Gå til innhold

ursa81

Medlemmer
  • Innlegg

    176
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ursa81

  1. Heisann!

     

    Topicen sier vel det meste.... Jeg tenkte jeg skulle vente til X2 6400+ var nede i et brukbart prisnivå. Men så plutselig leser jeg at AM2 støtter phenom også? Kan noen avkrefte eller bekrefte at en Phenom-prosessor funker helt umiddeltbart på mitt hovedkort? (MSI MS-7250, eller K9N Platinum)

  2. Det er irriterende vanskelig å finne nettopp et billig og bra manusprogram. Maovie Magic og Final Draft koster begge omkring 2000 kroner, og det synes jeg er drøyt. Jeg prøvde å finne en macro til OpenOffice, men det viste seg å være langt under et akseptabelt grensesnitt (for ikke å snakke om at størrelsen på skrifta endra seg når man eksporterte).

     

    Gi oss lyd i hvert fall om du/dere finner noe!

  3. Husk på at du må ha rett setup BÅDE på prosjekt, sekvens og videofiler. Det enkleste er å gå på "easy setup" og velge DV PAL dersom det er DV du skal redigere. Så er det bare å trykke eple-8 for å åpne log & capture. For å få kontakt med videokameraet fra log & capture-vinduet, må du ha koblet det til via firewire. USB er ikke stabilt nok.

     

    Håper du lykkes!

  4. Jeg vil tro at noe av det mest fornuftige dere kan gjøre er å få lånt et Sony-kamera som har innebygd "interval recording" som gjør at dere ikke må skifte bånd hver time. Da kan dere bare sette kameraet til å gå og ta opp ca 1 minutt per time, så trenger dere bare skifte bånd et par ganger.

     

    Kinkig arbeidsoppgave. Skulle den være gjort proft måtte man hatt vakthold rundt kameraet 24 timer i døgnet, og videoen hadde dermed kostet rundt 5000 kroner døgnet pga dette. Håper dere får litt for oppgaven.

     

    Lykke til!

  5. Dersom du vil ha lovlig musikk til filmen din, pleier jeg i firmaet mitt å kjøpe fra www.studiocutz.com. Det er ikke like bra som komersielle CDer, men det er noe av det beste jeg har sett av "corporate" musikk. De har også en del lydeffekter på CD... Billig er det også. Betaler om lag 500 kr for en CD. Åpningspakken deres koster ca 200 kr og inneholder alle mulige sjangre og er utrolig mye for pengene.

     

    Lykke til!

  6. Jeg pleier å kjøpe det meste sånt i utlandet, f.eks. her: http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller...dren&Q=&ci=5078

     

    (hvorfor har dem "FetchChildren" i url'en?:) )

     

    Sjekk ut Pro-mist og softening filters. Ligger en del der. Men jeg tror ikke du vil få en spesielt tilfredsstillende effekt fra filter alene. Dersom kameraet skarper veldig mye opp, kan det være at et promist-filter bare er forstyrrende (og tar litt av lyset).

  7. Høres ut som du tenker på oppskarping? I så fall ligger vel svaret i å først og fremst prøve å dempe dette i menyene på kameraet. Dersom ikke det funker kan du prøve å sjekke at det ikke bare er TVen som er veldig oppskarpet (De fleste LCD-TVer har dette problemet). Til slutt kan du prøve å kjøpe et black diffusion-filter fra Tiffen. Mange fotografer elsker black diffusion :)

     

    Lykke til!

  8. For å svare kort og kontant: dersom du har foto som hobby, er du en amatør, og det vil kundene også behandle deg som. Vil tro du kan satse på 50% av hva profesjonelle tar.

     

    Vil du ha fullpris vil folk at du skal satse 100% eller ikke i det hele tatt. Når man skal leve av bildene sine forstår folk bedre hvorfor man tar 10000 for et bilde man har brukt en uke på å konstruere. Gjorde man det i amatørånd vil folk fnyse og si dagens ungdom ikke har nok å gjøre.

     

    Men lykke til! Jeg kjenner så alt for godt din problemstilling. Jeg har drevet eget videofirma nå et år ved siden av studiene, og når jeg sier jeg ikke har mulighet til å gjøre oppdrag på 1 dag for under 5000 så blir folk sure fordi de tror det er bare troppe opp og svi en dvd, uten tanke på at jeg har bilforsikring, utstyrsforsikring, regnskapsfører, bensin, studielån, firmalån, personlig lån, rådyrt redigeringsutstyr osv osv osv og faktisk gjør jobben gratis! Har ikke tatt ut lønn siden i fjor sommer faktisk.

     

    Så ja: sats på 50% av hva profesjonelle tar. Eller "Halv tariff" kan man si. Ikke la folk bruke deg gratis, da vil de forvente det neste gang også.

  9. Ser ut som de skryter av høy optisk oppløsning, men skriver også at det kun er i midten av objektivet. Forskjellen på 1000-kroners og 10000-kroners wide-linser er ofte at de til 1000 kr er svært uskarpe i kantene. Dersom du trenger en fisheye men har dårlig med penger, så er vel å satse på dette det beste du kan gjøre? Du får prøve å google litt på engelsk og se om noen bruker den på samme måte som du tenker å gjøre.

     

    Lykke til!

  10. Bare et tips til lyssetting: Dersom dere ikke har utstyret til det, er det som regel bedre med ingen lyssetting enn sjaber lyssetting :) på den andre siden lærer man jo heller aldri da. Prøv å la lyset komme høyere opp fra rommet, og prøv å diffusér det gjennom et halvgjennomsiktig materiale (vi brukte bakepapir i mine glansdager(!) men da anbefales å filme svart-hvitt siden lyset blir ekstremt gulbrunt)

     

    lykke til :)

  11. Kul trailer! :)

     

    Se om dere klarer å få en "hook" med mer særpreg. F.eks. at morderen/monsteret har et narkotikaproblem, og er ute etter hodepine-tablettene til den unge helten :). Eller at helten ufrivillig har sørget for at morderens hund er død, og at han derfor vil ta ham. Eller at det rett og slett er parkeringshusets eget spøkelse som går igjen for å ta alle miljøsvindlerne som kjører dieselbil.

     

    ok, det var kanskje ikke verdens mest seriøse forslag, men dere skjønner hva jeg mener :)

  12. Jeg fant Kjaerhus Classic Chorus, som er et gratis vst-plugin:

     

    http://www.kvraudio.com/get/648.html

     

    Så dersom du kan bruke det programmet fatalicus snakker om, eller et annet vst host-program (cubase, logic, reason eller sonar m.fl.) så kan du skape ditt eget kor.

     

    Jeg vet også at gamle digitalpianoer har denne "aaah"-lyden du snakker om. En kompis av meg har nettopp et gammelt bra digitalpiano, og der heter lyden "special" (kjempedumt, men, men :))

     

    lykke til!

×
×
  • Opprett ny...