Gå til innhold

nostrum82

Medlemmer
  • Innlegg

    640
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nostrum82

  1. Enig i at det er skuffende dekning, men synes likevel at DB har sine øyeblikk hvor de tar opp det som i mine øyne er viktige saker. Desverre er det ikke ofte, men hvertfall oftere enn VG. Vet ikke helt hvordan det er med andre aviser. Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg heller burde velge istedetfor VG og DB når det gjelder store landsdekkende aviser. NRK kanskje? De er jo ikke avhengig av det samme "ukebladstoffet" for å lokke lesere.

     

    NRK, linktv.org og stream fra Google+ burde holde for min del.

    Er enig at DB er en smule mer troverdig enn VG.

     

    Skjønner ikke hvorfor det her helt uinteressant å rapportere feks dette:

     

    http://www.youtube.com/watch?v=Pf6m_w7K8XM

     

    http://bostonreview.net/BR36.5/jeanne_mansfield_occupy_wall_street.php

    http://davidscameracraft.blogspot.com/2011/09/occupy-wall-street-march-violence.html

     

    Det er 10 dager siden jeg tipset DB, så de kan ikke være uvitende om hva som skjer.

    • Liker 4
  2. Interessant lesing kunne være determinisme og fri vilje.

     

    Har vi virkelig en fri vilje? Eller er alle vår handlinger basert på impulser vi får inn. Er vår bevissthet rett og slett elektriske impulser i hjernen som følger de kausale naturlovene?

     

    I slike diskusjoner mener jeg det viktigste er å bli enige om definisjonene av determinisme og fri vilje først.

     

    Biologien kan fortelle oss en god del om det vi ikke har "kontroll" over.

     

    Vil absolutt anbefale denne spillelisten:

     

    En bra video om optogenetics:

  3. Vet ikke hvor hensiktsmessig dette er, men det kan være en ide å undersøke muligheten å bruke ren MDMA under terapi/selvterapi.

    Ja det er ulovlig og det påvirker serotonin nivået en stund i etterkant, men jeg har lest en del forskning som viser at dette er en av de mest effektive metodene å behandle traumer eller angst på. Bruker man rene krystaller og ikke gjør det oftere enn ca 1 gang i mnd (ofte har det holdt med bare en til tre behandlinger) er det ikke påvist at det er skadelig etter det jeg har lest.

     

    En av de største grunnene til at dette hjelper, slik jeg har oppfattet det, er at serotonin nivået når et punkt hvor du "får uavbrutt tilgang" til din hukommelse uten negative følelser tar over. Med andre ord, du kan bearbeide traumer og angst uten at de mer primitive delene av hjernen overstyrer den rasjonelle delen.

     

    Gjør litt research og prøv å få en best mulig forståelse over hvordan din egen hjerne fungerer og om eventuelt MDMA kan være et alternativ.

     

    Her er noen pekere på hvor du kan finne informasjon:

    Human Behavioral Biology av Stanford University (youtube, veldig bra!)

    TTC (The Teacher Company) - Biology and Human Behavior

    BBC Horizon - Battle of the brains

    BBC Horizon - How to make better decisions

    BBC Horizon - The secret you

    BBC Horizon - What makes a genious

    BBC - The human body

    PBS - The secret life of the brain

    http://www.sciencedaily.com/releases/2010/07/100719082927.htm

    http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1210425/Blind-people-able-using-amazing-tongue-tingling-device-bypasses-eyes.html

    http://en.wikipedia.org/wiki/Neuroplasticity

    http://vision.wicab.com/technology/

  4. Sitter å leser "Kommisjonens evaluering av datalagringsdirektivet". Begynte å lure da jeg leste dette:

     

    5.5. Technological developments and the use of prepaid SIM cards

    Law enforcement needs to keep pace with technological developments which are used to commit or abet crime. Data retention is among the criminal investigation tools necessary to equip law enforcement authorities to address contemporary crime challenges in their

    diversity, volume and speed in a manageable and cost-efficient manner. A number of increasingly common forms of communication are outside the scope of the Directive. Virtual Private Networks (VPNs) in, for example, universities or large corporations, allow several

    users to access the internet via a single gateway using the same IP address. However, new technology permitting the attribution of addresses to individual VPN users is currently being introduced.

     

    Hva mener dere den uthevede skriften betyr?

  5. Her er litt lesestoff om lovendringer ang DLD: http://www.regjeringen.no/nb/dep/jd/dok/regpubl/prop/2010-2011/prop-49-l-20102011/19.html?id=627969

     

    Det som er verdt å nevne er at det gir lov til å hente data under etterforsking av alt som kan være relatert til ulovlig programvare, narkotika og all kriminalitet som minst 3 år fengsel og er utført av 3 eller flere personer.

     

    Stusset litt over dette:

     

    "§ 2-9 tredje ledd skal lyde:

    Taushetsplikten er ikke til hinder for at det gis opplysninger til påtalemyndigheten eller politiet om avtalebasert hemmelig telefonnummer eller andre abonnementsopplysninger, samt elektronisk kommunikasjonsadresse. Det samme gjelder ved vitnemål for retten. Taushetsplikten er heller ikke til hinder for at opplysninger som nevnt i første punktum gis til annen myndighet i medhold av lov."

     

    Endret fra:

    " Taushetsplikten er ikke til hinder for at det gis opplysninger til påtalemyndigheten eller politiet om avtalebasert hemmelig telefonnummer eller andre abonnementsopplysninger, samt elektronisk kommunikasjonsadresse. Det samme gjelder ved vitnemål for retten. Taushetsplikten er heller ikke til hinder for at opplysninger som nevnt i første ledd gis til annen myndighet i medhold av lov."

     

    Første ledd 2-9:

    "Tilbyder og installatør plikter å bevare taushet om innholdet av elektronisk kommunikasjon og andres bruk av elektronisk kommunikasjon, herunder opplysninger om tekniske innretninger og fremgangsmåter. De plikter å gjennomføre tiltak for å hindre at andre enn de som opplysningene gjelder får anledning til selv å skaffe seg kjennskap til slike opplysninger. Opplysningene kan heller ikke nyttes i egen virksomhet eller i tjeneste eller arbeid for andre, med unntak av statistiske opplysninger om nettrafikk som er anonymisert og ikke gir informasjon om innretninger eller tekniske løsninger."

     

    eller...

     

    "Tilbyder og installatør plikter å bevare taushet om innholdet av elektronisk kommunikasjon og andres bruk av elektronisk kommunikasjon, herunder opplysninger om tekniske innretninger og fremgangsmåter. De plikter å gjennomføre tiltak for å hindre at andre enn de som opplysningene gjelder får anledning til selv å skaffe seg kjennskap til slike opplysninger. Opplysningene kan heller ikke nyttes i egen virksomhet eller i tjeneste eller arbeid for andre, med unntak av statistiske opplysninger om nettrafikk som er anonymisert og ikke gir informasjon om innretninger eller tekniske løsninger."

     

    Noen som skjønner denne endringen betyr?

     

    Det blir spennende å se i dag kl 14.00 om de innfører 6mnd lagringstid, kryptering osv.

     

    2. behandling skjer kl 14.00:

    http://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Saker/Sak/?p=48717

  6. Regner med alt alle nøklene veier det samme uten om den riktige, ellers er det umulig.

    Regner også med at det er 3 forsøk med vekta og ikke 3 forsøk å løse opp døra.

     

    3 forsøk

    3 tilstander på vekten ( venstre ned/høyre opp, venstre opp/høyre ned, lik vekt )

    2 tilstander på nøkelen (tyngre eller lettere)

     

     

    Det er tolv nøkler og 24 (12 om den er tyngre og motsvarende 12 om den er lettere) ulike resultat man kan oppnå.

    Tildel hver nøkkel en unik ID basert på de resultatene man kan få ved 3 forsøk (+, - eller = x 3) som passer innenfor samme tilstand.

     

    Del de 12 nøklene i 3 grupper; alle som har en unik ID som sier at vekta går til venstre under første forsøk er en gruppe, alle som går til høyre første forsøk er en gruppe og de som har likevekt ved første forsøk i en gruppe.

     

    Neste veiing gjør du det samme, del de i grupper basert på andre forsøket. Det samme igjen siste veiing.

     

    Resultatet av de 3 forsøkene vil da være identisk eller et speilbilde av en av de tolv IDene.

  7.  

    Iver Huitfeldt "argumenterer" for datalagring, ikke DLD. Tviler sterkt på at han kjenner til detaljene til DLD. Ut i fra det han sier så er det helt tydelig at han ikke har lest hva DLD innebærer.

     

    Hans datter er forøvrig kulturminister og har hatt posisjonen som barne- og likestillingsminister under Ap.

    Morgenbladet kaller henne "dermed basta-ministeren" http://www.morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101022/OLEDER/710229919

  8. Har bare en liten enebolig så har ingen erfaring med tanke på rekkevidde.

     

    Her er et tre utdrag fra fornøyde kjøpere.

     

    "Signal styrke er utmerket i hele huset og jeg får merkbart bedre pupp imot internet og intern filserver."

     

    "Innebygd antenne er muligens ikke helt ideelt hvis man har et stort hus, men i min leilighet var det tilstrekkelig."

     

    "Fungerer ypperlig dekningsmessig i hele min betong-leilighet, men hadde jeg hatt flere etager/store områder hadde jeg muligens vurdert dual band versjonen"

  9. Hva er sannheten?

     

    "Vi foreslår at politiet bare i de alvorligste straffesakene må gå til domstolene for å få utlevert trafikkdata."

     

    "Jeg synes det er helt fint at politiet får tilgang til min datatrafikk hvis de overfor en domstol kan begrunne at det er skjellig grunn til mistanke om at jeg har begått et alvolrig straffbart forhold og at dataene vil være vesentlig for etterforskningen. Det er det det er tale om. Husk at politiet som et utgangspunkt ikke har tiilgang til dataene, verken dine eller mine!"

     

    http://tpn.vg.no/intervju/index.php?Inr=2376

     

     

    "Ingen krav om mistanke mot person for utlevering"

    "Private kan få tilgang av Post- og teletilsynet"

    "Domstolene må gi politiet tilgang, men politiet kan i enkelte tilfeller sjekke selv"

    "PST kan få tilgang for «forebygging»"

     

    http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10020035

    http://www.regjeringen.no/pages/14719362/PDFS/PRP201020110049000DDDPDFS.pdf

     

    Mulig jeg er litt paranoid, men for meg så ser det ut som Storberget lyver for, eller i beste fall villeder, Norges befolkning.

    Eller er det jeg som misforstår her???

×
×
  • Opprett ny...