Gå til innhold

bvlgari

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bvlgari

  1. Vi skal i bryllup i midten av juli på New Foundland. I den forbindelse hadde det jo vært greit å tatt en uke eller 2 ferie i tillegg.

     

    Jeg og samboeren min har med oss en gutt på 3,5 år (vi er 25/30). Men vi vet ikke helt hva det er å finne på i dette området.

     

    Fornøyelsesparker, dyreparker, vannparker, bademuligheter etc.. Blir vel i området new-york, washington etc. Tviler på at det blir så langt sør som Florida (Disneyland/Seaworld), da lange turer i bil ikke er høyt på ønskelisten..

     

    Finnes det egnede områder for familier der vi f.eks kan leie hytter i et trygt område og bruke som base for utflukter?

  2. I din lokale bank. Din egen bank har som oftest gebyrfri uttak av valuta over skranken. Tviler på at du får bedre kurs ved uttak i UK.

     

    Men du bør vurdere å vente, da pund-kursen har stupt i det siste og er på det laveste nivået på 25 år. Med andre ord, du vil nok får flere pund for pengene dine om du venter til avreise.

  3. Formuesskatt: Mindre i skatt for de som har formue

    Arveavgift: Mindre i skatt for de som arver

    Dokumentavgift: Mindre i skatt for alle som kjøper hus

     

    Mindre inn i skatter og avgifter til staten, men enkelte andre ting som i dag er 'gratis' må vi betale mer for. Det bunner ut i at den enkelte selv skal kunne bestemme mer over sin egen inntekt, isteden for at at staten tar inn pengene og fordeler det etter sin ideologi.

     

    Er dog ikke sikker på at frp vil fjerne dok.avgift i denne første perioden.

  4. Eg ville i utgangspunktet si privat.

     

    Dette skyldes at du leier ut til privatpersoner, og dersom du skal ha mva-fradrag på oppussingen, må du fakturere leietakerene med mva. Da private ikke har fradrag for mva vil leien bli 25 % dyrere enn tilsvarende fra private aktører.

     

    Blir det noe overskudd så er det skattemessig mest gunstig å eie privat.

  5. Eg ser denne er satt som løst, men det finnes en utvei:

     

    Dere kan låne 500k av foreldrene dine uten at det blir regnet som arv. Dette blir som et vanlig lån, med renter på vanlige markedsmessige vilkår.

     

    Her er trikset: Dere betaler ikke. Renten blir ettergitt av dine foreldre, og blir regnet som gave fra dine foreldre til deg. Dere kan motta gave inntil 1 G (eller var det 1/2 G ? ) hvert år uten at det blir regnet som arv.

     

    Dere må også huske å oppgi dette i selvangivelsen din som lån, og foreldrene dine må oppgi dette som en fordring (krav).

     

    Dermed blir dette et låneforhold, og ikke en arv.

  6. FAEN. Satt på opera-aksjer gjennom presentasjonen, og kan fortsatt ikke helt skjønne hva som gikk galt. Hva i all verden var det som tilsa en 20 prosent nedgang i kurs der? Var forventningene SÅ store på forhånd?

     

    Nei selve regnskapet var forsåvidt greit nok. De tjener fortsatt penger og traff noenlunde på forventningene.

     

    Det som mest sannsynlig trakk ned kursen var de mindre positive fremtidsutsiktene til selskapet som de fremla.

     

    Forøvrig solgte eg mine trauste statoilaksjer i dag og gikk inn i opera på 24.90, altså etter 17% ndegang. Har meget stor tro på at denne vil sprette opp igjen noen prosenter i løpet av neste uke.

  7. Nei du har rett, man burde ikke spøke med dette. Det er tross alt 2 nordmenn som risikerer å bli drept der nede. Og er sier drept, fordi denne farsen av en rettsak ikke kan sies å være en rettferdig rettergang. Da mener eg at det klassifiseres som drap.

     

    Norske myndigheter har frem til nå ikke gjort annet å observere. Tafatte som alltid. Hørte dog i kveld at dersom de skulle bli dømt til døden, skulle UD ta kontakt med Kongo og si ifra om at de ikke skulle ta livet av de...

     

    Man kan gjerne diskutere intelligens til Kongloeserne, og etter vår oppfatning, en farse av en rettsak. Men å legge opp til at man skal ta det seriøst når slike summer kommer på bordet blir litt for mye forlangt.

     

    For å gi Kongo et tilsvar kunne vi kuttet bistanden. Da formodentlig en del av disse pengene havner i lommene til høytstående kongloesiske tjenestemenn, kunne de muligens ha utøvd makt i rettsystemet slik at de kunne fått en retteferdig sak.

     

    Eller vi kunne saksøkt de tilbake og krevd 10 billioner kroner for å vise hvor latterlig denne rettsaken er.

  8. Dette minner faktisk en del om "kunstner-opprøret", som egentlig skulle være et angrep på Frp, men som endte med å være til støtte for Frp.

     

    At AP bruker tid og krefter på å fremme Frp sin politikk, og samtidig fremheve så mange, etter min mening, positive punkter er jo bare helt flott.

     

    De rød-grønne er jo viden kjent for å summere opp alt som Frp sine valgløfter vil koste, men er det noen som har regnet på alt det offentlige vil spare med de lavere subsidiene og reduserte støtteordningene som Frp vil iverksette?

     

    Skattekutt betyr velferdskutt

    Og hver krone i mindre skatt, betyr en mindre krone til helse og, skole og omsorg. Aldri en krone mindre i subsidier til landbruket eller en krone mindre til operaen.

  9. 1. Ja, men du må gjøre til takst (samme pris som mellom uavhengige parter)

     

    2. Du kan pusse opp for 100k og ta 100k mer for leiligheten ved salg til AS. Ved oppussing etterpå blir ikke dette kostnadsført direkte, men du må ta kostnaden over mange år (avskriving). Puss opp først. (dette er dersom du leier ut til pritvatperson.

     

    3. Neh. Dog vet man aldri hva bankene mener nå for tiden..

     

    4. Jupp, dette er valgfritt. Leier du ut med mva, kan du også trekke fra mva på ksotnadene dine (som oppussing av bad). Minimum 50.000 i omsetning (eks mva) pr år.

     

    5. Bare tull. Som nevnt allerede er det 28% på leieinntekter privat. AS er det først 28% i skatt, og deretter 28% til når du tar ut utbytte. Dessuten blir kostnader til stiftelse, revisor etc høyere enn overskuddet ditt på en så liten leilighet.

     

    La oss si det slik: Det er en grunn til at Skatteetaten har satt en maksgrense på 4 eller 5 leiligheter som kan leies ut privat før det blir klassifisert som næringsinntekt (da stiger skattesatsen fra 28% til snaut 50%, og DA kan det lønne seg å starte AS)

  10. Houston er ikke kjent for å være turistby nei, men er jo alltids noe å finne på.. Har vært der på ferie hos kjente ett par ganger de siste årene.

     

     

    Johnson Space Center en times kjøring sørover er jo kjekt å få med seg. (Ta pram-turen som er en omvisning inne på selve basen),

     

    Battleship Texas var litt kult (en gang verdens kraftigste våpen) og er et slagskip fra første verdenskrig som er åpen for publikum, delvis museum etc. Kjekt å ha vært der.

     

    San Jacinto moumentet som er et museum over når og hvordan texas løsrev seg fra Mexico.

     

    Galleria, som er et kjøpesenter downtown Houston. Veldig mange high-end merker har egne butikker her. Verdt ett besøk. Og dersom du liker billige merkeklær finnes det factory-outlet utenfor byen som har merkeklær til 10-20% av prisene i Norge.

     

    Litt utenfor Houston vestover har du Austin og San Antonio, begge med nok ting å finne på i en dag hver.. Alamo, Riverwalk etc.

     

    Legger dere kursen sørover, så finner dere Galveston som har greit badeland, museumer, etc. Flott plass for dagsturer.

     

    Så det er alltids noe å finne på i Houston og området rundt, men de store attraksjonene har de ikke :)

  11. En annet skittent triks som blir brukt i NTP er saksgangen rundt bompenger.

     

    Dersom ett større prosjekt skal bli finansiert av staten, kreves det som regel bompenger. Men regjering pålegger skjeldent/aldri å bompengefinansiere ett prosjekt. Derimot krever de at forslag til slike større prosjekt skal komme fra lokalt hold, og at de må fikse en del av betalingen selv for at staten skal bidra.

     

    Og hvordan skal de kunne betale slikt lokalt? Jo ved bompenger. Men nå er det plutselig de lokale partiene som "ønsker" bompenger, ikke regjeringen, selv om det i realiteten er et krav fra regjeringen for å gå inn med statlige midler. Det er derfor Liv-Signe Navarsete hele tiden prøver å imprente oss at bompengene er ønsket fra lokale politikere, og ikke av regjeringen.

     

     

    Det samme gjelder "belønnningsordningen" for kollektivtrafikk som blir gitt som en overføring fra staten for å bedre busstilbudene i de store byene. Dette blir gitt på bakgrunn av økt antall reisende med kolelktivtrafikk. Men ikke bare det, å nei. Bidragene blir gitt også med en faktor som personbilrestriksjon.

     

    Det heter at

    En forutsetning for tildeling av midler fra belønningsordningen er at det iverksettes tiltak, eller nylig har blitt iverksatt tiltak, som virker begrensende på personbiltrafikken. Det er en lokal beslutning hvilke tiltak som iverksettes

     

    Og den beste:

    ..at Samferdsels­departementet skal inngå avtaler om flerårig tildeling må søkerne blant annet ha fattet nødvendige lokale vedtak om bruk av restriktive virkemidler,

     

    Det vil si at byene IKKE får støtte/får meget redusert støtte til kollektivtrafikk, dersom de ikke samtidig innfører kø-prising og bompengeringer. På denne måten skyver den godeste rød-grønne regjeringen hele ansvaret for kollektiv utbygging over på kommunene, og samtidig slipper regjeringen ansvaret for å innføre personbilrestriksjoner. Mens de på den andre siden skryter av store overføringer til kollektivtrafikken... Eg blir kvalm.

  12. • 21 188 millionar kroner til vegføremål, medrekna tilskott til drift av riksvegferjer og midlar som inngår i rammetilskott og rentekompensasjonsordning til fylkeskommunane. Dette er ein vekst på 6 139 millionar kroner eller 39 prosent, samanlikna med NTP 2006-2015.

     

    Noen sa engang at 99% av all statistikk var feil..

    Her er det en økning i årlig støtte fra regjeringen på 39 % i antall kroner. Eg er ingen kløpper på statistikk, men i følge denne tabellen over vei-byggekostnader fra 1994-2004 (nærmeste eg fant) så er byggekostnadene økt med 25 % fra 1994 til 2004.

     

    Det blir som at regjeringen øker de årlige overføringene med like mye som prisstigningen, og kaller det "ett løft", selv om man får akkurat like mye ny vei hvert år som tidligere!

     

    Ett annet moment er at de fiskale avgiftene som pålegges bileiere burde vært tatt inn over skatteseddelen. Synest det blir helt surrete at det er kun bileiere som skal betale for veiene. En alenemor på vei til barnehagen med ungene skulle også tatt sin skjerv av regningen. Bussen hun er passasjer i bruker veiene, varene i butikken blir transportert på de samme veiene og venner og kjente som kommer på besøk i buss bruker de samme veiene som oss som har egen bil.

     

    Dette er ikke kun bileiernes gode, dette er for hele samfunnet, og da burde hele samfunnet vært med å betale.

    Gjerne fordelt årlige omregavgift/importavgift/hk-avgift etc over til ett eget felt på selvangivelsen så man ser hvor mye man betaler. Tror tall fra 2006 var på 54 milliarder som staten tar inn i avgifter, og i tillegg kommer ca 6 milliarder i bompenger hvert år (iflg NTP). Fordelt på 4,8 mill inbyggere (fratrukket 21% under 20 år og 13% over 66år) så skulle dette fordeles på 3,2 mill innbyggere - dette utgjør 20.000 som hver enkelt skatteyter skulle betalt.

     

    Prinsippet burde være at den som forbruker godet skal betale for det.

  13. Ble nesten litt skremt av innlegget ditt Morningstar...

     

    Bor selv på vestlandet og ser hvordan de få samferdselsmillionene blir sløst bort.. Dyre undersjøiske tunneler, gang og sykkestier i 100-millioners-klassen etc, selv om vi står i stampe i bilen hver morgen..

     

    Noen nevnte tidligere i tråden en tunnel til en liten øy som bygges nå her som kostet milliarder. Den koster en 700-800 millioner og blir stort sett bompengefinansiert. Med trafikkgrunnlag på noen hundre (!) biler i døgnet, gir dette norges dyreste bompassering på 200 kr hver vei.

     

    Problemet ellers med den sittende regjeringen er at ting aldri skjer nå. Ting skal bygges en gang i fremtiden. De bevilger gjerne mange milliarder, men aldri nå. Bevilgninger skal fordeles over mange år, gjerne 10 slik som NTP som nå kommer. Å få ting gjort, her og nå, er tydleligvis vanskelig for den sittende regjering. Da mister man kontrollen og makt over prosjektet, man er jo ferdig med å bevilge.. Dersom man holder folk på pinebenken og gir de litt etter litt, så bondefanger man folket. Man må fortsette å stemme på AP for at AP-prosjektene (tunneler/bruer) skal bli ferdigstilt.. Dette kommer *garantert* til å bli spikeren i kista for Jens og Kristin.

     

    Riktignok kommer bevilgningene i NTP til å være historisk høye i kroner og øre. Men, og det er alltid ett men.... Sett i forhold til BNP er det langt fra det ny rekord. Tar vi med generell prisøke er det ikke sikkert at det blir gjort mer enn tidligere uansett. Jens og Kristin har en merksnodig aversjon mot å satse på samferdsel. De kommer til å messe (ja messe, som i gjenta i det uendelige) at de legger fram en "historisk satsing" på vei og jernbane. Merk mine ord. Og det kommer til å være svada fra ende til annen, da det eneste incentivet de har for å satse på samferdesel er at de vil kapre velgere. Ikke for å bedre samferdsels-sektoren.

     

    Hadde Jens og Kristin vært statsledere, og styrt staten Norge etter hva som faktisk er det beste for oss, så hadde vi hatt et godt utbygd veinett. Men desverre så er Jens og Kristin politikere, og ikke statsledere. De tenker kun politikk (makt), og hvordan de kan tviholde på makten. Det finnes kun en mulighet for oss vanlige folk å komme ut av denne knipen vi har havnet i, og det vet alle sammen hva er. Husk løftene de har gitt, og se hva som har blitt gjort den tiden de har styrt.

     

    Stem bort Jens og Kristin til høsten.

  14. Verdien av eget arbeid blir også regnet med i regnestykket.

     

    Så dersom kostnadene dine er 80.000 pluss verdien av eget arbeid 80.000 =160.000, og salgsummen er 350.000 blir skattepliktig gevinst på 190.000.

     

     

    Sakset fra LigningsABC 07/08:

    Realiseres boligen/fritidseiendommen og gevinsten er skattepliktig eller tapet er fradragsberettiget, må verdien av eget arbeid med nyoppføring og påkostning fastsettes skjønnsmessig og tillegges inngangsverdien. Dette gjelder uavhengig av om verdien av eget arbeid er skattepliktig eller skattefritt. Verdien skal omfatte nyanlegg og senere påkostningsarbeider på bygget og tomten, herunder hageanlegg mv., men derimot ikke vedlikehold.

     

    Verdien av eget arbeid skal svare til hva det ordinært ville kostet å få arbeid av samme kvalitet utført av andre. Leveres timeoppgaver eller annen tidsangivelse som holdepunkt for verdsettelsen, vil timegodtgjørelsen for ikke-håndverkere i regelen måtte settes lavere enn det en håndverker ville ha oppnådd. Ved fastsettelse av inngangsverdien tas også hensyn til gratisarbeid som venner mv. har utført.

  15. Hei,

     

    Mailen du får fra Norwegian inneholder jo all info som trengs, tidspunkt, navn og pris.. Så vedlegg denne i regnskapet til selskapet. Bruk 7xxx (husker ikke i farten), vanlig kostnadskonto for reisekostnader, pass på momsreglene for reiser i/til utland..

     

    Burde ikke være problem at den står i ditt navn, men du bør kunne sansynligjøre at det er tjenestereise i firmaets tjeneste du er ute på.

     

    Dersom kona ikke er ansatt i selskapet, men bare er med til pynt eller hygge, så har de ekstrakostnadene med å ha henne med ikke noe i regnskapet til selskapet å gjøre. Merk at det er "ekstra-kostnadene". F.eks ikke hotellrommet delt på 2, men f.eks det rommet koster ekstra som en følge av at det er 2 som overnatter istedenfor 1 osv.

     

    Håper dette hjalp deg litt på vei..

  16. iMacro fungerte fint :) Takker og bukker.

     

    Eneste ulempen er at google ikke takler flere enn 32 ord i søkestrengen, så eg klarer ikke å blokke alle de eg ønsker, men på langt nær de fleste :)

     

    La inn denne:

     

    RL GOTO=http://www.google.no/

    TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=NAME:f ATTR=NAME:q CONTENT=-1881.no<SP>-purehelp.no<SP>-summa.no<SP>-katalog.nol.no<SP>-firmaveiviseren.no<SP>-freshnews.no<SP>-opplysningen1890.no<SP>-abc.no<SP>-bedriftsdatabasen.no<SP>-koders.no<SP>-nettkatalogen.no<SP>-onlineguiden.no<SP>-180.no<SP>-finnalle.no<SP>-fast2web.no<SP>

  17. Eg googler en del firma til vanlig for å se om det ligger noe omtale om selskapene ute på nettet. Det dreier seg om noen hundre selskap eg følger med på.

     

    Men når eg googler selskapsnavnene, er de første 3-4 sidene bare fulle av resultater fra 1881.no, summa.no, nettkatalogen.no, purehelp.no osv.. Disse gir meg ingen info eg ikke har fra før av, og derfor ønsker eg å blokke disse sidene permanent fra søkeresultatet.

     

    Men hvordan kan eg hindre disse sidene fra å komme frem i søkeresultatet?

  18. Nja, er vel mest sannsynlig at de bare har foreslått en inntekt på deg, på samme måte som de foreslår litt høyere inntekt hvert år på vanlige lønnsmottakere også.

     

    Tallene er stort sett tatt ut i fra løse luften.

     

    Men det får ingen konsekvenser for deg. Det er bare å ta en telefon og forklare situasjonen, så sletter de hele kravet uten noe mer krav til dokumentasjon eller lignende :)

×
×
  • Opprett ny...