Gå til innhold

Concker

Medlemmer
  • Innlegg

    308
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Concker

  1. Soundbar! Hva skal man velge ?

    Hei! Sitter her å tenker å bytte ut mitt eldre Dali 6006 baserte surround anlegg til fordel med noe mindre i form av en Soundbar / lydplanke basert oppsett.. Men det er jo et hav av produkter å velge så hva lønner det seg egentlig å gå for?

    Budsjettet er litt løst, tenker ifra 3000-12000kr
    Noe som tilsier en hel del alternativer. Ser jo at sonos leverer ganske gode tilbakemeldinger, og er sikkert et trygt valg, men synes sub'n er noe kostbar. Ikke vet jeg hvor godt den leverer uten sub heller?

    Samtidig sitter jeg på en litt eldre Samsung tv av typen Samsung ue55ju6475. Hvor jeg har kommet frem til at jeg har mulighet for hdmi arc, men ikke e-arc for å dra nytte av Dolby atomos?

    Sant skal sies også at det blir svært lite film titting slik at bakhøyttalere kanskje ikke er helt nødvendig. Det blir oftest noe serie titting. Men brorparten blir de vanlige tv2, NRK og dplay seriene. Men jeg kan også sette pris på et godt lydbilde til musikk en gang i blant.

    Jeg liker veldig godt ideen på de produktene som kan sette seg opp selv utifra rommet, hvor mye bedre dette er en andre vet jeg ikke?
    Ønsker i hovedsak et enkelt anlegg som låter godt på egenhånd eller med en liten sub. Jeg trenger ikke noe "fest" anlegg, men ønsker samtidig et lydbilde som ikke låter spinkelt. Det burde høres større ut en det er på en måte.

    Så hva burde man se nærmere på? Gjerne noe som er enkelt å justere inn, gjerne med Spotify connect. Google er et pluss, men ikke nødvendig (har en liten jbl link portable som tar seg av litt enkel stemmestyring)

    Ser både sonos, Samsung, CITATION serien og jbl her flere varianter med forskjellige oppsett ifra 4.0.xx til 9.1xxx ønsker gjerne at man får et godt surround inntrykk, men trenger samtidig ikke noen full kino opplevelse da normalt lytte volum i heimen blir noe lavere en det. Tenker også det er dumt å betale mye for mange funksjoner jeg kanskje ikke får brukt da jeg ikke har tenkt å oppgradere tv med det første..

    Så innspill og tips tas veldig godt imot ?

  2. Trur jeg blir å vurdere noe annet en samsung i mars når S9 skal byttes inn.
    Jeg irriterer meg grønn over at når man først skal lansere en topp modell, og i flere versjoner at de ikke inneholder de samme funksjonene.. Det må da være mulig å få samme kameraer, høyttalere, sensorer forøvrig inn i alle modellene, liker ikke utviklingen hvor alt skal være så forbaska stort.. greit nok at de får større batteri pga skjermstørrelsen, men alle andre funksjoner og hardware burde være lik.. 

    Lurer på om det kommer noen andre spennende nyheter rundt den tiden  :hmm: 
    Vært igjennom htc, samsung og huawei / honor uten og egentlig være helt 100% fornøyd med noen av de.. og nei Apple er og forblir uaktuelt.. får helt grøss av det grensesnittet der

     

  3. Hei.

    Jeg sitter i dag med en Acer switch 10? som jeg er veldig fornøyd med.
    Men problemet er at selv om denne er en super film/tur lett surfe pc så har jeg photo som en hobby slik at jeg har et ønske om å kunne ha med meg lightroom på tur også.

    Slik at jeg vurderer å selge aceren samt en lenovo t410s jeg har liggende for å kjøpe en annen pc brukt som passer mine behov litt bedre. Da lenovoen er litt klumpete og ikke akkurat har veldig skarp skjerm.

    Men det er jo enormt mye å velge i på bruktmarkedet til en fornuftig pris så tenkte å høre litt hva folk vil anbefale

    Jeg vil prioritere følgende specs:

    Være veldig portabel, kan godt ha litt skjerm størrelse men burde være ganske "tynn" 
    i5, evt i7 tenker jeg lønner jeg med tanke på og bruke lightroom effektivt. 
    Samt 4-8gb ram, jeg har noe ram liggende om evt er en 4gb pc som har en plass ekstra til oppgradering. 
    Touch hadde vært en kjempe fordel da dette er hva jeg liker absolutt best med aceren. 
    Samt god batteritid er et must, burde holde ihvertfall 4-5timer. 

    Ellers må den ha ssd, her klarer jeg meg lenge med 32gb da det meste av lagring går eksternt.
    Ellers burde den ha god lyd ut (jack plugg) samt usb 3 og en god skjerm, gjerne blank type. 
    Blåtann hadde også vært en fordel

    Pris tenker jeg opp til rundt 3500 kr brukt på finn :)

    Takk for hjel

  4.  

    Dere burde også ta en titt på Astro sin A50, om dere vurderer fler trådløse headset i overkant av 2000. (~2500,-).

    Jeg fant dette vesentlig bedre enn Steelseries sin da jeg prøvde ut trådløse headset for min del.

    og ja, jeg prøvde de fleste før jeg faktisk kjøpte noe.

     

    Etter jeg kjøpte Astro A50 så er det i grunn ingenting annet jeg kan anbefale om man vil ha et multifunksjonabelt headset som er trådløst med studiomic og sinnsykt bra lyd.

     

    Alle de jeg har solgt det til har og blitt forbauset over kvaliteten på både lyd og oppbyggingen av selve headsettet.

     

    Men ja, når det kommer til Steelseries sitt trådløse, så syntes jeg passformen var litt merkelig.

    Var det som tok kaka for min del.

     

    Har Astro fikset feilene med statisk støy, spesielt i forbindelse med bruk av mikrofonen, som har vært en gjenganger i alle deres produkter? Har et intrykk av at Astro etter hvert kommer til å lage gode produkter, men at de per i dag ikke har full oversikt og kompetanse for å få alle detaljene riktig. Dette ser man i praksis ved ulyder både i forbindelse med dårlig isolering i forhold til eksterne støykilder, støy i forhold til interne støykilder og annen støy og ulyder i forbindelse med ulike volumnivåer.

     

    Når det gjelder Steelseries-headsettet i denne artikkelen tror jeg at jeg fortsetter å holde meg unna. Har hatt et utall ulike Steelseries-headsett opp gjennom årene, men de har desverre sviktet lenge før det som er å forvente av produkter som blir betegnet som "god byggkvalitet". En gjenganger er at kontakten til øreklokken på motsatt side av ledningen blir dårlig eller kuttes totalt, noe som resulterer i lyd i bare ett øre. Nå kan det jo hende at oppsettet er litt annerledes i et trådløst headsett, men jeg kan vel kanskje tenke meg at "hjernen" sitter i en av øreklokkene og at også dette hodesettet kan være utsatt for samme problematikk.

    Jeg har ikke hatt noe problem med statisk støy på mitt Astro A50 siden dag 1..

    Fantastisk godt headsett som kan anbefales :)

  5. Fra hva jeg kan forstå (mulig feil)

    Så støtter ikke denne riktig bånd for 4g nettverkene i Norge?

    utrolig synd om det er tilfellet da denne så virkelig lekker ut til en fornuftig pris, Om jeg skal invistere i en ny telefon er 4g must med tanke på framtiden..

     

    men det skal sies at jeg ikke har hatt noe trøbbel med min HTC One X, ei heller 4g dekning i mitt område enda..

    Vil tro det vil være en smal sak og få lagt over SENSE grensesnittet på denne etterhvert heller da etter min mening er det peneste og enkleste i bruk.. men smak å behag :D

  6. Så da ble det en test av MJ2 til slutt ja :-)

     

     

    1500kr for et standard gammelt tastatur?

    nei takk du ;)

    Hvordan er dette standard? Kun at det er mekanisk gjør at det skiller seg ut i mengden, men det er også mye rundt et tastatur som dets kabinett, backplate, stabilizers etc. som du ikke finner i så mange andre modeller. Gammelt er i alle fall helt på bærtur, er ikke gitt at nye modeller må ha masse dilldall.

    Så du mener mekaniske tastaturer er noe nytt?

    nei takke meg til at jeg slipper og bruke disse igjen.. jeg har prøvd det meste som finnes av forskjellige taster på disse relanserte mekaniske tastaturerene og for min del blir det bare ubehagelig i bruk.. akkurat som jeg husker de fra 90/tidlig 2000tallet. Høyt støy nivå og jeg finner ikke en eneste fordel med å bruke disse overprisa beistene i dag kontra et mer vanlig membran tastatur som da ofte har mange flere gode funksjoner, er støysvake å behagelige å skrive på.

  7. Sier nok nei takk til denne pga 3 ting..

    flammer.. nei jeg er nok forbi det stadiet når slikt var kult.

    for lav dpi for mine preferanser, helst 5000+

    Tråd.. etter et års bruk med Razer mamba 2013edt så er jeg overbevist at trådløst er veien å gå, herlig å slippe!

     

    men den ser behaglig ut det gjør den, men er omtrent det eneste også som er pluss for min del..

    skulle bare ønske at 4rettet musehjul ble mer vanlig.. altså at man kan scrolle sideveien, er utrolig kjekt med tanke å blant annet bilde redigering

  8. Altså joda ser jo at for å få tilsvarende kvalitet så kreves bedre utstyr osv.

    men tenkte å begynne i det små og få prøvd med litt før jeg senere tar steget opp.

    i dag så burde brukt kameraer i denne prisklassen være godt nok. (ihvertfall bildekvaliteten utifra hva jeg kan se av test filmer på youtube i 1080p

     

    Må jo være greit mulig å oppdrive et godt kamera i denne prisklassen da kvaliteten på et gopro kamera i grunn er godt nok etter litt redigering av farger og kontraster, men dette blir igjen håpløst å filme med pga størrelsen og faktum at du ikke ser hva du filmer der å da. (go pro appen har alt for høy delay til å fungere noe særlig, lcd backscreen føler jeg heller ikke gjør det hele noe bedre.

     

    Har grei erfaring med Sony Vegas fra før (men da med digital innspilt materiale fra spill osv)

    Så ønsker et "godt nok" kamera i denne prisklassen slik at jeg kan begynne litt i det små og trene litt på redigerings biten før jeg tar steget opp i 7-10,000 klassen.

  9. Heisann.

     

    som hobby fotograf ønsker jeg å ta steget litt videre og ta noe video.

    problemet er å finne ut hvilket kamera jeg burde kjøpe da jeg ikke har noe særlig peiling når det kommer til videokameraer.

    derfor tenkte jeg kanskje noen av dere kunne hjulpet meg å velge ut akkurat hvilket kamera jeg burde kjøpe av det som ligger ute på finn.no fortiden.

     

    -Helst brukt av typen "god deal" (med mindre finnes bedre nytt i samme prisklasse)

    -bildekvalitet er absolutt første prioritet!

    -Andre prioritert er "anti shake"

     

    Det blir i hovedsak å filme ute, da det er bil filmer og treff som skal filmes (ikke type volvo 240 bøøørner i lyskrysset) men framvisning av biler i form av redigert video.

     

    Dette er et eksempel på type film:

    med tanke på detaljer på bilene, felger osv er bildekvalitet veldig viktig for meg. Men så klart blir det jo innenfor budsjettet. Samt en god bildestabilisator vil også hjelpe. Til mer action rettet filming har jeg gopro som brukes til slike formål.

     

    Budsjettet i denne omgang er helst 1000-1500kr, men kan strekke meg til 2000 om det er noe ute som virkelig overgår evt andre som ligger ute.

     

    Samt noen som i samme slenger har gode tips til hvordan jeg skal få slike helt glatte klipp, altså når man filmer fra 1 side av en bil til en annen, helt uten shake?

     

    Takker for all hjelp!

    -Daniel

  10. Noen som har noen erfaring med Gigabyte sine Windforce kjølere? GTX 770 kommer jo med en heftig Windforce 3X. Skulle egentlig kjøpe mitt 660 fra Gigabyte, men en nettbutikk hadde feil pris på Asus sitt som gjorde det veldig billig og jeg kjøpte det. Et kort jeg er veldig fornøyd med.

     

    Jeg har fortiden GTX 670 med windforce kjøler og kort sagt er dette kortet lydløst ved idle. Under spill kan man høre en veldig svak "during" men allikevel desidert det mest stillegående kortet jeg har hatt. Denne minimale "duringen" høres uansett ikke om du spiller med lyd.. som de fleste gjør vil jeg tro ;)

  11. Har du prøvd å pinge de andre enhetene fra den stasjonære? Hvis det ikke fungerer kan det være modemet er satt opp med separate nett for trådløst og kablet.

     

    Jeg klarer og pinge dem, så det er nok ikke problemet.

    jeg tror personlig fremdeles det er en brannmur som sitter å blokkerer.. men finner ei ingen innstilling for brannmur (Der den vanligvis er er ikke listet opp pga egen FW fra Eidsiva, på lik linje som Telenor gjør.)

  12. Gjelder dette kun fra din PC på kablet nett til andre enheter på trådløst?

     

    I så fall kan du prøve å skru av Windows brannmur og se om det hjelper.

     

    Gjelder angående kommunikasjon (som eks streaming) mellom stasjonær pc koblet med kabel, til trådløse enheter over wifi. Instillinger på alle enheter er riktige da dette ikke var et problem før jeg nytt modem da det andre tok kvelden pga torden.

     

    Så ligger en sperre/brannmur/instilling på selve modemet som blokkerer det uten at jeg klarer å finne noe relativt på instillingene til modemet

×
×
  • Opprett ny...