Gå til innhold

luft

Medlemmer
  • Innlegg

    121
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av luft

  1. Hei! Driver og ser etter minnekort til GoPro Hero 2 HD, og fant dette på ebay: http://www.ebay.com/itm/TOPRAM-32GB-32G-32-G-SDHC-ultra-fast-SD-C10-Card-Class-10-/390360352233?pt=PCC_Drives_Storage_Internal&hash=item5ae34a45e9#ht_3924wt_952

     

    Ser det greit ut til 1080p filming, eller bør jeg gå for noe dyrere? Noen anbefalinger? Utifra hastighetstesten i annonsen ser den jo ut til å være nokså bra

     

    Eller kanskje dette?

    http://www.ebay.com/itm/TRANSCEND-SD-HC-SDHC-CLASS-6-32GB-32G-32-G-GB-MEMORY-/220561988992?pt=UK_AudioTVElectronics_PDAsAccessories_MemoryCards&hash=item335a84dd80#ht_2230wt_905

     

    Har kjøpt et billig høyhastighets-minnekort (30mb/s write / 30mb/s read) til speilrefleksen på ebay før, og det fungerer utmerket.

     

    Vil helst ha noe til under 500 kr i hvertfall

  2. Du vil, en hvis tid etter Sesjon Del 1, motta et brev fra Forsvaret hvor de sier om du blir innkalt til Sesjon Del 2 eller ikke. Personlig fikk jeg den beskjeden og en i klassen (som var dum nok til å ved et uhell svare at han brukte stoff, hvilket han ikke gjør) fikk brev om at han ikke var egnet og derfor ikke ble innkalt til Del 2, så "alle skal få" beskjed.

     

    Dersom du får beskjed om at du ikke kalles inn er det bare å ringe Vernepliktsverket på 03003 og si du er solid motivert for førstegangstjeneste og forsikre at du er skikkethet (gitt at du er det) til Forsvaret, så kalles du nok inn ;)

     

    Jaja, sesjon Del 2 er jeg ferdig med ;)

  3. Hei!

    Var på sesjon i dag og fikk full score på legesjekker og de fysiske og psykiske testene gikk greit. Fikk med et brev hjem hvor det stod:

     

    Du kan kalles inn til førstegangstjeneste

     

    På sesjon del 2 har du blitt satt opp på disse alternativene for din førstegangstjeneste:

    Juli 2011 - Luftforsvaret - Rekruttskole, Madla

    Sept 2011 - Luftforsvaret - Rekruttskole, Madla

     

    Det er ikke avgjort om du kalles inn til førstegangstjeneste enda [...]

     

    Grunnen til at jeg ikke ble plassert med en gang, var at på sesjon del 1 krysset jeg av for at jeg trodde jeg var lite egnet for førstegangstjeneste. Dette var vel på grunn av holdningen jeg hadde til det da jeg drev med del 1, men etterhvert som jeg har lest litt mer om forsvaret har jeg fått mer lyst til å bli med i førstegangstjenesten.

     

    Lurer på hvor stor sjansen er for at man blir innkalt?

  4. Tror jeg fant ut av det nå. Måtte både koble på den vanlige ladepluggen + den sorte og røde ledningen som går til flyet når det er i bruk. Litt rart synes nå jeg, men den lader i hvertfall med stabil temp. og spenning nå så....

  5. Kjøpt meg FMS Cessna 182 Sky Trainer, noe jeg anbefaler alle å gjøre om man ser etter et stort, lettflydd og pent 4-kanals fly! Flyr som en drøm, og er utrolig sprek! Eneste minuset er nesehjulet som er av noe lav kvalitet, og at det er et fly som helst bør ha astfalt å lande på.

     

    Så til saken..

    Lipo -spørsmål:

    Følger med et lipo-batteri (20C, 1800mA, 11.1v, 3 celler) og jeg synes det tar voldsomt lang tid å lade det med den medfølgende laderen. I bruksanvisningen står det 2 timer, men nå har den da stått på i sikker 5-6 timer, og den grønne lampen på laderen har fremdeles ikke slukket :S Har ladet den en gang før også, og tok en evighet før den var ferdig da også. Men fungerte fint da den var helt oppladet. Noen som har vært borti det samme?

  6. Hei! Har en selvinnpakket pakke her på 375 gram som skal sendes til Bulgaria. Tenkte jeg skulle sende den som et brev, da det absolutt er det billigste alternativet. Men har et par spørsmål..

     

    1. Innholdet i pakken er kjøpt og betalt av mottaker, og han vil at jeg skal merke den til å ha en verdi på under 45 euro pga. toll. Er det egentlig nødvendig å markere verdien og innholdet i en pakke som sendes som brev?

     

    2. Mulig det er jeg som blander, men er det sånn at man må klistre på en grønn lapp for at man skal være sikker på at den skal fraktes med fly?

     

    Er det i det hele tatt noe jeg bør gjøre med denne "brevpakken" før jeg sender den, eller kan jeg bare klistre på et par frimerker (90kr) og putte den i postkassa uten å dra innom postkontoret?

     

    Alle svar og tips mottas med takk! :)

  7. Heisann! Har laget en enkel skisse i paint av en tanke jeg har om å lage et enkelt panel... Ser slik ut:

    Untitled-5.jpg

    Evt.

    Untitled2.jpg

     

    Lengde (fra vestre til høyre): 15-20cm

    Høyde (fra bunn til topp): 10cm, muligens som en skrå flate på oversiden.

    Bredde (fra foran til bak): 10-15cm

    Materiale: 1-2mm tykt metall

    På undersiden trenger jeg en åpning for å komme til på baksiden av panelet.

     

    Noen som vet om det finnes en eller annen ganske rimelig leverandør som kan lage slike etter f.eks en sketchup tegning?

  8. Har kontaktet selger, som igjen har kontaktet fraktselskapet. Pakken min har visst kommet i en ganske kjedelig situasjon - ifølge Dallas center's systemer er pakken fremdeles "on the plane" (pakken ble sendt med fly over dammen den 19. des.). De vet visst ikke hvor den er selv, men de driver og leter. Jeg får vel bare smøre meg med tolmodighet et par uker til :roll:

  9. Har gjort det samme selv. Pakken ble sendt med USPS og forlot Chicago den 19. desember, og flere oppdateringer har det ikke kommet siden da. Har enda ikke fått den og det har gått over to uker nå. Har sendt email til posten og spurt om de vet noe, men fikk til svar i dag at den ikke har kommet til norge enda. Sendt mail til tollvesenet også, men har ikke fått noe svar enda.

     

    Har du fått din enda, Ch1337?

  10. optokoblere kobles vel da evt. på PPT+ og PPT-. Disse trenger da selvsagt spenningsforsyning.

     

    Men er du helt sikker på at du kan hente 5V fra mic-inngangen på pc'n? Dette var nytt for meg...

     

    Takk for svar :)

     

    Ja, jeg måtte i hvertfall tvinne den ene av de tre ledningene, den hvite, fra jack-pluggen rundt den røde, for så å koble den svarte og den sammentvunnede ledningen (hvit+rød) til hver sin ledning fra mic'en (svart og rød). Det var det eneste som funka for å få lyd fra mic'en. Vet ikke sikkert om det er 5V men...

  11. hva med en optokobler?

     

    Du det var nok ingen dum idè! :) Nå er ikke jeg kjent med slike dingser, så hvor skal jeg i tilfelle plassere en slik optokobler? Og hvilken type optokobler trenger jeg?

     

    Edit: Jeg trenger vel ikke en sånn full RS232 optokobler? Er jo bare 2 pinner på porten jeg skal bruke. Opplegget bør ta så liten plass som mulig.

     

    Her er en enkel versjon av kblingskjemaet mitt:

    CPSwitch22.jpg

     

    Tusen takk for svar! :)

  12. Heisann!

     

    Jeg driver og skal programmere en tykknapp på en mikrofon som skal avleses av PC'en og oversettes til en tastaturknapp. Jeg har fått til dette ved å koble knappen til pinne 2 og 3 i en 9-pin COM-port som er koblet til PCen. For å lese knappetrykket bruker jeg et lite hjemmelaget program kalt CPSwitch:

    CPSwitch.jpg

     

    Programmet fungerer flott, men jeg får problemer når jeg skal ta opp lyd fra mikrofonen smtidig som CPSwitch kjører. Når COM-porten jeg skal bruke er valgt i CPSwitch, og jeg kobler trykknappen til pinne nr 3 eller berører den med noe av metall, kommer en slags konstant tikkelyd i bakgrunnen av mikrofonlyden. Dette høres både hvis jeg tar opp lyd og hvis jeg hører på lyden fra mikrofonen direkte.

    9-pinout.gif

     

    Så er det noen som vet hva dette kan komme av og hvordan det kan fikses? Evt. om det finnes liknende programmer som CPSwitch?

     

    Even

  13. Hei!

     

    Lurer på hvilke egenskaper en mikrofon må ha for å kunne brukes med PC.

     

    Har tenkt litt på å kjøpe en mikrofon med følgende egenskaper:

    Directional characteristic:

    cardiod

    Free-field no-load sensitivity

    0.7 mV/Pa (version A)

    1.6 mV/Pa (version B und C)

     

    DC resistance

    50, 200 or 600 ohms (version A und B)

    200 ohms (version C)

     

    Vil en av disse (A,B eller C) bli mulig å koble rett til en vanlig laptop med et standard lydkort, 3,5mm?(med litt omkoblinger av pluggen selvsagt). Eller må jeg ha en "preamp" eller noe sånt imellom (forslag til billige modeller)?

  14. Hei! :)

     

    Hele klassen har nå lest "Soga om Gunnlaug Ormstunge" og nå skal grupper skal ha et lite foredrag hver om forskjellige temaer i fortellingen. Jeg og en annen i klassen skal legge frem om følgende:

     

    "Vis sagaen som kjærlighetssaga med vekt på trekantdramaet mellom Helga, Gunnlaug og Ravn."

     

    Noen som har lest sagaen før og har noen tips til hva vi bør ha med i framlegget? :)

     

     

     

    Even

×
×
  • Opprett ny...