Gå til innhold

phax

Medlemmer
  • Innlegg

    12 399
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av phax

  1. FrihetensRegn skrev (19 minutter siden):

    Hva som definerer en vinter er jo et godt spørsmål, da feks varmepumper i elbiler ikke er effektive i de deler av Norge og verden der det er veldig kaldt om vinteren. I Yellowknife, Kanada kan det være jevnt under -40°C om vinteren. Da faller rekkevidden betraktelig. Mens i Bergen kan det være 10°C på samme tiden. En fin mellomting kan være -20°C og en kupevarme innstilt på 22.5°C og varme på speil, vindu, seter og ratt.

    Nå er det ikke akkurat så fryktelig ofte at man har temperaturer nede i -40°C eller -20°C i Europa. Selv om det selvsagt er perioder med slik kulde. Men -7°C som oppgitt i artikkelen er en langt mer realistisk snittemperatur om vinteren, også her i Norge. 

    • Liker 3
  2. Dubious skrev (7 timer siden):

    Må ikke holde slangen, og må ikke følge med på liter og pris, men en må være nær pumpen.

    Jeg setter inn pistolen, flipper opp den lille dingsen som holder inne knappen, og venter til tanken er full.
    Når det kommer væske opp til tuten så stopper den å pumpe, som regel betyr det at tanken er full.

    Åja, dette forandrer alt. Da er det jo ingen praktiske forskjeller på å fylle tanken eller lade bilen. 

    • Liker 1
  3. Det er jo noen praktiske forskjeller ved å lade vs fylle drivstoff. Når man fyller tanken så må man stå der og holde slangen og må følge med på antall liter og prisen direkte på pumpa. Men når man lader så setter man i kontakten og kan forlate bilen for å gå på do eller ta seg en matbit eller hva det måtte være. Dette i kombinasjon med at det åpenbart tar lengre tid å lade bilen gjør at det er gunstig å kunne følge med på ladingen via en app. 
     

    Så ja det hadde selvsagt vært fint med mulighet for betale med kort, men det finnes noen praktiske fordeler med å bruke en app også.

    • Liker 1
  4. The Very End skrev (18 timer siden):

    Jeg sier ikke at Tesla gjør feil, eller at Tesla gjør det riktig. Det jeg derimot sier at folk ønsker enklere ladning enn å måtte laste ned xx antall apper. Lade hos CircleK: egen app eller styre i nettleseren, lade hos mer: app, BKK: app, osv. Det er forbrukerfientlig.

    Med Elton så får du kombinert de fleste ladeselskaper i en app. Fungerer veldig bra.

    Eier ikke elbil selv, men bruker ofte bildelingstjenester som Hyre og Otto og kjører da naturlig nok mye forskjellige biler, og da er lading med app en veldig enkel og grei løsning.

    • Innsiktsfullt 2
  5. BenWhittaker skrev (12 minutter siden):

    Har noen erfaring med å bygge en utendørs treningspark? Enten på egenhånd, eller kjøpt en slags "ferdig pakke".

     

    Ingen erfaring, men har sett at det har dukket opp endel leverandører som tilbyr komplette løsninger for utendørstrening nå. Typ kontainer hvor du kan lagre stenger og vektskiver og annet utstyr, med rigg montert på utsiden. F.eks https://www.treningspark1.no/produkter/20-fitness-container/

    • Innsiktsfullt 1
  6. Megaoctane skrev (19 timer siden):

    De slår seg ikke av, og bruker strøm mens de ligger på nattbordet. 

    De går automatisk inn i low power mode etter 5 minutter uten bruk. Det er samme modus som om du putter de i etuiet. 

    Man kan selvsagt argumentere for at det er dumt at man ikke kan slå de helt av, men samtidig så er det jo også noen fordeler ved å kunne spore de opp i Find My-appen. 

    • Liker 1
  7. LMH1 skrev (17 timer siden):

    https://www.elkjop.no/cms/bw-beste/black-week/

    Er det ganske håpløs hvordan butikkene lurer folk å gjøre dårlig avtale sier blackfriday varer noen dager eller kort periode velger de å utsette det, sier at det er begreneset tilbud og slikt og at ting selges kun på nett, men 1 uke etterpå viser det seg varen kommer i butikk alikevell. Alikevell haster det å gjennomføre bestilling etc.

    Folk må styre unna elkjøp og power de driver bevist å lure forbrukeren i tabber for å koste dems mest mulig på spill og mye billig.

    Koster jo bare 67 kr i frakt. Ganske dyrt og vanskelig for en forbruker å vite hvordan de skal gå frem å vite hva som er bra tilbud eller ikke ...

    Skjønner ikke helt hvordan du mener du har blitt lurt? Du prøvde kjøpe noe i butikk, men det var utsolgt så du handlet da heller på nett og betalte 67,- i frakt, og en uke senere så kom varen på lager i butikk igjen. Har jeg forstått det riktig?

    Elkjøp tilbyr gratis frakt ved bestilling på nett så det i seg selv virker rart. 

  8. Megaoctane skrev (1 time siden):

    Er disse verdt det for 3.990kr under BlackFriday, eller bør man gå for Bose QC45?

    Til 3990,- så får du veldig mye hodetelefon for pengene. Om du verdsetter lydkvalitet høyest så vil jeg si soleklart ja. 

    Men er du opptatt av at hodetelefonen skal være lett, komfortabel og sammenleggbar så er QC45 et trygt valg. 
     

  9. BenWhittaker skrev (2 timer siden):

    Forresten, hvordan funker dips-stasjonen her?

    Jeg trenger basically et squat rack, pullup bar og dips stasjon. Her får man jo squat og dips stasjon sammen. Ser jo ut som strålende kvalitet men skader ikke spørre da, er «dip setupet» der stabilt eller «vigler» det hvis man er 100+ kg eller bruker litt vekter i belte? :) 

    Kan ikke skryte på meg å ha lesset på med så voldsomt mange kilo i dips, men racket står støtt og stabilt det. Ville ikke bekymret meg så mye for vekt heller ettersom det skal tåle 350kg treningsvekt.

    • Liker 1
  10. BenWhittaker skrev (2 timer siden):

    Hei!

    Jeg får endelig muligheten til å bygge en liten hjemmegym. Jeg lurer på om noen har tips ift:

    1. arealeffektivt squat + benk stativ?

    Selv har jeg dette i en liten bod på 5 kvm og det funker veldig bra: https://shop.eleiko.com/nb-no/equipment/racks/racks/3085271-060-eleiko-classic-squat-stand-charcoal

    Koster litt, men varer jo livet ut. Kan jo også håpe det kanskje dukker opp noen black friday-tilbud nå snart.

  11. galasb skrev (5 timer siden):

    Så lenge det er en plattform uten sensur så vil den lykkes. De store globalistene (ny versjon av nazisme) sensurerer mer og mer for å få innført det teknokratiske verdens diktaturet sitt, FN styrt verdensorden. åpen kildekoder er bare bra. 

    Da har du åpenbart ikke lest retningslinjene. Her legges det blant annet opp til sensur av alle som kritiserer Trump eller Truth social, og potensielle søksmål til de som måtte bryte retningslinjene.

    https://time.com/6109038/donald-trump-truth-social/?amp=true

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 5
  12. "The Software Freedom Conservancy (SFC) says former President Donald Trump’s new social network violated a free and open-source software licensing agreement by ripping off decentralized social network Mastodon. The Trump Media and Technology Group (TMTG) has 30 days to comply with the terms of the license before its access is terminated — forcing it to rebuild the platform or face legal action."

    https://www.theverge.com/2021/10/22/22740354/trump-truth-social-network-spac-mastodon-license-software-freedom-conservancy

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 2
×
×
  • Opprett ny...