Gå til innhold

TheSleepwalker

Medlemmer
  • Innlegg

    761
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TheSleepwalker

  1.  

    Hr vil NTNU-ledelsen gjøre universitetet til et samlebånd. Nils Christie sa det at universitetet blir skole, for vi stykker opp alt i emner og moduler og lager systemer av alt. La studentene ta den tiden de trenger og studere slik de vil!

     

    Evige studenter er ikke det vi trenger.

     

    Når de omsider kommer til arbeidslivet vil de finne ut at prosjekter gjerne har en tidsfrist man må forholde seg til.

     

     

    Nå er det ganske gjennomgående, hvertfall i min forening, at de fleste av de som bruker 1-2 år ekstra pga store verv  i forening, uka, etc er de som virker som de dyktigste menneskene. Det er ikke bare faglig dyktighet som teller. 

  2.  

    Kan noen anbefale et annet? Minimum jobb, ingen obligatoriske oppmøte..det vanlige. 

    Finans for teknisk-naturvitenskapelige studenter. Eksamen er på mer eller mindre samme form hvert år, og det er ingen obligatoriske aktiviteter. Vier du en dag eller to til forberedelser bør ikke en C (for ikke å si bedre) være utenfor rekkevidde.

     

     

    Funderte på corp.ethics, men om du snakker sant kan det jo gå greit. Blei skremt av alle finansorda i emnebeskrivelsen. :p

  3. Nope, men med mindre det er forskning eller noe som sier at betydelig mange blir mobbet pga klær, så må jeg holde meg til personlig erfaring

    Nettopp, og personlig erfaring vil i de fleste tilfeller være et ugylding argument forbindelse med tema X. Om ca. alle skoleelevene i Norge ble spurt i en undersøkelse kunne det derimot brukes som et argument (og jeg ser ikke helt hvilke argumenter som kunne talt i mot);==>personlige erfaringer er stort sett bare tull å bringe inn i en debatt som omhandler storsamfunnet. 

  4. Men så har det seg sånn at push-ups er om-formulert til at pekefinger skal være i kant med skulderens ytterkant og du skal helt ned i gulvet så brystet treffer og opp til strak arm, det er 1 push-up. Har prøvd en god del på disse og klarer ikke 10 engang, synes de er TUNGE. Normale push-ups klarer jeg lett og kan ta 35-40. Er det noen metode som gjør disse "militær-armhevingene" lettere for meg?

     

    Sit-ups skal gjøres med at venstre og høyre albue skal berøre motsatt kne, prøvde også disse. Man skal helst ha en som låser fotene dine ved at de f.eks står på tærne dine så du klarer å reise deg, er umulig uten. Har hørt at de låser fotene dine på testen som er en bra ting.

     

    Kroppsheving er vel også ganske så vanlig og klarer denne også.

     

    Ehrm, hva legger du i "Normale" pushups når du klarer 4 ganger så mange som du gjør med militær stil?  :hmm:  Ang situps er det som sagt teit. Fikk lett makskarakteren ved å trene hovedsaklig planke i stedet for (da både sidelengs, vanlig og med ekstra belastning). 

  5. Eksamen i høyere utdanning mener keg er nødvendig, sammen med de andre vurderingsformene som brukes. På videregående er jeg mer i tvil. Det er relativt latterlig at en dårlig karakter i nynorske skal kunne hindre deg i å bli lege, og at mange bruker lang tid på å ta opp fag som de aldri senere får bruk for, utover poengsummen de gir.

     

    Mye i skolen i dag favoriserer nok 'flinke piker' som pugger navn og datoer, er rolige i timen og svarer læreren, men ikke aner hva det de har pugget egentlig betyr.

    En godt utformet eksamen skal jo i utgangspunktet få bukt med pugging. Dvs for å løpe oppgavene må du sette x, y og z i sammenheng. Det hjelper ikke å bare pugge ulike oppgavetyper. Om eksamnene som gis er gode er vel et annet spørsmål. 

    Men litt off-topic, så virker det som at de som mener at prøver og eksamner er tull, og ikke måler faktiske evner i fag, generelt også gjør det på nettop prøver og eksamener. For å være god i noe må man jo ha en del "pugg" innabords, samt forståelse. 

  6.  

     

    Går nok bare en gang i året. Jeg tror jeg ville fullført et helt år i alle fall, slik at man fikk med seg kjemi og mekanikk. Går du fra marin til bygg slipper du å ta mek 2 på høsten i andre, og går du andre veien så kan du ta mek 2 med byggstudentene på høsten i andre. De linjespesifikke fagene må du ta i det semesteret de går.

     

    Jeg går selv bygg og angrer ikke på det, men jeg tror ikke marin er et dårligere valg. Det handler vel mer om hva du er mest interessert i. Linjene kan være veldig like eller ulike, avhengig av hva slags emner man tar. Det sosiale er bra på bygg, og i likhet med marin så har linja et eget bygg med lesesaler og grupperom, men det ligger på Gløs.

    ok. Høres bra ut!

    Hvordan er arbeidsmengden? Synes du fagene er vanskelige ?

     

     

    Man må jo jobbe jevnt å trutt hvis man skal ha et greit karaktersnitt, det blir som en 8-16 jobb omtrent. Men vi slipper tunge lab-fag de første årene, noe som letter arbeidsmengden litt sammenlignet med linjer som har mye lab (rapportskriving og forberedelser tar mye tid). Såvidt jeg har hørt fra en kompis som går marin, så er det ikke noe særlig med lab der heller.

     

    Du må uansett være motivert for å jobbe, men det gjelder alle siving-linjene. Takler du ikke arbeidsmengden på bygg, så takler du den ikke på noen andre linjer heller, så jeg tror ikke du bør la det ligge til grunn for valget ditt. 

     

    Hva som er mye arbeid er litt subjektivt og. Tror ikke jeg hadde så lite som 8-16 de to første åra, siden vi på Kjemi har lab og rapporter i tillegg til vanlig undervisning i mange fag. 

  7. Er det forskjell mellom linjene hva man burde ha av forkunnskaper? 

     

    Noen forkunnskaper kan alltids være en fordel. Har du programert litt fra før kan ITGK gå lettere, og generell kjemi går nok greiere om du har hatt kjemi fra før. Jeg ville f.eks. dratt fordel av å ha hatt biologi på vgs når jeg hadde bioteknologi i 2.klasse, men hadde jeg faktisk jobba litt ville faget vært helt overkommelig. Så lenge du har forkunnskapene som kreves er det bare å kjøre på med det du mener er interessant. Arbeid>>>forkunnskaper stort sett. 

  8. For bedre blodsirkulasjon: Kondisjon- og styrketrening. Aner ikke om det hjelper, men behaglige uttøyninger i badstu etterpå (holde ~30s, puste dypt, kjenne det hjelper) tar deg uansett til et nytt nivå avslappethet etter dusjen. Ikke tøy FOR hardt, spesielt etter hard trening. Da kan du utvikle arrvev. 

  9. Jeg tror du må holde deg unna isen selv med kapslene, de er ikke magi.

    Jeg vet hvordan kapslene fungerer, og hvordan jeg generelt reagerer på laktose. JA jeg eter generelt saftis, men digg med kuleis. Jeg var ute etter å høre om noen har vært borti noe lignende, ikke råd jeg har levd etter i 5 år nå. 

  10. Hensikten med å ta en pille som gjør deg ubrukelig i ett døgn?

    Finnes masse laktose frie produkter på markedet

     

    Pillene/kapslene skal egentlig redusere reaksjonen på laktose. Se for deg at du er i selskap/ball/DNT-hytte, og siden du er laktoseintollerant får du f.eks. litt frukt til dessert, i stedet for sjokoladekake og is. Ikke saus til kokte poteter, osv. Generelt mange ting kan bringe et måltid ned fra DIGG, til meh/skuff .. . Lykke til med å finne laktosefri kuleis på en kiosk. osv. osv. 

  11. Jaja, jeg vet. Må bare vente til jeg har tid, og etter legebesøk. Saken er jo at det er andre symptomer enn jeg normalt får av laktose. Og reaksjonen har kommet ved mindre laktose enn pillene skal kunne bryte ned. Og som en tredje detalj er det ingenting i pillene man skal kunne reagere på; dvs alt er helt vanlige tilsetningsstoffer. 

  12. For å skrive litt mer tydelig: 
    Når jeg testa laktasekapselen første gang var det med indisk laga på yoghurt + fløte. Masse flott laktose der. Når jeg spiser laktose ellers får jeg gass og løs mage. De første gangene jeg tok en kapsel til måltidet fikk jeg ingen symptomer på noe som helst. Nå de siste gangene har det derimot vært kraftige magesmerter, oppkast og diarre. Helt andre symptomer. Det å ta for få kapsler til et måltid skal jo ikke gi værre symptomer enn å ikke ta, og symptomene skal ikke endre seg fra en dag til en annen. 

    Edit: Å ta en pille for å sjekke har jeg ikke tid til nå i eksamensperioden. Blir ubrukelig i 12-24 timer. 

  13. Har fått legetime ... 19 mai. Saken er jo den at jeg kan spise laktosefrie melkeprodukter. Der er jo laktaseensymet til stede fortsatt. Kapslene er ikke laget laget av noe man skal kunne reagere på heller. Mysterium. 

    Maltodextrin av mais: 47 %. Standardisert laktaseenzym produsert av Aspergillus oryzae: 33 %. Gelantin: 13 %. Vann: 6,2 %. Farge: E171, E172. Stabiliseringsmiddel: E470b. 

  14. Hei,

     

    Laktoseintollerant. Oppdaget laktasepiller for en måned siden (Lactrase). De første ~10 gangene fungerte alt knirkefritt. De siste 3 har jeg fått, værre for hver gang; Vond i magen, diarre og oppkast etter et måltid med pille+laktose (Lactrasepille var eneste felles faktor).

     

    Første og 3. gang brakk jeg meg for å få alt opp, og var fin igjen, ish, neste dag. 2. gangen gjorde eg ikke det og hadde vondt i ett døgn+. 

    Noen som har hørt om noe lignende?

×
×
  • Opprett ny...