Gå til innhold

schizo

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av schizo

  1. Ikke for å forkleine artikkelen - det er interessant stoff, det her - men det burde ikke akkurat være sjokk for noen at de bruker eksisterende kabler. Optiske fibre har alltid hatt en tilnærmet uendelig teoretisk båndbredde, og det har alltid vært endeutstyret som agjør hva du faktisk kan dytte igjennom.

     

    Det som er veldig spennende i disse dager er at endeutstyret nå er så billig at selv små bedrifter faktisk kan leie et mørkt fiber og sette multiplexere på den og bygge sitt eget N-Gigabit nett over. Det er ikke lengre verken spesielt komplisert, eller spesielt dyrt. å bygge slike løsninger.

     

    Men ja: Utrolig fint å se at teknologien bryter stadig nye barrierer, og dette er også et veldig sterkt motargument mot alle ISP'er som prøver å innbille oss at det er så kostnadsdrivende for dem når brukerene er så slemme at de streamer filmer og på andre måter faktisk bruker båndbredden man abonnerer på.

    • Liker 1
  2. Det selges en AOpen 200W TFX (som riktignok sies å være propitær/kun til AOpen H340 kabinettet)

     

    http://www.ps.no/ArtDtl.aspx?i=128880

     

    post-10740-1229117627_thumb.jpg

     

    Såvidt jeg kan se, er eneste forskjell(?) i bakkant, der aopen er 3-4 mm. lavere, så vil muligens bli ei tynn gløppe der.

     

    Ja, jeg fant denne og bestilte den faktisk også. Og den ville ha passet perfekt hvis det var den avbildede modellen som ble levert, men det som kom i posten var en PSU hvor selve trafo-biten var trukket ut av chassiet i en separat klump på baksiden, som dermed øker lengden med 6cm. Og dermed ca 4cm inn i CD-rom bay'en.

     

    Kjipt med andre ord.

  3. PSU'en i mitt Silverstone LC11 kabinett tok nettopp kvelden, og siden dette er HTPC'en min så er helgefreden truet hvis jeg ikke får tak i et nytt relativt fort ;)

     

    Dessverre er TFX en ganske uvanlig formfaktor - brukt i mATX-kabinetter som er svært lave - og foreløpig har jeg ikke funnet et eneste PSU i de vanlige nettbutikkene, ei heller i googles cache for site:.no

     

    Men det finnes jo mange luringer her på hwno, så jeg tenkte jeg skulle sjekke... så, noen som vet om noen som selger slike?

  4. F**n! Får ikke installert spillet en gang.

    Jeg har ikke plass på defaultdisken, så jeg må legge spillet inn på en annen disk.

    Når jeg forandrer mappa til en annen disk blir jeg nektet å installere det selv om jeg har nok plass.

    Hadde virkelig lyst til å prøve dette spillet :(

     

    Problemet er at installer'en er så lam i hodet at den forventer at du kommer til å pakke ut spillet på C:\. Faktum er at du trenger 2.8GB på den disken som %TEMP% peker på. Dette kan være hvor som helst, men dessverre så er den idiotiske installer'en hardkoda til å sjekke om du har nok ledig plass på C: og nekter å installere uansett hvis dette ikke er tilfelle.

     

    Joda, 99/100 PC-brukere har bare en partisjon per disk, og da er det kanskje lettvindt å bare anta at alt uansett havner på C:\ - drit i at en OS-reinstallasjon dermed også mer eller mindre krever at overskriver hele fordømte disken med 0-bytes og mister alt du hadde av data - men selv herr hvermannsen har kanskje mer enn 1 disk, og da finnes det jo faktisk minst en D: disk likevel.

     

    Uansett - lamskallene som har laga installasjonen burde kanskje holdt seg til å lage websider med frontpage, for faktisk er det ikke mulig å installere denne demoen med mindre du har 2.8GB ledig plass på den disken som tilfeldigvis har stasjonsbokstav C: i Windows ..

  5. Vurderer å fjerne en plagsom støykilde fra stua mi ved å fjerne strømforsyning fra kabinettet og mate strøm fra en ekstern PSU via 12V DC på baksiden. Har sett folk diskutere dette på sudhians SFF forum, og det ser relativt kurant ut.

     

    I prinsippet setter du bare inn en DC/DC konverter i kabinettet, og så henter du 12V,5V & GND herfra via vanlige molex og ATX kontakter derfra. Løsningen er selvfølgelig bare brukendes i de tilfeller hvor man ikke bruker mer enn 120W eller så, men i mitt tilfelle er det bare en HDD og Sempron 2400+ som spiser noe nevneverdig av strøm og dette skulle være godt under 100W tipper jeg. Men så kommer det store spørsmålet; Hvor i all verden får jeg tak i slike komponenter i Norge? Er det noen som har gjort en tilsvarende løsning selv, eller snublet over en butikk som selger?

     

    Tar også gjerne i mot andre tips for passiv kjøling av PSU. NB: Kabinettet er m-ATX og har ikke plass til noen PSU'er med 120mm vifte..

  6. Ok, takk for all hjelp så langt. Har gravt litt selv i mellomtiden også.

     

    På ASUS-HK'ene sitter det en 3x2 connector på hovedkortet som visstnok er tilkobling for frontpanel audio IO modul. Dette er en standard som jeg tror er lik mellom alle produsenter, dvs at denne: MSI S-Bracket skal kunne brukes.

     

    Generelt er det dårlig med ekstratutsyr å få kjøpt også hos de største nettbutikkene, men akkurat MSIs brakett er det mange som selger. Lurer på om jeg skal sjanse på at denne vil virke.

     

    Ang. Socket A vs Socket 939 - det er jo helt klart at sistnevnte er et bedre valg med tanke på ytelse og framtidige oppgraderinger. Imidlertid er ikke dette spillboksen min, men skal bli en rendyrket HTPC for MythTV / Freevo. Har tenkt å bruke Silverstone LC11 kabinettet, ergo mATX form faktor. I en slik boks er egentlig varmeutvikling mere kritsk enn rå ytelse, samtidig trenger jeg noe kjappere enn VIAs onboard CPU for å spille av mpeg4 i software. Dessuten hadde det vært fint om jeg ikke blakker meg fullstendig, og det er nok kjapt en tusenlapp ekstra om jeg baserer meg på socket 939 - dyrere prosessor, minne og HK.

     

    Nå er det klart at Sempron har ikke Cool&Quiet, men jeg tenkte å undervolte og klokke ned prosessoren i stedet. Dersom jeg velger Socket A så blir det i kombinasjon med en XP2400+ Sempron (1.667MHz) samt en Glacialtech IGLOO 19dB kjøler.

  7. To programmer som er svært populære er MythTV og Freevo. Personlig bruker jeg sistnevnte, men MythTV er kanskje den mest populære av de to - den er mere 'slick'. I tillegg til timeshifting (pause & spoling av live TV), automatisert opptak av favoritter og avspilling av praktisk talt alle multimediaformater kjent for menneskeheten, så finnes det også plugins for å spille Mame og andre emulatorer, brenne ut DVD'er, hente dagens vær osv.

     

    Personlig har jeg alltid syntes at freevo/MythTV er langt krafigere enn noen windows-baserte frontender jeg har sett, men så har jeg bare testet de opplagte kandidadtene på windows da. Den største ulempen med HTPC'er under linux er at det kan være et mareritt å få spesiell hardware til å fungere hvis man ikke gjør et grundig forarbeide på å finne ut hva som er bra supportert.

     

    Hva angår hardware så er det aller aller viktigste å finne et skjermkort som lager *bra* TV-ut. Det er utrolig dårlig kvalitet på de fleste konsumentkortene - ofte er det bare en scanline converter i mellom VGA signalet og SVHS-kontakten. Det er ikke så mange grafikk-kort i dag som har støtte for interlaced 50Hz og det synes!

     

    Personlig bruker jeg et Matrox G450 dual-head kort, kanskje det beste av dem alle. Her konverteres nemlig ikke signalet i det hele tatt, i stedet kobler man bare på en SVHS-kabel på VGA-kontakten (kan kjøpes separat fra Matrox) og så lager 2D-chip'en et naturlig TV-signal. Dessverre er det langt fra trivielt å faktisk bruke dette kortet, derfor vil jeg ikke anbefale å kjøpe et slikt med mindre du er dyktig unix-menneske. Regn med masse patching og kjernekompilering.

     

    Alternativt kan du bruke Scart-kabelen som følger med Hauppauge WinTV PVR-350. Denne er mye enklere å sette opp, og er støttet direkte i MythTV og Freevo. Kvaliteten er også upåklagelig - hadde neppe kjøpt et G450 dersom jeg hadde hatt en PVR350 fra dag én. Hvis du ønsker å bruke en treg CPU (lite varme) så er dette kortet anbefalt på det varmeste. Hardware MPEG2 encoder og decoder med innebygget TV-ut som også fungerer i X11 / Framebuffer modus med noen enkle håndgrep er faktisk slett ikke verst, selv om kortet koster 1700,-

     

    Sist men ikke minst: EPG'en i både MythTV og Freevo er basert på XMLTV, en defakto standard i Linux verden for håntering av programdata. Det finnes grabbere for de fleste land plukker data fra ymse online TV-guider og skriver en standardisert XML-fil som så leses av programmet som skedulerer opptak. De fleste norske kanalene er støttet i tv_grab_no, men ikke regn med å finne alle 500 kanaler på parabol'en din da.. ;)

  8. Umm... må bare spørre, men hva er poenget med å øke FSB dersom du klokker RAM'en asynkront? FSB er jo nettopp minnebåndbredde, og når man øker FSB er det nettopp for å bedre minnebåndbredden. Overklokking av CPU internt, ja det kan være et poeng, men for å dra noe nytte av høyere FSB så *må* minnet også klokkes opp - i verste fall risikerer du å redusere ytelsen fordi CPU og minnebuss ikke lengre er i synk.

     

    Eller?

  9. Mja, 3200+ er nominelt korrekt minne til A64, men du bør vurdere å gå for 3500+ dersom prisforskjellen ikke er for stor. Skal du overklokke FSB så er det en reell sjanse for at minnet ikke henger med (400MHz FSB drar allerede den fulle båndbredden av DDR3200), og du må iallefall regne med å øke memory-latensen fra f.eks 2 til 2.5 eller 3. Samtidig er det ikke så sjelden at en minnebrikke som er sertifisert for en gitt hastighet fint greier en overklokking på 10-20% så det kan gå bra.

     

    Fordelen med å eventuelt kjøpe raskere minne er vel først og fremst at du har litt å gå på til neste prosessor, men når det er sagt så har vi vel alle opplevd at slike planer faller fullstendig i fisk fordi neste generasjon bruker andre teknologier osv.. :hmm:

  10. Kan også tenkes at vifta ikke går på riktig hastighet, er montert feil vei el.l.

     

    Jeg har montert vifta slik at den blåser på kjøleribba.

    jeg ville tro at vifta står på fullt siden jeg bestilte feil vifte, en uten turtallsgiver.

    Vet ikke hvor mye dette har å si, men tenkte jeg skulle nevne det.

     

    Link til vifta:

    http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=449

     

    det stårat det er 3pin kontakt men det var 4pin kontakt på den jeg fikk så jeg måtte kjøpe meg en adapter til den.

     

    Jeg skal ta å ta av CPU kjøleren når jeg kommer hjem og legge på et nytt tyyyyyyyyyyyyyynt! lag med pasta

    og se hva som hender.

    kommer med tilbake melding senere.

    Håper det bare er kjøle pastaen jeg har vært for ivrig med. :blush:

     

    Takk for all hjelp til nå. :)

    Og at dere er like ivrige etter å hjelpe mer hvis problemet ikke ordner seg med et nytt lag med pasta :D

    Hmm, jeg lurer på om ikke du bør snu den vifta slik at den suger varm luft bort fra CPU'en. Korriger meg hvis jeg tar feil, men i de fleste kabinetter har man CPU rett under strømforsyningen, og moderne PSU'er har to vifter som begge jobber med å suge luft ut av kabinettet - og hvor vifta på undersiden dermed vil dra luft bort fra CPU (og dette er ikke tilfeldig). Hvis du da har en vifte som blåser ned på CPU så vil denne slåss mot PSU-vifta (som altså også suger bort luft) og dermed blir netto luftgjennomstrømning mye mindre. Snur du vifta så vil kjølig luft trekkes fra kabinettet, over kjøleribene på CPU, og suges videre ut av kabinettet via PSU-vifta.

     

    Slik pleier ihvertfall jeg å montere ting :)

  11. Nå skal man ikke bli for opphengt i megaherz - det er bare identiske prosessorer som strengt tatt kan sammenlignes basert på klokkefrekvens.

     

    På samme måte som at en AMD 2.4GHz-prosessor i realiteten er kjappere enn en Intel 3.6GHz prosessor, er det store forskjeller i arkitekturen mellom Athlon XP og A64. En av dem er en onboard minnekontroller og en drastisk forbedret båndbredde mot minnet. Den eneste sammenligningen som er nyttig eller overhodet verdt å diskutere er benchmarks av reelle applikasjoner som spill, content creation osv. Synsing om antall gigahertz er bare villedende fordi, som sagt, arkitekturene er ulike og dermed oppfører seg fullstendig annerledes. Du kunne like godt sammenligne med en powerPC - antall megaherz er irrelevant, det er rell ytelse du vil ha og da må man se på benchmarks.

     

    Nå er jeg forsåvidt enig i at det ikke er et poeng å oppgradere før man får en reell ytelsesforbedring, og det er også en stund til 64-bits prosessorene virkelig får vist hva de er verdt (ingen spill bruker i dag 64-bits kode) men det er faktisk en del å hente på å bytte arkitektur i dag også. Jeg tror det koker ned til at man oppgraderer når man føler det er nødvendig og kjøper det som der og da representerer mest guffe per krone. Så får man bare akseptere at det kommer noe kjappere igjen om noen måneder - så lenge Moore's lov fremdeles funker vil det alltid være slik.

  12. Du sier du har byttet kjøler til CPU. Jeg tipper problemet ditt ligger her. Siden du sier at du ikke greier å klokke like høyt etter endringen, og du beskriver problemer som typisk tyder på overoppheting internt i CPU'en, ville jeg tatt en titt på monteringen av kjøleribba. En vanlig feil er å bruke for mye kjølepasta - dette har motsatt virkning av den ønskede, da virker den nemlig isolerende. Du skal bare påføre et tynt, tynt lag som akkurat dekker prosessorkjerna og ikke tyter ut på sidene når du setter på kjøleribba.

     

    Kan også tenkes at vifta ikke går på riktig hastighet, er montert feil vei el.l.

  13. Denne grafen er kanskje av interesse:

     

    Anandtechs Doom3 CPU-benchmark

     

    Å gå fra en XP3200+ til en A64 3000+ gir 25% mer FPS (på 800x600 hvor CPU er flaskehalsen).

     

    Hvis man venter et par uker og kjøper winchester-utgaven av A64 3000+ er følgende faktum interessant. Selv med standardkjøleren som følger med kan denne overklokkes til 2.4GHz, samme hastighet som FX53. På denne hastigheten er ytelsen slik:

     

    AMD Winchester overclock benchmark

     

    Sammenlignet med en XP3200+ gir en overklokket A64 3000+ en ytelsesforbedring på 57%!

     

    Tallene burde vel tale for seg selv..

  14. Tja, med fare for å bryte forumreglene (neida), tror jeg at vi akkurat nå i dette sekund får mest smell for penga fra AMD. Om noen måneder kan dette ha endra seg, men slik er det alltid.

     

    AMD har nettopp sluppet en ny generasjon Athlon64 prosessorer - winchester - basert på 90nm-vaffelpresser som både er meget hyggelig priset og imponerende overklokkbare. Du har sikkert lagt merke til at diskusjonen går hett på forumet om når disse kan ventes i salg her i Norge - om noen uker tipper jeg at vi ser dem hos Komplett osv.

     

    Tester av winchester så langt viser at de for det første går litt raskere enn sine eldre 130nm-brødre på samme frekvens, og lar seg overklokke opptil 40% med standard box-sett kjøler og dermed yter like bra som FX53 (som stadig koster FLESK). I benchmarks går A64 på socket 939 grundig forbi Intels P4 3.X i alle andre tester en produktivitet, så om du skal spille på boksen tror jeg ikke du finner bedre ytelse per krone i dag.

     

    Du bør tenke deg litt om før du velger hovedkort dog. Akkurat nå er AGP på vei ut til fordel for PCI Express, og dette betyr at du enten må kjøpe nytt PCI-E skjermkort sammen med hovedkortet, eller bytte hovedkort neste gang du skal ha nytt grafikk-kort. Om du ønsker å bruke PCI-E finnes det ingen AMD-hovedkort med disse slot'ene onboard, men om noen uker skal Nforce4-chipsettet være ute som altså støtter PCI-E. Og om en måned eller tre kommer SLI-støtte på NForce4 også.

     

    Du må nesten vurdere selv hvordan du ønsker å prioritere dette - selv planlegger jeg å beholde AGP-kortet mitt og kjøpe et Nforce3 hovedkort nå, og enten kjøpe dagens høyende AGP billig om et år eller så, eller eventuelt ta en hovedkort-oppgradering når den tid kommer.

  15. Antar at du sikter til 130nm core versus 90nm? Det som er å bemerke om den nye serien A64-cpu'er er at de er *særdeles* overklokkbare selv uten å bytte kjølevifta, og en 3200+ skal visstnok gå opp til 2.6GHz uten noe videre mekking. Dette er nok mer verdt enn de 512K ekstra onboard L2 cache, uten at jeg kan underbygge dette med noen personlige erfaringer. Sjekk anandtech osv for benchmarks, jeg har sett flere indikasjoner på at de nye CPU'ene faktisk går bedre selv på standard klokke enn sine eldre motparter.

  16. hmm, jeg mener å huske at det står beskrevet i manualen, men uansett:

     

     

    Plugg brillene inn i mini-jack uttaket på baksiden av kortet (er bare ett sted den passer såvidt jeg husker).

     

    Anbefaler at du henter siste WHQL-sertifiserte driver fra nVidia.com, sammen med stereo 3D drivere fra samme sted.

     

    For å skru på 3D-view med nye drivere fra nVidia bruker du display properties (dvs høyreklikk på desktop og properties/egenskaper). Tror du finner det under nview, er en stund siden jeg testa selv.

     

    Det følger uansett med en PDF som beskriver oppsett og bruk av brillene (gjelder alle briller som leveres med nVidia kort), bør være grei skuring å finne ut av det.

  17.  

    og dermed ble CPU BUS hastigheten stilt tilbake fra 166Mhz til 100Mhz. Den hadde jeg satt opp til 166 12.5x for det skulle være min CPU XP2000+. Når går den på 1.25Ghz og det vil jeg jo egentlig ikke.

     

     

     

    Øh, du tuller nå vel? En XP2000 går på 133x12,5=1666,666 MHZ, _IKKE_ på 166 x 12,5 = ~2GHz. Dersom du faktisk har kjørt CPU'en din på 30% overklokking inntil nå så er det ikke rart om du har hatt litt problemer - det lukta sikkert litt ozon også ;)

     

    Du kan beholde en FSB på 166 men da må du nappe ned multiply'ern til 10 for å kjøre CPU'en i hht. nominell hastighet; en viss overklokking på intern frekvens kan nok også virke, men ta det rolig i steg på 0.5x om gangen.

     

    Har du forresten låst opp CPU'en selv, eller er dette en T'bred B?

  18. Både mikroplex og komplett selger faktisk runde IDE-kabler til vanlig ATA100/133, funker helt utmerket de. 5-7mm diameter, gummihylse i dekorative farger og 3 40-pins kontakter pr. kabel, dvs du kan ha to disker per kontroller akkurat som med de flate 80-pins kablene.

     

    Du kan også mekke en rund kabel sjøl, hvis du har tid og ork.. splitt en vanlig IDE-kabel i f.eks 4 og 4 ledere og teip rundt dem. Såfremt du unngår å skjære over en signalførende kabel så vil dette heller ikke ha noe å si for ytelsen, men litt ork er det jo.

  19. Som relativt fersk eier av en NEC 1100A DVD+RW brenner leter jeg nå etter det beste kjøpet på blanke medier. Ser at bla.a komplett selger bokser a' 25 +R plater til en billig penge, men legger man på pris for å sende pakka i posten samt ubekvemmeligheten med å komme seg på postkontoret før de stenger (ja for de leverer ikke på døra selv om du betaler for hjem på kvelden, det er jo for lettvindt...) så blir det fort ganske dyrt likevel.

     

    Sjekka den lokale elkjøp butikken, men der solgte de bare plater enkeltvis og til sinnsyke priser. Har imidlertid sett ting som tyder på at kjeden faktisk fører DVD+R plater til en billig penge ..

     

    Nuvel, uansett lurer jeg på om noen har peil på hvor man kan få kjøpt tomplater over disk til en rimelig penge, innafor ringveien i Oslo.. ;)

  20. Har lyst til å bygge en PVR (Personal Video Recorder) basert på det jeg har av gamle deler. Det jeg mangler er kassa og et bra digitalt TV-kort, tenkte jeg skulle spørre litt rundt her etter tips.

     

    I utgangspunktet er utfordringen å bygge systemet slik at det produserer minst mulig støy og varme (håper på å få plassert den i TV-racket etterhvert) men samtidig beholde ytelse bra nok til å ta opp og spille av MPEG2 samtidig.

     

    Jeg må altså for det første ha en PC-kasse som er liten nok til å passe i et standard stereo-rack, men stor nok til vanlig form factor hovedkort med stående PCI-slot'er. Dette skal helst også være støydempet på en eller annen måte, og bør ha en meget stillegående strømforsyning. Faktisk så er jeg ikke fornøyd med støynivået på enermax whisper-serien som jeg bruker i den "egentlige" PC'en min, det støyer for mye for bruk på stua i min mening, så her er jeg veldig spent på hva folk har å foreslå :)

     

    For det andre så trenger jeg å mekke en løsning for TV inn og ut; jeg kommer nok til å kjøpe et av de digitale TV-korta som f.eks komplett selger relativt billig for tiden, men TV ut er et lite problem; jeg hadde tenkt å bruke min gamle Voodoo3-3500TV som grafikkort men TV-chip'en på dette kortet er temmelig råtten så jeg har en mistanke om at dette ikke blir bra nok til å se på TV, og dermed trenger jeg ssv. å finne et billig kort som har bra TV ut, helst med støtte for PAL+ altså widescreen visning.

     

    Noen som har et par tips å gi meg? :)

×
×
  • Opprett ny...