Gå til innhold

uzbadLerin

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av uzbadLerin

  1. Bakgrunnen for at du må invertere signalet står forklart på https://ndla.no/nb/node/142154?fag=43

     

    Tallene som står i skjemaet er tilkoblingsskruene sitt nummer. De forskjellige komponenters tilkoblingsskruer er merket med disse tallene. For eksempel en grønn bryter som er normalt åpen (NO), har alltid tallene 3 og 4. En rød stoppbryter som er normalt lukket (NC) har alltid tallene 1 og 2.

     

    Se https://ndla.no/nb/node/142194?fag=43 for videre forklaring av bryterene.

    • Liker 1
  2. SFC er en måte å programmere PLS på beskrevet i IEC61131-3. Helt grunnleggende består en sekvens beskrevet i SFC av trinn og overganger, hvor programmet står og utfører handlingen på ett trinn frem til kravene for å bytte til neste trinn er oppfylt. Det er fullt mulig å oppnå det samme med f.eks ladder, men SFC blir i utgangspunktet veldig oversiktelig.

     

    Angående inn og utganger beskrives disse ved I (input) og Q (output) etterfulgt av adresser eks. I0.0

  3. Da blir det snart UK på meg også :D

     

    Drar til University of Edinburgh til høsten. Et år utveksling til å begynne med, så får vi se om jeg har lyst til å bli. Må finne ut hvilke muligheter jeg har, men blir nok uansett morsomt!

     

    Så dette med bolig da. Noen som har erfaring med Edinburgh/evt. Skottland? Synes dere det er best å leie privat eller studentbolig? Jeg har kjæreste der borte, og har fått høre at de fleste foretrekker å leie privat da det er billigere og studentboligene ikke er spesielt bra, men for meg i min situasjon føler jeg at det er tryggere å søke om studentbolig. 

    Jeg leide privat, både gjennom agency og direkte, i Edinburgh. Standard på leiligheter er varierende, generelt får man det man betaler for, men prisene varierer en del. De årene jeg byttet leilighet, bodde jeg en periode rundt studiestart på hostel mens jeg lette etter leilighet. Folk har forskjellige løsninger, noen leier alene, mange leier samme med noen, men jeg møtte også noen som valgte å bo hele utvekslingperioden på hostel.

     

    Jeg har ingen erfaring med studentboligene til Edinburgh University, men på generelt grunnlag kan jeg si at det virker som mange leier privat etter det første studieåret.

  4. Som nevnt tidligere er det viktig å få smaken konsentrert nok. Det du må være mest oppmerksom på er at det ikke blir for mye væske, da stivner ikke dropsene.

     

    Det er muligens best å bytte ut noe eller alt vannet med saft, men jeg kan ikke si noe sikkertom resultatet av dette.

     

    Jeg prøvde for noen år siden noe ligende med kaffe, byttet ut alt vannet med ekstra sterk kaffe. Dette ga noe merkelig oppførsel under koking, dropsmassen virket mye seigere.

     

    Angående holdbarhet så bør det ikke være noe problem å lage drops med egne smaker siden temperaturen under koking er så høy.

  5. Hvordan er din økonomi?

     

    Kan vel ganske greit oppsummeres som sturielån.

     

     

    Er du rik?

     

    Kan nok ikke si at man blir rik som utenlandsstudent.

     

     

    Fattig?

     

    Har da penger til det jeg trenger, men studielånet øker nå da.

     

     

    God inntekt?

     

    Studielån og sommerjobb er vel ikke en god inntekt, men man kan da leve på det.

     

     

    Flink til å investere penger?

     

    Investerer i en utdannelse ihvertfall.

     

     

    Nøktern når det gjelder forbruk?

     

    Prøver....

     

     

    Flink til å spare?

     

    Ikke for tiden nei, blir dårlig med penger å spare. Noe må jeg jo leve av også.

     

     

    Betaler du dine regninger i tide?

     

    Ja.

     

     

    Driver du eget selskap?

     

    Nei.

     

     

    Hvordan ble du en suksess økonomisk?

     

    studentøkonomien er vel sjelden en kjempesuksess, men jeg overlever da.

     

     

    Hvis ikke, hvorfor ble din økonomi fatall?

     

    Som sagt, jeg har så jeg greier meg, men ikke mye mer. Vil hverken kalle det en suksess eller en katastrofe, men det blir nok et ganske stort studielån etter hvert.

  6. Academic Requirements

    Admission to the MSc programme in Neuroscience requires a bachelor’s degree (or an equivalent 3-year education) in biochemistry, biology, biomedical science, biophysics, biotechnology or psychology. Other relevant disciplines (e.g. general chemistry, informatics, mathematics, medicine, movement science, philosophy, physics, radiography) may be accepted after an individual evaluation of the applicant’s qualifications. The minimum average grade required is the Norwegian "C".

     

    Hentet fra http://www.ntnu.no/studies/neuroscience/admission

  7. Det er de forskjellige saltene som gir farger, det er godt mulig at det bare var vann dere dyppet i først for å få de forskjellige saltene til å feste seg til stangen. Du kan også se fargene hvis du strør saltet over flammen, men du må treffe ordentlig og det vil ikke bli like tydelig siden det ikke brenner like mye salt på en gang.

     

    Det var nok ikke kobber, men et kobbersalt som f.eks CuSO4 (Kobbersulfat) og det samme med kaliumsaltet f.eks KCl (Kaliumklorid)

×
×
  • Opprett ny...