Gå til innhold

Ulrich

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ulrich

  1. En kamerat kjøpte i desember en K800 noen uker etter den jeg kjøpte. Vi la merke til at hans display var mye klarere/bedre kontrast enn på min. Vi regnet med at dette var grunnet at han hadde oppgradert til siste software (29.11), så jeg oppgraderte også. Dette hjalp ikke. Kan det være noen innstillinger som jeg ikke har sett i menyene? Det kan nevnes at da jeg gikk ned til 80% lysstyrke, mot hans 100%, ble de mer like. Alikevel ser vi forskjeller både på bilder og skarpheten på menyene. Er forklaringen kanskje at mobilen er levert med forskjellige kvaliteter på displayet?

  2. Du må forsterke signalene fra pcen på en eller annen måte.

    Enten ved en egen surroundforsterker, eller ved at høyttalerne har innebygde forsterkere (pc-høyttalere).

    7345393[/snapback]

    Jeg ble ikke særlig klokere, eller.... Jeg har som skrevet effektforsterkere til alle kanaler, og dette blir jo i praksis det samme som aktive høytttalere (høyttalere med innebygde effektforsterkere) Så da må logikken i svaret være at det kommer analoge linjesignaler fra lydkortet ferdig fordelt til de forskjellige kanalene i surroundoppsettet (center, hoved, sub, bak - som 5.1 f eks) Da må PCen også ha styring for alt dette, f eks delefilter til subben og nivåregulering til alle kanalene i oppsettet i tillegg til volum, bass, og diskant. Så svaret er at man IKKE trenger en surroundforsterker til å gjøre alt dette?

     

    Som en liten tilleggsinformasjon så har jeg i dag en Technics integrert stereoforsterker (altså for- og effekt) fra tidlig åttitall på arbeidsrommet som bl.a gjengir lyden fra PCen. Jeg lånte Denons surround toppmodell, og flyttet min Technics inn i stuen til sammenligning. I stereo spillte min gamle forsterker fletta av Denon. Mest tydelig var det i bassen, der Denon ikke leverte nok strøm, til tross for ganske lik effekt i stereo på papiret. Så jeg var skuffet...

  3. Jeg lurer på en sak ifb med kjøp av ny Medie Center PC: Jeg har ganske "tung" hifi og en rekke EFFEKTforsterkere og høyttalere stående, men ingen surroundforsterker. Jeg har greie på stereolyd og vet nok om surround, men datagreier er litt vanskeligere å forstå. Jeg forstår det slik at et lydkort har både digitale og analoge utganger og at man får ut 5.1 eller 7.1 lyd. Er det da slik at man MÅ ha en surroundforsterker (i mitt tilfelle uten innebygde effektforsterkere) for å få surroundlyd i stuen? Eller finnes det andre løsninger?

  4. Jeg har lenge tenkt å kjøpe en Medie Center PC, men har ikke funnet en standardvare som passer mine behov. Bl.a har kabinettene ikke vært pene, for mye støy eller manglet to TV tunere. Siden jeg ikke følger så godt med (gubbe på 50!!) og heller ikke gidder å bygge selv, ønsker jeg å få en maskin ferdig bygget etter mine behov (og gode råd fra selger) samt testet med garanti og support. Hvor i Oslo kan jeg få god service, sette meg ned med en kundebehandler, og få bygget en PC. Jeg har nesten blitt tullete av å lese om dette og å prøve med å konfigurere egen PC via nettbutikkene!! Prisene har selvfølgelig betydning, men er ikke avgjørende. Jeg har 15 lapper, og det bør vel holde til en god maskin!

  5. Etter å ha skumlest noen innlegg her vil jeg gi deg noen fornuftige råd. For ti lapper får du et greit anlegg. Generelt sett får du mye lyd for pengene med en gulstående høyttaler og en 8" bass (40-50 liter volum) Bassen er da tilstrekkelig til et normalt rom. Masn kan siden utvide med en aktiv sub. Du bør unngå de billigste kablene, men bruk ikke for mye penger her. Forsterkere måles i vekt ikke watt - 10 kg er ofte nok. (stømforsyning er viktig - selv har jeg 45 kg, men det er overkill) Kjøp gjerne brukt forsterkerutstyr. Du er mer fleksibel med seperat for og effektforsterker. Mye gode tokanalstilbud på bruktmarkedet i disse surroundtider. En effektforsterker kan du videre bruke hvis du siden vil utvide til flerkanalslyd. Jeg har hørt helt alrighte CD spillere til ca kr 2000. Jeg har forresten stående et par nesten ubrukte diskohøyttalere på 50 l og med 12" bass hvis du vil bewgynne med noe rimelig til under tusenlappen!! Jeg har også stående en NAD 1000 forforsterker som ikke brukes! Den har en plenty god nok lyd til et slikt budsjett. Generelt må du huske på at forsterkerens lydkarakter passer sammen med høyttalerne. F.eks kan en lystklingende forsterker åpne opp en noe lukket høyttaler.

  6. Jeg har i et års tid lastet ned MP3 filer fra WinMX uten problemer. Etter en gitt dato er alle filer umulig å spille av. Mediaspilleren avsluttes når jeg prøver å åpne filene. Eldre filer går greit. Jeg trodde programmet hadde fått et illebefinnende og lastet det ned på nytt til ingen nytte.

    En av de siste gangene jeg brukte WinMX var det en som advarte meg med en melding om masse faenskap hvis jeg ikke åpnet fildeling på PCen min. (jeg hadde faktisk ikke noe særlig å dele da alt er brent til CD) Kan PCen eller noen filer blitt infisert på noen måte? Jeg er på et enkelt brukernivå, og vet ikke hva mer jeg kan fortelle for å løse dette problemet

  7. Hvor høyt man deler en sub mot hovedhøyttalerne er avhengig av hvor dypt disse kan spille. (mine er nede 3 dB ved 23 hz så jeg trenger ikke sub) Lavest mulig deling er å foretrekke. 80 hz fungerer meget bra. Ideelt sett har jeg mest sans for store høyttalere som spiller helt i kjelleren. Andre parametre som er viktige ved valg av sub er følsomhet(hva er vitsen med en løsning som tåler 500 W, men ikke spiller før man kjøper en forsterker til flere månedslønner) Dette wattgreiene går meg forresten på nervene! Kasseløsningen gir også forskjellige typer bass. Delingen kan gjøres enten passivt eller aktivt. I dag har kvalitetssubber ofte innebygget forsterker som er spesialtilpasset for å styre elementet til optimale arbeidsbetingelser.

  8. Når man nærmer seg 50 går det litt treigere å lære seg nye ting. (men jeg har da klart å laste ned mye bra musikk, og er litt stolt av det!)

    Min gamle Compaq med 266 prosessor og 192 MB RAM fikk nylig installert en ASUS 32x12x40 brenner. Det fulgte med Nero 5.5.6.4 som jeg bruker. Installeringen er gjort av en som jobber med PCer. (men ikke har så mye peiling med selve brenningen)

    Over halvparten av brenningene gir feil: "burnprocess failed at 4X" Finner ikke muligheter for lavere hastighet. Det skjer både med Verbatim og Memorex CD-R. Feilene oppstår både ved brenning av audio fra mp3 og kopiering av audio. Ingen programmer er åpne når jeg brenner (ctrl+alt+del). DMA er på. Jeg vet ikke hva mer som er relevant informasjon, og er veldig taknemmelig for gode tips.

×
×
  • Opprett ny...