Gå til innhold

MMDE

Medlemmer
  • Innlegg

    306
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MMDE

  1.  

     

     

    - Det var en fin tanke, men med tanke på hvor langt tilbake disse svakhetene stammer så vil det ikke være lønnsomt for Intel.

     

    En annen ting...

    "Windows ME" var i sin tid en Mega-Flopp, men kan ikke huske at Microsoft gav kundene som hadde kjøp dette OS'et en spesiell form for kompensasjon når de slapp "Windows XP" ut på markedet.

     

     

     

     

    Vet jeg fikk gratis Win XP når en PC jeg kjøpte kom med Win ME.

  2. Så denne skjermen bruker samme panel fra LG som Sony og Panasonic bruker? Skjønner de kjører litt forskjellig software på disse skjermene, og ting som Ambilight gjør nok litt forskjell.

    Spørsmålet mitt er derfor, er det lille ekstra verdt hvor mye ekstra denne skjermen koster? Hva er nesten like bra, men mye billgere alternativer?

     

    Panelet er vel ikke helt det nyeste heller, så er det noen nyere paneler som er bedre?

    • Liker 3
  3. At ikke folk greier å passe på å ha mulighet til å vise billetten gjennom hele reisen synes jeg er spesielt. Et skikkelig storby-fenomen, og jeg merker jeg blir irritert over at dette i det hele tatt er en problemstilling. Har du ingen billett å vise? Ja, da vanker det bot.

     

    Sikkert ikke mange som er enig, men tåpelig ressursbruk av ruter.

    Problemstillingen er at de ønsker at folk skal bruke den digitale løsningen, men at denne fort kan få deg i problemer. Mange tar t-banen to ganger om dagen hver dag i året. Har du aldri gått tom for strøm på mobilen? En dag kan du stå der og ikke kunne ta t-banen fordi mobilen din har gått tom for strøm eller er på vei til å gå tom for strøm. Hvem ønsker å komme i en slik situasjon? Ihvertfall ikke jeg, så da velger jeg heller den gamle løsningen.

     

    Det er en ting å ville stoppe snikere, men det å gjøre det vanskeligere og usikkert for betalende brukere er ikke en god ide. Tenke seg til at de vil gjøre det lettere og mer sikkert å være en betalende bruker, spesielt av den typen de ønsker at du skal være. Ja, dette er skikkelig tåpelig!

     

    BTW:

    Nå som det er januar så satte de opp prisen på noen av billetene igjen. Grønt parti som styrer i Oslo og de gikk til valg om ingen biler i Oslo sentrum... *smh*

    • Liker 1
  4. Hvorfor kjøpte du egentlig i3 4430? Var den mye billigere enn i5 4690K? :o Bare lurer jeg altså! :p Men ja, som andre sier, sikkert ikke noe poeng i å kjøpe 1070, kan vel like greit gå for 1060, og hvorfor ikke 3GB versjonen for å spare en 500-1000 kroner? =P Kommer jo helt ann på hva slags oppløsning du vil ha på skjermen og hva slags spill du skal spille etc.

     

    Angående minne, pleier å være bedre om de to 8GB stikkene "matcher", men kan være jeg er helt utdatert på det område, men litt dyrt og liten vits i å kjøpe to nye 8GB når du allerede har en. Bare pass på at de er mest mulig like hvis du kjøper en ekstra 8GB!

  5. Hvis dere lurer. Jeg endte egentlig opp med EVO 750 500GB, siden den var veldig beldig for sin størrelse og var mer en bra nok. Men så viste det seg at de jeg ville kjøpe den av gikk tom for den, og da ble den litt dyrere. Siden det egentlig ikke spiller noen rolle, og disse diskene er mer enn raske nok nesten alle sammen, så kjøpte jeg en Crucial MX300. Denne hadde litt ekstra plass (525GB), og var billigst per GB, og den skulle ikke være så dårlig. Ikke spesielt bra read, men en del bedre write. Uansett raskere enn en vanlig HDD og tåler risting. :p Plass har jeg nok av på en annen maskin.

  6. Hadde bruk for en ekstra PSU, og da fant jeg fram igjen en gammel Mist 1000W. Husker det var en del rot og drama rundt disse PSU-ene. Denne var nå full av støv, så jeg åpnet den og fikk bort støv osv. Folk har jo lurt på hva som er inni denne. Jeg så det sto Teapo på noen av tingene i den. Nå har de jo hatt flere versjoner skjønner jeg. Denne ble kjøpt opp for rundt ti år siden eller noe sånt.

     

    MODEL NO: MIST1000XHE135CF

    W / ACTIVE PFC

     

    Som jeg forstår det så er Teapo greit, ikke sant?

     

    Jeg så forsåvet ikke så mye til noen sprengte kondensatorer, men var ikke spesielt lett å se noe inni den i det hele tatt. Den var fullpakka med komponenter, kabler og kjøle elementer. Ganske kaos om du spør meg. Kaoset var limt sammen også.

     

    Denne har stått på i flere år, og jeg sluttet å bruke den fordi PC-en jeg kjøpte den for døde. Jeg tror ikke det var PSU-ens skyld. Skal også sies at både et lyd kort som var plugget inn i PCI porten og en av ethernet portene døde på hovedkortet døde lenge før hovedkortet sa god natt. Kunne sikkert reklamert hovedkortet når ethernet portene døde, men hadde en PCI ethernet port kort av en eller annen grunn. Ikke noe reklamasjonsrett når hovedkortet døde, fordi det var etter 5 år.

     

    Tilbake til PSU-en... Den har masse merkelapper om at den har vært kvalitets sjekket. Jaja... Skal jeg tørre å bruke den i en ny PC i en halv måned?

     

    EDIT:

    Og hvis noen lurer, der det sto Teapo, det sto også 85 grader, ikke 105 grader. ;p

     

    Disse blir vel brukt i Corsair sin CX serie? Deres dårligste serie, og den serien du helst bør holde deg unna. HX1000 skal vist være veldig bra om du vil ha 1000W.

  7.  

    Så du anbefaler forlengere og ikke en ny lengre kabel? Hvor mye påvirker det "kvaliteten" på strømmen? :s Jeg er virkelig ikke noe ekspert på strøm! :D

  8. ATX kablen som kommer med Corsair SF600 er veldig kort, og passer egentlig ikke i maskinen min. Det jeg trenger er en lengre ATX kabel for denne PSU-en. Den som følger med er bare 30cm, hadde faktisk gått veldig bra om den var 40cm, men det er den altså ikke.

     

    Hva er det jeg skal se etter for å vite om en kabel er kompatibel med PSU-en?

     

    Hvor får jeg kjøpt en lengre ATX kabel for denne PSU-en?

     

    Ja, jeg vet jeg kan kjøpe en kabler her:

    https://store.cablemod.com/configurator/

    Men det koster meg jo enormt mye penger å gjøre...

  9. Jeg hadde ikke brukt ubermye penger på en OS disk i alle fall. Kanskje lagt litt mer i lagringsdisken, men der vil jo prisen gå opp i forhold til hvor stor den skal være.

     

    Men vi tenker ulikt.

     

    Om Windows starter på 7 sekunder eller 6 sekunder betyr jo ikke mye i det virkelige liv, men forskjellen i pris på disken som starter på 6 sekunder vil være høy.

     

    Denne maskinen skal ikke ha et stort lager med data. ;) Skal heller ikke være masse spill installert samtidig på den.

     

    Samsung 850 Evo til 1649,-

     

    Av TLC baserte SSD'er ville jeg foreløpig stort sett bare holdt meg til Samsung

     

    hmm

     

    Men er det verdt å gå for 850 istedenfor 750... hmm

     

    EVO 960 256GB ser jo mer fristende ut da! :p

     

    https://www.netonnet.no/art/datakomponenter/harddisk/ssdm2/samsung-960-evo-nvme-m-2-ssd-250gb/239269.11116/

     

    Men fortsatt bare forhåndsbestilling. Men er det virkelig verdt det? Vil jeg egentlig merke den doble prisen forskjell i ytelse? haha Jeg har en følelse av at jeg ikke tror jeg vil merke det. Folk har jo vært kjempe fornøyde med SSD før EVO 960 kom ut også, så kan ikke se for meg at jeg tar helt feil om jeg går for EVO 750 eller noe.

     

    Tror jeg går for EVO 750, og så kan jeg heller ta en titt på hva Intel Optane Technology har å tilby når det kommer ut. Da kan jeg eventuelt bruke M.2 porten for det uten å sitte der med en M.2 drive til overs (kun ett på dette hovedkortet).

  10.  Samsung SM961 512 GB koster ca 2599,-  ,  og yter omtrent like godt som 960 Pro

    NVMe SSD

     

     

    Corsair Neutron XTi 480 GB koster ca 1999,- yter omtrent like godt som Samsung 850 Pro. Er en SATA SSD

    Massevis av cache gjør at den er veldig bra på latency. Ved tunge last er den bedre enn 850 Pro 

     

     

    Begge SSD'ene jeg linker til bruker MLC NAND , mens Intel 600P bruker TLC NAND

     

    Nå ville jeg holde meg under 2000 kroner, og helst godt under.

     

    Ønsker meg bare noe rimelig som ikke er helt på tryne som en boot drive, helst M.2 med 500GB. Hvis ikke bedre ytelse fra M.2 og billigere med 2.5" SATA SSD, så er 2.5" SATA SSD å foretrekke.

  11. Ville vel kanskje gått for en 250GB OS M.2 disk - jeg har f.eks denne i den ene bærbare min: Intel® SSD 600p Series 256GB PCIe M.2 1570/540MB/s read/write, den koster ca 1000 kroner på komplett.no

    Kan ikke skjønne at det skal gå an å få de så mye raskere enn det (selvsagt teoretisk ytelse kan være høyere, men ikke merkbar ytelse).

     

    Nå vil vel sikkert noen si at du burde gå for Samsung xxx PRO og ja de er nok bedre på noen områder. Men så koster de deretter også.

     

    Utover det funker en "vanlig" SSD disk perfekt som lagring, til spill osv f.eks via SATAIII - du får da opp mot 500 MB/s der.

     

    Nå ser jeg jo at elkjøp har den du snakker om til 799:

    http://www.elkjop.no/product/data/harddisk-ssd-og-nettverksharddisk-nas/INTEL600P256/intel-600p-ssd-256-gb-lagringsdisk

     

    Jeg ser også at 512GB koster 1490 på net on net:

    https://www.netonnet.no/art/datakomponenter/harddisk/ssdm2/intel-600p-series-512gb/236181.11116/

     

    Hvilket er billigere per GB, og jeg har lest noe om at de med litt mer lagringsplass både varer litt lengre og yter litt bedre. Men det kan jo alltids være en fordel at for eksempel spill kjører fra en annen driven? Da blir ikke all aksessen på samme driven.

     

    Kan uansett ikke se at de vanlige 2.5" SATA SSD er så mye rimeligere per GB.

     

    Hvordan yter 600p i forhold til disse:

    http://www.siba.no/data-nettbrett/harddisk-og-lagring/interne-harddisker-ssd/samsung-750-evo-series-500gb-130064

    https://www.dustinhome.no/product/5010898655/ocz-tr150

  12. Blir forvirret av alle de nye "diskene". Jeg ønsker bare å kjøpe en ny rimelig boot drive for en ny PC med et Z270 hovedkort.

     

    Ønsker å bruke en SSD. De bør ha ca 500GB.

     

    Den trenger ikke være det nyeste og det beste så lenge jeg ikke får masse problemer med den og den er rimelig ($/GB).

     

    Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på en M.2 drive, men blir ganske forvirret og anmeldelser av utvalget har ikke gjort meg spesielt mye klokere. Skjønner disse koster litt mer en bare å koble en 2.5" SSD til SATA porten, men i gjengjeld så tar de opp mindre plass i kabinettet og gir bedre ytelse???

     

    Jeg er ikke interessert i å betale over 2000 kroner for bare 500GB...

     

    Hva bør jeg velge for en boot drive?

     

    Jeg kunne jo eventuelt ha en 250GB M.2 SSD disk og en 250 eller 500GB SATA SSD disk, men vet ikke helt...

     

    Noen med litt erfaring når det kommer til dette?

  13. Jeg bruker Mobile Pay en del når jeg handler på Rema 1000. Men jeg liker ikke at denne nye løsningen fungerer uten å måtte oppgi passord. Håper at Apple Pay kommer til Norge snart, siden den løsningen allerede har passordbeskyttet betaling fra låseskjerm innebygd.

    Jeg liker heller ikke at kontaktløs betaling med kredittkort fungerer uten kode. Her skulle man ha kunnet satt beløpsgrensen selv. 200,- er for mye.

    Har du peiling på hvordan det faktisk fungerer? Jeg håper at det fungerer noe slikt som at telefonen din kontaker en server hvor den sier hvem du er, med ditt passord og beløpet du ønsker å betale, og at du da får tilbake en unik kode. Denne unike koden og hvem du er kan da sendes til terminalen i butikken, for så å fullføre handelen. Alt sammen er selvfølgelig også kryptert!

     

    Sikkert enda mer sikkerhet rundt det også, håper jeg! :)

  14. Syntes dette virket som et greit tilbud:

    https://www.komplett.no/product/902205/datautstyr/skjermkort/pci-express/msi-geforce-gtx-1060-6gb-oc

    Men ser den har en fan, og den er ikke spesielt høyt klokket. Er litt redd for at den kan bli for varm? Hvor mye kan denne over klokkes?

     

    Hvordan vil den gjøre seg i forhold til denne:

    https://www.netonnet.no/art/datakomponenter/skjermkort/nvidia/asus-geforce-gtx1060-dual-oc-3gb/236261.11111/

    Hvis det meste som blir spilt er i 1080p? Den er jo mer overklokket, og liker egentlig at den har to vifter, men den tar jo opp en del mer plass også! Hmm...

     

    Er den første bedre hvis jeg vurderer noe mindre enn en standard ATX?

  15.  

    Husker jeg var innom en telenorbutikk fordi kona ville ha en ny mobil.

    ...Snip.. 

    Bare lureri fra start til slutt.

     

    Hvorfor er det lureri om en får mobilen med abb. til samme pris som kun mobilen?

    Det vil jo si at en får 12 måneder gratis abb.

     

     

    1. Fordi de sa jeg kunne ha samme abonnoment. De sa ikke noe om høyere pris, men når jeg spurte om det stemte at vi ikke kom til å betale mere så ga han meg bare et ark med informasjon om dealen. Der sto det jo at vi måtte betale 200 kroner mer for samme abonnoment i måneden. Dette kaller jeg lureri.

    2. Fordi med de 200 kroner ekstra per måned ble det 2400 kroner mer i løpet av et år som vi ble bundet til, og da ville jeg ende opp med å betale vanlig pris for både abonnomentet og telefonen samtidig som jeg bandt meg til å bruke Telenor i 1 år til.

    3. Når jeg påpekte at jeg ville ende opp med å betale det samme uten å binde meg, og jeg spurte om en bedre deal for å binde meg i 12 måneder ble jeg spurt om å gå fordi jeg var vanskelig og kranglete.

     

    For å være klar, siden du ser ut til å ha misforstått det jeg prøvde å si. De prøvde å skjule det at jeg endte opp med å betale det samme beløpet enten jeg bandt meg til de i 12 måneder eller ikke. Jeg ville endte opp med å betale full pris for både abonnomentet og telefonen.

     

    Ja, skulle tro jeg fikk redusert pris på telefonen for å binde meg i 12 måneder, men det gjorde jeg altså ikke. De prøvde istedenfor å lure meg.

     

    Ser alltid at de har disse overprisa microSD kortene i Telenor butikkene også. Husker jeg kjøpte ekte (ikke fake) SanDisk 32GB microSD kort for sånn 120 kroner fra England, og så kostet de sånn 600 kroner eller noe på Telenor butikken...

  16. Husker jeg var innom en telenorbutikk fordi kona ville ha en ny mobil.

    Kona mi hadde allerede vært i butikken og hun trodde hun hadde fått en god deal av en som jobbet der, og hun ville bare skjekke det med meg dagen etter. Fyren som ga henne dealen sa han ikke skulle være i butikken dagen etterpå, men at han skulle legge til side denne dealen så vi kunne få den når han ikke var der. Vi spurte om dealen når vi kom inn i butikken, og den var helt elendig. Vi fikk anbefalt mange andre dealer også, hvor de satt ned prisen ekstra mye for oss, men også disse dealene var helt elendig.

    Så hva var galt? De sa først at hun skulle få beholde samme abonnement, men dette var jo ren løgn. Hun måtte jo betale 200 kroner mer hver eneste måned, noe de ikke sa før rett før vi skulle betale. Da kostet telefonen det eksakt samme som uten å binde seg opp til et 12 månederes dyrt abonnoment. Disse ekstra gode dealene vi kunne få var på ca 500 kroner, men telefonen kostet da ca det samme som du kunne få den fra andre steder og du endte opp med å binde deg opp til et dyrt abonnement for 12 måneder.

    Jeg håpet det var noe jeg ikke forsto her og ønsket klarhet og håpet på at de hadde en god deal. Påpekte derfor hvor dårlig denne dealen var, og ble da spurt om jeg prøvde å skape problemer og bedt om å forlate butikken etc. Og med å påpeke hvor dårlig dealen var så mener jeg at jeg bare at jeg viste at telefonen endte opp med å koste det samme etter å ha bindt seg til et dyrt abonnement for 12 måneder. Skulle tro de hadde noe å friste med for de som binder seg for 12 måneder, men det hadde de altså ikke. Bare lureri fra start til slutt.

  17. rett fra wikipedia:

    Tyveri er en kriminell handling, som går ut på at en person tar noe som ikke tilhører ham/henne og som er i noen andres besittelse, uten besitterens samtykke "  hvis eierne av filmen ikke har gitt deg tillatelse for å ta filmen, er det tyveri for deg å fortsatt ta den. 

    Hvorfor ikke bruke definisjonen på tyveri som står i loven? Den er nokså presis og den dekker ikke nedlasting eller kopiering. Jeg skjønner uansett ikke hvorfor det er viktig å kalle det stjeling? Kanskje du har sterkere føleser rundt det ordet? Uansett, det er ikke riktig ord å bruke i denne situasjonen.

     

    Jeg har betalt for hundrevis av serier, filmer, spill og bøker etc. Det eneste som får meg til å piratkopiere er når det ikke er noen god rimelig og lovelig metode å få og betale for produktet i en tilstand jeg ønsker det.

     

    Du kan godt si at jeg ikke har rett til å piratkopiere bare fordi jeg vil ha noe og jeg ikke får det jeg vil ha. Grådig og egoistisk! Men jeg ser liten skade av at jeg gjør det. Finner ikke så mye moralsk galt med det. De taper ingenting, ikke en gang potensiell intekt, tar ingen skade fra det, og jeg får gjort noe jeg ønsker å gjøre i det korte livet jeg lever.

     

    EDIT:

    Og hvis noen lurer, så er TPB nå blokkert av Telenor. Synes det er temmlig forkastelig. Ikke det at jeg bruker nettsiden, men sensurering av internettet synes jeg svært lite om.

×
×
  • Opprett ny...