Gå til innhold

k.n.b

Medlemmer
  • Innlegg

    5 214
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av k.n.b

  1. 25/10: Helikopteret er særdeles skarpt tegnet opp mot den ganske dekorative bakgrunnen. Rotorbladene er frosset (det blir ofte slik), men heldigvis har du fått noen sirkulære striper som sladrer om en roterende bevegelse her.

     

    26/10: Når lyset (mangel på) gjør det vanskelig, så det er det en god idé å legge inn bevegelsesuskarphet i motivet. Slik blir resultatet ganske severdig uansett.

     

    27/10: Ganske sprekt å presentere høstblader i sort/hvitt. Men jeg tror resultatet faktisk er bedre her enn det ville vært i farger.

     

    30/10: Det har nok noe med timing å gjøre, sol i dis/tåke er et godt utgangspunkt. Man ser effekten i skogen bak treet i forgrunnen. Bildet fungerer det, og ikke noe dårlig triks å legge sola rett bak stammen på treet.

     

    31/10: se# sier det som trengs å sies om dette bildet. Godt utført begge deler.

  2. Solid både flare og ghost den 25., men noen ganger kan man jo bare benytte seg av dette som et dekorativt element. Det fungerer greit her.

     

    Synd å misse en god billedtekst kanskje ("Tåkeprat"). Men den dystre og øde stemningen kommer muligens best frem slik bildet er presentert.

     

    29/10: :laugh: Synes denne var klassisk så det holder jeg.

     

    Jeg gikk på Lena videregående i et eller annet århundre, så disse siloene har jeg sett et par ganger før. Men lurer på om ikke de to metallsiloene i forkant er av nyere dato. Monumentalt og flott komponert.

  3. Mulig bryggerekka hadde blitt bedre med stativ, men allikevel verdt å poste synes jeg.

     

    Golfbanen ble jo riktig så flott, med et særegent lys.

     

    Selv om nordlyset viser seg fra en bedre side i spoileren, så er hovedbildet bedre komponert i alle fall. Kanskje et vanskelig valg ja.

     

    20/10 ser ut som et maleri både i vannet og i bakgrunnen, men trekonstruksjonene røper vel at det er et foto. Det blir noen ganger slik på lang lukkertid.

     

    Er "gamle tider" fra et museum eller noe? Tidsriktig pin-up og et godt komponert bilde.

     

    Du avslutter med en meget senhøstlig stemning, kunne godt vært et vinterbilde dette.

  4. 24/10: Ser ut som tydelige selfies i bildene av både katt og hund ja. Veldig tett på hunden, men det fungerer for så vidt når man får det opp stort. Liker landskapsbildet i spoileren, du har mange flotte motiver i området ser det ut til.

     

    25/10: Tror nesten jeg foretrekker landskapet i spoileren, selv om hovedbildet er en fin avveksling fra landskap med hav. Likte også spoilerbildet med OOF-sirkler.

     

    26/10: Trist sortie for musikantene, men det førte til at du fikk et svært talende situasjonsbilde. Bra fanget.

     

    27/10: Selv om bøkebladene var spreke i fargene, tror jeg du valgte riktig hovedbilde. Men det kan ikke ha vært lett å unngå utbrenning mot himmelen her (noe det ser ut til at du har klart).

     

    28/10: Det begynner å synge på siste verset for mange trær nå, bra å få det med seg før det er for sent. Godt integrert i gatebildet.

     

    29/10: Svært spreke farger som formelig "bokser" mot netthinna. Den mindre fargeglade spoileren ble meget lekker, spesielt når man fikk den opp stort. Allikevel vanskelig å unngå fargefyrverkeriet som hovedbilde.

     

    30/10: Jeg synes man godt kunne holde julepynten unna før desember, men å dokumentere julemaset er jo greit.

     

    21/10: Igjen god kontroll på lyset. Mye lekkert i spoileren, med det aller siste som en solid vinner. Jeg synes også at dette overgår hovedbildet, men det blir ikke samme dokumentasjon av datoen kanskje.

     

    Du har vært en svært utholdene leverandør i festen må jeg si. Det er alltid flott å se omgivelsene dine i Halkidiki-området, håper du fortsetter med det.

  5. Jeg har hatt 85-millimeteren i bakhånden helt siden jeg deltok i Oktoberfesten første gang i 2008, men har hatt lyst til å prøve ut andre objektiver før jeg "safet" med dette kremobjektivet fra Nikon. Dessverre har jeg ikke klart å holde et like bra driv som i en del av de tidligere festene, men ble da fornøyd med noen av bildene tross alt. Takk til alle de andre deltakerne for innsats og kommentering, det er summen av oss alle som gjør dette til den festen som navnet antyder.

     

    Mine utvalgte fra Oktoberfesten:

     

    14. Oktober - Det siste rogneblad

    post-166172-0-88438900-1509717641_thumb.jpg

    Dette er etter min mening det beste bildet jeg har fra festen, jeg var i fyr og flamme over motivet og klarte nesten ikke å avslutte fotograferingen. Men siden det hadde begynt å skumre så stoppet det seg selv (stativet var ikke med akkurat da).

     

    17. Oktober - Rød mix

    post-166172-0-52672200-1509717653_thumb.jpg

    Litt smådesperat jakt etter et bilde i nærområdet. Siden jeg hadde en lyssterk korttele, så kunne jeg leke med selektiv fokus, og fant et utsnitt jeg syntes fungerte.

     

    27. Oktober - Horisont

    post-166172-0-42330200-1509717669_thumb.jpg

    Tar med dette som et eksempel på hva man gjør i desperasjon når man egentlig ikke finner noe interessant motiv.

     

    29. Oktober - Snø over Ålen kirke

    post-166172-0-29789300-1509717685_thumb.jpg

    Fantastisk stemning i snøværet da bildet ble tatt, men det lavet kanskje ned i meste laget rett foran objektivet. Er allikevel ganske fornøyd med resultatet.

    • Liker 2
  6. 21.: Som vanlig godt komponert, og svært behagelig etterbehandlet.

     

    22.: Ser ut som et typisk fergebilde ja ;) . Skarpt og fint, og noe for fingeravtrykksekspertene...

     

    26.: Fint situasjonsbilde, og lyssettingen hjelper betraktelig på.

     

    29.: Tok en tur du også ja.  Du har vel vært der før, men mulighetene er jo nærmest uendelige. Rust og generelt forfall kommer bra frem i sort/hvitt her.

     

    31.: Dårlig med feiring her, men neppe å forakte med kaker og sprudlevann. Jeg tror spoileren også hadde fungert greit i sort/hvitt.

  7. RandiA: Takker, litt halvveis utydelig i hvert fall.

     

    XmasB: Mange takk. Ble nesten litt abstrakt selv den 19., sto på noen våte og glatte trestokker og var nær ved å falle uti. Akvarell-preget den 22. kommer sikkert i en stor grad fra lang lukkertid.

     

    smort1: Takk for det. Det var i alle fall mye å velge i på den bilkirkegården.

     

    JorunT: Takk for kommentar. Jeg var faktisk ikke innesperret, men tok bildet (som du er inne på) gjennom et par oppspente nett. Fossen i utløpet av Rottungen var delvis gjennomsiktig, så det blir litt lag på lag. Tunnelbildet er tatt i "blinde" uten å se på kameraet.

     

    BjørnÅgeS: Takker så mye. Gresset i bakgrunnen var overraskende kraftig grønt, ikke noe høstpreg der akkurat. Det er Skreifjella på mjøsbildet, men det er tatt ved Espa. Måtte støtte kameraet på tunnelbildet ja.

     

    se#: Takk for kommentar.

     

     

    Har hatt litt kronglete tilgang til nettet mot slutten av festen, men har tatt noen bilder og poster de nedenfor...

  8. Bilde 9/10: Jeg holder med Bjørn Åge i at den vandige sementsiloen knocker ut den luftige. Nå skal man vel ellers være forsiktig med å blande vann i sement med mindre man faktisk holder på å støpe.

     

    Bilde 11: Meget mystisk. Jeg regner med at dette også er en speiling som du med vilje har lagt litt ute av fokus. Med denne komposisjonen, med disse fargene, og det heller mystiske i at man ikke helt forstår hva det er, må jeg si at dette fremstår som det beste og mest interessante av bildene så langt.

     

    Bilde 12: Som jeg sikkert har sagt i tidligere oktoberfester: jeg misunner deg denne utsikten. Med litt melisdryss på toppene er det nesten umulig å feile her, og det gjør du da heller ikke.

  9. Uke 3, bilde 1: Jo kortere avstand, jo mer problematisk blir det jo med fokus. Det blir heller ikke noe lettere av at bladet ligger i et plan som nødvendigvis må krysse fokusplanet et eller annet sted. Det er imidlertid ikke nødvendig at hele bladet er i fokus, det kan godt passere dette. Personlig ville jeg kanskje ha kuttet litt i toppen for å unngå at bladet havnet dønn i midten av bildet, men uansett fine og behagelige farger i et rolig bilde som øynene godt kan hvile litt på.

     

    Uke 3, bilde 2: Her synes jeg komposisjonen sitter, og bildet løftet seg betraktelig når jeg fikk det opp stort.

     

    Uke 3, bilde 3: Mulig det fremste bregnebladet kunne vært mer dominerende, men det står allikevel ut siden det er i skarpt fokus. God idé med bladene som kommer gradvis mer ute av fokus.

     

    Uke 4, bilde 1: Ganske vellykket bilde av det gamle pumpehuset som nå snart blir tatt over av skogen. Speilingen i vannet og høstfargene ellers løfter bildet.

     

    Uke 4, bilde 2: Her er det for mye dynamikk til at det er mulig for kameraet å fange det i ett enkeltbilde. Det beste komprimisset er da antakelig det du har gjort, dvs. latt himmelen være utbrent. Etterbehandlingen er bra i nedre del, men ikke like vellykket i himmelen. Her kan man enten la det være utbrent, eller være litt forsiktigere med å ta frem litt av skystrukturen. Det er uansett umulig å få dette perfekt uten hjelp av HDR fra minst to bilder. Men nok etterbehandlingsmas, motivet er veldig flott rett og slett.

  10. Når det gjelder svart/hvitt-diskusjonen så tenker jeg som regel at s/h både trenger og tåler mer kontrast enn et tilsvarende fargebilde (sikkert med noen unntak). Jeg gjør som oftest ikke noen behandling av fargebildet før konvertering, men noen ganger kan det godt hende det er en fordel. Jeg benytter meg for øvrig kun av utgått programvare for tiden, dvs. Nikon Capture NX 2 og Nik-kolleksjonen som Bjørn Åge nevner. Jeg synes ikke noe særlig om at Nikon sluttet å supportere Capture NX, men det hadde vel noe med at Google kjøpte opp Nik Software (som sto bak den mer avanserte delen av Capture NX).

     

    18. oktober: Den "smort'ne" speilingen fungerer den. Passer fint å ha dammen omkranset av høstblader.

     

    20. oktober: Et yndet og effektfullt motiv i sort/hvitt. Her kan du evt. vurdere det jeg nevner med kontrast ovenfor, dermed kan du f.eks. benytte refleksene i tangentene som et dekorativt element.

     

    21. oktober: Enig, hvitbalansen er mye bedre i hovedbildet. Nå synes jeg for øvrig at brua med bekken som slynger seg mot betrakteren er det klart beste bildet her.

     

    22. oktober: Tog og togskinner er absolutt et godt utgangspunkt, synes hovedbildet var det klart mest interessante av disse.

  11. 16. oktober: Her tenkte jeg ved første øyekast at det egentlig ikke var så mye å se. Men så tok jeg det opp litt større, og nå ser jeg at du faktisk har fanget en bystemning med en tom og smal gate perfekt komponert inn, og så kommer den unge damen tilfeldigvis forbi på akkurat rett sted i det du trykker ned utløseren. Vel, så tilfeldig var det nok ikke, kjenner jeg deg rett...

     

    19. oktober: Grøss, det ser kaldt ut. Men så enkelt kan det gjøres, noen spor i rimfrost, og vips så har man et helt greit fotografi.

     

    21. oktober: Stemingen er fanget bra som du sier, men jeg synes ikke det mangler noen forgrunn egentlig. De nakne tretoppene fungerer greit nok for meg.Tåkedotter i en dalbunn er et helt uimotståelig motiv da.

     

    22. oktober: Mulig fokusplanet ikke traff valpen helt, men du har uansett fanget en situasjon der hundens naturlige nysgjerrighet kommer godt frem. Slik blir det noe mye mer enn bare et bilde av det nye familiemedlemmet.

  12. 17. oktober ble veldig bra. Flotte linjer som peker innover fra mørket i forgrunnen til det sterke lyset i bakgrunnen. Speilingen på det våte underlaget topper det hele. Utsøkt komponert.

     

    18. oktober: Kjempestemning med kulderøyk og alle endene som kommer svømmende i mot.

     

    19. oktober: Jeg sier som Randi: "Oisann". Det har blitt såpass kaldt ja. Her får du virkelig utnyttet makroegenskapene, med digre ispillarer som omkranser det uunngåelig smale fokusområdet.

     

    20. oktober: Kjekt å kunne sprite opp en ellers småkjedelig bakgrunn. Eksperimentet i spoileren så spennende ut, får vi se et hovedbilde fra en slik seanse snart?

     

    21. oktober: Bra fanget fakkeltog med slottet i bakgrunnen, kledelig passe ute av fokus. Mer tett på i spoileren fungerer også bra, og får frem budskapet. Ikke så voldsomt med støy til å være 3200 ISO synes jeg. Støyen fungerer helt greit i de lysere partiene, men er kanskje litt mer forstyrrende i de mørke partiene.

     

    22. oktober: Her ser man hvor lite som skal til. Et blikkfang og en god komposisjon, voila - et godt fungerende bilde (godt hjulpet av nattemørket).

  13. Bilde 8: Den rusoleien lyste skikkelig opp i hverdagen, sterk og fin kontrast mot den grønne bakgrunnen.

     

    Bilde 9: Flott stol, presentert på en kledelig rund platting. Til slutt her viser du den også med mer rom rundt, noe som ser bedre ut. Her kunne du også beskåret en del på venstresiden slik at den ikke ble stående så midt i bildet. Omkranset av høstprakt tar stolen seg virkelig godt ut her. I den andre serien du viste, likte jeg også godt bildet med treet som speiler seg i vannet, med siv til høyre og steinmuren øverst.

  14. Her var det mange bilder siden sist jeg var innom, jeg kommenterer de som slo meg mest rent visuelt:

     

    19. oktober: Her har jeg både pluss og minus, men plussen er totalt overveldende. En helt sinnsvakt flott bakgrunn, som jeg gjerne skulle ha kapret selv om det hadde vært mulig. Paret i vannkanten står også absolutt perfekt plassert. Men den skulpturen synes jeg faktisk ødelegger balansen og det visuelle inntrykket littegrann. Ikke at det er noe galt med den i seg selv, men her trekker den for mye oppmerksomhet. Uten den, hadde du hatt et bilde for evigheten. Merk at dette bare er min personlige mening, jeg liker det ryddig og minimalistisk.

     

    21. oktober: Flott bilde, med bygningene innrammet av et hav av høstfarger. Allikevel synes jeg spoileren tar luven av hovedbildet, med en voldsom dybde og en havutsikt som kan ta pusten fra noen og enhver.

     

    23. oktober: Spoileren var meget fornøyelig, med kattene som flokker seg rundt fiskebilen.

×
×
  • Opprett ny...