Gå til innhold

flueprat

Medlemmer
  • Innlegg

    629
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av flueprat

  1. 1. jeg tror Gud hadde noe med det hele å gjøre.

     

    2. det er utrolig av deg å si at alle kristne er ignorante og desillusjonerte hvis du bare har snakket med to av dem... Det er som å kalle alle mennsker i USA dumme hvis du har truffet en dum amerikaner.

     

    Takk for svar. I respect your faith, men jeg tillater meg å komme med et par innvendinger.

     

    1. Dersom naturlig utvalg finner sted samtidig som det er Gud som står bak, hvordan går dette sammen med fri vilje? Forutsetter ikke teorien din en form for determinisme?

     

    2. Nei, det er det ikke. Amerikanerne har ingenting til felles, mens alle kristne tror på fortellingene om Jesus.

  2. Problemet er at dersom man sier homofili er avvik, blir man stemplet som en kristenfundamentalist som er mot homofili og mener de bør brenne i Helvete. Når jeg sier at homofili er et avvik, mener jeg verken at de ikke bør adoptere eller få gifte seg. Det er avvik akkurat som det er avvik å være fargeblind. Jeg hater dem ikke, jeg har ingenting mot dem, og jeg mener de skal få leve ut sine naturlige tilbøyeligheter som alle oss andre.

  3. Hei! Har et stort framlegg i religionsfaget nå på onsdagen, og i den forbindelse ønsker jeg å høre om deres meninger om genteknologi. Er dette etisk og moralsk riktig? Veier de gode sidene opp for de onde? Leker vi Gud?

     

    Hva synes du?

     

    Bedre at vi leker Gud enn at vi lar psykopaten Gud styre.

     

    Jeg synes genteknologi er fantastisk, og åpner for mange nye muligheter. Alt kan imidlertid misbrukes, og det er viktig at teknologien ikke får løpe løpsk uten at man stopper opp og tenker før man tar nye steg.

     

    Det eneste jeg er en motstander av er at de skal prøve å innføre en slags "rasehygiene" i genforskningen og luke ut barn som skulle tenkes å få en eller annen sykdom, og abortere disse.

     

    Jeg synes det skal være opp til enhver kvinne om hun vil abortere eller ikke. Jeg er imidlertid helt enig med deg dersom det du mener er at Staten ikke skal komme og fortelle deg "Ungen din har downs, du må ta abort".

     

    Har vel ikke så mye å tilføre en slik diskusjon om etikk og moral siden jeg er nihilist

     

    At du er nihilist betyr da ikke at du mener at ingenting er verken rett eller galt?

     

     

    mais er jo bare et slags gress som har blitt dyrket frem til det har fått den formen det har i dag.

     

    Du erkjenner altså evolusjon?

  4. Vandrehistorie er ikke det samme som vitenskap. Det er heller ikke vitenskap alt som kommer ut av munnen på en vitenskapsmann.

    Aha! Først nå tar du poenget og prøver å fremstille det som ditt poeng.

    Man må være skeptisk, det er det jeg sier!

     

    Jeg har da alltid ment det! Men det er forskjell på å være skeptisk og å trekke ting i seriøs tvil. Jeg er skeptisk til alt, til og med er jeg skeptisk til om jeg tvil er på alt, men det betyr ikke at jeg i praksis går rundt og tenker "Hm, hva om evolusjonsteorien ikke stemmer? Hva om Bibelen har rett? Den KAN ha det. Tross alt har jeg en 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

    0000000000000000000000000000000000001 prosent sjanse for å havne i Helvete! Giiiiiiiiiiid"

  5. Jeg vet godt hva evolusjon og evolusjons teorien går ut på, og det man tror er at liv stammer fra liv som var langt fra hva det er idag. Likevel syns jeg det er litt for utrolig at vi har utviklet oss til det vi er idag helt uten videre.

     

    Helt uten videre? Hørt om naturlig seleksjon? Og tror du helt seriøst ikke at evolusjon finner sted?

     

    Hvorfor i himmelens navn og rike skal jeg ikke få lov til å kalle religiøse ignorante og desillusjonerte!?

     

    Livet mitt har aldri gitt mer mening enn nå. Har fått en helt nytt liv etter at jeg ble frelst.

    Det høres kanskje ekstremt ut, men det er hvordan jeg føler det...

     

    Fint for deg, men det betyr ikke at det du tror på er sant.

  6. 1. Helt ærlig tror jeg bare vi burde ignorere flueprat, siden han tydligvis ikke er interessert i en vennskapelig diskusjon.

     

    2. Nå har jeg blitt kjent med venner som har trukket meg inn i en ny menighet, og her har jeg virkelig opplevd mye. Jeg har blitt kristen.

     

    3. Det er ganske utrolig når man ser hvordan verden er bygget opp, fra hvordan kroppen fungerer til hele klimaet. Jeg syns det nesten er usannsynlig at alt dette skal ha utvilket seg bra noen bakterier langt tilbake i tid.

     

    4. Hvis det er liv, hvorfor er det ikke noen livsformer som har utviklet seg nok til å klare å ta kontakt med oss.

     

    1. Jeg er interessert i en seriøs diskusjon. Da bør man argumentere ordentlig for synspunktene sine, ikke bare si "fordi jeg tror det".

     

    2. Hvorfor tror du at du har blitt kristen? Er det fellesskapet alene, eller har du sett noe som du mener beviser Guds eksistens?

     

    3. At du ikke forstår evolusjon, betyr ikke at det ikke kan ha skjedd. Det er forståelig at du da ikke tror på det, men jeg spør deg: Hvis Gud har skapt livet på jorda, hvem skapte Gud?

     

    4. Ingenting tyder på at universet tillater det.

  7. 1. Jeg kan ikke skjønne at du blir fornærmet når han sier at "du vil leve i fortapelsen i en evighet. osv"? .

     

    2. Du tror jo ikke på noe som helst.

     

    3. Og ikke kom og si at du ikke skjønner hva Bellicus mener med "Jeg er kristen fordi jeg tror på Jesus". Noen større utdypelse trengs ikke. Det er en fullverdig forklaring.

     

    1. Men du kan skjønne at HAN blir fornærmet når jeg sier at religion er bullshit?

     

    2. Du har sett for mye på Bill O' Reilly. Jeg tror på mye, blant annet liv på andre planeter.

     

    3. Blir som at jeg spør: "Hvorfor tror du Rosenborg vinner?", og han svarer: "Fordi jeg tror de kommer til å score flere mål enn motstanderen".

  8. 1. Jeg har selv forståelse på hvorfor religiøse tror på det dem tror, men det virker det ikke som flueprat har.

     

    2. Flueprat er et godt eksempel på at ateister ikke nødvendigvis er bedre enn teister.

     

    1. Jo. Men som sagt: ingen av grunnene er vitenskapelige. De tror fordi de har blitt fortalt at de skal tro, fordi det er tradisjon eller fordi de tror de har fått en åpenbaring og at de synes det gir dem styrke i et vanskelig liv.

     

    2. Hva legger du i "bedre"? Jeg driter i om jeg blir hatet av religiøse. Det JEG synes er viktig, er sannheten. Jeg har mer rett enn religiøse, det er ikke til å stikke under en stol. I mine øyne er man "bedre" om man har mer rett.

  9. 1. liten plass for individer som av natur ikke formerer seg, som f.eks. homofile

     

    2. Hvis man imidlertid ser på foredling av genene som noe genene selv driver med, og oss selv som verktøy for en høyere agenda, faller bitene på plass. Da kan frivillig barnløse forstås som en mekanisme som sikrer genene likevel. Et individ kan gjøre en innsats for f.eks. sin søsters barn, eller sågar sine venners barn

     

    3. prester og andre samfunnstjenere

     

    1. Helt riktig. Homofili er nok en sykdom.

     

    2. Genene er egoistiske, og verken bryr seg eller vet om andre gener. Genene dine gir faen i søstra di. Evolusjon går ut på genenes kamp for å overleve, ikke artens. Folk har i dag blitt så smarte at vi er i stand til å tenke lenger enn til instinktene våre. Vi er overlevelsesmaskiner for genene våre, men det spørs om vi kanskje har blitt så smarte at vi har oppdaget at det er mulig å komme seg ut av dette slaveriet om vi vil. De fleste klarer imidlertid ikke å ignorere instinktene som sier at det vi skal gjøre her på jorda er å knulle, oppdra unger og dø.

     

    3. LOL

  10. 1. Dream on...

    2. Har du vært på en kreasjonistside og funnet det argumentet? Jeg er sikker på at de som faktisk forstår hva evolusjon går ut på, har en god forklaring.

    Du kaller religiøse uvitende og ignorante?

    Gi meg en grunn til at evolusjonsteorien ikke skal kunne utbedres? Vi ser dette på flere av de vitenskaplige teoriene og modellene. En forenkling av virkeligheten.

    På samme måte som for eksempel forskningen på lys. Det har partikkelegenskaper og bølgeegenskaper vi har satt til at partikler og bølger skal ha utifra vår logikk. Så det blir feil at vi kan uttale oss om at "lys er bølger" og "elektroner er partikler". Du har blitt lært opp av den daværende kunnskapen til at for eksempel elektron er røde, runde kuler som svever rundt en atomkjerne. Vel, det har i senere tid blitt magnetisme involvert. Spins og stuff ;).

     

    Ja, mange religiøse er uvitende og ignorante, ikke minst de kristne.

     

    Det er forskjell på å utbedre en teori og å erstatte den. Det er riktig at det er en forenkling av virkeligheten, og det vil teoriene alltid være. Ikke dermed sagt at man vil forstå alt ned til minste detalj gjennom religion. Gjennom religion forstår man ingenting.

  11. For meg spiller det liten rolle om det kan bevises eller ikke. Men det virker på meg som det du er ute etter er å plassere meg i en bås, og gjøre narr av min religiøse identitet fordi jeg tror på noe som ikke kan bevises.

     

    Er dette misunnelse?

     

    Jeg vil si at du ikke har noen respekt for folks religiøse overbevisning. Ingen trosretning kan bevises, ergo ingen tro fortjener respekt, sant?

     

    Du er så hårsår! Jeg må da kunne kritisere folks religion uten at de føler seg tråkka på! Hvis dere er så jævla overbeviste, blir dere vel ikke støtt av at noen synes det er teit. Aldri skjønt det der. Hvis jeg hadde visst at troen min skulle sikre meg evig liv i Himmelen mens de som gjorde narr ville brenne i Helvete, ville jeg ikke gått rundt og klaget.

     

    Ja, jeg er misunnelig på religiøse. Jeg skulle ønske jeg også klarte å tro på noe slikt. Men logikken setter en stopper. Tips?

     

    Det er riktig at jeg ikke respekterer noen religioner. Føler du deg støtt av det? Hvis noen sier at fotballaget mitt er ræva, er jo det synd, men jeg går ikke rundt og syter over det. Si meg en ting: Hva har for eksempel kristendommen gjort for å fortjene respekt?

  12. Der ser du! Kristne kan si hva de vil fordi de er kristne. Bellicus har blant annet skrevet at jeg vil leve i fortapelse i en evighet om jeg ikke tror det han tror. Frekk nok er han også til å skrive "Jeg er kristen fordi jeg tror på Jesus" i stedet for å gi et ordentlig svar. Dessuten har han hevdet at et liv som ateist umulig kan bli like godt som et liv som kristen.

×
×
  • Opprett ny...