Gå til innhold

thomas_goble

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thomas_goble

  1. Det går mest i ski og snowboard bilder. Og mye i mørke lysforhold, har et 70-300mm objektiv som jeg ikke får brukt like mye som jeg ønsker. Så trenger en ekstern blits mest til det. Så vil jeg heller satse på noe som Pocket Wizard siden det har større rekkevidde og trenger ikke å ha klar sikt mellom kamera og blits.

     

    Kan du utdype dette litt bedre, skjønte ikke helt: ” Det spiller ingen rolle hvilken type blits du bruke uansett merke,bare at mottakeren er tilpasset riktig blits "hotshoe".”

     

    Og hva er denne E-TTL automatikken?

     

     

    Hvorfor skal jeg ikke gå for 270EX, er den svakere enn de andre?

  2. Jeg ser etter en ekstern blits til kameraet mitt, Canon 450D, tenker jeg kjøper Speedlite 580EX II eller 430EX II, hva er forskjellen på dem?

     

    Og så trenger jeg en sender, og på Canon sine sider har de bare en sender som ser ut som en infra rød sender. Er dette noe bra, har det lang rekkevidde?

     

    På bilder her og der så har jeg sett kameraer med en antenne som stikker opp fra hot-shoen, er det en blits sender? Hvis ja, hvor finner jeg det, hvor mye koster det og er det noe bedre enn den til Canon?

  3. Ok, men det har jeg sånn halvveis funnet ut selv. Men kan noen komme med noen fler oppsett?

     

    Har noen basis krav:

     

    Windows Vista 64bit (vet ikke hvilken som er best av alle valgene, kom med forslag)

    Fire kjerners prosessor (i7?)

    8gb ram (ram koster ikke så mye lenger)

    Tror jeg går for 2 x 24" skjermer (trenger jeg da to skjermkort?)

     

    Overklokking og fancy high tech vannskelig oppsett av harddisker er totalt unødvendig, mest på grunn av at jeg ikke kan det og fordi jeg ikke har tid til å lære meg det. Men om noen er villige til å gjøre det for meg, be my guest. (Tviler sterkt på noen gidder men.)

     

    PCen skal kjøpes i deler og bygges sammen, har en venn som gjør dette for meg.

     

    Takk for hjelp hittil, og takker på forhånd til kommende hjelp.

  4. Har gjort litt research selv, har kommet fram til at jeg må ha en firekjernes prosessor siden jeg kommer til å jobbe med AVCHD formatet. Og har hørt at det trengs fire kjernes prosessor til det. Så da blir Mac uaktuelt siden det blir for dyrt, pluss at de ikke har noen iMac's som støtter quad core uten å sprenge busjettet.

     

    Hva er forskjellen på 32 og 64 bits OS? Vet at det trengs 64 bit for å få full utnyttelse av 4gb ram eller mer, men hva annet? Er det raskere?

  5. Skal kjøpe meg et videokamera straks så da tenker jeg en ny PC også trengs.

     

    Den skal kun brukes til film/foto mest film redigering. Den skal også brukes litt til 3D-program, vil at den skal kunne takle det godt men skal ikke være bygd for det.

     

    Programmene som skal brukes er antageligvis CS4, men kan hende jeg bruker Sony Vegas Pro 9 istedet.

     

    Har så og si null peiling på dette, så et complete setup trengs inkludert skjerm(24" - 26" alternativer?), mus og tastatur (må være av typen som brukes i bærbare PCer).

     

    Hard disken må være minimum 1TB.

     

    Har spurt en gang før og, men det begynner å bli en liten stund siden så tenkte en oppgradering trengs. Der stod det om RAID, GPU akselerering, overklokking, deling av disken og scratch-disk, dette kan jeg ingenting om så en liten forklaring eller en link til en forklaring av dette hadde blitt satt stor pris på.

     

    /Thomas.

     

    Edit: Vil gjerne ha HD utgang og helst ha alt fra en og samme butikk.

×
×
  • Opprett ny...