Gå til innhold

Luna91

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Luna91

  1. Har ikke lest hele tråden, så unnskyld ... Men hvis man kjøper et skjerf (Harry Potter skjerf) til 300 kr. Hvor mye vil det koste? (moms, toll etc). Ser ut som det blir dyrt. Nærme 500 kr?

     

    Har ikke handlet mye online (bare Amazon). Men Play er annerledes... Man oppretter konto og gir kort opplysninger samtidig? Pleier som regel å gi dem når man skal betale på andre sider.

     

    Betaler man i pund?

  2. Evig kjipe familier dere har da:P

     

    Er man ikke religiøs så er man ikke religiøs

     

    Ikke sant? Jeg hadde borgerlig konfirmasjon, ingen brydde seg. Veldig fin dag og jeg fikk like mye penger som broren min (kirkelig.. ikke det at han er religiøs eller.. like mye ateist som meg selv.. Men de fleste som konfirmerer seg kirkelig er ikke særlig 'kristne').

     

    Og noe jeg har lært på skolen som jeg ikke kommer til å få særlig nytte av er nynorsk. Bor på vestlandet, men ikke alle har nynorsk her. Bor i bokmålskommune.

  3. Matte er avgangsfag i første og andre, om du velger å gå videre med matte i andreklasse. Jeg kan bare uttale meg om hvordan det funker på allmennfaglig, men det virker som om det er samme system siden du har fått to karakterer.

     

    Mattekursene i 1 og 2 er ikke de samme, derfor forskjellige karakterer.

    1P/1T blir vel regnet som obligatoriske førsteklassefag, mens 2P/2T/R1/S1.. blir regnet som obligatoriske programfag. Derfor er de uavhengige av hverandre, og derfor vil du ha en matematikkarakter fra førsteklasse og en fra andreklasse (og eventuelt en fra tredjeklasse).

     

    Å ja. Damn.. Så irritrende. Hadde virkelig likt å ikke hatt karakteren fra første året på vitnemålet. Ser jeg har fått to karakterer nå. Jaja.

  4. Anbefaler virkelig Harry Potter bøkene. Begynte å lese de på engelsk da jeg var 13-14, og de har hjulpet mye. Og som sagt, slå opp ord du ikke forstår! Jeg pleide å skrive ned alle ordene jeg ikke forstod (blir mange ord) men du lærer av det. Ellers, se mye engelske filmer med tekst(etterhvert kanskje uten tekst).. Prøv å etterligne hva de sier. Hør på engelsk radio (tror det går ann fra BBC sine nettsider, fungeret såfall før)..Det er lurt å bestemme deg for hvilken engelsk du vil fokusere på. For de fleste blir vel det amerikansk, men jeg valgte britisk engelsk. Prøv å kommunisere så mye du kan med engelske folk. Det blir for det meste skriftlig, men det hjelper stort.

     

    Språkreiser hjelper ikke stort på engelsken.. Så lenge du ikke er der i flere måneder. Men de gir deg litt mer selvtilitt.

  5. VG3... Uff, viste jeg kom til å gjøre det dårlig på norsk eksamen. Har fryktet norsk sensorene siden jeg begynte på VG. Har aldri fått en 3 i norsk... Aldri... Alltid vært en 5er elev. Men valgte oppgave 1, og fikk ...3. Nice!

     

     

    Sikker på at ikke faglæreren din holder et uanstendig lavt nivå?

     

    Nei? Han er veldig streng. Alle klager på at de får dårlige karakterer av han. Jeg har fått de samme karakterene av forskjellige lærere gjennom seks år. Jeg er mye bedre enn 3, men det gikk selvfølgelig rett vest på eksamen.

  6. Å notere eksamensvedleggene som kilder er jo bare håpløst siden det er det oppgavene skal bygge på. Blir jo bare tåpelig for sensorer å lese de samme kildene på over 100 eksamener...

     

    Enig i det. Er ikke vant til å skrive kilder på sånt. Læreren har alltid sagt vis det bare var vedleggene, så trengte man ikke. Jaja, ikke vet jeg. Leverte inn sånn to minutter før tiden gikk ut, og var ganske stresset. Heh

     

    Var veldig flink å skrive kilder på de andre eksamene da. Heldigvis.

  7. Kan godt hende jeg ikke så ironien i den teksten eller noe, likte ikke helt oppgaven.

     

    Neppe, jeg fikk 6 uten å engang ha nevnt ordet "ironi".

     

    Ja, trodde ikke det var helt det. Hehe, men men. Har gjort noe annet feil da.

     

    Å ikke skrive kilder trakk vel en karakter? ( i selv om det bare var vedleggene)

  8. Jeg er i samme båt, Luna91. Aldri hatt 3 i norsk før. Er ikke sikker på om jeg skal hente klageskjema på skolen eller ikke. Skader ikke. Skal vel noe til å få 2.

     

    Hmm.. Jeg er mektig irritert. Har ikke lyst på den 3ern på vitnemålet. Vet jeg er mye bedre. Men jeg tør ikke å klage. Kan godt hende jeg ikke så ironien i den teksten eller noe, likte ikke helt oppgaven. Og som sagt, siden kilder er "matter of life or death" ... og jeg skrev ingenting.. Så trakk sikkert det. Idiotisk,men jaja.. Nothing I can do about it now.

  9. VG3... Uff, viste jeg kom til å gjøre det dårlig på norsk eksamen. Har fryktet norsk sensorene siden jeg begynte på VG. Har aldri fått en 3 i norsk... Aldri... Alltid vært en 5er elev. Men valgte oppgave 1, og fikk ...3. Nice!

     

    Glemte å skrive "brukte ingen kilder" (utenom vedleggene).. Trakk nok ned. Men alikevel,dumt at det skal være sånt. Kildene er jo vedleggene. Vet mange får mye dårligere på eksamen enn vanlig, men damn.

×
×
  • Opprett ny...