Gå til innhold

amigaguy

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av amigaguy

  1. Hvorfor i all verden skulle de doble antall bildepunkter? Retina oppløsningen den alllerede har er nok til at øyet ikke klarer å skille bildepunktene fra hverandre. Hva skal man da med flere piksler? Eneste som skjer da er at man trenger raskere hardware for å presentere mer grafikk som er bortkastede ressurser. Dette er et rimelig idiotisk rykte med lite troverdighet...

  2. Har utviklet en norsk handlelisteapplikasjon til iPhone.

     

    Applikasjonen er veldig lettvindt å bruke sammenlignet med mange av de engelskspråklige alternativene som finnes.

     

    Sjekk følgende link hvis du er interessert i mer informasjon, bilder, og videodemonstrasjon:

     

    *slettet*

  3. Snodigste anmeldelsen jeg noen gang har sett... De fleste andre steder får den 8 eller 9 av 10... og her klinker de til med 3 av 10?

     

    Synes det er en meget bra remake. Selv om jeg likte orginalen, så har jeg ikke så veldig lyst å spille gjennom det med gammel pikselgrafikk. Med opppusset grafikk og lyd er det like gøy som det var for 20 år siden.

     

    Dette er et spill med god spillbarhet, i motsetning til det meste som blir laget i disse dager. Er det virkelig så ille å spille noe i 2D? Må ALT være i 3D?

     

    Håper de selger i bøtter og spann og at det kommer flere remakes av andre gamle slagere... Forhåpentligvis får andre spillprodusenter fra den tiden øynene opp for muligheten til å lage nye versjoner av gamle klassikere :)

  4. Spesifikasjonene på den største versjonen ble nevnt for noen måneder siden i et intervju med ACK Software Controls:

     

    Spesifikasjoner for ny Amiga

     

    Hva som er endret siden da vet vi ikke enda, men det kommer vel info om det ganske snart vil jeg tro.

     

    Operativsystemet den vil kjøre er vel mest sannsynlig Amiga OS4 som kom i final utgave rundt nyttår. Amiga OS5 skal visstnok også være under utvikling hos Amiga Inc. I tillegg vil selvsagt også linux kunne brukes på samme måte som på AmigaOne.

     

    Forøvrig kan man nevne at dette er et vanlig hovedkort med CPU hvor man kan koble til vanlige pc komponenter som skjermkort, harddisker, minne, nettverk, osv. Og man kan selvsagt velge og vrake blant alle de PC kabinettene som finnes der ute.

     

    Mer info og bilder av AmigaOne:

     

    AmigaOne

     

    Mer info om AmigaOS 4:

     

    Amiga OS 4

  5. Hei!

    Jeg har en CL56 som jeg kjøpte på whitebox for ca. 3 år siden. Nå er strøm adapteren ødelagt:(

    Jeg har sendt mail til whitebox for 2 dager siden, men får ikke svar...

    Noen som vet vor jeg kan skaffe ny/fikse den?

    7811494[/snapback]

     

    Vil tro at det finnes massevis av standard strømadaptere som funker fint. Blant annet vet jeg at Multicom tidligere har solgt CL56. Du kan jo høre med dem! :)

  6. Er på utkikk etter ein printer til bruk på 12-volt i bilen. Reknar med det må vera ein blekkskrivar då ein laser rimelegvis må trekkja meir straum enn kva bilen klarer å levera.

     

    Kunne tenkja meg at det kanskje fanst blekkskrivarar med ekstern trafo. Nokon som kjenner til noko slikt?

    7030615[/snapback]

     

    Ganske enkelt å kjøpe en 12V-220V omformer og en vanlig skriver:

     

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=323127

  7. Maxtor disker er utrolig dårlig kvalitet på. Alle de maxtor diskene jeg har hadt har sluttet å fungere etter få måneder. Aldri mer maxtor på meg. Og hvis du har noe data du ikke vil miste så er ikke maxtor til å stole på.

     

    Det finnes dog programmer hvor du kan redde ut en del data fra disken. F.eks GetDataBack (NTFS og FAT32 versjoner tilgjengelig)

     

    Hei :)..

     

    jeg har en maxtor 300gb harddisk, eller hadde :/.  Her om dagen når jeg kom hjem fra skolen så hadde pcen restartet seg og klarte ikke å boote windows. Første jeg tenkte var virus som hadde herpa windows helt :p..

     

    men når jeg skulle innstalere XP på nytt så fikk jeg beskjed om at alle gb'ene var uten partisjoner. så lagde jeg C: partiosjonen, men den ble oppdaget som ukjent.

     

    Jeg prøvde å lage en D: partisjon også, men da fikk jeg ikke tilgang på disken.

     

    PC'en finner alle GB'ene men får ikke tak i de.

     

    PS: Er også en merkelig lyd i den som aldri har vært der før :(

     

     

    så jeg lurer.. Er det noe håp for den?.. eller er det å sende den inn og få igjen ny som er alternativet her?.. den er kun 6 månder gammel

     

    på forhånd takk :)

    6209749[/snapback]

  8. Commit charge viser summen av det som er brukt av fysisk og pagefile minne, i dette tilfellet 820 mb. Om det er pagefile eller fysisk minne som er brukt spiller ingen rolle, poenget er at windows sluker 820 mb ram.

     

    400 mb i swapfila er ikke noe vi ønsker, og derfor må man nok pent kjøpe mer ram hvis man ikke vil vente på at disken står å surrer å flytter data frem og tilbake fra/til minnet/disk.

     

    Folkens, ta en titt på "physical memmory" tallene på skjermbildet.

     

    totalt 1047448 Kbytes

    minus 643248 Kbytes ledig

    er lik 404200 Kbytes brukt.

     

    Med andre ord der det faktisk bare i underkant av 395MB av det fysiske minnet som er i bruk! Pagefile commit er ikke nødvendigvis den samme størrelsen som det som brukes av ditt fysiske minne må man huske på. Akkurat hvorfor det ikke er sånn i windows har jeg desverre ikke nok innsikt til å kunne forklare, men det er et kjennt faktum fra XP.

     

    Hvis man da tar med i beregningen at dette systemet nok kjører aeroglass + absolutt alle standardprosessene (og kanskje noen til?), så er ikke under 400meg så ille i mine øyne. En utweaket XP installasjon bruker da ikke noe velig mye mindre minne... mellom 200-300 meg er vel ikke uvanlig i det hele tatt.

     

    -Stigma

    5726053[/snapback]

  9. Har testa uten router, men det er ikke der uansett fordi hvis du ser på selve modemet, så slutter lyset å lyse noen ganger, det betyr at MODEMET mister kontakt med internett og all annen aktivitet.

     

    Så kanskje noen opplever tull med D-link, men det er nok ikke mer enn alle andre routere, bare ikke alle som gidder å si ifra om det.

     

    Men det er selve kontakten med Telenor som er problemet.

    5063345[/snapback]

    ¨

    DLink er i mine øyne helt ubrukelig... Har hadt masse DLink produkter og har hadt problemer med alle... 3 DLink 11 mbit WLAN AP som var utrolig ustabile før de til slutt tok helt kveld alle sammen. 1 dlink 54 mbit WLAN som var utrolig ustabilt. 3 DLink routere som var treg og ustabil.

     

    Felles for alle disse er at etter at de hadde stått på en stund var det ikke mulig å få kontakt med webadmin sidene uten å trekke ut strømmen på de i noen sekunder.

     

    Så at det er mer problemer med Dlink enn andre routere det tviler jeg overhode ikke på...

     

    Belkin er faktisk det merket jeg har hadt som er mest stabilt. Aldri noen problemer med det accesspunktet/routeren... :)

  10. chkdsk er rett og slett scandisk som er et program som sjekker at fil/mappe struktur på disken er i orden og fikser eventuelle feil.

     

    Du bare velger Start->Kjør og skriver chkdsk D: /f

    så skanner han gjennom disken, fikser eventuelle feil, og med mindre det er noe maskinvaremessig feil med disken bør du kunne kjøre defragmentering uten problemmer etterpå.

  11. Hvis maskinen ikke overheater (CPU, skjermkort blir for varmt) så

    er nok RAM'en mest sannsynlig som kilde til ustabilitet. En mulighet er å prøve en annen rambrikke i maskinen hvis han har mulighet til det.

     

    Kan selvsagt også være at det er noe feil på CPU eller HK, og eneste måten å finne ut dette på er å bytte ut komponentene og teste. HK er selvsagt det mest slitsomme å måtte bytte ut men er ikke noen annen fornuftig måte å gjøre det på.

  12. Hadde samme problemet med en Labtec mus for en tid tilbake. Vurderte faktisk muligheten for at noen hadde hacket maskinen siden muspekeren for rundt på skjermen og klikket både her og der slik at programmer ble startet osv. Så rett og slett ut som om noen styrte maskinen... hehe...

     

    Dro ut nettkabelen og det fortsatte på samme måten, dro deretter ut muskabelen og da sluttet det, og måtte jo bare konkludere med at Labtec er noe rall.

     

    Kanskje en ide å prøve med et annet tastatur og mus? :)

  13. Høres ganske rart ut det der ja. Mulig det er feil på deler av harddisken og når noe blir lagret på visse områder av disken så får du korrupte data på disken.

     

    Kan også tenkes at det har noe med LargeLBA som du påpeker, men så lenge du har lagt inn EnableBigLba i registeret på rett plass så burde det fungere.

     

    Prøvd å kjøre scandisk på partisjonen?

     

    chkdsk d: /f

     

    /f er for automatisk fiksing av feil

  14. I og med at det står PC2700 ram i den så drar den neppe nytte

    av PC3200 ram om du skulle sette det i den.

     

    Koster vel ca 600 kr for en 512 mb PC2700 brikke... så da blir det

    vel å koste deg 1200 kr for 1024 sånn ca.

     

    Du kan jo selvsagt sende en rask mail til multicom å spørre om maskinen støtter 400 MHz ram ...

     

    Kan og være lurt å høre med dem om hva slags ram som er kompatibelt. Kan være at enkelte merker ikke vil fungere.

     

    (Edit: bare gjetter på at du har kjøpt maskinen fra multicom, var hvertfall der jeg kjøpte min elitegroup 551)

  15. Tviler egentlig på at windows selv komprimerer registeret. Det som skjer er antakelig at man får ei feilmelding eller en advarsel om registerets størrelse på samme måte som man kan få dersom man overstigger maks størrelsen på swap filen.

     

    Har og liten tro på at det blir slettet noe uten vidre uten at man blir varslet om det, men man vet jo aldri. Kan jo tenkes at gamle entries som ikke er livsviktig for at programmer og windows i seg selv skal fungere blir slettet ut fra hvor gammel de er.

     

    Ellers blir det vel neppe noen andre konsekvenser av et stort register enn at ting går generelt tregere, men det er jo det vanlige med windows... jo lengre man har hadt en installasjon jo tregere blir det, og det er vel i hovedsak registeret som forårsaker det.

  16. Det du gjør hvis du nå får opp webinterfacet til routeren da er at du legger inn et passord under "WEP-encryption", og lagrer innstillingene...

     

    Da må du angi dette passordet når du eventuelt kobler til en bærbar PC trådløst for å få tilgang til nettet.

     

    Hvis det er en D-link så må du nesten regne med at du må dra ut strømmen på routeren i noen få sekunder for å få kontakt med webinterfacet. Slår aldri feil at D-link routere henger seg slik at man ikke får opp webinterface.

     

    Hvis du skriver ipconfig i dos vinduet skal du få opp gateway ipen og det er normalt den ipen du bruker i webbrowseren for å få opp webinterface.

  17. En mulighet er å bruke CoyoteLinux på en gammel pc med 2 nettkort.

    CoyoteLinux er en "router versjon" av linux. Du laster ned et program/wizard til Windows som du bruker til å generere en diskett som du booter med.

     

    Du får da en router med webgrensesnitt med en god del funksjoner som f.eks QoS som du kan bruke til å begrense hastigheten til gitte IP addresser. Det kan og settes opp slik at hvis det bare er en maskin som bruker nettet får han all tilgjengelig kapasitet, men hvis det er en maskin til som krever bandbredde så kan det deles f.eks 50/50 helt automatisk.

     

    CoyoteLinux kan du lese mer om og laste ned fra www.coyotelinux.com, det er selvsagt gratis :)

  18. Har 2836.903 GB.

     

    19 disker i en DualMp2000 maskin.

     

    4 PCI IDE kontrollere + kontrolleren på HK.

     

    Så har enda plass til en til disk :)

    Hvordan får du plass til alle diskene i kabinettet ditt?

    Har du eget disk-kabinett?

    Må jo bli rimlig varmt inni kabinettet med alle de diskene...

    Toweret jeg bruker er et Midi tower (tro det eller ei) fra Colorcase som heter Air-Black

     

    http://www.microplex.no/rubweb/php/rd.php?...1000AB&toc=3070

     

    Et veldig praktisk tower som har plass til 7 stk 3.5" disker internt. I tilegg er det en 3.5" plass for floppystasjon som jeg har en harddisk i.

     

    Har et par slike HD rammer i 5.25" plassene som gir plass til 6 disker til:

     

    http://www.microplex.no/rubweb/php/rd.php?...N7500B&toc=2680

     

    Får da plass til 14 disker fra bunn til topp... i tillegg er det 2 disker på høykant som er skrudd fast i bunnen. og 2 disker som er skrudd fast i bak kanten av toweret "oppå" PCI kortene. Og en disk som ligger mer eller mindre laus oppå noe ledninger.

     

    Ledningene fyller opp resten av tomrommet i maskinen.

     

    Fremme i toweret står det ei 120x120 vifte + 2 80x80 vifter.

     

    System temperaturen ligger da mellom 28-30 grader.

×
×
  • Opprett ny...