Gå til innhold

solhatt

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av solhatt

  1. Jeg ville ha gått sammen med noen flere interesserte og laget en liten plan for hvert av de punktene du nevner. Lokaler kan leies til forskjellige priser, alt etter hvor du vil være som passer dine behov. Typiske eksempler er (idretts)haller og kirker (menighetshus).

     

    I tillegg vil du sikkert også ha en god internett-tilkobling. Da er det viktig å høre med lokalet hvordan tilkobling de har, og hvilke muligheter du har til å endre på det. Det går an å bestille høyere hastighet i en bestemt periode (feks en helg), men hør med internettleverandøren som lokalet har.

     

    Finn ut hvor mye

     

    - leie av lokalet

    - internett

    - strømforbruk

     

    koster, og regn ut hvor mye prisen burde være pr. hode for å dekke dette. En pris mellom 2-300 kr burde være greit for et LAN. Du bestemmer selv hvor mye du vil ta utover dette for å få fortjeneste, men tror de færreste som arrangerer LAN har våte pengedrømmer.

     

    Du burde få tak i noen som har lyst til å ha ansvaret for å:

     

    - evt selge pizza og brus (her kan du sikkert slenge på noen kr ekstra)

    - administrere server/sette opp nettverket (må være en med forkunnskaper)

    - holde budsjett/regnskap (må kunne dette)

    - en som (dør)vakt (må ha stempel for å komme inn etter kl 22 feks)

     

    Menighetshus har som regel enkle bord som de ofte setter opp når de skal ha bespisning. Det er sikkert mulighet for å låne disse hvis du lover å ta godt vare på dem, evt erstatte hvis noe blir ødelagt (så det kan være greit å sette opp en depositumskonto).

     

    Stopper her, så du hadde fått andre svar også. Håper dette også hjelper.

  2. Det første jeg tenkte da jeg så artikkelen var "Åhhh ikke nå igjen". Det er jo miljømas hele tiden!

     

    Så utrolig lei jeg er av å høre at jeg er en miljøsynder uten sidestykke (av avisene riktig nok). Jeg tar kanskje ca. 2 flyreiser hvert år. Bruker bussen eller sykkel hver dag til skole/jobb, og kjører ikke bil. I tillegg får vi all strøm via vannkraft (minus evt. import). Også skal jeg ha dårlig samvittighet for at jeg lar en bordlampe stå på om natta, eller fyrer om vinteren!

     

    Det som virkelig tok kaka var da et familiemedlem på 8 kom hjem fra skolen og var redd for at jorda skal gå under hvis vi ikke bruker mindre strøm. Læreren kunne i det minste ha nevnt vannkraft og fornybar energi.

  3. Det er kun programmet ditt som skal kontrollere dataene i klassen din, det er veldig viktig at programmer til enhver tid har kontroll på dataene som ligger i klassen. Hvis alle felt er public, er den ikke nødvendigvis det.

     

    edit:

    Jeg tror ikke stdio ligger i STL, der heter det iostream, og en skal bruke std::cout istedet.

    Så det spiller egentlig ingen rolle

     

    Tror dette kan gi et litt villedende svar da programmet er det eneste som vanligvis noensinne kommer til å kontrollere dataene som ligger i de forskjellige klassene. Utenfor programmet betyr det lite om noe er public, protected eller private.

     

    Hele ideen bak objekt-orientert programmering (OOP) er at en deler opp kildekoden i objekter som det ville vært naturlig å dele opp i. Dette betyr ikke at du må lære deg hvordan dele opp <sett inn programtype her> (i dette tilfellet spill), men at du selv lager objekter som har mening oppe i ditt hode.

     

    Klasser og datastrukturer beskriver objekter i OOP. I mitt hode ville et spill bestått av flere deler (les: objekter). I hjernen vår kategoriserer vi ting fra vi blir født, det være dyr, elektroniske duppeditter, blomster og ugress. Hvis man i tillegg er religiøs er feks dyr, blomster og ugress: skapninger. Et eksempel på en måte å beskrive en løve på er å først lage en klasse som heter Skapning, deretter Dyr og så videre helt til man kommer til Løve.

     

    For at det skal være vits å kategorisere slik må man ha en måte å koble de ulike kategoriene med. Dette gjøres ved å såkalt arve (eng. inherit) egenskaper fra andre kategorier. Et eksempel i C++ er:

     

    (selve syntaxen er sikkert kjent for deg, men siden du spør hvordan tar jeg med dette)

     

    class Skapning 
    { funksjoner her... };
    
    class Dyr : public Skapning
    {funksjoner her... }

     

    Ved å skrive "public Skapning" gjør man slik at klassen Dyr inneholder alle de variablene som er definert public og protected i klassen Skapning. Dette var det GeirGrusom prøvde å si tidligere, og dette kalles Encapsulation på engelsk. Hvis en variabel er definert public betyr det at den kan aksesseres utenfor klassen. En protected variabel eksisterer kun inne i klassen den er definert og av de klassene som arver klassen. En private variabel eksisterer kun i klassen den er definert i.

     

    Jeg anbefaler at du bare sitter og prøver deg fram og lager forskjellige ting for moro skyld, samt leser om Object-oriented programming (OOP) diverse steder på nettet. OOP er ikke noe som på død og liv må benyttes, men kan være en stor hjelp til deg selv.

×
×
  • Opprett ny...