Gå til innhold

kickula

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kickula

  1. Hei,

     

    Jeg har en disk fra en lydopptaker som blir brukt i studio, og vil overføre filene inn på pc'en min. Jeg har koblet til disken, en 80GB Western Digital av noe slag, Windows finner disken både i BIOS og Disk Management. Problemet er at jeg ikke får allokert den i Disk Management, og klarer dermed ikke å hente ut noe. Jeg ble promptet om å "Initialize Disk", men leste på et annet forum at dette er destruktivt. Det er ekstremt viktig at jeg ikke sletter noe av det som er der..

     

    Hvordan går jeg frem for å hente ut filene fra denne disken?

     

    På forhånd takk!

  2. Tusen takk for kjempegode svar!

     

    Viser seg at heatsinken på CPU'en har løsna litt, jeg mistenker at det er sprengningsarbeidet på nabotomta som har gjort utslaget. Tok den av helt, rensa for støv, og satt på på nytt.

     

    temp2.jpg

     

    Temperaturen har sunket betraktelig, har ikke rukket å sjekke om det gjentar

     

    Har dog ikke fått anledning til å kjøpe ny kjølepasta, er det fortsatt nødvendig når pc'en er et drøyt år gammel og tempen har blitt såpass mye bedre?

  3. Hei,

     

    Har et utrolig irriterende problem med pcen min, som kom tilsynelatende helt ut av det blå:

     

    Etter varierende tid, alt fra 10 minutter til 1 time, skrur maskina si seg av uten forvarsel. Det er ikke noe tegn til at "Windows is shutting down" eller denslags, bare kort og kontant død maskin. Den lar seg skru på igjen med en gang, men da tar det bare enda kortere tid før den gir seg igjen. Mye tyder jo på overoppheting, men den har fungert helt fint til nå og kabinettet er tilsynelatende godt ventilert. Jeg har prøvd å åpne kabinettet for å "lufte", samt skru opp Fan Speed i BIOS, uten at dette gir noe resultater. Virker også som om større belastning gjør at den enklere skrur seg av, noe som også tyder på det samme. Dette er tredje gang jeg skriver denne posten, for å si det sånn.

     

    temp.jpg

     

    Vet ikke hva temperaturen min bør være på, men kan det være noen annen grunn til at den gir seg uten videre?

     

     

    Spørsmålet mitt er da endelig:

    Hva er feilen? Hvis det er temperaturen, hvilken av komponentene gjør at pc'en kræsjer?

    Hvordan løser jeg dette (helst uten å bytte ut noe)?

    Kan det være noe annet?

     

    PS: Jeg legger også merke til at oppstartsbildet har forandra seg før jeg booter OSet, der jeg tidligere hadde en grell American Megatrends load-screen har jeg nå en grell AI load-screen. Har BIOSen resatt seg på noe vis på grunn av det her?

     

    Hjertelig takk for all hjelp,

     

    hilsen frustrert nybegynner.

  4. Har samme type problem, har skifta kabinett og PSU på en maskin som har stått en god stund, og da jeg skrudde den på får jeg beskjed om at "BIOS is not installed". Videre sier den at "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot deice and press a key". Når jeg trykker F4 under oppstart for å komme inn i BIOS'en sier den at "Primary IDE Master [Not Detected]", det eneste den finner er Floppy Drive'n.

     

    Sist maskina var i bruk hadde jeg 3 SATA-disker i den, men husker ikke nøyaktig hvordan de var kobla. Har ingen IDE-disk.

     

    Spørsmålet er dermed noe av det samme som Mats over her, hvordan får jeg BIOS'en til å finne HDD'en min? Har forøvrig et Asus K8N-E hovedkort, om det spiller noen trille.

     

    ***Oppdatering***

    Feilmeldingen jeg får opp sier forøvrig at "maxtor sata/150 pci card bios 1.00.00.50.3 no device found"

     

    Det står et PCI-kort der som skal gi meg en SATA-tilkobling til eller to, tipper det er det det er snakk om i feilmeldingen. Prøvde å koble det fra, men da skipper den bare rett til beskjeden om at "Reboot and Select Proper Device..." etc.

     

    Hvordan bestemmer jeg i BIOS'en hvordan den skal boote fra harddisken? Spiller det noen rolle hvilken av SATA-pluggene jeg har dytta den inn i? Er ikke spesielt rå på dette her, beklager dumme spørsmål.

     

    ***Oppdatering 2***

    Kobla til en optisk drive over IDE, som den fint klarte å finne. La i en cd med Ubuntu som den kunne boote fra som gikk fint, helt til installasjonen ber meg om å konfigurere harddisk-partisjonering. Vet ikke om det har noe relevans da det virker for meg som om jeg er like langt, men nå vet vi hvertfall at den klarer finne en IDE-drive som den kan boote fra, og SATA-disken min er fortsatt borte.

     

    Noen som kan hjelpe????

     

    ***Oppdatering 3***

    Jeg maser videre jeg. Fra maskina jeg sitter på nå som funker helt fint, kjører jeg også et ASUS hovedkort, med kun 1 SATA disk som den booter fra. Den er kobla til på mer eller mindre samme måte, dog hovedkortet er litt nyere. Jeg sjekka i BIOS'en om ting så annerledes ut der, evt om jeg hadde gjort noe helt gæli:

     

    Her får jeg ikke overraskende beskjed om at det er SATA-devices som er lista, i stedet for Primary IDE Master : [Not Detected]. Jeg får også velge under Boot-fanen Hard Drive Booting Settings (eller noe lignende, orker ikke reboote for å finne ut av akkurat hva det sto). Annet enn det var det ikke kjempestor forskjell i BIOS'en, med unntak av at det naturligvis er en annen versjon.

     

    Spørsmålet nå er om det vil løse problemet å oppdatere BIOSen på maskina som ikke vil boote fra AMI v02.54 til v02.58 som jeg kjører på denne maskina, og i såfall, vil det se likt ut? Skal det det? Og ikke minst, hvordan gjør jeg det?

     

    Med vennlig hilsen

    -en stakkars jævel som prøver å fikse pc'en til dama før hu går på veggen.

  5. Hei og hopp,

     

    Jeg har kjøpt meg ny maskin fra netshop.no, som skal brukes til spill.

    Problemet er frameraten min, som er helt elendig.

    På Age of Conan har jeg på "Low" innstillinger 10-15 fps,

    og i 3dMark går det fra 2-10.

    Det er kun grafikk og spillgrafikk som sliter,

    andre tyngre operasjoner går kjapt som bare det.

     

    Dermed tror jeg det er skjermkortet som svikter.

    Har installert nyeste drivere, lasta ned SP1 til vista,

    lasta ned DirectX 10, og veit ikke hva mer jeg kan gjøre.

     

    HJELP!!!

     

    Her er maskina:

     

    Western Digital 500GB S-ATA II 7200 RPM

    ASUS P5K-E/WIFI-AP, P35, Socket-775

    OCZ DDR2 4096MB Gold GX XTC Dual Channel 800MHz

    Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz Socket775

    MIST, 600W Power Supply

    ASUS GeForce 9800GTX 512MB

     

    Jeg kjører Vista 32-bit.

     

    På forhånd takk

×
×
  • Opprett ny...