserer i listen ting som "toalett"  og "skap" nevnt uten særlig detaljer som modell og prisene virker å være 10 ganger høyere enn selve toalettet kjøpt i en butikk eller på nett f.e. Siden det samme tilbudet har lengre ned nevnt eksplisitt "Installasjon av toalett", så tenker jeg at førstnevnte er faktisk selve toalettet.

    Er det hensiktsmessig å få velge materiale selv og er det en greie? Virker ellers som et helt sinnsykt "påslag" på materiale?

    Har aldri renovert selv, men stusser jo over noe så åpenbart -- med mindre jeg leser dette helt feil?

  3. Takk for alt råd. Jeg bør nevne at denne leiligheten er ikke ideel for meg personlig -- synes jeg bor litt for nærme bilveien og lydisoleringen synes jeg er dårlig. Bygget er fra 1948 så det er nok derfor. Mulig at en familie vil finne leiligheten mer attraktiv pga beliggenhet (noe sentralt i Lillestrøm) men støyet forstyrrer meg mest. Det at leiligheten er for stor for meg er bare enda en grunn, men støyet var det som fikk meg til å bestemme meg å flytte ut.

    Så valget står mellom salg eller utleie. Jeg kommer ikke til å flytte tilbake. Å leie ut er vel da ikke helt aktuelt? Kan det være finansielt gunstig allikevel, frem til jeg selger? Eller selge med en gang? Jeg stiller meg tvilende til at prisen vil vokse på akkurat denne leiligheten, pga byggalder og standard i forhold til mye annet som er nyere i Lillestrøm. Husk at den er allerede verdt nesten tre ganger det jeg betalte for den i 2006.

  4. Hei godtfolk,

    Jeg greier ikke å bestemme meg for om jeg skal selge min 3-roms på 70m² jeg har eied i Lillestrøm i 15 år snart eller om jeg skal leie den ut. En ting er i hvert fall sikkert -- jeg skal flytte ut av den fordi den er for stor for meg i dag, det føles som sløseri selv om min økonomi tillater meg å nedbetale fint på lånet på den samt fellesutgifter for totale månedlige utgift på 9K. Kjøpte denne leiligheten for 1,35 millioner i 2006 og nå kan den stilles ut for kanskje 3,75 millioner, give or take. Huslånet utgjør per i dag ca 1 million (av 1,35 jeg lånte -- 100% av kjøpesummen den gang som første gangs boligkjøper).

    Primært lurer jeg veldig på om det er bedre å selge den og kjøpe noe annet som jeg skal leie ut, eller leie ut denne. Jeg antar at utleieverdien er den samme i begge tilfellene.

    Grunnen til at jeg spør er fordi jeg greier ikke å se hva som er bedre rent økonomisk, men jeg mistenker at det er forskjell.

    Noen som kan gi litt råd rundt dette? Takker på forhånd.

  5. Plugget inn de hvite vanlige pluggene med mikrofon som fulgte med en iPhone 4 jeg har, gjennom DualShock gamepad'en. Systemet skjønte at det var et "headset" koblet til, via gamepad. Men jeg får ikke noe lyd gjennom mikrofon til systemet, bruker "Adjust microphone settings" menyen for å se om stemmen min kommer inn. Bryr meg ikke om lyd i ørene, da jeg foretrekker lyden jeg får via to gulvstående høyttalere som fungerer utmerket. Vil bare bruke tale i spill.

    Noen som kan anbefale en mikrofon de vet fungerer? Regner med at det er best om den går inn i gamepad'en og ikke selve PS4 da jeg sitter minst et par meter unna sistnevnte.

    Må være en som ikke er "omni-directional", i og med at det vil komme en del lyd fra PS4 gjennom høyttalerne, heller enn som bare tar inn stemme fra umiddelbar nærhet eller retning.

    Det må gjerne være plugger hvis det er det som tilbys, men øreklokker (on-ear og over-ear) vil ikke fungere da jeg må sikkert ha de på for å få bruke mouthpiece'n og da vil jeg ikke høre noe fra rommet rundt.

    Anybody?

    Hører at Playstation er vrien på hva av utstyr den aksepterer, selv for perfekt fungerende enheter. Vil ikke kjøpe feil...

  6. Jeg kan skaffe meg enten RF-15 eller RF-35 modellene, som er noe gamle modeller -- fra 2004, eller gå for RF-62 II modellen som er fra 2010.

     

    De er gulvstående alle sammen, og ligner veldig på hverandre på papir, bortsatt fra at basselementene er på 5,25" på RF-15 (smaleste modellen), 8" på RF-35 (tyngste og bredeste), og 6,5" på RF-62 II (midt imellom).

     

    Spiller ikke mye rock på høyt volum akkurat, er ute etter nøyaktighet, hører mye på elektronisk musikk og mye annet og, bare lite rock (selv om det forekommer). Høyttalerne skal stå i et rom på ca 22kvm, koblet til SONY STR DN 1080 surround receiver, etterhvert med et center høyttaler tenker jeg, men stereo for nå.

     

    Noen som har erfaring med disse modellene, som kan anbefale den ene framfor de andre? Jeg kan skaffe meg RF-15 for halvparten av prisen til de andre, RF-62 II og RF-35 vil nok koste meg likt, 3-5000 per par. Kjøper bruktvare.

     

    Specs:

    http://images.klipsch.com/RF15_635042119143000000.pdf

    http://images.klipsch.com/RF62IIcutsheet_635042119199010000.pdf

    http://images.klipsch.com/RF35_635042119157900000.pdf

  7. For å være ærlig, så tenker jeg at den prisen ikke var så hinsides gal. Hvor mange timer per dag dreier det seg om? Man får vel med seg noen bøker og litt sånn hjem også tipper jeg. Har vært på utkikk etter sånt selv og har ikke funnet noenting. Har vel lest noen steder at NAV Har noe, men har ikke funnet noe sted å melde meg på. Tenker det kanskje er mest beregnet på de aller svakest stilte i samfunnet.

     

    La oss si 6 timer per dag. 18 timer totalt. 7000 / 18 = 388 per time. Ikke billig, men man får jo da profesjonell opplæring, ballast man tar med resten av livet.

     

    Ellers tenker jeg at du kan heller bruke Google og lese deg opp. Jeg finner veldig mye fin informasjon på nett.

     

    Problemene mine rundt matlaging starter med lommeboka. Hadde mat vært gratis, så hadde jeg eksperimentert og testet ut nye oppskrifter hele tiden. Men det koster penger. Så man er forringet til å eksperimentere med matvarer og oppskrifter innenfor ens budsjett"område".

     

    Å prøve seg på elaborerte karrioppskrifter med 20-30 ingredienser blir umulig når man må handle inn så mye forskjellig.

     

    Ser den. Jeg synes ikke nødvendigvis prisene er så himla høyre -- det er faktisk 6 timer per dag, ja. Jeg har da brukt Google og mye annet av nettsteder med oppskrifter og slikt, det er bare at jeg føler at jeg har aldri fått inn opplæring på "do's and don'ts" på kjøkkenet, og ting jeg nevnte -- sausbaser mm. Noen av de jeg kjenner som er kokk kan vippe ganske kompliserte retter på nærmest minutter, og ikke minst, erstatte ingredienser når de ikke finner noe i kjøleskapet. Det nivået er det jeg egentlig vil frem til. Jeg kan bake brød etter oppskrift, men jeg aner da ikke hva vil skje hvis jeg erstatter hvetemel med rug osv (ja, man kan alltids prøve!).

     

    For øvrig, uten å vite helt hvor mye matbudsjett du snakker om, jeg har ikke hatt store problemer med å handle nok til en rett. Som også nevnt her, noen av de multikulturelle butikkene har absurd lave priser -- jeg har kommet hjem med to poser full av råvarer og betalte under en hundrelapp. Men det er også som oftest kun vegetariske varer, da.

  8. Hei folkens,

     

    Jeg er ute etter å lære meg de grunnleggende teknikkene for matlaging. Tilberedning av kjøtt og grønnsaker, de fundamentale sausbaser, koke- og steketeknikker, og alt annet som kan tolkes som "fundamentalt" matkunnskap som går på tvers av de forskjellige verdenskjøkken (til den grad det er mulig).

     

    Jeg er mer enn kapabel å steke et speilegg og lage en middag til meg selv men har savnet å kunne litt god gammeldags teori bak. Føler at jeg får hentet ut mye av et slikt kurs.

     

    Så at hos Kulinarisk Akademi så koster det rett under syv tusen norske korner for et tre dagers kurs. Er det slike priser man skal forholde seg til?

     

    Noen som kan anbefale en slik "minikokeskole" som er kanskje litt billigere?

     

    Gordon Ramsey har en Masterclass på nett, lurer på om det kan ertsatte et kurs?

  9. Hallo.

     

    Jeg kjøpte en Asus PA249Q for noen uker siden men returnerte denne pga lyd som kom fra skjermen. Fant ut at det er et modell-problem, og ikke nødvendigvis isolert kun til skjermen jeg kjøpte.

     

    Noen som har erfaringer med denne eller andre modellene i samme familien - altså ProArt?

     

    Jeg synes fargene var fine på de, synd at lyden ødela det hele, men kanskje er det faktisk ikke alle som opplever det, eller at 27-tommeren ikke har det problemet?

     

    Er du fornøyd med skjermen? Lager den lyd? Det rapporteres også at noen løste problemet på sin skjerm uten at de går videre inn på hvordan de har gjort det.

     

    De skjermene har fått mye skryt for bildekvalitet altså, spesielt i forhold til prisen.

     

    Takk for svar.

  10. Ok, takk for svar! :)

     

    Jeg kjøpte Asus PA249Q, som du lenket til ovenfor. Skjermen er helt fantastisk og fargene er det ingenting å si på. Vel å merke jeg har IKKE en colorimeter og/eller spectrofotometer eller hva det heter, men tok en "raskere" sjekk i sRGB modus med sRGB bilder, gjerne slike gråtone-bilder som viser banding-artefacts osv.

     

    Problemet med skjermen er at den lager LYD, i 20kHz frekvens ca - altså en nesten ikke hørbar lyd, for de fleste. Men jeg hører den, og det er distraherende og irriterende. Your mileage may vary.

     

    Returnerte min skjerm, med tåre i øyekroken. Skjønner ikke at ASUS gjorde den tabben. Håper da at de som kjøper skjermen ikke hører lyden. Det er snakk om dette problemet andre steder på nett, så ingen isolert sak, denne.

     

    Plugger du noe inn i USB huben til skjermen, får du ENDA MER lyd, og denne gang er det vesentlig mye lettere å høre, for de aller fleste vil jeg tro.

  11. Takk for svar, folkens.

     

    Har ikke tenkt pris enda...

     

    Trenger faktisk dette mest til film, og spesielt talekanalen, for med stereoen jeg har nå er det triste saker. PS3 mixer selvsagt 5.1 ned til stereo, men det duger ikke for tale etter min mening.

     

    Så det må være en surround-DAC, men den trenger ikke dekode Dolby/DTS, det gjør PS3. Så den må ta inn PCM og ha utgang for 5.1 lydoppsett.

     

    Det hjemmekinoanlegget så ikke så verst ut, og det var BILLIG.

     

    Var i utgangspunktet interessert i om det fantes rene DAC produkter, uten alt det man putter inn som gjør det til en receiver.

  12. Har PS3 men ingen lydanlegg bortsatt fra kilden (PS3) via HDMI inn i TVen sammen med bildet. Da får jeg 2.1 lyd tenker jeg. Det er selvsagt ganske så labert med tanke på film som leveres i 5.1 Dolby og/eller DTS. Og det høres akkurat like ille ut - skiller nesten ikke tale på film.

     

    Så da tenkte jeg å skaffe meg noe som jeg kan plugge HDMI kabelen inn og føre ut vanlig analog (forsterket) lydsignal til 5+1 høytallere jeg skal skaffe.

     

    Jeg har skjønt at det er en receiver jeg skal ha.

     

    Det som skremmer meg litt er flesteparten av disse hvis ikke alle som en, har skikkelig "bloat" med funksjoner jeg aldri kommer til å trenge. Er det normalt?

     

    Jeg trenger vel i prinsippet bare funksjon der man tar lyd-delen av HDMI signalen som kommer inn, sender denne gjennom en form for DAC, og sender videre til høytallerelementer. Er alt det andre man får med en receiver å påregne som forventet, eller finnes det anlegg som kun gjør det jeg trenger?

     

    ER vant med modulæritet med f.e. PCer, der man utvider funksjonalitet modul for modul, men ser at hjemmekinofronten gir stor F i denne tankegangen. Greit nok, men altså, er det en receiver jeg skal ha, og har jeg ikke andre muligheter? Søk på "HDMI 5.1 DAC" viser ikke mye, men bl.a. følgende som var jo interessant:

     

    http://www.ambery.com/hdautorcasts.html

     

    Er det vits med slikt, eller er det bare å handle en bra 5.1 receiver?

  13. Dette var jammen noe du hadde peiling på.

     

    Kun ut i fra min erfaring med Eclipse, ltsatool (http://www.doc.ic.ac.uk/ltsa), Astah Community Edition, Violet UML Editor og et par-tre andre Java programmer jeg må bruke fra tid til annen. Selv om JVM optimiserer aggressivt, og kompilerer kildekoden til instruksjoner for CPUen, ser det ut at under kjøretiden skjer det noe bak kulissene som bruker mer energi enn nødvendig. Må sies at det er ingenting i Java som skal kreve høyere energiforbruk enn programmer skrevet og utført på en annen måte (Spotify f.e. vet heller ikke mye om hva idle vil bety for brukere), men godt mulig Oracle/Sun har bare ikke tenkt over dette særlig mye. Den tid den sorg?

  14. Største problemet med Java i dag etter min mening er at Java applikasjoner og Java selv er ikke optimalisert for strømbruk. Java-maskinen er egentlig ikke designet for strømgjerrighet. Bruk av mobile enheter går opp, i det folk bruker datamaskiner i farta, så dette vil spille større og større rolle. Egentlig utrolig at dette ikke har større fokus i dag, dette rett under nesa for all debatt om batterilevetid til telefoner og bærbare. Det har lite å si om bærbaren din holder i 30 dager i dvale, det som teller er hvor lenge den holder VED BRUK, og bruker du Java mye, kan du forvente en brøkdel av tiltrodde kapasitet.

  15. Programmering er en ting. Sikkerhet er ofte en annen. Det finnes mange som skriver kode uten å ha særlig peiling på hva som er sikkert og ikke. For å bli god på dette krever det gjerne litt abstrakt algebra og kryptografi Et tettere samarbeid mellom utviklere og analytikere ville nok hatt en positiv effekt.

     

    Godt poeng. Litt av problemet her er at programvarehus er så vant med å slippe billig unna, en slags skamfull status quo, at de vil helst spare penger og bare ansette såkalte "kodere", som i mine øyne sjeldent tilsvarer et menneske med kompetanse du vil beskrive - en som kan analysere et system og kanskje bevise med vitenskapelig metode at systemet gjør hva det skal, ikke mindre og ikke mer.

     

    Jeg kan videre nevne, at problemet med å analysere og verifisere kildekode skrevet i moderne imperative språk har vist seg å være SVÆRT VANSKELIG å løse, og det for vitenskapsmenn og mattematikere, ikke kodere som sitter i Cool Software AS. Kan referere til f.e. http://en.wikipedia....Halting_problem - ut fra det kan man konkludere at hvis man ikke vet om at et program avslutter eller kjører evig, så kan man heller ikke assesere hva programmet vil gjøre. Kort sagt, imperative språk har en øvre grense på hva slags pålitelighet man kan bevise ved et program.

     

    Når det er sagt, har NASA oppnåd en feilstatistikk på mindre enn 1 feil per halv million linjer kode (kombinasjon av C, C++, Fortran men mest av alt HAL/S) med programvaren for romferjen sin. HAL/S er et imperativt språk, men det stoppet ikke NASA fra å utvikle verktøy for å analysere programvaren.

     

    Poenget er at man kan eliminere flest feil ved høyt antall øyne som leter etter disse ("with enough eyes, all bugs are shallow" utsagnet til Linus Torvalds) og man KAN forbedre sikkerhetenmed automatiske verktøy, men i bunn og grunn kunne vi tatt et steg videre mot språk som "nesten verifiserer seg selv" ("kan denne arrayen ha en buffer overflow, ever?") eller lett lar seg verifisere med såkalte formal metoder, altså metoder basert på hundrevis av år med strenge vitenskap som matte, logikk, ikke fuzzy logic Software AS bruker for å sove godt om natten ;-) Og før noen sier at det er forskjellige krav til forskjellig programvare, husk at man vet ikke hva programvaren vil brukes til - Java var brukt før til uskyldige applets som tegnet på skjermen, men i dag brukes før man potensielt overfører store summer penger til andre, hvem skulle visst? Hvis et program aksepterer input fra bruker, så kan man ikke bevise at programmet IKKE er mission-critical.

  16. I lys av Javas sikkerhetsproblemer, tenkte jeg kanskje at siden Java selv regnes som et ganske "sikkert" språk (noe jeg selv kan bekrefte til en høyere grad), vil det ikke være en god ide for si Oracle, å levere neste Java-maskinen skrevet i Java?

     

    Mine argumenter er:

     

    1. Java er lettere å sjekke feil for enn C++, pga automatisk minnehåndtering, streng-klasser osv.

     

    2. Java sies å produsere programmer som kan være raskere enn C++, grunnet JIT- og HotSpot- kompileringsstrategier og andre greier noen gode Java compilere kan få til.

     

    3. Av en eller annen grunn så har det vært en standardpraksis for språkdesignere å skrive compilere for deres språk i samme språk. Såkalte "eat your own dogfood"-tankegangen.

     

    Jeg vil gjerne høre om deres meninger om dette .-)

     

    34132871.jpg

  17. Selv om sjansene er gode for at Java fortsetter å flyte og ikke synker riktig enda, vet noen av oss bere:

     

    1. Oracle HotSpot - Java som er installert på de fleste maskiner, og som brukes til bl.a. nettbank, inneholder 250000 linjer C++ kode.

     

    2. C++ regnes som en av de MEST VANSKELIGE språk å mestre, grunnet dets språkets omfang og størrelse.

     

    3. Det vil være opp til 20 feil per 1000 linjer C++ kode. Dette er industry average estimate. Microsoft anslår f.e. at de har 0.5 feil per 1000 linjer C++ kode i deres utgitte (released) produkt. Slike optimistisk tall vil likevel hinte på opp til 125 feil i Java. Det er nok med bare en feil for at hackere som vet hva de gjør tenker ut en metode for å utnytte den.

     

    4. Deler av Java koden er assembler - praktisk talt maskinkode. Dette ble sikkert gjort for å gjøre Java raskere, men er neppe en faktor som gjør den sikrere.

     

    5. En av de kanskje mest viktige faktorer som taler I MOT Java-sjefens uttalelser - Java utvikler seg RASKERE enn den blir patchet - altså mer kode blir skrevet inn i Java enn det blir fikset. Dette er helt normalt for kommersiell programvare - samme prinsipp som moderne økonomi - programvaren må vokse for å fortsette å leve. Den voksende delene introduserer egne feil.

  18. Bare ta en titt på stackoverflow.com - du vil da få et bilde av hva dagens programmerere sliter med. Det som vil slå deg mest er hvor mange dårlige programmerere som ikke kan programmere sin vei ut av en papirpose, blir tiltrodd med ansvar over kommersielle produkter. Riktignok ikke Java akkurat, men tendensen er altså slik at man må bare lage noe, og om det er sikkert er det ikke så nøye med. En slik tankegang kan fungere for noen type programmer, selv om jeg må innrømme at selv følelsen at din office pakke kræsjer (ofte vil feil som påvirker sikkerhet også påvirke pålitelighet) midt i arbeidet, er heller ikke noe fin. En slik tankegang er spiker i kista for "mission critical" applikasjoner, og i den forstand er Java, hvis brukt som nettbank innlogging, også en av disse.

     

    Til og med senior-programmerere, utvikler ofte merkelige og mindre brukbare vaner, og i vekt av deres senioritet, nekter å forandre de, selv når de går i en ny jobb. Jeg vil ikke en gang nevne mine Java-forelesere på skolen, som overrasker meg altfor ofte med noen merkelige valg de tar i programmene de skriver foran oss.

     

    Mye av dette skyldes at bransjen er ung og ikke helt har skjønt at vi er ingeniører som alle andre - og hvis man ikke tar byggingen seriøst, like seriøst som byggebransjen har utviklet seg å ta dette, så vil bygg vi reiser kollapse. Fun fact: Empire State Building ble bygget på 14 måneder, og det står fortsatt helt fint. Til sammenligning, har til og med NASA med all kompetanse de sitter på, greid å introdusere feil i koden til de fjernstyrte robotene de har og har hatt på Mars, og franske Arianne-5 bæreraketten ikke klarte å fly ordentlig grunnet såkalt rounding-error der en 64-bit verdi ble feilaktig konvertert til en 16-bit verdi.

     

    Programmerere blir ikke bedt om samme type kompetanse som andre ingeniører. Du vil aldri betale en amatør for å bygge huset ditt, og du vil kreve sertifikasjon over deres ferdigheter. Det samme skjer nesten aldri i data bransjen, mest fordi sertifikasjon er varierende og det finnes få om noen, goe standarder. Vi har jo Microsoft Certified Professional og slikt, men ærlig talt, dette er bare pent tittel på en som kan konfigurere en Windows Server mm. Det er ikke garanti på at de kan bygge deg en nettbank uten feil.

     

    Eller så synes jeg David Brown har mange gode poeng.

     

    Kanskje vil funksjonelle språk, som lettere lar dataprogrammer bli sjekket for feil, ta over dagens programvarearena. I dag forteller vi datamaskinene HVORDAN de skal gjøre hva - og dette er alltid mer komplisert, detaljert, og mer større sjanse for feil, enn å fortelle datamaskinene HVA den skal gjøre - og akkurat sistnevnte er noe bl.a. funksjonelle språk er bedre på. Desverre, trenger vi også ytelse, og det er lettere å oppnå hvis menneske tenker som datamaskin (altså dagens programmeringsspråk) enn omvendt (funksjonelle språk).

  19. Har en leilighet som jeg tok et førstehjemslån for å kjøpe i 2005-2006 skiftet for 1.3 millioner i Lillestrøm. Nå er den verdt over to millioner. Jeg har ingen problem med å leie den ut med overskudd. Men da kan jeg ikke bo der selv, ei vil jeg heller bo i Lillestrøm da de fleste av de jeg kjenner bor i Oslo.

     

    Så da har jeg tenkt å skaffe meg eiendom i Oslo, for det å leie føles stadig som penger ut av vinduet.

     

    Da lurer jeg på, hvordan ligger jeg an i forhold til å snakke med banken om et lån til, til si 80% av kjøpesummen, kanskje jeg kan refinansiere førstehjemslånet mitt (har aldri gjort det før). Har 150k inntekt så langt i år, men er student og har ikke fast jobb.

     

    Noen av dere som har lignende erfaring eller kan på en annen måte hjelpe med råd?

     

    Vil helst ikke selge den leiligheten jeg har, da den betaler for seg for å si det sånt.

  20. Hei dere eksperter,

     

    Har noen av dere vært borti der når man overfører lyd og bilde over en HDMI kabel på 10 meter fra PC til receiver, og avspillingen er full-screen (har ingenting å si på størrelsen på selve "videoen", kun hvor stort område den avspilles i) - så faller lyden ut og in hver 5 sekund eller noe. Det er som at dette skjer når altfor mye som skjer på skjermen - altså mye data som går over kabelen. Båndbredde-problem? Er ganske sikker på at det er en rimelig vanlig problem som har muligens med kabelkvalitet og lengde å gjøre. Bør jeg investere i en repeater eller noe slikt? Har ikke prøvd en kortere kabel enda, da jeg ikke har én, og også fordi jeg må flytte på "møblene" isåfall.

     

    Har googlet men der er det et hav av folk med andre HDMI problemer, ganske vanskelig for meg å finne nøyaktig samme problemsak.

     

    Takk på forhånd!

  21.  

    Du må ha Flash Player 10 for at den skal fungere.

     

    Såpass er jeg jo klar over, men det er fortsatt bare en hvit skjerm.

    Btw, jeg har 64bit, kan det ha noe å si?

     

    Funker fint i Win7 hos meg wink.gif

    Har du 32 eller 64bit?

     

    Jeg har gjort litt testing og det er flere som, på tross av at chatroulette.no kjører Flash Player 10 sjekk laget av gode folk bak http://code.google.com/p/swfobject/ (det vil si ikke noe de bak chatroulette.no kokte opp selv), ikke får åpnet applikasjonen med 64-bit og Windows 7 eller Vista...

    Skal prøve å grave dypere...

×
×
  • Opprett ny...