Gå til innhold

bono

Medlemmer
  • Innlegg

    163
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bono

  1. Eg veit ikkje om det har vorte nemnt/anbefalt tidlegare i tråden (kven gidd å lese 100 sider...), men det finst eit lite såpekokeri i Lofoten kalt Alveland (<-direktelenke til nettbutikken deira), som lagar barbersåper. Alveland nyttar berre naturlege ingrediensar, og det er jo det beste for huden, og helsa generelt (60% av det du har på huden tas opp i blodet). Eg har ei vanleg handsåpe ifrå Alveland (oliven og brennesle), og den har eg nytta til barbering med eingongshøvlar frå Euroshopper, for eit temmeleg greit resultat.

     

    Alveland kan jo vere eit alternativ til Fitjar såpekokeri, i alle høve for oss som bur i Nord-Noreg og ønskjer å kjøpe lokalt ^^

  2. Du kan jo begynne med å si oss hva budsjettet er på. Så vil det komme flere oppsett og komentarer

     

    Viss du ser øverst på innlegget så ser du at det står "Ikke over 5k" og "STRAMT BUDSJET!!".

     

    Det stod ikke det da jeg posta. TS endra det etterpå.

    Åja :)

     

    Alternativt oppsett:

     

    Kabinett: Thermaltake Soprano - multicom 440 kr

    Hovedkort: MSI 770-C45 - Amentio 512 kr

    PSU: Corsair TX 650W - Amentio 750 kr

    CPU: AMD Phenom II X2 550 Black Edition - Pixmania 740 kr

    CPU-kjøler: Noctua NH-U12P SE2 - Amentio 587 kr

    RAM: Kingston ValueRAM DDR3-1333 4GB - Amentio 840 kr

    Skjermkort: Sapphire Radeon HD 4670 Ultimate - Pixmania 551 kr

     

    Total: 4419 kr ekskl. frakt, som blir ca. 150 kr.

     

    Dette oppsettet har eg sett opp med tanke på støynivå, av di det betyr mykje for meg, men viss han kompisen din ikkje bryr seg så mykje om det går det an å bytte ut nokre av delane, f. eks.:

    Prosessorkjølaren kan kanskje droppast, det følgjer ein kjølar med CPU, dette bør nokon med meir erfaring uttale seg om.

    Skjermkortet kan byttast til eit med vifte, kanskje du får meir for pengane, eg veit ikkje?

     

    Ein anna tanke med dette oppsettet er at det skal vere gode komponentar som held ei stund (noko Corsair-PSUen er eit godt døme på).

     

    No skal det nevnast at eg er ikkje noko ekspert, men eg skulle tru at dette er ein dugeleg PC til dei fleste oppgåver.

     

    EDIT: Frakt vert vel nærare 200 kr.

  3. Føler at dagene løper fra meg. Føler den samme trangen som før til å sitte oppe hele natta, for å få utbytte av dagen. Få gjort noe liksom. Nettopp kommet tilbake i jobb etter to mnd. terapi, men det har nok blitt luket litt feil ugress... To måneder igjen av jobben da, og med en veldig forståelsesfull sjef ser det ut som jeg klarer meg frem til sommeren.

     

    Jeg får ikke treffe kona på sikkert to-tre uker (ja, vi bor fra hverandre for tiden...), og det føles som en eeevighet.

     

    Alt føles så slitsomt, verden går liksom så fort. Omtrent som å jobbe på samlebånd.

     

    Men jeg vil bare si, folkens; HAKUNA MATATA!

     

    Og Raudridder: Du er ikke stygg, du er et mesterverk. Du ser akkurat ut som *peke oppover mot himmelen* har ment det. Det er jeg overbevist om.

  4. Jeg tror jeg har et problem med skjermkortet. Etter at mitt gamle Gainward GeForce 7600GT brant opp, fikk jeg et "nytt" Asus GeForce 7600GS. Etter at jeg installerte dette kortet har jeg fått problemer med at skjermen begynner å flimre i rødtoner i et sekund eller to, før den går svart. Da må jeg omstarte maskina. Som regel skjer dette mens maskina er nyoppstarta; det inntreffer som regel ett minutt etter at jeg har logget inn i Windows. Jeg har nettopp installert nyeste drivere for GeForce 7-serie.

     

    Mitt system er som følger:

    ABIT A8N-E Hovedkort

    AMD Athlon 64 3200+

    Asus Geforce 7600 GT

    4x Corsair VS512 MB 400 DDR-RAM

    Windows XP SP3

    Samsung Spinpoint 120GB SATA-HDD

     

    Kan være det fins andre tråder lik denne, men jeg fant ingen som passet mitt problem.

     

    Kan noen hjelpe?

  5. Her en dag i høst skulle jeg sikkerhetskopiere alle filene på laptopen (Dell XPS M1330) i forbindelse med formatering. Når jeg hadde installert Windows på nytt, viste det seg at jeg hadde brukt feil overføring; jeg skulle egentlig ta "overføring av filer og innstillinger". Så nå, når jeg overfører filene tilbake til PCen, er de fleste av filene gjort om til .DAT-filer :ohmy: , hvilket betyr at informasjonen fortsatt er der, men jeg må på en eller annen måte få omgjort .dat-filene til de originale formatene.

     

    Håper noen kan hjelpe meg!

  6. Heisann.

    Jeg skulle ta backup av filene på PCen til forloveden min, men det ble sikkerhetskopiering istedet (fordi Windows Vista har et uoversiktlig system på det). Nå skal jeg prøve å få tilbake filene fra den eksterne harddisken, og etter mye om og men har jeg kommet til og få "gjenopprettet" sikkerhetskopiene.

     

    Det er bare et lite problem. Når jeg har overført alt til PCen igjen, er mesteparten av (de større) filene DAT-filer. For eksempel exe-filen til LOTRO (Lord Of The Rings Online). Dette gjør at spillet tar opp like mye plass på harddisken, i form av ubrukelige DAT-filer.

     

    En ting til er at når jeg prøver å overføre alt, kommer det følgende feilmelding:

     

    Parameteren er feil. (0x80070057)

     

    Jeg antar da at det er noen av filene som ikke går an å overføre pga. innstillinger, etc.

     

    Hva kan jeg gjøre med dette? Hvordan skal jeg få tilbake alle filene mine (slik at de kan brukes)?

  7. I går kveld røk maskina til en venn av meg på mystisk vis. Det var jo selvfølgelig ingen som gjorde det, det bare skjedde av seg selv... For, når eieren av maskina kom inn i rommet og skulle slå den på, kom denne feilmeldinga:

     

     

    Følgende systemfil mangler eller er skadet:

    C:/Windows/System32/Config/System

     

    Sett inn disken merket Widows XP CD-ROM og trykk "r" i oppstartsskjermen for å reparere.

     

     

    ...Eller noe sånt. Vi fant ut at vi må formatere harddisken for å få Windows til å fungere igjen, ihvertfall hvis vi bruker Backup-CDen som fulgte med maskina.

    Går det a å redde dataene som ligger på harddisken?

     

    Edit: Maskina er en Acer Travelmate 4151.

  8. Det skal gå fint, MEN, det MÅ være et diskkabinett som støtter SATA-disker uten å måtte bruke SATA-kabel mellom diskkabinettet og PCen.

    6467028[/snapback]

     

    Ja, det er det, han måtte kjøpe det ekstra fordi han hadde kjøpt IDE-kabinett først (han skulle egentlig ha IDE-disk), men det virker som om det ikke er noen partisjon på disken eller noe sånt (samme effekten, disken vises ikke i windows).

     

    En annen sak: Min 60GB Toshiba-harddisk som stod i G3 PowerBooken min har streika, er det noen som har en ide om hvor mye det koster å få den fiksa/recovera, hvor man gjør det, etc? Skulle gjerne hatt det som ligger innpå...

  9. Er det mulig å koble til en SATA-harddisk gjennom eksternt kabinett og USB? (...) Jeg har en kompis som kjøpte seg en 3,5" SATA-disk og et eksternt kabinett uten FireWire. Vanligvis skal det jo være bare plug'n'play, men det lignet mere på plug'n'get mad... Kan noen fortelle hva som ble gjort feil? Han har nemlig bedt meg om å fikse det, men jeg kan ikke så mye om SATA-disker...

  10. Er det noen som har anbefalinger til ny harddisk(3,5")+kabinett? Det skal være en 200GB med 7200 rpm og 8MB cache IDE ATA, og et kabinett som passer til. Det må ikke være dyrt, og må ha brukbar ytelse. Hadde tenkt på en Seagate, men hvis dere har noe annet å anbefale så gjerne det. Seagate-diskene er jo litt dyre...

  11. Holder meg egentlig for det meste til safari. Det er en bra nettleser i et genialt OS, kontra IE: schlecht browser, schlecht OS.

    Jeg synes at hvis Windows skal først ha et så skrøpelig og usikkert OS, så får de ihvertfall lage en browser som kompenserer for det når det gjelder nett. De har garantert råd til litt ekstra satsing på IE hvis de bare vil :!: ...

  12. Grunnen til at jeg byttet er at, som sikkert har blitt nevnt tusen ganger, tabbed browsing, mail, SIKKERHETEN, designet, og at det ikke er Microsoft. Bytta i første omgang til Opera (lenge leve norsk software!), og nå bruker jeg Safari (lenge leve Apple). Hva som helst, bare ikke ie. Bruker også firefox på skola, har KDE Linux der.

     

    Det er helt sant, dette med at ie ligger langt bak de andre. Hehe, jeg leste en plass der noen folk prata om Windows Vista og IE 7.0 "Hah, tabs er bare så digg!"

    Velkommen etter, Bill...

     

     

    Edit: Skins i opera er forsåvidt digg, men Safari er så elegant og stilrent at man trenger ikke nye skins... =)

  13. Goddag. Jeg kjøpte nettopp to 128MB SD 133-brikker til vår gamle, aldri trofaste fujitsu siemens. Handelen gikk greit, jeg fikk brikkene, og satte dem i. Men når jeg kom til oppstarten, sto det nemlig at internt minne var på 64 MB. Jeg sjekka DXDiag, og joda, der sto det også 64 MB. Selve brikkene er 128 MB hver, så det er maskina som fusker. Hva kan det være?

     

     

    MVH Harald

  14. Jeg vil bare si en ting. Vi var i et lydstudio hele forrige helg for å lage plate. Der sto det en Mac som kjørte MacOS 9.7. Har aldri vært borti en maskin som kræsja oftere. En gang måtte vi reboote mac'en to ganger på en time. Den kræsja ikke som i total heng, men fucka opp Nuendo så de ikke gikk å ta opp mer. Selvsagt mitt under opptak av 16 trommespor ellerno sånt. Mac er IKKE verdens beste maskin nei.

    ærlig talt, se på topic før du poster. Helt enig i at OS9 var ustabilt siden det ikke var/er UNIX-basert, men innlegget ditt kunne du ha spart til en annen tråd...

     

    -HHK

  15. Heisann! Jeg fikk tilbud om å kjøpe en 14" (eller 12", husker ikke helt) PowerBook G3 400MHz med 512 MB SD-RAM og 60GB HD. Han tok egentlig 4000,- for den, men så ble strømadapteret ødelagt (for 4. gang) og han satte ned til 3000,- (dette er jo realistisk da adapteret koster ca. 1200,- på officeline.no). Bør jeg betale så mye for den? Det er OSX på den, og batteriet varer i ca. 10 min.

     

    MVH Harald

  16. guywking.jpg

     

    Siden fisker drukner på land.

    Hvis du ser nøye etter så ser du at fisken er bløgga, så den drukner ikke...

    Her ser dere en druknet fisk:

    bjork03.jpg

    Isen forhindrer oksygentilførsel, slik at fisken dør. Dermed bruker forråtnelsesprosessen opp alt oksygenet slik at flere fisk dør, og en ond sirkel er i gang...

×
×
  • Opprett ny...