Gå til innhold

Avathar

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Avathar

  1. Jeg kjøpte for en stund siden ny tv og endte opp med en lg pg6000, og har vært veldig fornøyd med det meste. Et stort problem har derimot vært at jeg opplever en viss forsinkelse i bildet i forhold til lyden (jeg mener det var dette, eller kanskje det var at bildet kommer noe før lyden) som jeg ikke hadde på min gamle tv. Det er ikke snakk om noen problemer med forsinkelser mot lyden som går til tv'en, siden jeg kun merker dette problemet når jeg sender lyden til en ekstern forsterker. I og med at dette ikke var noe problem før jeg fikk den nye tv'en regner jeg med at det er her noe er feil. Forsinkelsen er ikke voldsomt stor (under 0,5 sek), men nok til at det er irriterende. Kablene jeg bruker er fortsatt ganske dårlige siden jeg ikke har fått kjøpt meg noen nye og bedre enda. Bruker relativt billige scart kabler fortsatt siden dette var stort sett det eneste min gamle tv kunne bruke, men kan ikke helt se at kablene skal være problemet siden det fungerte helt fint på den gamle tv'en.

     

    Er det noen som vet hva som forårsaker problemet og eventuelt hvordan det kan fikses?

  2. Det finnes nok desværre ingen legemidler som virker der og da mot depresjon. De fleste legemidlene bruker 4-6 uker før de får effekt (noen merker effekt også etter kun 2 uker men det er mer sjeldent), og en må gjerne prøve seg litt frem før man ser hva som passer best for den enkelte. For mange så hjelper samtaleterapi relativt raskt, så dersom du ikke er inne i dette enda er det absolutt å anbefale. Det å snakke med en psykolog/psykiater er ofte grunnbehandlingen i det meste av psykiske lidelser og sammen med legemiddelbehandling øker det effekten i forhold til å ta dette hver for seg. Den raksest virkende medisinen er nok derfor å ha noen å prate med om depresjonen.

     

    Når det gjelder dette med omega-3 så har noen studier vist at det kan ha positive egenskaper på depresjon, men dette er langt fra bevist, og det er nok ingen vidunderkur. Sannsynligheten er også stor for at dette ikke har noe for seg. Jeg har ingen linker til eventuelle studier her og nå som underbygger dette, og det jeg sier her er kun utfra hva jeg husker fra de jeg har lest tidligere (burde ikke være så vanskelig å finne studier på dette). Jeg ville ikke satset på at omega-3 ville hjulpet stort, og i såfall dårligere og sannsynligvis tregere enn andre antidepressiva, men omega-3 er uansett ikke skadelig, og har mange positive helseeffekter, så det skader ikke å prøve.

     

    Når det gjelder dette med ulike vitaminer og mineraler så kan det være en mulighet. Depresjon kan komme som et symptom på ulike mangelsykdommer og da vil inntak av det man mangler kunne hjelpe. Likevel så er ikke dette den vanligste årsaken til depresjon, og dersom det er spesielle opplevelser, hendelser eller lignende som har utløst din depresjon er dette også mindre sannsynlig.

     

    Zoloft som blir nevnt her er et antidepressivum og vil kunne virke bra mot depresjon, men er ikke nødvendigvis bedre enn noen av de andre. Som sagt er det ganske individuelt hva som har best effekt på den enkelte. Zoloft vil også som de andre antidepressiva bruke flere uker på å gi effekt.

  3. Det høres ut som starten på en forkjølelse eller influensa. Det du beskriver er relativt vanlige symptomer på at kroppen jobber med å bekjempe en eventuell infeksjon. Selv om det er ubehagelig så pleier det å gi seg i løpet av noen dager. Føler du at det etter flere dager bare blir værre eller at det ikke bedrer seg kan et være lurt å ta en tur til legen for å se om det eventelt kan være en bakterieinfeksjon som kroppen trenger hjelp til å håndtere.

  4. Det er ikke umulig å få tak i tablettene, men det krever litt mer enn det gjorde før 1 september 2008. Det er også mulig at en av de andre legemidlene legen setter deg over på fungerer like bra eller kanskje til og med bedre enn det aerius gjorde. Man vet ikke dette før man har prøvd. Dersom disse ikke fungerer bra nok så kan legen søke etter at du har prøvd to rimeligere typer som nevnt i et tidligere innlegg her. Hvis du virkelig trenger aerius så vil du fortsette å få det dersom de andre ikke virker. Jeg har skrevet et mer omfattende inlegg om akkurat dette på en annet post også hvis du vil ha et mer utdypende svar https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...20&start=20

     

    Ellers er kestine (ebastin) som du nevner DNA biology også omfattet av denne ordningen som aerius. Dersom du bruker denne kan det være lurt å få legen til å sende inn en søknad. I og med at du har prøvd såpass mange fra før er det ingen grunn til at du ikke skal få det.

  5. Det er mange som kan slite med munntørrhet og lav spyttsekresjon uten at det trenger å være noen sykdom som ligger bak, men er man bekymret for det kan det være lurt å gå til legen.

     

    Dersom du drikker nok vann og fortsatt sliter med munntørrhet s går det an å prøve å stimulere spyttsekresjonen med f. eks. noen sugetabletter, tyggegummi eller lignende. Ved å ha noe som munnen kan "jobbe med" så stimuleres nemlig spyttsekresjonen og mye av munntørrheten kan gå bort. Ellers går de også an å få kjøpt egne sugetabletter som inneholder stoffer som f.eks. eplesyre og lignende som har en egen effekt på å stimulere spyttsekresjonen i tillegg til den jeg nevnte tidligere. Disse kan man få kjøpt på apotek og muligens også andre steder.

  6. Aerius er ikke tatt ut av produksjon sm mange andre her også har nevnt. Endringen er at fra 1. september 2008 gikk aerius (desloratadin) og kestine (ebastin) ut av ordningen med forhåndsgodkjent refusjon, dvs vanlig blåreseptordning (dette var kjent i nesten ett år før endringen intraff). Grunnen til dette var en ganske betydelig prisforskjell mellom disse og de billigere allergimedisinene (som f.eks. ca 350kr for 100 aerius og ca 72kr for 100 stk cetirizin). Tidligere var det en regel om at man skulle ha prøvd minst 2 andre typer allergimedisin før man fikk en av de dyrere variantene, men denne rutinen var det mange som ikke fulgte og flere fikk de dyre preparatene med en gang. Dette vil totalt sett føre til store offentlige kostnader gjennom blåreseptordningen som kunne vært brukt til andre deler av helsevesenet som trenger det mer.

     

    Når dette er sagt er ikke dette snakk om noe generisk bytte eller et likeverdig preparat. Aeius og kestine inneholder andre virkestoff enn cetirizin (zyrtec) og loratadin (clarityn), og selv om de er dyrere er de ikke nødvendigvis bedre. Allergi er en type sykdom der folk responderer ganske ulikt på behandling, og for noen er en av de billigere langt bedre enn de dyre, for noen er det motsatt og for de fleste er det hipp som happ hva man får. Det er totalt sett veldig få av allergikerene som absolutt trenger aerius eller kestine, og det vil dermed være dumt å "sløse" penger på å sette noen på dette først. Derfor har man kravet om at andre legemidler skal prøves ut først.

     

    Dersom man har prøvd to andre legemidler vil legen ha dette dokumentert i sin journal, og med dette som begrunnelse, samt en vurdering fra legen vil man ha det som trengs for å sende en søknad til NAV (det er legen som sender denne). Er disse kravene oppfylt er det ingen grunn til at man ikke skal få denne søknaden godkjent og dermed få disse legemidlene på blå resept som tidligere. De som enda ikke har prøvd minst to billigere preparater eller der legen av ulike grunner ikke vurderer behovet for aerius eller kestine som nødvendig så vil man ikke få den godkjent. Det er dermed ett ekstra trinn man må gjennom for å få disse "dyrere" legemidlene, men de som virkelig trenger dem blir på ingen måte fratatt dem.

     

    Håper dette inlegget ga litt mer innsikt i hvorfor denne ordningen har kommet og at det kanskje gjør en del litt mindre bekymret over disse endringene.

  7. Etter å tapt store deler av egenkapitalen har de nedskrevet egenkapitalen, og har for tiden en kjempeemisjon der hvert grunnfondsbevis gir 4,34403 tegningsretter til 12 kr pr bevis. Det betyr at bevisene blir ekstremt utvannet.

     

    Det er Sparebanken Øst det er snakk om her ja. Hvor stor betydning pleier slike emisjoner å få? I og med at det er en såpass stor utvanning av aksjene virker det som om man ikke kan vente mer enn rundt 1/4 av den verdien aksjene pleide å ha før selv når det forhåpentligvis blir oppgangstider igjen. Hva pleier å skje med utbyttet etter slike emisjoner? Det var et planlagt utbytte på 12 kr per grunnfondsbevis som ble trukket tilbake for ikke så lenge siden, og dette var planlagt også etter at emisjonen ble vedtatt. Kan man vente seg en nedjustering av utbyttet med ca 1/4 også pga utvanningen i årene som kommer? 12 kr høres i hvert fall litt mye ut i og med at aksjene i seg selv har denne verdien nå.

  8. For 4 år siden arvet jeg bankaksjer av mine besteforeldre til en verdi av omtrent 1 million kroner. Dette var penger besteforeldrene mine hadde spart opp over lang tid for å sikre barn og barnebarn god økonomi i fremtiden. Det har vært ganske trist å se over den siste tiden at omtrent hele formuen har forsvunnet i løpet av kort tid. Aksjene har nå kun 1/20 av verdien de hadde da jeg arvet, og den millionen er nå verdt rundt 60000 kr. Tar man med en betydelig arveavgift, tap av stipend fra lånekassen i 4 år pga for høy formue og økte skatter i årene som har gått sitter jeg igjen med en gevinst av arven på ca 10000kr. Utbytte fra aksjene er det også slutt på nå.

     

    Sånn som det ser ut nå føles det som om hele arven er tapt, siden jeg ikke kan se at verdien kan komme seg opp igjen fra et så stort fall. Aksjene er nedskrevet og emisjoner har blitt utført så min andel er blitt lavere av totalen i tillegg. Verdien i dag ligger på rundt 12kr, så det ser ut til at jeg må se langt etter året før med aksjekurs på rundt 160kr og utbytte på 15kr per aksje. Er det i det hele tatt håp for aksjene? Tapet i verdi og spesielt utbytte vil gjøre et kraftig innhugg i økonomien min :(

  9. Må bare si en ting... Du kaster bort MYE av bildekvaliteten du kan oppnå med å ha et K20D sammen med kitobjektiv. Kjøp deg hvertfall et 16-45 mm f/4. Jeg solgte nettopp mitt 16-45mm og kjøpte 16-50 mm f/2.8 til mitt K20D for jeg følte 16-45 var litt for amatørmessig på det kameraet.

     

    Jeg har planer om å oppgradere kitobjektivet mitt etter hvert, og det objektivet du anbefalte der så fristende ut, men nå i første omgang ønsker jeg hvertfall å skaffe meg en telezoom. Derfor tenkte jeg på Pentax SMC-DA 55-300mm f/4-5.8 ED, så jeg håper det er noen som har noen erfaringer med dette. Er litt usikker på om denne er noe verdt å gå for eller om jeg heller burde velge en annen. Vil jo gjerne ha noe som er av en litt bedre kvalitet enn kitobjektivet.

  10. Takk for svar.

     

    Den tamronen blir nok litt i dyreste laget ja, men jeg har sett litt på Pentax SMC-DA 55-300mm f/4-5.8 ED (koster rundt 3000). Er det noen som har noe å si om denne? Den dekker et bra område og har en fornuftig pris, men er den noe å snakke om optisk? Den ligner ganske mye på kitobjektivet, men er kvaliteten bedre eller omtrent det samme? Er det andre objektiver jeg heller burde se på i stedet for dette?

     

    Jeg har også sett litt ekstra på et annet makroobjektiv som ser ut til å ha fått bra tilbakemeldinger Tamron SP AF 90mm F/2.8 Di 1:1 Macro, men denne er jo med en litt annen brennvidde enn den andre jeg så på. Hvordan er den i forhold til Pentax smc DA 35mm f2.8 Macro Limited hvis man ser bort fra forskjellen i brennvidde? Hvordan er denne å bruke når man ikke bruker makrofunksjonen?

  11. Jeg har for tiden et pentax k20d og med kitobjektiv som jeg forsåvidt er veldig fornøyd med (muligens kanskje fordi jeg ikke har prøvd noen objektiver med høyere kvalitet enda). Det jeg derfor er litt på jakt etter er noen objektiv som dekker funksjoner jeg ikke får med kitobjektivet. Jeg har lest litt rundt på forumet og det blir så mange forskjellige anbefalninger her og der at jeg egentlig blir mer usikker. Jeg ønsker ikke å gå for det dyreste som er å finne og heller ikke det billigste, men mer noe i mellomklassen (3-4000 kan legge til litt mer også om det virkelig er verdt det)

     

    De typene objektiv jeg først og fremst har sett etter er:

     

    1) Et makroobjektiv.

    Så litt på Pentax smc DA 35mm f2.8 Macro Limited og dette så ut som et interresant objektiv.

    Hvordan er kvaliteten på dette?

    Vil det være bra som et vanlig fastobjektiv også når jeg ikke har bruk for makrofunksjonen eller burde jeg heller gå for et annet eventuelt mer lyssterkt objektiv dersom jeg ønsker et fastobjektiv til annet enn makrobruk?

    Burde jeg heller gå for en makro med større brennvidde?

    Er det noen andre objektiver som jeg heller burde gå for eller se nærmere på?

     

    2) En telezoom.

    Jeg er litt usikker på hvor mye tele jeg trenger, men bruken min er ikke rettet mot noe spesielt, så en anvendelig telezoom som går en del lenger enn det kitobjektivet mitt dekker (18-55mm) vil jeg tro passer. Her er det så mye å velge mellom at jeg rett og slett ikke klarer å finne noen klare alternativer.

    Hvilke objektiver burde jeg se litt nærmere på her?

     

    Takker for svar

  12. Takker for svar.

     

    Ser nå at det fungerer om jeg velger alt på M slik som du sa trulsant, men dette bare på det gamle pentaxobjektivet.

     

    Overgangen jeg bruker er en Pentax original.

     

    Den bryteren som skulle være på mamiya/sekor objektivet kan jeg ikke se, så jeg tror nok ikke denne har det. Jeg har nå klart å få respons på blenderen på denne, men ikke mens den sitter på kameraet. Dette lurer jeg på om kan ha noe å si med at den ikke sitter ordentlig fast. Jeg kan skru den helt til enden men da sitter den fortsatt helt løst, dette ser ut til å være pga at objektivet har et spor som den skal klikke inn i. Objektivfestet på kameraet mitt har også denne tappen som skal passe inn i sporet, men den har også en slik tapp på andre siden, så denne vil alltid være trykket inn og dermed gjøre at objektivet sitter løst.

     

    Har dere noen ideer til hvordan dette kan løses? Det virker som et godt og lyssterkt objektiv så jeg skulle gjerne likt å kunne bruke det.

  13. Jeg spør her på vegne av min søster og har derfor ikke egenhendig kjennskap til alt hva som har skjedd med harddisken, annet en det jeg har sett nå etter at problemene har startet.

     

    Det som er statusen nå er at om man starter opp harddisken så hører man noen ganske høye klikkelyder i jevn takt. Pc'en finner noe koblet til USB porten men klarer ikke å lese dette, og man får dermed ikke opp noe i windows. Normalt ville jeg her prøvd med en annen USB kabel, men jeg har desverre ikke dette tilgjengelig der jeg befinner meg nå. Harddisken er også testet på min egen laptop, som jeg vet fungerer som den skal, men det samme skjer også her.

     

    Klikkelyder er jeg klar over at normalt er et veldig dårlig tegn når det kommer til harddisker, men denne hendelsen skjedde veldig plutselig. Harddisken hadde vært i bruk tidligere på dagen, og klikkelydene hadde visstnok vært der en liten stund da også, men de ga seg etter noen få "klikk" og harddisken startet normalt. Da denne ble testet igjen ca 5 timer senere så var det ikke mulig å få kontakt. Da den ble plugget i tidligere på dagen så klarte min søster å sette i strømkabelen noe feil, som førte til at den ene av pinnene i 4-pins srømkontakten knakk av. Klikkelydene startet første oppstart etter dette hendte, noe som får meg til å mistenke at dette kan ha noe å si.

     

    Er det noen som har noen ide om hva som kan ha skjedd, og om det er noe som kan gjøres?

     

    Harddisken er ca 2 år gammel. Kan ikke huske eksakt hvlken type det er, men utseende er tilsvarende denne.

     

    Takker for svar.

  14. Jeg har et pentax k20d kamera, og har kjøpt en adapter til denne for gamle skruobjektiv, siden jeg ønsket å kunne bruke noen gamle objektiver som jeg hadde liggende. Et av dem, en Chinon zoom 75-205mm 1:3,5 (skruobjektiv), fungerte helt fint på denne, og jeg kunne se nedblendingen i søkeren, og lysmåleren registrerte også dette, når jeg stilte på blenderringen.

     

    Jeg har også et annet objektiv som ble brukt på det samme kameraet som denne telezoomen, som ikke virker så bra. For det første så klarer jeg ikke å feste den ordentlig. Selv om jeg skrur den så langt det går så sitter den fortsatt litt løst. For det andre så står blenderåpningen fast på full åpning (f/1,8). Objektivet er et Mamiya/sektor SX 55mm 1:1,8 (skruobjektiv). Jeg testet blenderen når jeg hadde objektivet koblet av kameraet, og jeg ser at blenderen ikke reagerer når jeg skrur på blenderringen. Det virker som om blenderen er fastlåst. Er det noe man kan gjøre med dette?

     

    Et annet objektiv som ble brukt til et eldre pentax ME super, som har pentaxfatning og kan lett monteres på kameraet uten noen adapter, har også problemer med blenderen. Det tar ok bilder, men også her er blenderen helt låst på største åpning (f/2,8). I motsetning til det andre objektivet så skjer dette kun når det er montert på kameraet. Dersom jeg kikker inn i objektivet når det er montert ser jeg ingen forandring på blenderen, og det er heller ingen forandring i søker eller hva lysmåleren fanger opp. Dersom jeg tar objektivet av kameraet og vrir på blenderringen så ser jeg tydelig at blenderen åpner og lukker seg. Er det noen som vet hvorfor den ikke klarer dette når det er montert på k20D'en? (ser også ut til at de minste blenderåpningene heller ikke registreres på det gamle pentax ME super kameraet, men alt fra f/2,8 - f/13 går, i motsetning til bare f/2,8 som virker på k20D'en) Objektivet er et Vivitar 28mm 1:2,8.

     

    Er det noen som vet hvorfor dette skjer?

    Er det noe jeg gjør feil som gjør at disse ikke kan brukes, eller er det objektivene i seg selv som er problemet?

    Er det noen mulighet å få dem til å virke med k20D'en?

     

    Takker for svar.

  15. Hei.

     

    Jeg er ny på SLR fronten og har for tiden et Pentax K20D i bestilling som mitt første speilreflekskamera. I den forbindelse så har jeg besøkt mine foreldre og gått gjennom dems samling av gamle objektiver og utstyr. Der fant jeg følgende (har kun skrevet ned det jeg så skrevet på selve objektivet siden jeg ikke kunne finne mer info om dem).

     

    Objektiver brukt på et Pentax ME super:

     

    Vivitar 28mm 1:2,8

     

    Objektiver brukt på et Canon AE-1 (rundt 22-23 år gammelt tror jeg):

     

    Tokina SD 28-70mm 1:3,5-4,5

    JCPenney MC zoom 80-200mm 1:3,9

     

    Disse ser ut til å ha et spesielt festesystem for canonkameraet

     

    Objektiver brukt på et Mamiya DSX 1000 (rundt 30 år gammelt):

     

    Chinon zoom 75-205mm 1:3,5 (skruobjektiv)

    Mamiya/sektor SX 55mm 1:1,8 (skruobjektiv)

     

    Objektiver brukt på et practica kamera fra rundt 1976 (kameraet er ikke lenger å oppdrive så jeg vet ikke modellen):

    Pentacn MC 2,8/29 (skruobjektiv) (skal visstnok være produsert i Zeiss-fabrikken i Jena)

     

    I tillegg fant jeg 2 stk blitser:

    Matz 303b mecablitz 303b L23 BC (brukt på canonkameraet ovenfor men passet visstnok til de andre også)

    Braun hobby 23b (brukt på mamiyakameraet ovenfor men passet også til de andre)

     

     

    Er det noen av dere som har noe kjennskap til disse objektivene (og blitsene)?

    Vil de passe til det pentaxkameraet jeg har kjøpt (vet at man kan få kjøpt feste til skruobjektiv til dette hvertfall og håper hvertfall de skruobjektivene jeg fant dermed kan brukes)?

    Er det i det hele tatt verdt å bruke dem eller burde jeg heller kjøpe meg helt ny optikk?

     

    Jeg så også at en del av de gamle objektivene hadde blitt no støvete og noen hadde noen små flekker på seg. Hvordan bør man rengjøre disse (trenger nok noe annet enn en pussefille for å få vekk flekkene)?

    Et av objektivene hadde også noen sorte merker som jeg så da jeg kikket gjennom det som ikke gikk bort når jeg prøvde å pusse litt på det og som ikke er synlige om man ser på selve glasset. Er dette objektivet ødelagt?

     

    Ble litt mange spørsmål her, men er ny på området...

    Takker for alle svar.

  16. Takk for mange gode svar!

     

    Etter det jeg har lest rundt på forumet og det dere har gitt av råd så tror jeg nok jeg vil ende opp på en pentax k20D. Har vært rundt i fotobutikker og kjent hvordan ulike kameraer er å holde i og jeg må si jeg likte grepet på pentaxen (Nikon D80 lå ikke på langt nær så godt i hånda).

     

    Når det gjelder optikken skal jeg selvfølgelig legge en del penger i det. Det blir nok ikke noe rådyr optikk med det første, men jeg har planer om å bygge ut kameraet med ny optikk etter hvert som jeg får råd til det. Jeg kommer nok ikke til å skaffe meg det dyreste av optikk med en gang, men vil nok legge meg på mellomsjiktet når det gjelder pris. Har dere noe å anbefale av optikk til pentax k20d? Hva burde jeg starte med å skaffe (kommer til å kjøpe kameraet med 18-55 II kitobjektivet)?

  17. Jeg er for tiden på utkikk etter et SLR kamera og er litt i tvil om hva jeg skal velge.

    Jeg er nybegynner på SLR fronten, men er glad i å prøve meg fram i forskjellige funksjoner, og jeg ønsker å lære meg å ta bilder ved å stille inn parametre selv, så jeg ønsker ikke å ha et altfor nybegynnerkamera der alt er tilrettelagt. Jeg vil gjerne ha et kamera som fortsatt passer til mine behov også når jeg (forhåpentligvis) blir bedre til å ta bilder. Bruken vil nok variere mye og jeg vil nok prøve meg fram med å ta bilder av forskjellige temaer og i forskjellige forhold. Jeg har tenkt meg på en rundtur til diverse fotobutikker en av de nærmeste dagene for å kjenne litt på hvordan de føles i hånda. Jeg har til nå sett meg ut to kameraer som virker spesielt aktuelle:

     

    Pentax K20D

    Nikon D80

     

    Passer disse bra til mitt behov?

    Hvem av dem vil være det beste valget?

    Er det noen andre kameraer jeg også burde se nærmere på?

    (Jeg har sett noe på Canon EOS 450D men likte ikke grepet på denne)

    Hvordan er objektivene som følger med i kitpakkene? (AF-S DX 18-55 G VR eller AF-S DX 18-70 f/3.5-4.5G nikon D80 og 18-55 II til pentax K20D)

     

    Takker for svar

  18. Takk for raskt svar.

     

    Stort sett er de spillene jeg trenger PC-en til diverse rpg og mmorpg, men jeg liker å spille noe fps en gang i blant, så litt god ytelse hadde vært fint. Er også mange lovende nye spill som sikkert kommer til å kreve sitt. Videoredigering kommer jeg nok ikke til å holde på med. Det er kanskje ikke så vanskelig å bytte ut en harddisk om jeg finner ut at den ikke holder helt mål? Jeg ser faktisk at det blir billigere å kjøpe PC-en med en 5400rpm harddisk og heller kjøpe en ny en på 7200rpm fra et annet sted, så dersom dette er mulig og greit å få til så tror jeg nok heller jeg gjør det.

     

    Når det gjelder batteriet så ser det ut til at 9 cellers batteriet blir litt stort og stikker utenfor PC-en på m1530. Det er vel kanskje ganske lett å kjøpe et nytt batteri også om 6 cellers batteriet blir for dårlig?

  19. Jeg driver for tiden og ser etter en laptop og har lyst til å kjøpe en fra dell (spesielt M1530 ser veldig fin ut), men jeg lurer litt på noen småting rundt hva som er verdt å oppgradere (jeg valgte å ikke legge denne posten under m1530 tråden siden spørsmålene stort sett gjelder bærbare generelt). PC-en skal hovedsaklig brukes til film, spill og kontorarbeid.

     

    1) Er det verdt pengene å oppgradere prosessoren mye? Vil det f.eks. hjelpe noe særlig på ytelsen å oppgradere fra 2,0 til 2,2 ghz til at det er verdt de 890kr ekstra det koster?

     

    2) Jeg har merket at på en del av pc tilbudene til dell er valg av harddisk ganske begrenset. Under de tilbudene der jeg klart vil spare mest penger er kun harddisker med 5400rpm oppført. Vil det være stor forskjell på en 5400 og 7200rpm, og i såfall er det verdt å frasi seg en rabatt på ca. 1000kr for å få en på 7200rpm i stedet?

     

    3) Hvor mye bedre er det å gå for et 9 cellers batteri i stedet for 6 celler? Omtrent hvor mye lenger vil det holde PC-en gående hvis man tar m1530 som et eksempel? Jeg kommer stort sett å ha strømtilførsel i når jeg bruker den, og normalt er jeg ikke mer enn maks 2 timer uten.

     

    4) Er det noe poeng å skaffe seg Blu-ray? Jeg ser at det er veldig dyrt å oppgradere og jeg ser ikke helt behovet foreløpig.

  20. Jeg håpet på å finne TBC i postkassen min i dag men neida :(

    Bestilte fra platekompaniet der de lovte å sende spillet ut sånn at man hadde det klart til release dagen. Noen venner av meg har allerede hatt spillet i 4 dager. Er noe som ikke stemmer når de som forhåndsbestiller ikke får spillet før man kan kjøpe det i butikken. Har egentlig mest lyst til å avbestille hele greia og dra ut kl. 00.00 å kjøpe spillet over disk.

  21. Hei. Jeg har hatt en god del problemer med min nokia 6680 i omtrent et halvt års tid. Når jeg ringer ut skjer det ofte at min egen stemme blir forvrengt og metallisk sånn at ingen forstår hva jeg sier, i tillegg kommer lyden tilbake som ekko i min egen telefon. Dette skjer som sagt ikke alltid men i kanskje 1 av 4 samtaler. Det har til nå bare skjedd når jeg har ringt og kun når jeg har ringt til andre mobiltelefoner.

    Et annet problem jeg har lagt merke til er at når jeg har blitt oppringt fra hustelefoner har lydstyrken variert veldig. Den jeg prater med kan være midt inne i et ord og så går lyden fra normal til veldig lavt så jeg nesten ikke kan høre, og etter noen minutter så skifter det tilbake igjen. Dette problemet har ikke skjedd så ofte som det forrige. Jeg har testet om det samme skjer om jeg blir oppringt fra samme fasttelefon mens jeg bruker en annen mobil og da merket jeg ingen problemer.

     

    Jeg har allerede hatt mobilen inne hos elkjøp til service 2 ganger. Første gangen oppdaterte de telefonen med nyeste firmware og sa at nå skulle alt være bra. Etter en uke med bruk (jeg brukte telefonen lite til å ringe med i løpet av den uken) merket jeg samme problemet igjen. Jeg fikk levert inn telefonen igjen 2.des, og i går 5. jan fikk jeg beskjed om at den var ferdig. Da jeg hentet den fikk jeg beskjed om at de ikke hadde funnet noen feil men at de hadde formatert og oppdatert firmware (akkurat det samme de hadde gjort forrige gang).

    Jeg har enda ikke måttet betale noe for reparasjonene men jeg begynner å bli ganske lei av å ikke ha noen telefon som fungerer.

     

    Er det noen her som vet hva som kan være problemet og eventuelt hva jeg kan gjøre med det og hvilke rettigheter jeg har? Garantien har nå gått ut men jeg leverte den inn på service første gang før garantien gikk ut.

  22. Jeg driver å vurderer å kjøpe en ekstern disk siden den plassen jeg nå har på min bærbare blir i minste laget. Jeg trenger ikke de største på markedet siden mitt hoverdformål blir å lagre en del bilder og dokumenter, samt kanskje noen videoklipp. Rundt 150-200GB burde holde, kanskje enda mindre og. Jeg ønsker ikke å betale så altfor mye for denne disken (vil helst ende på en pris litt under kr 1000), men ønsker likevel å ha et visst nivå av kvalitet. Jeg så en ganske billig harddisk på elkjøp for noen dager siden av typen packard bell 160GB til kr 895kr (mulig det var kr 995), men ble litt skeptisk siden denne ikke var av et merke jeg har hørt så mye om i harddisksammenheng.

    Er det noen som har noen erfaring med denne disken og kan si om den er verdt kjøpet?

    Og er det noen som har noen gode anbefalninger ellers som passer de kriteriene som er beskrevet ovenfor?

  23. Jeg er ganske nybegynner når det gjelder oppsett av trådløse nettverk og har nå planer om å gjøre om nettverket jeg nå har i huset til trådløst. For tiden har jeg en router jeg fikk gjennom mitt adsl abbonoment fra nextgentel (ikke trådløs) som igjen er koblet til en switch og dermed med kabler ut til pc'ene i huset. Alle pc'ene bortsett fra en har det som trengs for trådløs oppkobling.

    Mitt første spørsmål er om jeg kan koble min nåværende ruter til et aksesspunkt, slik jeg nå har koblet den til en switch, eller må selve routeren være trådløs? og er det eventuelt noe problem å bytte ut den routeren jeg fikk fra nextgentel med en annen hvis dette blir nødvendig?

     

    Jeg lurer også på om noen her har noen anbefalninger på hva jeg bør kjøpe av aksesspunkt (eller trådløs router om dette er nødvendig). Jeg trenger ikke noe superkvalitet over utstyret, siden det oftest skal brukes til vanlig surfing på internett og overføring av filer mellom pc'er internt. Jeg tenkte mest på noe i prisklassen 5-600kr. Det hadde også vært nyttig om det har en kablet utgang, slik at jeg kan koble den ene pc'en uten trådløst nettverkskort til denne.

×
×
  • Opprett ny...