Gå til innhold

_kefir

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av _kefir

  1. Til jobbruk ville jeg ha kjøpt en MakerGear M2 igjen:

     

    http://www.makergear.com/products/m-series-3d-printers

     

    Jeg er veldig keen på RepRapPro, og har hatt planer om å kjøpe en printer fra dem. Så var det en diskusjon på forumet på www.reprap.no hvor noen gjorde meg oppmerksom på en del som var misfornøyd. Nå vet jeg ikke om dette er et resultat av at printeren har nådd ut til veldig mange (og dermed fler som ikke har greie på 3d-printere), eller om den virkelig har hatt en del barnesykdommer, men jeg venter ihvertfall litt før jeg kjøper Ormerod. Men når alt kommer på stell tror jeg det blir en knallbra printer!

  2. Takk for tips! Kult at den støtter cloud print, og wifi! (edit: nei, den har ikke wifi, men det har Brother HL-2270DN - men den har ikke cloud print. arg).

     

    Klikket rundt på dell.no og fant den der, og man kan kjøpe ekstra toner (30 øre/ark). Men om man bare skal kjøpe toner finner man ikke denne printeren, da blir det litt tungvint. :)

     

    Har funnet ut at Brother HL-2250DN er et alternativ, den er billigere og toner koster 23 øre/ark. Men den har verken wifi eller cloud print, så da må jeg evt bruke raspberry pi og få meg wifi-dongle om den skal stå i et eget rom (glemte å nevne wifi som punkt i originallista mi).

     

    Fant også Canon LBP5050 som et alternativ, men den funker ikke på Linux, så den er utelukket.

     

    Men for litt dyrere printere kan man få mye billigere toner, f.eks. 10 øre/ark for største toner (f.eks. estimert 12000 ark per kassett). Men hvor lenge holder egentlig tonerkasetter før de tørker(?) ut om man ikke printer så mye?

  3. Hei,

     

    Jeg vurderer å kjøpe meg en skriver, men jeg vil ha en som er effektiv, dvs ikke bruker opp toner veldig fort. I hovedsak printer jeg i sort-hvitt, men om det finnes en bra en som takler farge også er ikke det så dumt.

     

    Har hatt noen printere før, så jeg har noen erfaringer jeg vil unngå.

    1. Trenger ikke være rask, men liten og effektiv (pris toner/ark)
    2. Kjøper ikke fargeprinter med enkelt tonerkassett med flere farger. Da må man kaste toner om en farge går tom først...
    3. Vil ha en printer som kan skrive i sort selv om en annen farge er tom. Har brent meg på dette før, får ikke lov til å printe en kladd fordi cyan er tom. Drittprinter! :)
    4. Er ikke så opptatt av om det er laser eller inkjet, men er ikke så keen på ozon hjemme om den står påslått.
    5. Må funke fra Linux.

    Har egentlig tenkt å bruke en raspberry pi for å sette opp google cloudprint på den, så om noen har erfaring med akkurat det også er jeg keen. Jeg tenkte å bruke f.eks. dette:

     

    https://github.com/armooo/cloudprint

    • Liker 1
  4. Hei igjen, nå er det lenge siden det har vært en oppdatering her. Nå er det samlet en liste med alle delene man må kjøpe for å bygge seg en 3D-printer, sammen med hvor man kan kjøpe dem og hva de koster.

     

    http://www.reprap.no/kjope_deler

     

    Standard RepRap-modell som anbefales å lage er Prusa Mendel V2.

     

    Bare i tilfelle noen er interessert! :)

  5. Takk for tilbakemeldingen.

     

    Fant omsider ut at utgående linjehastighet var på hårreisende lave 0.04Mb/s i følge itavisens speedometer. Telio sin egen QoS-konfigurasjonsguide sier at man skal sette av 100kb/s til telefoni, altså 0.1Mb/s, så dette er rett og slett for dårlig linjekapasitet. Hadde faktisk ikke ventet at det lå så lavt, men der kan du se...:) Get var heldigvis helt enige i at dette var alt for dårlig, så de skal sende nytt modem, og om ikke det løser saken sender de en tekniker.

    • Liker 1
  6. Hei.

     

    Lurer på om noen har vært borti hakkete bredbåndstelefoni fra Telio på Get bredbånd. Spesielt med symptomene her er at det ikke høres hakkete ut på min side med Telio-adapteret, kun hos den andre parten. Er det noen som har opplevd dette, og kanskje klart å løse det?

     

    Jeg har lest litt på forumet her om problemer med hakkete telefoni med Telio, men det var artikler fra 2003 og 2004, og det løstes ved at folk kjøpte QoS-ruter. Jeg regned med at QoS stort sett er støttet i rutere i dag, og jeg logget inn på Telio-adapteret og skrudde på QoS, men det hakket visst fortsatt.

     

    Det som er pussig er at noen rapporterer at det hakker, mens andre ikke antyder at de har problemer med å høre. Det høres veldig rart ut om Telio skulle hakke bare mot noen andre, det ville vel isåfall vært et sentralt problem hos Telio. Høres tvilsomt ut, men man må jo nesten begynne å lure.

  7. Vil du ha din egen 3d-printer? Det er morsomt tidsfordriv og et område i stor utvikling, pluss at dette er det ultimate verktøyet for alle som mekker litt/DIY-entusiaster. :)

     

    562px-Assembled-prusa-mendel.jpg

     

    RepRap er veldig i vinden for tiden, og man kan til og med relativt raskt tjene inn kostnaden ved å printe deler til en ny printer og selge dem. Dette settes selges rimelig av kosmetiske årsaker:

     

    http://www.reprap.no/forum/viewtopic.php?f=8&t=84

     

    Det er ikke jeg som selger, men jeg synes det er så kult at jeg forsøker å piske opp litt stemning. :) Vi trenger flere som driver med dette i Norge!! :)

     

    Du må være litt teknisk interessert (trenger ikke være så veldig erfaren/begavet), og ha litt tid til å bygge og ta det i bruk. Mer info om andre ting man kan kjøpe kan du lese om her:

     

    http://www.reprap.no/forum/viewtopic.php?f=8&t=51

     

    (Priser for plastdeler som står der er stort sett lavere, men dette settet inneholder flere deler også).

  8. Hei,

     

    Takk for tips. Jeg endte til slutt opp med et Nemo Espri 3P, som jeg kjøpte nytt på ebay for 2200 inkl toll og frakt:

     

    http://www.nemoequipment.com/nemo2011-espri3p-tent

    http://www.nemoequipment.com/images/compare/Espri3P_Comparison_Chart.jpg

     

    Fant til og med en video av det på youtube:

     

    http://www.youtube.com/watch?v=62qAxm2vFfA

     

    Selv om jeg ikke har prøvd det i praksis enda har jeg trua. :) Yttertrekk og underlag er 30D PU Nylon, som jeg har tolket til en vannsøyle på ca 1800mm.

     

    Jeg tenker å bruke det vår til høst, ikke når det er dritkaldt, og kommer nok til å forsøke å unngå veldig dårlig vær, men jeg mener det fint skal tåle noen regnskurer. Det veier 2.6kg, det er 1kg lettere enn tilsvarende telt på XXL, og det kostet meg minst 1000 spenn mer på Oslo Sportslager.

     

    Dette er kanskje tilsvarende på Oslo Sportslager, det koster 1000 mer og veier 1kg mer, og er samme materiale, 30D Nylon:

     

    http://www.oslosportslager.no/produkt/nanok-arxcis-trio-tremanns-telt-23600.aspx

     

    så til jeg ligger ute med regn og kondens dryppende ned i min våte sovepose føler jeg at jeg har gjort et bra kjøp. ;)

  9. Hei,

     

    Du bør få deg en fastlege og gå til denne, har du ventet et par uker kan du sikkert vente et par dager til. Du får sikkert noe betennelsesdempende, og om det hjelper er det supert, eller om du trenger mer utredning får du henvisning til fysioterapeut/manuellterapeut.

     

    Før du går til kiropraktiker eller osteopat eller noe sånt er det greit å vite hva man bruker pengene på:

     

    http://no.wikipedia.org/wiki/Kiropraktikk#Kontrovers

    http://no.wikipedia.org/wiki/Osteopati

     

    Uansett hvilken behandling du velger bør du ikke fortsette å legge ut for behandlingen i mange måneder (i dyre dommer) om du ikke har merket betydelig forbedring, da får man heller prøve noe annet.

     

    NB, helseråd du får på nett skal du ikke følge, du skal høre på fastlegen din.

  10. Vet ikke hva som er beste teknikk, men jeg har klart å holde pusten i rett over 5min selv (da lå jeg helt pasiv) i mine litt yngre dager. :) Trente mye svømming og syntes svømming under vann var gøy, og har bl.a. svømt 2x25m under vann. (Det er ikke det samme som 50m under vann, man kan sparke godt fra veggen). Tenker det er bra å trene lungekapasitet, pust dypt noen ganger før du holder, så er det å kjenne seg selv litt og ikke gi opp med en gang man kjenner at man kunne ønsket seg litt luft. :)

     

    Om du skal være aktiv eller i en stresset situasjon (f.eks. skal finne veien ut av et brennende rom) tipper jeg du ikke får holdt pusten særlig lenge uansett. Men det er vel sjelden feil å være i god form!

  11. Jeg pleier bare å slippe sluken ned på bunn, jeg kan ikke huske at den har festet seg av det. Om du trekker den sidelengs langs bunn er det en annen sak... Kaste fra land og trekke inn langs bunn er hasardsport. :) Pilking langs bunn når båten driver rundt kan koste deg en sluk eller to. Det ryker en sluk i ny og ne, men jeg kjøper gjerne de billigste pilkeslukene jeg finner, og hamstrer når de er på salg til 10kr/stk. :)

  12. Til sjøfiske bruker jeg mye stingsild og lignende. Det funker fint til både pilking og kasting fra land. Når jeg kaster pleier jeg å trekke inn litt, la den synke litt, trekke inn litt, osv... Liksom sidelengs pilking, egentlig. :) Prøv på forskjellige dybder, torsken er ofte langs bunn (obs, fare for å miste sluken) og makrell og sei gjerne litt høyere oppe. Svaberg der det blir litt brådypt har jeg ganske god erfaring med, er stort sett ettellerannet som biter på.

  13. Det ser jo helt ok ut, men litt stort for det jeg tenkte meg. Ellers er det ganske mye tyngre, og en del dyrere, enn noen av de jeg så på. Jeg er opptatt av størrelse og vekt, så jeg lager en oversikt:

     

     

    Navn, pris inkl frakt og MVA (NOK), vekt, vanntetthet

    Coleman Tauri Connect X3, 1999, 3.7kg, 4000mm

    Helsport Nordmarka 3 camp, 1799, 3.5kg, ?

    Marmot Limelight 3p, 1750, 3kg, 1800mm

    Alps Zephyr 3, 1500, 2.5kg, 1500mm

    REI Quarter Dome T3, ca 1700, 2.4kg, ?

    Big Agnes CopperSpur UL 3, 3400, 2.2kg, 1200mm

    Nemo OBI 2P, 2700, 1.2kg, 20D

    Nemo Espri 3P, 2500, 2.6kg, 30D

     

    Så for en avveining av vekt, pris, innvendig plass til 2 pers og vanntetthet synes jeg det ut til at Alps Zephyr 3 er vinneren. Jeg synes XXL sine telt virker veldig dyre sammenlignet med det man får fra utlandet.

     

    Men det virker nesten for godt til å være sant også. Er de lette teltene tette nok? I følge en webside jeg leste på bør man ikke ha mindre enn 1000mm tetthet, og 2000mm bør holde til alle årstider i Europa. Jeg skal jo ikke bo i dette teltet i lang tid, lizm. :)

  14. Om du pilker i nærheten av en stake får du torsk. Slipp sluken ned på bunn, trekk opp en meter eller tre, og pilk i vei. Stingsilda eller tilsvarende fungerer gjerne bra. Får torsk på alt fra 5 - 30 meters dyp, alt fra 5 - 50 meter fra land eller grunner.

     

    Jeg var hypp på å få noe annet enn torsk og makrell i sjøen, så i fjor jeg ville prøve meg etter flyndre. Brukte søkke, krok og blåskjell (kun innmat) som agn, og fikk jaggu en rødspette på første forsøk, etter kun kort tid. Så fikk jeg en torsk. :) Det var i nærheten av en stake i en bukt i Hardanger.

     

    Stikker du ut på dypt vann og rett sted skal det gå an å få kveite, da skal visst makrell være bra agn. Har aldri prøvd det selv, men det høres dritfett ut! :)

  15. Hei,

     

    Jeg kikker etter telt, og finner mye interessant. I utgangspunktet synes jeg kanskje Helsport på XXL virker overpriset, for det er ganske tunge telt sammenlignet med annet som jeg finner.

     

    Her er et utvalg jeg har kikket på, hva ville du valgt for 2 personer?

     

    http://marmot.com/products/limelight_3p - Rimelig, litt tyngre, 3-pers

    http://www.alpsmountaineering.com/tents/lightweight-tents/zephyr-3 - Rimelig, litt tyngre, 3-pers

    http://www.rei.com/product/761895/rei-quarter-dome-t3-tent - Litt dyrere, ganske lett, 3-pers

    http://www.xxl.no/villmarksliv/telt-lavvu/telt/nordmarka-3-camp-telt-1013719 - Litt dyrere, tyngst, 3-pers

    http://bigagnes.com/Products/D​etail/Tent/CopperSpurUL3 - Dyrere, lett, 3-pers

    http://www.nemoequipment.com/n​emo2011-obi2p-tent - Dyrere, lett, 2-pers

  16. Kommer jo litt an på hva du er interessert i. Nå er Mosaic-printeren ganske ny, så det kan jo være at den har noen barnesykdommer. Men jeg tror også at MakerGear som står bak den satser ganske hardt på den, og det virker som de har ganske peiling, så jeg tipper den funker bra!

     

    Når det er sagt, så ville jeg kanskje bygget en Prusa om jeg var i din situasjon. Du kan jo printe alle plastdelene du trenger selv, så bruker du lista som mikkello satt sammen for å kjøpe resten rimelig:

     

    http://www.reprap.no/forum/viewtopic.php?f=4&t=51

     

    evt kan du bruke regnearket til Nudel som en pekepinn for å handle lokalt:

     

    https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Aim6CWrnffrudGxKWlpIVjNadDFLOEpoU2JoU080c2c&hl=no

     

    Men det er en liten læringskurve forbundet med å bygge seg en reprap og kalibrere og printe på den. Om ikke du er keen på det så er kanskje Mosaic greia. Forsøker å finne ut hva leveringstidene er på den nå.

     

    Edit: det står på websidene deres: "A Mosaic 3D Printer purchased today is expected to ship between Aug. 1 and Aug 15."

×
×
  • Opprett ny...