Gå til innhold

juxtapose

Medlemmer
  • Innlegg

    248
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av juxtapose

  1. *snip*

    Fremgangsmåter som innbefatter "stalking", selv nokså "uskyldig stalking" som du her foreslår er direkte patetisk og gir et inntrykk av desperasjon fra initiativtakerens side.

     

    Sorry å måtte si det, men jeg blir ærlig talt kvalm av å se slike forslag.

     

    Du synes det er patetisk å gå inn på profilen på facebook til en person du liker? Du går vel heller aldri bort til en ukjent person og prater med dem fordi du synes det blir litt for drøyt og eller? Det er heller ikke mer patetisk enn at man går inn på profilen for å sjekke om vedkommende har kjæreste f.eks. Eller mener du at å spørre om navnet er patetisk?

     

    Desperasjonen er en liten bit av kjærligheten spør du meg! Man blir desperat etter å bli kjent med en person, eller en trengsel av å være i nærheten av en annen person. Desperasjon er per definisjon et sterkt ønske å fylle et tomrom, og man er villig til å gjøre det meste for å fylle tomrommet. Hvorfor vil to mennesker være i lag? Fordi mennesker har et emosjonelt og fysisk behov som er et tomrom dersom det ikke er en annen person der til å oppfylle ønsket. Ser du sammenhengen? Man skal likevel ikke være åpenbart desperat.

    • Liker 1
  2. Jeg har ingen tro på den direkte framgangsmåten som mange inne her foreslår, med å bare vær direkte og spørre om å finne på noe mens hun sitter i kassen og er på jobb. Når man er på jobb, så er man på jobb, og ikke på sjekkern. Grunnlaget blir for tynt, og man har alt å tape, selv om man "kun" blir avvist. Problemet er at det mest sannsynlig er settingen som trigger avslaget, og ikke den personlige kjemien (som er nøkkelen).

     

    Min framgangsmåte hadde vært som følger.. Gå og handle der som vanlig, gi hun et smil mens du betaler og vær høflig, og ha øyekontakt med hun. Ikke noe mer komplisert enn det. Neste steg er og gjøre litt research, finn ut hva hun heter på et eller annet vis. Du kan for eksempel spør en kollega av henne, men samtidig vær diskrete, for så å stalke henne på facebook. IKKE ta kontakt på facebook. Videre er da trikset å treffe "tilfeldigvis" på henne når hun IKKE er på jobb. Dette er den vanskelige delen, som må være konstruert men samtidig virke naturlig. Da ville jeg funnet når hun slutter på jobb, og møtt hun når hun er på vei ut døren, og sagt hei, og da som en icebreaker, fulgt opp med et eller annet spørsmål, for eksempel noe så banalt som, når får butikken inn fersk frukt, fordi du liker fruktene best rett fra esken (viser samtidig at du er målrettet, kvalitetsbevisst, sunn osv.). Da er praten i gang, og hvis du får en god tone med hun, og hun virker litt interessert kan du enten gjøre: a) akkurat når du sier at du må gå videre spørre om hun vil ta en kaffe eller noe.. b) gå videre, og si hadet til hun, men neste gang du møter på hun i kassen eller en annen plass, si at hun virker som en morsom jente og vil gjerne finne på noe.

     

    Litt mye arbeid, men samtidig hvis du føler at hun er såpass spesiell, så er det sikkert verdt det.

    • Liker 3
  3. Merkelig tråd.

     

    I tillegg synes jeg er det er håpløst å spørre noen om moteråd, siden det er såpass subjektivt. Et element med å ha god stil er at man er komfortabel i det man går i, noe som mest sannsynlig ikke skjer hvis du skal bli "stylet" av noen. For min egen del får jeg inspirasjon fra å gå rundt og se hva folk har på seg, se hva man synes er kult for så å finne butikker som kan potensielt ha det du synes var kult. Da har man et bra utgangspunkt.

    • Liker 1
  4. det er veldig gode bussforbindelser til NHH i Bergen. Ang nattbuss går det kl 2 og 3 fra sentrum hver natt til lørdag og søndag. (Ta 24bussen til Eidsvåg fra fisketorget på Bryggen).

    Ellers går vel siste 'dagbussen' rundt halv ett på natta.

     

    Sjekk skyss.no der er det oversikt over all bussforbindelse i Bergen. Du kan også bruke den søkefunkjsonen på siden for å finne ut hva slags buss du skal ta for å komme fra adresse til adresse :)

     

    Brukt skyss.no i vurdering av flere boliger allerede, viktig at man kommer seg til skolen uten å måtte bytt buss hver gang!

     

    Det virker forøvrig som det er ganske spredte meninger her, håper på flere svar! Legg vekt på hva som er lurest i starten når man begynner som førsteårsstudent som ikke kjenner noen verken på skolen eller i Bergen, og knapt har vært byen før. Jeg kan jo alltids flytte senere, men lurt å få en god start!

     

    Hehe, ja. Det er selvfølgelig fordeler og ulemper med å bo ved skolen eller i sentrum. Det går mer på personlige preferanser og hvordan du er som er person. For min egen del har jeg mye nettverk i Bergen som ikke går på NHH, og disse bor da i sentrum. Samtidig er jeg glad i utelivet, sentrumsaktiviteter, atmosfæren osv. som Bergen sentrum tilbyr. Dermed er det ikke aktuelt for meg å flytte nærmere NHH. Det eneste negative er at jeg må ta buss hver dag til forelesninger osv. Men det synes jeg ikke er noe stort problem siden bussforbindelsene er rimelig gode. Mens andre vil ha andre preferanser.

     

    Det trygge valget vil kanskje være Hatleberg i begynnelsen, uten at det finnes en fasit. :)

  5. Hatleberg har en forferdelig standard forresten..

     

    Jeg bor selv i sentrum, og trives utmerket med det. Jeg tror det er sunt å treffe andre studenter, og ikke bare henge rundt andre NHHere hele tiden. Mange som bor ved skolen har hele sin tilværelse knyttet til NHH, noe som ikke er like attraktivt i mine øyne. Majoriteten av studenter ved NHH bor jo enten i Sanviken eller sentrum, så ikke tenk på dette som et sosialt handikap.

  6. Som andre sier, så er ikke gode nok resultater for å komme inn på de mest prestisje tunge universitetene i USA. Nøkkelen er nok å skille seg ut blant de mange tusen som søker seg inn, og det er her frivillig arbeid, verv, arbeidserfaring osv. kommer inn i bildet. Så fortsett med slikt, og være kreativ, finn på noe unikt som vil stå ut på CVen din. Kanskje enklere sagt enn gjort kanskje, men er du målbevisst nok er det fullt mulig.

     

    I tillegg må det nevnes at de beste universitetene i USA setter stor vekt på å ha en mangfoldig studentmasse. Det vil jeg si er en fordel for deg som nordmann, etter som det ikke er mange nordmenn som studerer blant de store universitetene over Atlanteren, som videre vil skille deg ut på en positiv måte. Her da et tips, utnytt dette for alt det er verdt. Norge er verdens ledende på mange områder, enten det er olje, økonomi, velferdssamfunn, fiskeri eller skipping. Finn noe verv, arbeid eller lignende, hvor man kan legge på bordet at din kompetanse er blant den beste i verden.

     

    Lykke til.

  7. Reiser med en vennegjeng på 10 mann til Beograd i august. Kanskje ikke den typiske festdestinasjonen a'la Magaluf, Aya Napah osv, men har store forhåpninger til Europas festhovedsted. Østeuropeiske damer, god øl og sol og sommer. Blir ikke bedre enn som så. Skål.

     

    Noen med erfaringer?

  8. Tviler på at dette er en god ide! I flere av disse landene, kan du bli stoppet på vegen og ranet. Det samme på gata. Det er heller ikke alle fra den gamle "østblokken " som er så begeistret for fok vestfra og da kan de lage problemer, for dere. Som bilturist vil du også komme i kontakt med mange, som ikke kan engelsk, kun morsmål og russisk.

     

    Telt? Ute i verden er det ikke vanlig med "allemannsrett", til utmark. Du kan ikke campe (nesten) hvor du vil, slik det er i Norge. Men hvis de har en organisert camping plass, er du sikkert trygg. Ellers ville ikke jeg campert.

     

    I disse landene er det en langt annen kultur, enn i Norge (og den vestlige verden), så det er mange problemer du KAN få. Jeg sier ikke at du kommer til å få det, men sansynligheten er stor.

     

    Skal du til Øst europa, er det bedre å bli med et reiseselskap, da er du trygg.

     

    Hva er det du snakker om? Haha, du har virkelig ikke peiling. Tror du virkelig alle me utenlandske bilskilt blir ranet? Har du i det hele tatt vært i Øst-Europa?

  9. Rosa blir litt for feminint for min egen del, og etter mening ser det ikke spesielt bra ut på de fleste gutter og heller ikke på jenter i grunn, hehe. Uten at jeg noen gang reagerer på en negativ måte mot folk som bruker rosa klær. Skal man likevel bruke en litt mer "feminin" farge så er mørk lilla en fantastisk farge som ser bra ut på begge kjønn.

  10. Hei,

     

    Vi er en ganske stor vennegjeng som skal ta turen til Beograd i august. I den anledning trenger jeg litt tips og forslag til hva man kan gjøre i Beograd. Vi drar nok først og fremst for en god fest, og for å oppleve utelivet i Beograd. Har noen tips til gode områder/utsted som er verdt et besøk? Samtidig ønsker vi å litt kulturelle innslag, hva som er verdt å se av attraksjoner og ikke verdt å se. Kort sagt, det som er verdt å oppleve i Serbia/Beograd. Tenker da på noen tips som ikke er typisk blant diverse guider på nett.

     

    Takk for hjelpen!

  11. Dere som har vært i Beograd, noen tips til hva som er verdt å gjøre/ikke gjøre? Tror det kan bli en interessant opplevelse, har hørt mye bra om byen i grunn!

     

    Ganske åpenbart at det ikke er den største turistplassen heller, skralt med utvalg av hotell.

     

    Beograd er hysterisk morsomt. Ta med godt humør og feststemning, men det peneste tøyet kan du trygt legge igjen hjemme ...

     

    Hehe, må bare spørre.. hvorfor skal peneste tøyet ikke medbringes? :p

  12. Som overnevnte sier, velger man selv hvor mattetungt man vil ha det, spesielt på bachelorgrad. Det samme gjelder vel egentlig på masternivå også, hvis man f.eks. tar en del valgfag innen finans og sånt, blir det mye mer mattetungt.

  13. Jeg har en bachelor i samfunnsøkonomi, men holder på med siv.øk per dags dato.

     

    Jobbmulighetene er nok litt begrenset med kun en bachelorgrad, dessverre. Med en mastergrad derimot er jobbmulighetene svært gode, og de aller fleste får en relevant og godt betalt jobb.

     

    Jeg vil også si at 27 år er veldig sent å begynne, du vil være 32 år med ferdig utdannelse. Da har du fortsatt mange, mange år igjen med arbeid. Motivasjon er vel heller spørsmålet da. I tillegg kan du nok innarbeide noen fag fra ingeniør, dvs. matte og statistikk. Jeg hadde nok gått etter drømmen.

     

    Jeg svarer gjerne hvis du har noen spesifikke spørsmål om selve utdannelsen.

×
×
  • Opprett ny...